Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by malakh »

Sociolog wrote: 24/03/2025 23:44
BarbaDue wrote: 24/03/2025 23:30 Možda nije popularno u ovom trenutku, ali baš me interesuje navija li Široki, Grude, Opuzen, Ljubuški, Vitez...i ostali gradovi iz Hercegovine za Stjepana, Adriana, Nikolu, Daria, Ivana jednog i drugog ali i ostale momke iz reprezentacije. 🇧🇦
Mamic ce ovdje nanjusiti krv, i pokazati nam svoje managerske sposobnosti :mrgreen: :bih:
ma nanjušit će qarinu. prizivamo ga već dvije godine...
Messier

#34427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Messier »

Ovom Pejcinovicu treba dati pasos, do 21 godine, da ga ima.

Da ne bude nije imao pasos , pa ne moze igrati za nas poslije.

Ima cg i njemacko drzavljanstvo.
Steta da ga ne nafatamo
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#34428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by malakh »

sjećam se ovih posljednjih utakmica sa slovacima i koliko nas je uništavao onaj lobotka. e da nam je dobiti jednog takvog igrača, ovo bi bila jako dobra reprezentacija.
Sociolog

#34429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sociolog »

Nikola Vasilj, ima facu i gard, da moze biti ozbiljan Top Maneken
BarbaDue

#34430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Još jedno bi htio reći. Koliko je bitno da vidiš borbu kod naših momaka. Istina nije to još 100% ali ja sam je vidio. Kada se ekipa bori do zadnjeg i kada mi sa strane to primjetimo, nije nam krivo čak i kada se izgubi, jer se vidjela želja.
malakh

#34431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by malakh »

jeste li primijetili da su pojedini naši sugrađani, hercegovci, hrvati, prebrojali da je čak 7 hrvata završilo utakmicu.

doista to nisam tako posmatrao niti posmatram, ali mi to nije moglo promaći.

drugo, zašto su ljiljani ratna zastava, to ne mogu da shvatim i zašto spočitavaju da manje bosanskih hrvata navija za svoju državu zbog zastava sa ljiljanima na tribinama.

sve u svemu, vasilj, radeljić, šunjić, su mu izuzetno dragi, a barba i marko topić su mi najdraži igrači bih u historiji.
drug_profi

#34432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ja lično ne bih imao ništa protiv da se na tribinama nađu i šahara i ona sa 4c, kao podrška reprezentaciji.
Ali bih najviše volio da se prihvati zastava sa ljiljanima kao naša zajednička zastava.
Mada je taj voz otišao.
izbjeglica_iz_besmisla

#34433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ljiljane samo Bosnjaci furaju, realno. A de facto to i jeste bila ratna zastava ako gledas period - 1992-1998. Druga je stvar sto to onda ima negativne konotacije za ostala dva naroda.
broj dva

#34434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by broj dva »

BarbaDue wrote: 24/03/2025 23:30 Možda nije popularno u ovom trenutku, ali baš me interesuje navija li Široki, Grude, Opuzen, Ljubuški, Vitez...i ostali gradovi iz Hercegovine za Stjepana, Adriana, Nikolu, Daria, Ivana jednog i drugog ali i ostale momke iz reprezentacije. 🇧🇦
Jedno tvrdo "NE" na to pitanje...mozda njih dva-tri, na nivou statisticke greske...
RJ57

#34435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RJ57 »

otkako je bosna etnički pročišćena i manje više podjeljena ne, zar to ikoga treba da čudi? isto ko što nikoga ne treba začuditi da je rüdiger u zenici odjednom bio najpopularniji njemački igrač

nek navija svako za koga hoće
BarbaDue

#34436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Nisam 100% siguran u to tvrdo NE, ali da politika HDZ-a nije napravila veliko sr@nje jeste.
Takva politika je imala uticaj i na one koji bi objeručke prihvatili Bosnu kao svoju, ali ne,
mainstream kod HDZ Hrvata je sasvim nešto drugo.
Point.

