Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#25151 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neopisivo mi je drago sto je Elvir dio strucnog staba

- drug_profi
#25152 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Daje onaj muminski šmek.AmiĐa_Idriz wrote:Neopisivo mi je drago sto je Elvir dio strucnog staba![]()
Isto ko moralista u ratu.
- BarbaDue
#25153 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gledao sam malo mlade momke kako igraju protiv SAD. Imali su kakvu takvu igru. Zadovoljan sam. 
- drug_profi
#25154 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vise sam gledao amerikance. Losi su brate. Vidi se da im je to sport na 4 ili 5 mjestu. NBA, NFL, NHL, MBL, pa tek onda mozda MLS.BarbaDue wrote:Gledao sam malo mlade momke kako igraju protiv SAD. Imali su kakvu takvu igru. Zadovoljan sam.
-
TheMule
#25155 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je zemlja sa 300 miliona ljudi. Mogu imati 10 glavnih sportova, i opet bi imali prednost u odnosu na nas. Na njihove utakmice dodje u prosjeku 20 000 ljudi, a kod nas se toliko moze okupiti samo za derbi SA-Zeljo.drugi profil wrote:Vise sam gledao amerikance. Losi su brate. Vidi se da im je to sport na 4 ili 5 mjestu. NBA, NFL, NHL, MBL, pa tek onda mozda MLS.BarbaDue wrote:Gledao sam malo mlade momke kako igraju protiv SAD. Imali su kakvu takvu igru. Zadovoljan sam.
- Point.
#25156 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ali oni nemaju nikakav derbi.TheMule wrote:To je zemlja sa 300 miliona ljudi. Mogu imati 10 glavnih sportova, i opet bi imali prednost u odnosu na nas. Na njihove utakmice dodje u prosjeku 20 000 ljudi, a kod nas se toliko moze okupiti samo za derbi SA-Zeljo.drugi profil wrote:Vise sam gledao amerikance. Losi su brate. Vidi se da im je to sport na 4 ili 5 mjestu. NBA, NFL, NHL, MBL, pa tek onda mozda MLS.BarbaDue wrote:Gledao sam malo mlade momke kako igraju protiv SAD. Imali su kakvu takvu igru. Zadovoljan sam.
- drug_profi
#25157 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma moze ih biti i milijardu i 300 miliona, kad to nije primarni sport, niti medju prvih 4. Gdje su kinezi tom fudbalu, ako je broj stanovnika bitan?TheMule wrote:To je zemlja sa 300 miliona ljudi. Mogu imati 10 glavnih sportova, i opet bi imali prednost u odnosu na nas. Na njihove utakmice dodje u prosjeku 20 000 ljudi, a kod nas se toliko moze okupiti samo za derbi SA-Zeljo.drugi profil wrote:Vise sam gledao amerikance. Losi su brate. Vidi se da im je to sport na 4 ili 5 mjestu. NBA, NFL, NHL, MBL, pa tek onda mozda MLS.BarbaDue wrote:Gledao sam malo mlade momke kako igraju protiv SAD. Imali su kakvu takvu igru. Zadovoljan sam.
Djeca ne igraju soccer (jebo ih soccer), već footbal, basketball, baseball, a sjevernije hockey... i nema talenta da isplivaju.
Koliko A reprezentativaca USA igra u najjačim ligama? Evo ja im gledam roster, i osim dva matora golmana koje znam iz EPL, ne vidim nikog da igra u Evropi. U toj ligi igraju evropski penzioneri. To je dovoljno da se kaze kakva je liga.
- cyprus
#25158 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pulišić (Dortmund), Wood (HSV), Johnson (MGladbach), Cameron (Stoke), Yedlin (Newcastle), Brooks (Wolfsburg)... Donedavno ih je bilo i više, ali kako MLS jača, neki su se vratili nazad...drugi profil wrote:Ma moze ih biti i milijardu i 300 miliona, kad to nije primarni sport, niti medju prvih 4. Gdje su kinezi tom fudbalu, ako je broj stanovnika bitan?
