Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

seksi_ideje

#36076 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by seksi_ideje »

Tahirovica, Mujakica, Gigovica i Halida banovati za sva vremena.
Logovan

#36077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Makar da smo zabili jedan gol, samo eto jedan da se onakva masa obraduje, jebi ga :-)

Šta kažu, bolje Zenica, kad zapjeva 12 hiljada sjebu se i naši i njihovi igrači, odsjeku im se noge, bla, bla, tribine blizu terenu, bla, bla :-) Mačku o rep ovo, niti je dobra atmosfera, niti je dobar kapacitet, jedino što su tribine puno bliže terenu

A što se tiče gužve na stepenicama, hoće to kad nema reda, neće ljudi da sjede u zadnjim redovima i na ćoškovima, nego daj na stepenice i tako sjedne 30 ljudi na stepenice, onda još ljudi kada dođe ne mogu se probiti i ostanu na stepenicama

Volio bih da se počne poštovati ono što ti piše na karti, ako si red 10 i stolica 5 ima da tu sjedneš, ako ti se ne sviđa nemoj ni dolaziti
cable_stayed_bridge

#36078 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cable_stayed_bridge »

Bio sam na utakmici, a ranije sam dolazio i na europske meceve Sarajeva - meni se cini da je bila losija atmosfera nego recimo kad je Sarajevo igralo pritiv Aktobea ili Spartaka Trnave. A bilo je vise ljudi sada. Treba vidjeti sta ce biti sa Bilinom Poljem, kako ce ici radovi i sl. U periodu dok budemo sprijeceni igrati na Bilinom Polju, kao logicno rjesenje se namece Grbavica. Sada sa tribinama na jugu, mogla bi to biti odlicna backup opcija
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36079 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

elcaliente wrote: 29/05/2026 23:38
last mohicans wrote: 29/05/2026 23:35
elcaliente wrote: 29/05/2026 23:29

Ma sve je to patnja i gubljenje vremena, najbolje kuci.
Lagano oval ispred sebe, poslije toga jagode sa slagom i kada ti dokurci sjediti izvrnses se i gledas ill prebacis kanal ako je tekma smor kao ova veceras.
Ma bilo je redara, ali jednostavno samo stoje ko ovce i brane ne bi li ko u zapad galeriju i VIP usao. Tu su angazovani, a po stepenistu maksuma, djevojki, pogazila bi ih masa da krene. Ispod onog vagona stolica slobodnih, ja htio preskočiti. Dolje jedno na drugo, tu po cijeli red free.
Ja svoju djecu nisam jos odveo u BiH na tekmu upravo radi toga.
Na neku ligasku koja nije derbi hladno.

Ja sa malcem od 7 odem na Grbavicu pogledati rudar, slogu, neku kup utakmicu. Kosevo je tu jos komotnije.

Nema razloga ne otici.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

Capajebo wrote: 30/05/2026 00:29 Meni je generalno fascinantno koliko kod nas organizatori haman svih nekih dogadjaja ne znaju napraviti i procijeniti atmosferu.
Valja sad slusati Halida za svaku mogucu reprezentaciju narednih 10 godina, jerbo kazes li sta protiv toga odma si drzavni neprijatelj br 1.

I da dodam, nadam se da ce repka ostati u Zenici :mrgreen:
Da je ziv sam bi sebi dojadio.
last mohicans

#36081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Mozda je navijački bila losija atmosfera. Ali prelijepo je vidjeti pun stadion. Navijači Sarajeva su utrenirani, kad HZ povedu, lako to ide, a često i druge tribine povedu. Nije to tako lose bilo, kad se skakalo, tresle su se tribine, a mislim da 99% onih sto su skakali ne znaju da je Istok bio zatvoren radi lose statike. Prodati ovoliki broj ulaznica je bilo suludo i jako rizično. Da je bilo kome pozlilo na sredini ili vrhu tribine, bakije bi ga odvukle nakon utakmice a ne HP. Mislim da je Vico skontao da i AFH moze proci ako se dotjera za te kategorije, desetak milja i 35 hiljada nije isto na ulaznicama. Plus, pića su išla, improvizirani fan štand je ubio..
Logovan

#36082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

cable_stayed_bridge wrote: 30/05/2026 00:32 Bio sam na utakmici, a ranije sam dolazio i na europske meceve Sarajeva - meni se cini da je bila losija atmosfera nego recimo kad je Sarajevo igralo pritiv Aktobea ili Spartaka Trnave. A bilo je vise ljudi sada. Treba vidjeti sta ce biti sa Bilinom Poljem, kako ce ici radovi i sl. U periodu dok budemo sprijeceni igrati na Bilinom Polju, kao logicno rjesenje se namece Grbavica. Sada sa tribinama na jugu, mogla bi to biti odlicna backup opcija
Jašta je nego lošija atmosfera i to ne samo protiv ta dva protivnika, nego je to gomila protivnika. Ništa čudno, normalno da je bolja atmosfera kada Sarajevo igra.
drug_profi

#36083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

drug_profi wrote: 29/05/2026 13:44 Al su ove papričice ljute, ajmeeee
Zmaj iz mene progovara aleeee

Dvjesta-trista, dvjesta-trista...

Ajmo Bosno gazi daljeeee...

Evo jel dobro? :mrgreen:
Ja napravio :mrgreen:

https://suno.com/s/pJt0GSnb0v5a0V6t
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36084 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

o boljoj ili lošijoj atmosferi je suludo pričati, pa isto je i u Zenici, samo je manje ljudi :D na tekmama repke jednostavno nije fudbalska publika
Point.

#36085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Jedino ove navijačke grupe tipa BHF fudbalska publika, ostalo ćaršafaneri i špicari.

Kakav je fazon odjednom za rahmetli Halidom na svakoj tekmi? Đe ćeš bolan nebio puštati Beograđanku na utakmici reprezentacije, pa to je za vaspitnih
Edin H.

#36086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

elcaliente wrote: 29/05/2026 22:43 Sta se ovo raja zali na cijene, objavljulju slike 4 kafe do pola pune 26 maraka na Kosevu.
Pa ko ide na utakmicu i udara po kafama :shock:
Crvena Tifoza

#36087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Edin H. wrote: 30/05/2026 02:01
elcaliente wrote: 29/05/2026 22:43 Sta se ovo raja zali na cijene, objavljulju slike 4 kafe do pola pune 26 maraka na Kosevu.
Pa ko ide na utakmicu i udara po kafama :shock:
:lol: :lol: :thumbup:
elcaliente

#36088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by elcaliente »

Chmoljo wrote: 30/05/2026 00:37
elcaliente wrote: 29/05/2026 23:38
last mohicans wrote: 29/05/2026 23:35

Ma bilo je redara, ali jednostavno samo stoje ko ovce i brane ne bi li ko u zapad galeriju i VIP usao. Tu su angazovani, a po stepenistu maksuma, djevojki, pogazila bi ih masa da krene. Ispod onog vagona stolica slobodnih, ja htio preskočiti. Dolje jedno na drugo, tu po cijeli red free.
Ja svoju djecu nisam jos odveo u BiH na tekmu upravo radi toga.
Na neku ligasku koja nije derbi hladno.

Ja sa malcem od 7 odem na Grbavicu pogledati rudar, slogu, neku kup utakmicu. Kosevo je tu jos komotnije.

Nema razloga ne otici.
:thumbup:
Logovan

#36089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Sve prijateljske :mrgreen:

Image
palermo

#36090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Dina mi, znao sam da ce ovakvi komentari biti. Onom.smeta Halid, onaj uporeduje pretkolo prvog pretkola za.ovom utakmicom, onaj prica o pravim fudbalskim.navijacima.
A.ja sam juce I sinoc vido samo.mnogo veseih I sretnih ljudi, vidio sretan grad.
muha_sa

#36091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by muha_sa »

palermo wrote: 30/05/2026 09:49 Dina mi, znao sam da ce ovakvi komentari biti. Onom.smeta Halid, onaj uporeduje pretkolo prvog pretkola za.ovom utakmicom, onaj prica o pravim fudbalskim.navijacima.
A.ja sam juce I sinoc vido samo.mnogo veseih I sretnih ljudi, vidio sretan grad.
:thumbup:

Nije se rodio ko je "strucnjacima" ugodio :-)
moee

#36092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by moee »

Ja sam se iznenadio koliko je dijaspore bilo na stadionu, ulicama, trolejbusu... Lijepo je vidjeti pun stadion, vesele ljude, dobru atmosferu. Ne smeta mi dizalica na sjeveru, Halid na poluvremenu...smeta mi samo onaj nered, sjedenje na stepenicama, nepoštivanje mjesta jasno napisanih na ulaznicama.
Jbt utakmica završila, njih nekoliko se nabilo na vrhu stepenica i niko ne može izaći. Morali smo stolice preskakati do izlaza jer na stepenicama se jednostavno niko ne pomjera.
ibizza

#36093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ibizza »

cable_stayed_bridge wrote: 30/05/2026 00:32 Bio sam na utakmici, a ranije sam dolazio i na europske meceve Sarajeva - meni se cini da je bila losija atmosfera nego recimo kad je Sarajevo igralo pritiv Aktobea ili Spartaka Trnave. A bilo je vise ljudi sada. Treba vidjeti sta ce biti sa Bilinom Poljem, kako ce ici radovi i sl. U periodu dok budemo sprijeceni igrati na Bilinom Polju, kao logicno rjesenje se namece Grbavica. Sada sa tribinama na jugu, mogla bi to biti odlicna backup opcija
Drugar, gdje ces to porediti, imas najbolju navijacku grupu u drzavi koju prate konstantno istok i zapad(pogotovo istok).

