Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
IcedMFEarth

#9701 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

cyprus wrote:U ovom smeću od avazovog ''Vodiča za SP'' (ne znam šta mi bi da ga opet kupim :oops: ) pri predstavljanju najveće zvijezde Meksika, piše:
Prema tvrdnji policije Meksiko Sitija, stopa kriminala u Meksiku se smanjuje kada Čičarito igra nogoment. Oni ukazuju i na gotovo nevjerovatnu činjenicu, da žene rade više nego obično kada nastupa napadač Mančester Junajteda.
Iako je Peralta bio najbolji strijelac meksičke reprezentacije u kvalifikacijama sa 8, pogodaka, najveća zvijezda Meksika je svakako Čičarito. Tu je i Đovani dos Santos, nekadašnji igrač Barselone, a sadašnji Viljareala.

Može li mi neko probat da naročito objasni boldiranu rečenicu :oops:
Muškarci idu kući da gledaju chicharita, a žene onda rade :D
isx

#9702 Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by isx »

Logovan wrote:Bicakcic je dva-tri puta bolji od Sunjica.
Premotaj gol Egipta. :D

Mozes i koji od ona 4 USA.
PeppermintSA

#9703 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

isx wrote:

Baš tako, ili ovo protiv Slovačke:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJaNP6lDffs

2:15 - ovako nešto se ne može obučenom igraču desiti.

Bičakčić ne zna bočno stajati, uvijek mu upadaju iza leđa. Ko to ne vidi pojma nema o fudbalu. Šunjić je prosjek, ali makar poznaje štopersku abecedu.
svi u napad

#9704 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Jebi ga nalozili ste me vasim komentarima. Bio sam miran (za divno cudo) ovih dana al sad citajuci vas moram biti budan i odgledati mec protiv Sombrerasa. Volio bih da je tekma sa Gucosima sad u subotu jer sam postao nehurozan i ne mogu docekati 15 juli. Bez obzira na sve sto se desavalo oko repke ovih dana nase sanse nisu male. Imamo dobrih 13-14 igraca i ljudi nas vani cijene i respektuju. Ja se bojim jedino naseg neiskustva i velikog zara da se pokazemo protiv Gaucosa sto moze biti pogubno jer ce sudije maximalno stiti Messija i Aqyera. Ne bih volio ali se bojim kartona (posebno za kapitena). Sto se igre tice mislim da cemo pruziti dobru partiju i ako izdrzimo prvih 25 minuta bez primljenog gola moze se svasta desiti. Njima ce voda polako ulaziti u usi a mi cemo igrati sve bolje i bolje (akb). Zbog nehuroze koja me zahvatila obustavljam ovaj komentar (izvinjavam se cijenjenim forumasima) i odoh se pripremiti za tekmu. Samo da svi zivi i zdravi zavrse tekmu ujutro. Jebes rezultat. Volim vas dragi moji navijaci jedne i jedine nam. Zivjeli mi 100 godina i radovali se uspjesima (zajedno samnom) nase repke na WM-u. Naprijed BiH. :bih:
jeza u ledja

#9705 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Nije Sunjic toliko los, ali mislim da su Bicho i Zukanovic ipak bolji. Ne mnogo, ali bolji. Mislim da je razlika izmedju Spahica i Biche veca nego izmedju Biche i Sunjica.
Dead Man Walking

#9706 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Bicakcic je prvenstveno bek, ali je za Sunjica i na stoperu Nesta. Zukanovic je bolji stoper od obojice. Sunjic je ispadao protiv Lihtenstajna ljudi moji, ne mogu da vjerujem sta citam. Covjek u citavoj karijeri nije odigrao ozbiljnu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika.
SkyLimit

#9707 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SkyLimit »

Nije tajna da mi osim Spahića nemamo dobrog stopera.Šunjić,Vranješ,Bičakčić,Zukanović,sve je to prosjek,iako Bičakčić igra u Bundesligi,što mu daje određenu prednost.Nadamo se Arslanagiću,taj je već sad bolji od svih naših stopera osim Spahića,ali još od kako mu je otac došao na razgovor sa Sušićem i Savezom pred utakmicu sa Egiptom ništa se više nije čulo za sređivanje njegove papirologije.
missko