#34437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 26/03/2025 07:22 Ljiljane samo Bosnjaci furaju, realno. A de facto to i jeste bila ratna zastava ako gledas period - 1992-1998. Druga je stvar sto to onda ima negativne konotacije za ostala dva naroda.
Ratna zastava je i od hrhb iliti hrvatskog naroda kako se to moderno sada kaže ili srpska trobojka pa se vijore po kantonima i manjem entitetu.
benki2

#34438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by benki2 »

RJ57 wrote: 26/03/2025 08:47 otkako je bosna etnički pročišćena i manje više podjeljena ne, zar to ikoga treba da čudi? isto ko što nikoga ne treba začuditi da je rüdiger u zenici odjednom bio najpopularniji njemački igrač

nek navija svako za koga hoće
Pa realno u ovoj njihovoj sada generaciji, pored musiale i wirtza, rüdiger je zvijezda. I igra u dalekom jacem klubu od ove dvojice.
malakh

#34439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by malakh »

nije mi jasno zašto hrvatima smeta zastava sa ljiljanima, ali isto tako, nemam ništa protiv da se ljiljani previše ne ističu na utakmicama reprezentacije.

i ja volim ljiljane, ali ih nikada nisam isticao previše.

ali, razmišljam zašto naši nekada ne upotrijebe taktiku da nekog mladog talenta pozovu na neku kvalifikacionu utakmicu, ubace ga pred kraj igre i tako ga kaparišu za budućnost.

srbi su to pokušali sa baždarom, luksemburg sa pjanićem, kanada sa begovićem. čitam da austrija zeza jašića izd. a mi baš pošteni, a uzeše nam sve talente.

evo npr. dženan pejčinović, vrijedi 4 milijuna. više nego 90% naših reprezentaticava i ja bih ga odma pozvao i ubacio protiv san marina. na posudbi je iz wolfsburga i sljedeće sezone će igrati za njih. 20 mu je godina. a poklapa mi se džekin put.
Edin H.

#34440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Nadam se da će Vico i Savez organizovati putovanja zainteresovane omladine po zamkovima Francuske i Engleske, koje su jelte krišćanske zemlje i gdje na sve strane možeš vidjeti ljiljane.

Pod dva uopšte se ne rimuje da pjevaš: Ale, ale volim Vartu :D “, u odnosu na “Ale, ale, volim ljiljane…”

Ipak u biti se slažem da na utakmice treba donijeti sadašnju zvaničnu zastavu, a ne nekadašnju.
gozila555

#34441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by gozila555 »

malakh wrote: 26/03/2025 18:38 nije mi jasno zašto hrvatima smeta zastava sa ljiljanima, ali isto tako, nemam ništa protiv da se ljiljani previše ne ističu na utakmicama reprezentacije.

i ja volim ljiljane, ali ih nikada nisam isticao previše.

ali, razmišljam zašto naši nekada ne upotrijebe taktiku da nekog mladog talenta pozovu na neku kvalifikacionu utakmicu, ubace ga pred kraj igre i tako ga kaparišu za budućnost.

srbi su to pokušali sa baždarom, luksemburg sa pjanićem, kanada sa begovićem. čitam da austrija zeza jašića izd. a mi baš pošteni, a uzeše nam sve talente.

evo npr. dženan pejčinović, vrijedi 4 milijuna. više nego 90% naših reprezentaticava i ja bih ga odma pozvao i ubacio protiv san marina. na posudbi je iz wolfsburga i sljedeće sezone će igrati za njih. 20 mu je godina. a poklapa mi se džekin put.
zato sto je sda prisvojila i unistila te ljiljane.tako da su ljiljani postali sda znak,sto je apsurd :D trokut je zvanican ,jer ovo je dejton bh,isto kao sa tablicama na autima.svi ih prihvatili.pa tako i trokut kojeg imamo na pasosu.
Zeleni most

#34442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zeleni most »

Jedna bitna stvar ..... sljedecu tekmu protiv S.Marina Vasilj, Sunjic, Malic i Gigovic trebaju obavezno zuti karton, pa da revans protiv S.Marina ne smiju igrati. Inace postoji opasnost da propuste jednu od onih bitnih utakmica poslije. Oni svi imaju po jedan zuti karton.
Edin H.

