Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#24776 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nema sanse da Savez nastavi sa neznalicom. To bi bio harakiri epskih razmjera. Toga su i ono svjesni. Ono sto nisu svjesni je da bi jos veci harakiri bio da nasljede neznalicu sa jos vecom neznalicom, Amarom.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#24777 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nema tu nikakvog harakirija. izabrat ce najjeftinijeg izvodjaca radova i to je to. ako amar bude trazio najmanje para i bice selektor. valjda je to svima jasno.Point. wrote:Ma nema sanse da Savez nastavi sa neznalicom. To bi bio harakiri epskih razmjera. Toga su i ono svjesni. Ono sto nisu svjesni je da bi jos veci harakiri bio da nasljede neznalicu sa jos vecom neznalicom, Amarom.
pa dok ne dogori do nokata pa dovedu trenera tipa cire koji preporodi reprezentaciju, one se naklepaju para pa ponovo po starom...
mesa je obicna neznalica i zrtveno janje begica i ostalih i covjek se kompromitovao za cijeli zivot. njegova trenerska karijera ce biti ravna minimalcu, jer sta ce nekome trener koji sa ovakvim rosterom nije mogao pobijediti jebeni kipar ili nikad losiji grcku....
-
megaman4
#24778 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako dovedu Amara, veliki broj ljudi ce trajno zavrsiti sa pracenjem reprezentacije. Mnogi ga ne vole i nije isto voditi neki klub u BiH i repku gdje igraju ljudi koji su haman finansijski osigurani za citav zivot.Point. wrote:Ma nema sanse da Savez nastavi sa neznalicom. To bi bio harakiri epskih razmjera. Toga su i ono svjesni. Ono sto nisu svjesni je da bi jos veci harakiri bio da nasljede neznalicu sa jos vecom neznalicom, Amarom.
Bez stranca koji bi dobio odrijesene ruke ili jakog imena sa ovih prostora nema naprijed.
-
Frankyee
#24779 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Itsoktobealone wrote:Kakav je ovaj Vinko Marinović kao potencijalno ime za selektora? Znal' ko sta o njemu?
-
Frankyee
#24780 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Planiram da pogledam snimak jos jednom lagano ali moj utisak je da Hajrovic nije bio ispod prosjeka ili ispod ocekivanog ucinka. Treba imati u vidu da je protiv Belgije odigrao solidno , znaci protiv jakog protivnika. A protiv Estonije standardno onako solidno.Logovan wrote:Jao izveo par dobrih kornera, kakva igračina.Frankyee wrote:Ma kakav on, pričinilo ti se, sad ce ti @ Logovan objasniti da to nije on.BarbaDue wrote:I da dodam da Hajrovic ima ubjedljivo najbolji centaršut u našoj repki. Za Miralema je prof.dr
primjetio sam da je Hajrovic izveo super korner kod treceg gola Belgiji , mnogo bolje nego sto je Pjanic radio u zadnje vrijeme , mozda bude nesto od njega
Reprezentacija nije ista bez njega.
Da je dva gola dao Besic ili recimo Kolasinac ili Duljevic ,,,,, mislim da bi bilo vise pozitive na forumu. Dulja bi se proglasio super sub i slicno. Kada realno pogledas Duljevic se smatra veliki dobitak , nije da je Dulja los, ali je uradio manje bitnih stvari nego Hajrovic.
Nama treba svaki igrac , i Hajrovic i Tin i Duljevic, jer smo vidjeli da smo slabi a uvijek postoje losi selektori, povrede i ostale stvari.
- edo_79
#24781 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ivica Osim na N1
Ova reprezentacija BiH živi već 20 godina na istim igračima i imenima. Da li je to dovoljno, to je drugo pitanje. Da li toliko vrijede koliko zarađuju i onoliko koliko pokazuju na terenu. Danas je fudbal trka, talenat, tehnika, a mi to nemamo. Možemo se ljutiti koliko hoćemo. Tehnički gledano, mi smo reprezentacija koja nema kvalitet. Sporo igramo, malo trčimo. U konkurenciji sa normalnim fudbalskim reprezentacijama mi nemamo šanse. Skloni smo potcjenjivanju. Mi smo najbolji, ne damo nikome pravo da nas pobijedi. Moramo jednom stati, ovo ne vodi ničemu"
Ili još slikovitije NAUČITI NAPAMET... BUKVICA.... KAO ABECEDU NAUČITI JER NAM FALI OVO ŠTO IVICA KAŽE
TRČATI, BITI FIZIČKI I PSIHIČKI SPREMAN.... BITI DRZAK .... ALI NE POTCJENJIVATI ....