#9708 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by missko »

Ja sad kad gledam Brazil i tempo tekme sve sam vise ubijedzen da cemo daleko dogurat. Vlaga i vrucina nema onog tempa i presinga kao u Evropi i nasi potez igraci mogu rjesavati tekme bez po muke. Uzimamo medalju uz Allahovu pomoc

Gesendet von meinem SM-N9005
todd_smith

#9709 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Bicakcic je nas najbolji centralni u odbrani poslije Spahe. I to ne pisem u pozitivnom tonu. Pa sad skontaj kakvi su ostali.
jeza u ledja

#9710 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:Bicakcic je prvenstveno bek, ali je za Sunjica i na stoperu Nesta. Zukanovic je bolji stoper od obojice. Sunjic je ispadao protiv Lihtenstajna ljudi moji, ne mogu da vjerujem sta citam. Covjek u citavoj karijeri nije odigrao ozbiljnu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika.
Kako mislis bek, centralni bek ili desni bek? Mislim kod nas se obicno misli na bocnog beka, pa mi nije jasno, zar Bicho ne igra stopera? :-)

Znaci Zuka bolji i od Biche odjednom? Nesto mi govori da ga nisi stavljao u prvu postavu do prije 5 dana. :oops:
Dead Man Walking

#9711 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Dead Man Walking wrote:Da sam ja selektor poceo bi Hajrovic umjesto Vedada...

--------------------Begovic-------------------
----Bico----Spahic---Zukanovic---SeoKol--
---------------Besic---Salihovic--------------
---Hajrovic---------Pjanic----------Lulic---
-------------------Dzeko---------------------

Nisam sa Mujdzom na cisto, sumnjam da on moze fizicki podnijeti taj tempo, ali ukoliko bi on bio spreman 100%

----Mujdza----Spahic---Bico---Zukanovic--
---------------Besic------SeoKol--------------
Nesto mi govori da lazes, ili bas i ne pratis ko sta pise. A nije ni cudo kad si pozaboravljao i pojedine svoje postove. Napisano ovdje 29.05. prije nego je Zukanovic odyeban. ;-)
http://www.klix.ba/forum/safet-susic-pa ... #p10117442
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#9712 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ima li kakav link da se moze gledati utakmica veceras? Hvala.
Muhamed Đakmić

#9713 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Boga mi, Bičakčić bi trebao igrati na ime kluba iz kojeg dolazi valjda, ali da je haman pa u pet deka sa Šunjićem i Zukanovićem, mislim da jeste. Ispada, ispada, itekako ispada. Spahić je iznad svih njih za klasu.
nihada 75

#9714 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihada 75 »

Ako veceras sajo ne starta sa Tinom Svenom, onda mi nije jasno sto ga povede a ostavi na onakav hinjski nacin Ibru. Poslije kaze fale nam visoki igraci. Napominjem da je uz Spahica Jedino Zukanovic dobar u skoku u odbrani. Sve u svemu bolje da je poveo bilo koga sem amidzica.I svoj kredibilitet stavlja na kocku radi familije. Ako bi se, nedoBog Dzeko lakse povredio, Ko ce ga zamijeniti. Po meni je Vedo totalno los.Ne snalazi se u modernom fudbalu. Cudo nije poveo Zeca? Brz igrac i u formi.
Primijeti se uspostava jednog bloka u Repki koji je sastavljen od igraca koji su i privatno jarani. To je u redu i sluzi atmosferi pred tekmu ali to treba umjereno radit. Za par mjeseci izgubili smo 3 dobra, relativno mlada igraca.Prcic, Pandza i Zukanovic.Cak iako zaigraju, nece to bit iskreno. A da ne pricamo o potencijalnim reprez. Druge repke rade tomudrije i cuvaju potencijal. Al ne mogu da shvatim da niko nije iz domace lige kreno.Radi simbolike, da vidi Svijet da imamo i mi lige. Sve u svemu, igrali smo dobro protiv slonova i poslije Egipta javila se nada. Sve je super, samo jos kad ode klan Susica bice jos bolje.Iz aviona se vidi da ne spadaju Tu.Ovaj ko igrac talasika (ko god igra fudbal vidi da Tino ima klasu za 3.njemacku ligu max), a onaj ko igrac Bio Zmaj, najbolji ikad, al ko trener:molim dokaze. Ovo sto smo prosli grupu ko prvi, moramo zahvaliti Dzeki, Spahi i Vedi koji su ukupno najbolje odigrali i najbolje ocijenjeni. Zaboravih Begovica. Drugu pohvalnicu zasluzuje Grcka koji su postigli total malo golova i koji su upali u nas bubanj ko nosioci. Izdvojio bih i Prvi Savez (Osim and Co.).I naravno trecu pohvalu i najvecu zasluzuju Navijaci. Svaka cast, tako mala zemlja a tako mocni navijaci.
Eto toliko, i veceras dobijamo 3:1.Sigurica.
Muhamed Đakmić