Djeca ne igraju soccer (jebo ih soccer), već footbal, basketball, baseball, a sjevernije hockey... i nema talenta da isplivaju.
Koliko A reprezentativaca USA igra u najjačim ligama? Evo ja im gledam roster, i osim dva matora golmana koje znam iz EPL, ne vidim nikog da igra u Evropi. U toj ligi igraju evropski penzioneri. To je dovoljno da se kaze kakva je liga.
Solidni su Amerikanci, nemoj zajebavat... Naravno nisu ni približno sila kao u drugim sportovima, ali sasvim respektabilna reprezentacija...
- drug_profi
#25159 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ništa više od "solidni". Ne znam šta bih ti bolje rekao za te primjere.
Respektabilna reprezentacija jesu svakako kad igraju u najjačem sastavu jer imaju tu potrebnu disciplinu i profesionalnost.
Priča je počela oko našeg izdanja protiv ekipe koju su nam poslali na megdan. Loša im je ekipa, lošija od A postave taman toliko koliko je i naša ekipa lošija od naše A postave. Da ne duljim o njima više.
Ono što hotio sam rijeti jeste da se ne zanosimo da su nam ovi momci neke igračine. Ima potencijala i dobro je što je Robi tu da to isfiltrira, ali sad da su protiv 25-te reprezentacije svijeta odigrali 0:0 na gostujućem terenu - nisu, jer im je to ekipa ista ko i naša. Da se vidi ima li tu šta za probrat.
Respektabilna reprezentacija jesu svakako kad igraju u najjačem sastavu jer imaju tu potrebnu disciplinu i profesionalnost.
Priča je počela oko našeg izdanja protiv ekipe koju su nam poslali na megdan. Loša im je ekipa, lošija od A postave taman toliko koliko je i naša ekipa lošija od naše A postave. Da ne duljim o njima više.
Ono što hotio sam rijeti jeste da se ne zanosimo da su nam ovi momci neke igračine. Ima potencijala i dobro je što je Robi tu da to isfiltrira, ali sad da su protiv 25-te reprezentacije svijeta odigrali 0:0 na gostujućem terenu - nisu, jer im je to ekipa ista ko i naša. Da se vidi ima li tu šta za probrat.
- cyprus
#25160 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako god, igrali su protiv igrača iz koliko-toliko jače lige nego što je BHPL... Teško je to poredit, jer nema međusobnih duela, ali ja MLS držim da je negdje realni nivo HNL-a... Naravno puno više napucan, sa više ujednačenih ekipa, ali prosječnom kvalitetom tu negdje sa HNL-om... Tačno je i da ovi protiv kojih smo mi igrali nisu baš sama krema MLS-a, ali skup solidnijih igrača te lige sigurno jesu... Eto npr. od ranije znam za ovog Morrisa i Arriolu, a vidim da su i ovi defanzivci Opara i Morrow bili u idealnom timu prošle sezone MLS-a... Dakle, ne bih ja baš rekao da je njihova selekcija bila toliko oslabljena kao naša...drugi profil wrote:Ništa više od "solidni". Ne znam šta bih ti bolje rekao za te primjere.
Generalno mislim da ne treba potcjenjivati ovo što su ovi momci prikazali, pogotovo ako se uzme u obzir da je bila riječ o gostujućem terenu na drugom kraju svijeta... Bit će vidjet šta mogu protiv Meksika... Oni su zajebaniji i vidim da dolaze sa mnogo A reprezentativaca... Za razliku od SAD-a, oni traže adekvatna imena za Svjetsko prvenstvo...
- Muhamed Đakmić
#25161 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja bih prije rekao da je MLS nivo jedne belgijske lige npr.
Samo je razlika što ovo nisu najveće zvijezde MLS-a, a u našem timu su igrale najveće zvijezde Premijer lige BiH. U MLS-u su najbolji igrači stranci.