Ova reprezentacija BiH živi već 20 godina na istim igračima i imenima. Da li je to dovoljno, to je drugo pitanje. Da li toliko vrijede koliko zarađuju i onoliko koliko pokazuju na terenu. Danas je fudbal trka, talenat, tehnika, a mi to nemamo. Možemo se ljutiti koliko hoćemo. Tehnički gledano, mi smo reprezentacija koja nema kvalitet. Sporo igramo, malo trčimo. U konkurenciji sa normalnim fudbalskim reprezentacijama mi nemamo šanse. Skloni smo potcjenjivanju. Mi smo najbolji, ne damo nikome pravo da nas pobijedi. Moramo jednom stati, ovo ne vodi ničemu"
Ili još slikovitije NAUČITI NAPAMET... BUKVICA.... KAO ABECEDU NAUČITI JER NAM FALI OVO ŠTO IVICA KAŽE
TRČATI, BITI FIZIČKI I PSIHIČKI SPREMAN.... BITI DRZAK .... ALI NE POTCJENJIVATI ....
- insomnia78
#24782 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U biti fali nam sve i veze nemamo
- edo_79
#24783 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Što bi Švabo, car careva rek'o : ''K'o da su oni Real Madrid j**o te bog svaki korak im skup''
I čovjek u pravu od riječi do riječi .... treba da nauče brzo da igraju, ko ne može da trči, taj ne može ni da igra .... pada i taktika, pada sve u vodu .... sve se svodi na pojedinačno igranje, ovi ostali gledaju dok jedan dribla ... i normalno da se ne može igrat ....
Da li su vas selektori, Baždarević ili Sušić, nekad pitali za savjet?
Osim: Zašto bi me pitali? Oni misle da bolje znaju. Safet je trebao stisnuti, neka se ljuti ovim što ću reći. Kada dođeš na Svjetsko moraš nešto promijeniti, podmladiti, isprobati nove taktike. Mora Džeko doživjeti da ne može igrati. Vidite li vi iz naše lige igrača sa kvalitetom? Ima li ijedan brz igrač?
Pogledajte Messija, Neymara, Mbappea - svi su brzi. Mi takvih igrača nemamo. Moramo biti objektivniji prema sebi.
Pametnom dosta.....
I čovjek u pravu od riječi do riječi .... treba da nauče brzo da igraju, ko ne može da trči, taj ne može ni da igra .... pada i taktika, pada sve u vodu .... sve se svodi na pojedinačno igranje, ovi ostali gledaju dok jedan dribla ... i normalno da se ne može igrat ....
Osim: Zašto bi me pitali? Oni misle da bolje znaju. Safet je trebao stisnuti, neka se ljuti ovim što ću reći. Kada dođeš na Svjetsko moraš nešto promijeniti, podmladiti, isprobati nove taktike. Mora Džeko doživjeti da ne može igrati. Vidite li vi iz naše lige igrača sa kvalitetom? Ima li ijedan brz igrač?
Pogledajte Messija, Neymara, Mbappea - svi su brzi. Mi takvih igrača nemamo. Moramo biti objektivniji prema sebi.
Pametnom dosta.....
- Point.
#24784 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?
- edo_79
#24785 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije još jarane, ja evo čitam tekst, a jedva čekam video .... Osim njima bolan očita bukvicu pa nek sePoint. wrote:Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?
-
palermo
#24786 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ovo je, uz svo poštovanje Osima, prilično smiješno.....pa naši igrači igraju u najboljim ligama svijeta, nije zar da su i tamo spori i ne mogu da trče.....edo_79 wrote:Što bi Švabo, car careva rek'o : ''K'o da su oni Real Madrid j**o te bog svaki korak im skup''
Pametnom dosta.....
Ne znam što mu treba ovo amnestiranje Baždarevića....ili nekad Papeta
- edo_79
#24787 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
On ovime nije amnestirao nijednog.... naprotiv .... govori više sarkastično, kao ta će oni mene pitat kad sve znaju .... 100% je u pravu, Paper nije imao muda reći nijednom od naših da mora malo sjest na klupu .... jel tako?palermo wrote:ovo je, uz svo poštovanje Osima, prilično smiješno.....pa naši igrači igraju u najboljim ligama svijeta, nije zar da su i tamo spori i ne mogu da trče.....edo_79 wrote:Što bi Švabo, car careva rek'o : ''K'o da su oni Real Madrid j**o te bog svaki korak im skup''
Pametnom dosta.....