#9715 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

nihada 75 wrote:Ako veceras sajo ne starta sa Tinom Svenom, onda mi nije jasno sto ga povede a ostavi na onakav hinjski nacin Ibru. Poslije kaze fale nam visoki igraci. Napominjem da je uz Spahica Jedino Zukanovic dobar u skoku u odbrani. Sve u svemu bolje da je poveo bilo koga sem amidzica.I svoj kredibilitet stavlja na kocku radi familije. Ako bi se, nedoBog Dzeko lakse povredio, Ko ce ga zamijeniti. Po meni je Vedo totalno los.Ne snalazi se u modernom fudbalu. Cudo nije poveo Zeca? Brz igrac i u formi.
Primijeti se uspostava jednog bloka u Repki koji je sastavljen od igraca koji su i privatno jarani. To je u redu i sluzi atmosferi pred tekmu ali to treba umjereno radit. Za par mjeseci izgubili smo 3 dobra, relativno mlada igraca.Prcic, Pandza i Zukanovic.Cak iako zaigraju, nece to bit iskreno. A da ne pricamo o potencijalnim reprez. Druge repke rade tomudrije i cuvaju potencijal. Al ne mogu da shvatim da niko nije iz domace lige kreno.Radi simbolike, da vidi Svijet da imamo i mi lige. Sve u svemu, igrali smo dobro protiv slonova i poslije Egipta javila se nada. Sve je super, samo jos kad ode klan Susica bice jos bolje.Iz aviona se vidi da ne spadaju Tu.Ovaj ko igrac talasika (ko god igra fudbal vidi da Tino ima klasu za 3.njemacku ligu max), a onaj ko igrac Bio Zmaj, najbolji ikad, al ko trener:molim dokaze. Ovo sto smo prosli grupu ko prvi, moramo zahvaliti Dzeki, Spahi i Vedi koji su ukupno najbolje odigrali i najbolje ocijenjeni. Zaboravih Begovica. Drugu pohvalnicu zasluzuje Grcka koji su postigli total malo golova i koji su upali u nas bubanj ko nosioci. Izdvojio bih i Prvi Savez (Osim and Co.).I naravno trecu pohvalu i najvecu zasluzuju Navijaci. Svaka cast, tako mala zemlja a tako mocni navijaci.
Eto toliko, i veceras dobijamo 3:1.Sigurica.
A nije Nihada dušo u pitanju Ibro nego Ervin Zukanović, pozz.
Ajatolah_

#9716 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

Bičakčić, Zukanović, Šunjić i Vranješ su svi tu negdje. Ako Ermin i jeste nešto kvalitetniji od ovih, opet s druge strane je i najniži među njima.
MOSALJOZE

#9717 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Kapetanu podjenjuješ mi Ermina i previše.Jest da nije klasa,ali je igrao čitavu sezonu u Braunšvajgu,i bio je jedan od najboljih.To možda smiješno zvuči kad znaš da su zadnji završili,ali Ermin i nije toliko loš
Malo ga friz handri al dobar je,taman za hvalospjevke
jeza u ledja

#9718 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
Dead Man Walking wrote:Da sam ja selektor poceo bi Hajrovic umjesto Vedada...