Samo je razlika što ovo nisu najveće zvijezde MLS-a, a u našem timu su igrale najveće zvijezde Premijer lige BiH. U MLS-u su najbolji igrači stranci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25162 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma i repka sa svim njihovim glavnim igračima je bezveze, ko je gled'o zadnje kvale zna o čemu pričam 
njima je clint dempsey zakletva
njima je clint dempsey zakletva
- cyprus
#25163 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja bih rekao da je belgijska liga jača... Vidjeti npr. koja imena nastaju u Belgiji, a koja u MLS-u... To što pokupe neke istrošene otpatke iz Evrope mislim da ih još uvijek ne svrstava u nivo belgijske lige... Mislim da bi i Anderlecht i Brugge i još neki rasuli tu ligu da učestvuju u njoj...Muhamed Đakmić wrote:Ja bih prije rekao da je MLS nivo jedne belgijske lige npr.
Mada ne sumnjam da će kroz nekoliko godina Amerikanci dostići taj nivo... Kako god, bar zasad mi se ne čini da bi MLS mogao biti nivo nijedne od 15 najjačih evropskih liga... Meksička liga je recimo druga priča i klasa više...
Last edited by cyprus on 30/01/2018 12:59, edited 1 time in total.
-
Bazinga1234
#25164 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da je Belgijska kvalitetnija.Muhamed Đakmić wrote:Ja bih prije rekao da je MLS nivo jedne belgijske lige npr.
.
Čak je i Izraelska bolja od MLS-a.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#25165 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/tr ... u/6988068/
... pametno prica momak.
puno srece ma gdje god otisao na ljeto.
... pametno prica momak.
puno srece ma gdje god otisao na ljeto.
- jazzer
#25166 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Korektan momak ovaj Menalo.
Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om
Sad je zaigrao za BiH, vide ga tamo kao veliku nadu, je li ikad postojala ili postoji opcija da se odluči za Hrvatsku?
- Doista ne znam kako se to pitanje odjednom počelo provlačiti kroz medije. Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om, Nogometni savez BiH mi vjeruje od 18. godine, prošao sam mlađe selekcije, sad sam zaigrao i za A reprezentaciju, pa mislim da je moj odgovor na to pitanje jasan - zaključio je Menalo.
-
Bazinga1234
#25167 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ipak je rodjen u Splitu a odrastao u Čapljini, znam da je iz Višića porijeklom.
Na stranici Širokog pisalo da je rodjen tu u Čapljini...
Na stranici Širokog pisalo da je rodjen tu u Čapljini...
- drug_profi
#25168 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vrlo lijepo je ovo na kraju rekao u vezi mogućnosti da zaigra za HR.
- Grean
#25169 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U martu sa Bugarima i Senegalom
- Point.
#25170 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Provjereno ili mahalska nagadjanja?Grean wrote:U martu sa Bugarima i Senegalom
- Grean
#25171 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Do mene je, nisam stavio izvor, malo mi bilo mrsko.Point. wrote:Provjereno ili mahalska nagadjanja?Grean wrote:U martu sa Bugarima i Senegalom
Prosinecki izjavio za sportske.ba i scsport.ba s tim da je Bugarska neupitna a za Senegal kaze 99%. Imao namjeru da obidje reprezentativce ali zbog tih obaveza nece moci.
Sa Bugarima u Sofiji a Senegalom u FRA
- studeni76
#25172 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi ko putujuci Dzindasi, tour de world!
- Grean
#25173 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobra dva protivnika, po mjeri sto bi rekli.
- Edin H.
#25174 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jesi li ti svjestan koliko su celnici Saveza izgubili novaca neplasmanom na Evropsko i Svjetsko prvenstvo?studeni76 wrote:Mi ko putujuci Dzindasi, tour de world!
- Grean
#25175 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Realno, valja i finansirati sve, npr ovo okupljanje U15 reprezentacije, svih mladjih selekcija.
Jedino ko donosi pare su seniori i njihove utakmice te BH Telekom kao glavni sponzor.
Jedino ko donosi pare su seniori i njihove utakmice te BH Telekom kao glavni sponzor.