Ne znam što mu treba ovo amnestiranje Baždarevića....ili nekad Papeta
- Altsa
#24788 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E i ovog Osima vala vise dosta. Tako tvrdoglavo braniti Bazdarevica je cisti bezobrazluk.
- Altsa
#24789 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Repriza u 23hPoint. wrote:Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?
-
palermo
#24790 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pape nije imao mudaedo_79 wrote:
On ovime nije amnestirao nijednog.... naprotiv .... govori više sarkastično, kao ta će oni mene pitat kad sve znaju .... 100% je u pravu, Paper nije imao muda reći nijednom od naših da mora malo sjest na klupu .... jel tako?
da ponovim čuvenu Papetovu: neće meni Džeko i Spahić sastavljati ekipu.....
imao je Pape muda do poda, samo nije imao karaktera
- Point.
#24791 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Haj ako naletis na snimak pa ga pristavi ovdje.edo_79 wrote:Nije još jarane, ja evo čitam tekst, a jedva čekam video .... Osim njima bolan očita bukvicu pa nek sePoint. wrote:Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?-bu ... u ČELO
- edo_79
#24792 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebiga onda je do mene .... u svakom slučaju nisu imali nešto, da lupe šakom u sto ... jbg zubar jedan posloži konobare i fizičke radnike na Islandu, svi ga slušaju i u njeg k'o u Boga gledaju, a kod nas ne ebe niko nikog ....palermo wrote:Pape nije imao mudaedo_79 wrote:
On ovime nije amnestirao nijednog.... naprotiv .... govori više sarkastično, kao ta će oni mene pitat kad sve znaju .... 100% je u pravu, Paper nije imao muda reći nijednom od naših da mora malo sjest na klupu .... jel tako?![]()
daj čovječe, sasvim slučajno neki mu rođak nije bio centarfor inače bi kod Papeta i Džeko sjedio na klupi....
da ponovim čuvenu Papetovu: neće meni Džeko i Spahić sastavljati ekipu.....
imao je Pape muda do poda, samo nije imao karaktera
- edo_79
#24793 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Roger that.... iliti 10-4Point. wrote:Haj ako naletis na snimak pa ga pristavi ovdje.edo_79 wrote:Nije još jarane, ja evo čitam tekst, a jedva čekam video .... Osim njima bolan očita bukvicu pa nek sePoint. wrote:Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?-bu ... u ČELO
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#24794 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koja TV?Altsa wrote:Repriza u 23hPoint. wrote:Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?
- edo_79
#24795 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
N1mali_milojica wrote:Koja TV?Altsa wrote:Repriza u 23hPoint. wrote:Je li izaso yt snimak ove vecerasnje emisije sa Osimom?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
-
kudrilo
#24797 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nema nama pomoći dok se ne krene ispočetka, radikalno.
U savezu ti sjede nestručne ublehe, bez ikakvih kvalifikacija da budu tu, osim što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Tu fule nema. Glavna im je opsesija reprezentacija, da bi izmuzli pare, koje opet ne znaju investirati, već troše na gluposti.
Da bi imali uspjeh reprezentacije, moraju birati selektora dobrog. Tu dokažu neznanje i nestručnost, ali pokažu da izuzetno dobro znaju da je Meša Bošnjak, Dragan Hrvat, a Janković Srbin. Bitno je i da taj selektor pozove par Srba i Hrvata, da ne bi bila mudzahedinska reprezentacija, a svi oni koji valjaju igraju za komšije i susjede. I niko od tih bh hrvata i srba nije pokusao to da zaustavi, već uveliko rade i na odlasku talenata i uništavanju našeg fudbala. Naša liga ih ne interesuje, ponekad se koji nacionalni interes zastupa i to je to.
Dođemo do selektora, bezmudaša, najčešće veliko jugoslovensko ime, koje automatski mora znati sve o fudbalu. Nemaju muda za bilo kakve radikalnije poteze, uloje se u kešu koji primaju i zalijepe za stolice i pričaju da hoće da nastave. Autoritet izgube na upoznavanju sa igračima.
Igrači, mnogi misle da su veći od države i da je nama čast što se oni pojave. Kvalitetom mnogi ne odgovaraju platama i klubovima gdje igraju. