Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dead Man Walking

#35326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Edin H. wrote: 06/04/2026 21:07
drug_profi wrote: 06/04/2026 13:59
BHF_Manijak wrote: 06/04/2026 13:57 U kojem procentu kapaciteta pricamo, mislim koliko otprilike nasih po utakmici?
Pola stadiona vjerovatno
Malo :oops:
Jesu li se ovo pomirli Mirsad A i Anel A? Dobar znak?
insaneinthebrain

#35327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

Dead Man Walking wrote: 06/04/2026 21:32
Edin H. wrote: 06/04/2026 21:07
drug_profi wrote: 06/04/2026 13:59

Pola stadiona vjerovatno
Malo :oops:
Jesu li se ovo pomirli Mirsad A i Anel A? Dobar znak?
za koga dobar znak, za ceciliju
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#35329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Sto se Anela tice Nidal Celik redovan u Lensu, bori se sa PSG za naslov
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plain vanilla »

Meni je sad malo zao Anela, ali on je poredao prioritete, i sad se mora nositi s tim.
Samo se nadam da ga ipak nece pozvati jer to bi onda bila nagrada za njegovo ponasanje i odnos prema reprezentaciji. Njegov slucaj treba biti primjer za sve (buduce) reprezentativce. Hos nes Bangladeš
Dugarry

#35331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dugarry »

plain vanilla wrote: 06/04/2026 21:51 Meni je sad malo zao Anela, ali on je poredao prioritete, i sad se mora nositi s tim.
Samo se nadam da ga ipak nece pozvati jer to bi onda bila nagrada za njegovo ponasanje i odnos prema reprezentaciji. Njegov slucaj treba biti primjer za sve (buduce) reprezentativce. Hos nes Bangladeš
Naravno da mi ga je zao. Siguran sam da je mlad momak, koji je napravio gresku.

Siguran sam da ga nece zovnuti za SP, ma sta da Anel sad uradi. Moguce je da bude tu nakon ljeta, ako nazove selektora ili Spahica i izvine se i stavi na raspolaganje. Siguran sam da je Barba dovoljno pametan i racionalan da bi mu ostvorio vrata. Mislim, nije pala mrtva glava pa da nema nazad.

Ali prije SP, sigurno nece nista biti. Za ovo SP se manje vise spisak sam napravio. Znao ko je igrao i ko nas je doveo na ovo SP i ti igraci treba da igraju. Kao sto je bilo i u kosarci.
p206

#35332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by p206 »

Ma ja ga ne bi nikad pozvao... Nije nezamjenjiv, nije toliko dobar.
Uostalom nije jedini,tu je Hadžikadunić i Huseinbašić... šta sa njima
giovanni008

#35333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by giovanni008 »

Sa kupljenom kartom za SP i aranzmanom drasticno je ubrzan proces dobijanja vize.

Naravno nije garancija da ce dobiti vizu, ali u vecini slucajeva dace ameri vizu ako vide da ces dobru lovu kesirati kod njih. It's all about money!

Kako:

https://www.state.gov/fifa-world-cup-26-visas-pass-faq

https://assets.ctfassets.net/pitqj5emwd ... osnian.pdf

https://atlasauth.b2clogin.com/atlasaut ... bs-Latn-BA

hrasno38 wrote: 06/04/2026 21:21 Gradjana BiH u USA ima izmedju 300-350.000 a u Kanadi oko 50.000 i najveca koncentracija je u Torontu pola od toga. Takodje St Luis koji ce vrlo vjerovatno biti nas kamp broji izmedju 50.000 i 70.000 ljudi. Stadioni za prve tri utakmice su rasprodani. U Torontu ocekujem najmanje pola stadiona nasih navijaca, a u ostale dvije utakmice sigirno 80% kapaciteta ce biti nasi navijaci.
Ono sto je jako bitno za nase navijace koji ce ici iz BiH u USA sa nasim BH pasosom moze se desiti vrlo lako da ne dobiju vizu i da izgube pare koje su uplatili za aranzmane. Otici danas u USA sa nasim pasosom je vrlo zajebana stvar.
Dead Man Walking

#35334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Anel je ispo glup, ali sa povredom Katica mozemo biti u problemu. Uz izivnjenje javno i posipanje pepelom ko zna. Ipak je ovo igrac koji sigurno ima kvalitet i koji je izabrao BiH i kada je imao opciju da igra za Svedsku. Mada sumnjam da ce Spaha popustiti, Sergej mozda i bi.
Plavo-bijeli

#35335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Plavo-bijeli »