#34443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Koliko mrcvariše ljude da nauče kako se pravilno postavlja zastava i onda raja trznu ljiljane. :D
Edin H.

#34444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Zeleni most wrote: 26/03/2025 20:16 Jedna bitna stvar ..... sljedecu tekmu protiv S.Marina Vasilj, Sunjic, Malic i Gigovic trebaju obavezno zuti karton, pa da revans protiv S.Marina ne smiju igrati. Inace postoji opasnost da propuste jednu od onih bitnih utakmica poslije. Oni svi imaju po jedan zuti karton.
To je govorio Spaha Ćiri u Estoniji, ovaj ga nije poslušao ili nije skontao i onda trojica Spahić, Muratović i Rahimić nisu mogli igrati uzvratnu protiv Portugala uz Misimovića koji se uzjogunio.
Zeleni most

#34445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zeleni most »

Edin H. wrote: 26/03/2025 20:22
Zeleni most wrote: 26/03/2025 20:16 Jedna bitna stvar ..... sljedecu tekmu protiv S.Marina Vasilj, Sunjic, Malic i Gigovic trebaju obavezno zuti karton, pa da revans protiv S.Marina ne smiju igrati. Inace postoji opasnost da propuste jednu od onih bitnih utakmica poslije. Oni svi imaju po jedan zuti karton.
To je govorio Spaha Ćiri u Estoniji, ovaj ga nije poslušao ili nije skontao i onda trojica Spahić, Muratović i Rahimić nisu mogli igrati uzvratnu protiv Portugala uz Misimovića koji se uzjogunio.
Da, tako je.
Napokon imamo sansu otici na prvenstvo i sada moramo sve gledati i pratiti. Ako treba i u klubu gdje igraju glumiti povredu da ne igraju neke ligaske utakmice pred reprezentaciju. Sve ih u karantenu staviti kada stignu u BiH.
Pa i vremensku prognozu gledati, ako treba .....
luckylaka

#34446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Zeleni most wrote: 26/03/2025 20:33
Edin H. wrote: 26/03/2025 20:22
Da, tako je.
Napokon imamo sansu otici na prvenstvo i sada moramo sve gledati i pratiti. Ako treba i u klubu gdje igraju glumiti povredu da ne igraju neke ligaske utakmice pred reprezentaciju. Sve ih u karantenu staviti kada stignu u BiH.
Pa i vremensku prognozu gledati, ako treba .....
Ma nema tu sta pametovati.Pozoves najbolje ne eksperimentises nista sa pozicijama i to je to.
izbjeglica_iz_besmisla

#34447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Pozvani su najbolji, falili samo Gazibegovic i Kulenovic zbog povreda. Prizdravit ce valjda do juna :bih:

Pa jos ako smuljaju za Janelta, ih
BarbaDue

#34448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Fali Anel :mrgreen:
Thorgerson

#34449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

BarbaDue wrote: 26/03/2025 23:38 Fali Anel :mrgreen:
Njega cemo zvati kad se kvalifikujemo na SP.
Da se ne sekira sad, on i zena mu.
Crvena Tifoza

#34450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

FIFA hoće da zabrani Zambiji takmičenje u okvirima fife jer su igrali prijateljsku sa Rusijom.

Ovo je samo pokazatelj kakve je opasne posljedice mogao naš savez snositi kad su oni pametnjakovići planirali da igramo prijateljsku sa Rusima.

Ne samo to, da se pitam svima onima koji su onda digli ruku da se odigra utakmica već sutra bi bili nogirani iz saveza.
Post Reply