----Bico----Spahic---Zukanovic---SeoKol--
---------------Besic---Salihovic--------------

Nisam sa Mujdzom na cisto, sumnjam da on moze fizicki podnijeti taj tempo, ali ukoliko bi on bio spreman 100%

----Mujdza----Spahic---Bico---Zukanovic--
---------------Besic------SeoKol--------------
Nesto mi govori da lazes, ili bas i ne pratis ko sta pise. A nije ni cudo kad si pozaboravljao i pojedine svoje postove. Napisano ovdje 29.05. prije nego je Zukanovic odyeban. ;-)
http://www.klix.ba/forum/safet-susic-pa ... #p10117442
Haha cuj lazem. Previse si se umislio ako mislis da drugi ljudi prate tvoje sastave.
Ok, ti mislis da je Zukanovic bolji stoper. Ti i niko drugi.
Logovan

#9719 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

isx wrote:

Pogrijesio protiv Egipta i SAD-a i odmah je Sunjic bolji.
Ima i Sunjic gresaka...
SSemir

#9720 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

http://sportsport.ba/ino_fudbal/ermin-b ... ige/131151

al ne znaju oni, bolje znaju forumski strucnjaci. nema sanse da njegove greske budu plod neuigranosti sa timom, nenaviknutosti na ostale...nema sanse ba, forumski strucnjak je ustanovio da je bicakcic los i tacka
IcedMFEarth

#9721 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Erminu bi dao prednost jer je završio sezonu u bundesligi. Mada mislim da je Toni rođen u Njemačkoj i on bi bio tu negdje, barem u cvajti.
Muhamed Đakmić

#9722 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

SSemir wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/ermin-b ... ige/131151

al ne znaju oni, bolje znaju forumski strucnjaci. nema sanse da njegove greske budu plod neuigranosti sa timom, nenaviknutosti na ostale...nema sanse ba, forumski strucnjak je ustanovio da je bicakcic los i tacka
Pa dobro, ima li šanse da kroz istu prizmu posmatramo Šunjića, pošto je on igrao još i manje od Bičakčića, te je samim tim i manje uigran?

Bičakčić jeste za startera, ali da je aman zaman više pokazao u dresu reprezentacije od ovih ostalih, nije.
nihada 75

#9723 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihada 75 »

Ja mislim da se Spahic i Vranjes najbolje razumiju u odbrani a sa strana mujdza i kolasinac.Sunjic nije los, ali nema mjesta. Bicakcic je ttenutno najlosiji. Jbg, vidjelo se to. Spor je previse. U defenzivi je Besic, Pjanic najbolja opcija poslije Muratovic, Rahimic. Ovi mladji su tehnicki jaci, dok su ovi stariji bili majstori za ukrast loptu. Lulic, Hajrovic krila obavezno.U spicu Dzekson a lazna 9ka Visca. Misketa cuvat za ako zatreba i radi postovanja, ali ocito nije to onaj Zvjezdan od prije. Nece ga ni Bochum citam.Visca hoce da se proda; mlad je i prebrz. Unosi svjezinu u igru. Ja mislim da ce ovako i igrat. Mozda grijesim za Misketa.
Dead Man Walking

#9724 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Jeste Dzakmicu, slazem se da i Bico kiksa, ali ga stavljati u istu recenicu sa Sunjicem je neumjesno. Pa on je i protiv Lihtenstajna uspio los biti, stvarno ne vjerujem da ga se stavlja u istu recenicu sa Bicom.
drug_profi

#9725 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Mislim da ce Miske, ako ga Pape sacuva za zadnjih 20-30 minuta u nekoj tekmi, tada biti najbolji. Protivnik vec zamoren, a Miske zna sa loptom samo je spor. Tada bi i protivnik bio sporiji i eto sanse da napravi potez utakmice.
Post Reply