Dead Man Walking wrote: 06/04/2026 22:13 Anel je ispo glup, ali sa povredom Katica mozemo biti u problemu. Uz izivnjenje javno i posipanje pepelom ko zna. Ipak je ovo igrac koji sigurno ima kvalitet i koji je izabrao BiH i kada je imao opciju da igra za Svedsku. Mada sumnjam da ce Spaha popustiti, Sergej mozda i bi.
Prvi Sergej nece. Imamo jos tri stopera na klupi. Katic ce se oporaviti za par sedmica.
giovanni008

#35336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by giovanni008 »

Jedini nacin da se Ahmethodzic vrati u repku je da se javno izvine selektoru a i bh sportskoj javnosti, za ponasanje a i izjave koje je imao u vezi ovog slucaja. I da obeca da tako nesto vise nikada nece ponoviti.

Ako bi tako direktno i bez uvijanja objavio, siguran sam da bi mu Barbarez i Spahic dali zeleno svjetlo!

Dead Man Walking wrote: 06/04/2026 22:13 Anel je ispo glup, ali sa povredom Katica mozemo biti u problemu. Uz izivnjenje javno i posipanje pepelom ko zna. Ipak je ovo igrac koji sigurno ima kvalitet i koji je izabrao BiH i kada je imao opciju da igra za Svedsku. Mada sumnjam da ce Spaha popustiti, Sergej mozda i bi.
insaneinthebrain

#35337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

tako je, ali da dobije poziv tek posle SP
Lug

#35338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Lug »

Zakrvili na dijete kao da im je pobio svu familiju. Prije bi cetnika izabrali, nego nase dijete kojem je otac borac, a on izabrao Bih ispred Svedske. Igrao srcem svaku utakmicu, do te prijateljske sa Holandijom i rekao da ce biti na raspolaganju protiv Madjarske. Trazio slikanje noge, ovi mu nisu dali, valjda nema u holandiji tih aparata :) Niko iz Saveza nije opovrgao taj njegov intervju, gdje je sve fino objasnio. Na totalni, placeni linc njega i familije preko svih mogucih medija, rekao (logicno) da se povlaci iz repke za sada. Bolesno mi je sve to, narocito komentari. A najbolji su mi komentari tipa, ostavio si nas Anele kad nam je bilo najpotrebnije.. :lol: bila prijateljska utakmica.
Momak je cestitao reprezentaciji za koju je i on igrao i babo trajlala objavio da su se pomirili. Gdje vi vidite njegovo naturanje da igra na svjetskom prvenstvu. Ali da je pameti kao sto je nema, pozvao bi ga svaki normalni trener. Ovakav slucaj bijesa i tjeranja izvrsnog nogometasa jos nije zabiljezen. Glupo do boli.
Dugarry

#35339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dugarry »

Lug wrote: 06/04/2026 22:45 Zakrvili na dijete kao da im je pobio svu familiju. Prije bi cetnika izabrali, nego nase dijete kojem je otac borac, a on izabrao Bih ispred Svedske. Igrao srcem svaku utakmicu, do te prijateljske sa Holandijom i rekao da ce biti na raspolaganju protiv Madjarske. Trazio slikanje noge, ovi mu nisu dali, valjda nema u holandiji tih aparata :) Niko iz Saveza nije opovrgao taj njegov intervju, gdje je sve fino objasnio. Na totalni, placeni linc njega i familije preko svih mogucih medija, rekao (logicno) da se povlaci iz repke za sada. Bolesno mi je sve to, narocito komentari. A najbolji su mi komentari tipa, ostavio si nas Anele kad nam je bilo najpotrebnije.. :lol: bila prijateljska utakmica.
Momak je cestitao reprezentaciji za koju je i on igrao i babo trajlala objavio da su se pomirili. Gdje vi vidite njegovo naturanje da igra na svjetskom prvenstvu. Ali da je pameti kao sto je nema, pozvao bi ga svaki normalni trener. Ovakav slucaj bijesa i tjeranja izvrsnog nogometasa jos nije zabiljezen. Glupo do boli.
Jedini koji je ovdje zakrvio si ti. Smiri se...

Velika vecina navijaca vjeruje vise selektoru i podrzava selektora u ovom slucaju.

Anelu bi savjetovao da se izvine i da iskaze zelju da opet igra. Nadam se da ce jednog dana opet zaigrati, ali i da je nesto naucio iz svega ovoga.
Edin H.

#35340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: 06/04/2026 21:51 Meni je sad malo zao Anela, ali on je poredao prioritete, i sad se mora nositi s tim.
Šta mi ima njega biti žao, Spahe ili Barbareza, profesionalci koji rade za novac.