Problem kod repke jeste taj sto se slabo prati BHF, ali ono sto sam ja sinoc vidio, a evo upravo gledam i snimak na tv-u, ovakav huk nikada nisam cuo na Bilinom. Jednostavno, 35k ljudi grmi mnogo jace nego 15k.

Samo Koševo!
baxus

#36094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baxus »

Javasluk sa sjedenjem bi se mogao riješiti i formiranjem sektora na tribinama (sto opet zahtijeva investiciju). Ali vise sektora sa po 500 mjesta u sektoru maksimalno.
Znaci sektor ogradis, napraviš ogradu. To bi smanjilo ukupni kapacitet, ali ako će se zavesti red sta fali.
Skenere na ulaz u sektor. 3-4 redara po svakom. I to samo na istoku i zapadu.
Sjever i jug mogu ostati ovako.
džakailibu

#36095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by džakailibu »

Halidovo zavijanje na stadionu je mrtvi seljakluk. Jednostavno seljacki mentalitet koride odavno vlada bosnom. Od toga se krenulo pa nije ni cudo imati kranove ili ljude koji ne znaju gdje i kako sjediti na stadionima. mali mehmic ili kako vec mi se jako svidio- treba nam takav tip igraca sa malo lucidnijim potezima. nadam se da ce ga Barbarez uzeti za ozbiljno u razmatranje. takodjer mi celik nije izgledao lose uopste.
Point.

#36096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

baxus wrote: 30/05/2026 12:11 Javasluk sa sjedenjem bi se mogao riješiti i formiranjem sektora na tribinama (sto opet zahtijeva investiciju). Ali vise sektora sa po 500 mjesta u sektoru maksimalno.
Znaci sektor ogradis, napraviš ogradu. To bi smanjilo ukupni kapacitet, ali ako će se zavesti red sta fali.
Skenere na ulaz u sektor. 3-4 redara po svakom. I to samo na istoku i zapadu.
Sjever i jug mogu ostati ovako.
Sve je do mentaliteta i navike. Teško je iskorijeniti to "haj mali bježi mi sa očiju, ili eno dole slobodnog mjesta" i sl.
DaysleepeR

#36097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Divim se ljudima koji u ovome mogu naci bilo sta negativno.
2014 nismo imali ni ovaj ispracaj, pojma nismo imali u kakvim cemo dresovima izaci na teren, nije bilo mladih i novih igraca, rat bio izmedju novinara i pola igraca, sve bilo stap i kanap.

Sad idemo kao prava reprezentacija, BiH je viralna na mrezama mjesecima, komplet svijet pjeva Take me to America

Bas smo sami sebi najveci dusmani

BHF_Manijak

#36098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

džakailibu wrote: 30/05/2026 12:13 Halidovo zavijanje na stadionu je mrtvi seljakluk. Jednostavno seljacki mentalitet koride odavno vlada bosnom. Od toga se krenulo pa nije ni cudo imati kranove ili ljude koji ne znaju gdje i kako sjediti na stadionima. mali mehmic ili kako vec mi se jako svidio- treba nam takav tip igraca sa malo lucidnijim potezima. nadam se da ce ga Barbarez uzeti za ozbiljno u razmatranje. takodjer mi celik nije izgledao lose uopste.
E cuj Halidovo zavijanje... E kakav si ti papak. :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#36099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ono jucer je bio praznik, proslava i zahvala ekipi za plasman. Nepotrebne su price o muzici, o kranu, o numerisanim sjedistima, o nasem krkanluku.

To je uvijek bilo tako, ko je ijednu utakmicu reprezentacije gledao to zna.

Pricajte malo o krcatom stadionu, o hiljadama ljudi, djece, djevojaka koji ne skidaju onaj dres, o tome da se stadio tresao na momente iako je bezveze utakmica. Uzivajte, ko zna kad cemo opet :bih:

PS nije kosevo za reprezentacije, iz vise razloga. I to govorim kao pitar.
luckylaka

#36100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote: 30/05/2026 13:06
džakailibu wrote: 30/05/2026 12:13 Halidovo zavijanje na stadionu je mrtvi seljakluk. Jednostavno seljacki mentalitet koride odavno vlada bosnom. Od toga se krenulo pa nije ni cudo imati kranove ili ljude koji ne znaju gdje i kako sjediti na stadionima. mali mehmic ili kako vec mi se jako svidio- treba nam takav tip igraca sa malo lucidnijim potezima. nadam se da ce ga Barbarez uzeti za ozbiljno u razmatranje. takodjer mi celik nije izgledao lose uopste.
E cuj Halidovo zavijanje... E kakav si ti papak. :lol:
Ma fale momku raspjevane meraklije
Post Reply