Meni je žao reprezentacije kojoj se uklanjanjem najboljih igrača procentualno smanjuje šansa za dobrim rezultatom osobito protiv jačih timova. Anel je još uvijek jedan od naša tri, četiri ozbiljnija igrača, nije da ih baš mnogo imamo.

Može se gledati, plasirali smo se i to je naš vrhunac ili pokušati kao što Maroko uradi dogurati što je moguće dalje.
luckylaka

#35341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 06/04/2026 21:09
luckylaka wrote: 06/04/2026 20:57
svi u napad wrote: 06/04/2026 20:23 Sto volim nasu raju i njihovu skromnost. Sicamo se podacima i uskoro tj. do prvenstva cemo doci do cofre od 2 000 000 Bosanaca u Americi. :D :izet: :thumbup:
Ma ljudi se gadjaju podatcima.Realno u Americi nas je najvise 300.000(ma nema ni toliko)Najlakse bi nas prebrojali kada bi Ceca :D dosla ne neki otvoreni prostor
Malo vas je, malo vas je …. :D
Malo nas a 40.000u Atlanti,30 u St.Louis,30 u Chicago.Neka savez pravi nacionalni stadion u US
Dugarry

#35342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dugarry »

Edin H. wrote: 06/04/2026 22:54
Šta mi ima njega biti žao, Spahe ili Barbareza, profesionalci koji rade za novac.

Meni je žao reprezentacije kojoj se uklanjanjem najboljih igrača procentualno smanjuje šansa za dobrim rezultatom osobito protiv jačih timova. Anel je još uvijek jedan od naša tri, četiri ozbiljnija igrača, nije da ih baš mnogo imamo.

Može se gledati, plasirali smo se i to je naš vrhunac ili pokušati kao što Maroko uradi dogurati što je moguće dalje.
Bilo bi pogresno zovnuti ga.

Izbacen je iz ekipe zbog manjak discipline. Ako ga sad vratis, onda sve to pada u vodu.

Kosarkaska repke je imala situaciju prije EP-a da zovne igrace koji nisu igrali kvale, Kondic i Djedovic, i odlucili su da to ne rade, jer treba da igraju igraci koji su izborili taj EP. Repka je prvi put prosla grupu i odigrala sjajno. Da su pozvali ovu dvojicu, mozda bi bila naruseno zajednistvo u ekipi i mozda nebi imali rezultat koji smo imali.

Ova ekipa je stvorila rezultate prvenstveno na osnovu zajednistva i discipline, i to treba cuvati!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plain vanilla »

Jao jesi demagog, sto ce ti biti zao reprezentacije. Pa toj reprezentaciji koju zalis niko nije davao sanse ni protiv Velsa, a o Italiji se nije ni pricalo jer se smatralo da necemo dogurati dotle.

U nasoj reprezentaciji igraju nasi najbolji igraci koji ZELE igrati. Ako ima jos kakvih talentovanih Bosanaca i Hercegovaca, a zele igrati, bujrum.

Vrlo je naivno od tebe nazivati Anela ozbiljnim igracem. Da je bio ozbiljan, ne bi izmisljao povrede nego bi u reprezentaciji davao 100 posto sebe. Na takve "ozbiljne" igrace se mozes osloniti kao na koru od banane.

Meni je njega zao sto nije bolje poslozio prioritete, sto je napravio cirkus, sto umjesto da se izvini on se oprostio od reprezentacije, zao mi je sto ga sad prozivaju i ismijavaju, ali eto placa cijenu.
Strijeljan za primjer drugima :mrgreen:
Plavo-bijeli

#35344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Plavo-bijeli »

Lug wrote: 06/04/2026 22:45 Zakrvili na dijete kao da im je pobio svu familiju. Prije bi cetnika izabrali, nego nase dijete kojem je otac borac, a on izabrao Bih ispred Svedske. Igrao srcem svaku utakmicu, do te prijateljske sa Holandijom i rekao da ce biti na raspolaganju protiv Madjarske. Trazio slikanje noge, ovi mu nisu dali, valjda nema u holandiji tih aparata :) Niko iz Saveza nije opovrgao taj njegov intervju, gdje je sve fino objasnio. Na totalni, placeni linc njega i familije preko svih mogucih medija, rekao (logicno) da se povlaci iz repke za sada. Bolesno mi je sve to, narocito komentari. A najbolji su mi komentari tipa, ostavio si nas Anele kad nam je bilo najpotrebnije.. :lol: bila prijateljska utakmica.
E čuj nije zabiljezeno haha
Trebamo onda i Huseinbasica vratiti i svakoga..nek rade sta hoce nek se izvine i to je to.
Otkud ti znas da bi prije "cetnika" izabrali..evo vidimo u reprezentaciji da nema takvih, ni blizu iste. To sto je izabrao BIH ispred Svedske je uradio zbog sebe i radio je ono sto je mislio da je najbolje u tom trenutku za svoju karijeru..nije nama on nekakvu uslugu ucinio, pustite te price.

Ne znam, a i vjerovatno niko ne zna osim njega i Barbareza sta je tacno bilo, ali ako mislis da su selektor i ostali pogrijesili postoji hiljadu nacina da pridobijes poziv nazad.
Trenutno imamo Muharemovića, Katića, Hadzikadunića, Nidala Čelika, Barisica... Ne treba nam šesti štoper koji neće moći u prvu ekipu. Dobar bi bio za izmjene ali ja bih prije malog Nidala gurao.
Ipak dzaba pisemo, ili ne pisemo...selektor ce odluciti sta ce biti a ja sam 99,99% siguran da nece dobiti poziv na SP, a za kvalifikacije za EP - isto mala sansa.

Što se tiče discipline i ponašanja, dovoljno je vidjeti Muharemovića, koji je već sad dosta bolji igrač od Ahmedhodzica i imat će dosta bolju karijeru.
Sta god kako god lik glavom na kopačku, a neko bi rekao da bi mogao da se malo stedi, da se proda u Juventus itd..jok...
Čak onda i kad je zglob povrijedio igrao povrijeđen.

Baš zbog takvih igrača i te energije i kad znaš da su svi oko tebe spremni da urade sve, smo i prošli dalje. Ne zbog Bajraktarevića i Alajbegovića i jer znaju driblati haha
Bazinga1234

#35345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

Problem je što bi pozivanje Anela sada moglo negativno uticati na atmosferu u ekipi te samim time i na rezultate. Sačekati da prođe Mundijal pa vidjeti kako dalje.
emigrazione

#35346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by emigrazione »

Kako neko može uopšte spomenuti ovog majmuna, pogotovo sad pored jednog Celika...uradiš što uradiš i za nagradu te povedu na SP :lol: pa svaku bih od srca navijao protiv BiH
Dead Man Walking

#35347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Plavo-bijeli wrote: 06/04/2026 22:14
Prvi Sergej nece. Imamo jos tri stopera na klupi. Katic ce se oporaviti za par sedmica.
Ta tri stopera su kvalitetom daleko od Anela. Par sedmica znaci da ce Katic propustiti mozda i ostatak sezone i da ce se oporaviti tik pred SP, i pitanje je onda u kakvoj je formi.

Ovja sto poredi Celika i Anela, sta reci, zna se kome to samo moze pasti na pamet. :lol: Al voli on Zeljinu djecu pa makar. :izet:
Edin H.

#35348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Bazinga1234 wrote: 06/04/2026 23:07

Problem je što bi pozivanje Anela sada moglo negativno uticati na atmosferu u ekipi te samim time i na rezultate. Sačekati da prođe Mundijal pa vidjeti kako dalje.
Kvalifikacije možeš izgurati i bez njega, ionako se boji povrede u lijevim utakmicama :D , ali ako sutra doguramo da igramo protiv Argentine, Brazila, Engleske, Njemačke…i slično trebaće ti da barem pokušaš nešto. Da li će se ovi što su protiv povratka zabiti u mišije rupe ako opet fasujemo sedam golova?
Nebitno, neće njega nikada Barbarez zbog Spahe vratiti, kod nas tvrdoglavost i nefleksibilnost nisu negativne osobine…
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#35349 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sime_cipol »

Anel prvo mora pojesti sve ono sto je posrao.
Pa onda mozda moze dobiti poziv. U septembru. Za Ligu Nacija. Kao 3-4 stoper i da ceka svoju priliku. Cisto da testiramo jel iskreno pojeo govna.
emigrazione

#35350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by emigrazione »

Dead Man Walking wrote: 06/04/2026 23:22
Plavo-bijeli wrote: 06/04/2026 22:14
Ta tri stopera su kvalitetom daleko od Anela. Par sedmica znaci da ce Katic propustiti mozda i ostatak sezone i da ce se oporaviti tik pred SP, i pitanje je onda u kakvoj je formi.

Ovja sto poredi Celika i Anela, sta reci, zna se kome to samo moze pasti na pamet. :lol: Al voli on Zeljinu djecu pa makar. :izet:
Taj Anel je neko ko ne postoji zvanično, dakle odluka saveza i svih trenera zajedno da navijacima je da on ne postoji tako da treba prvo utvrditi o kome se tu zapravo radi...Celik je ponos i zlatna koka FKS, nesto slicno npr sto je kloc za Teplice
Post Reply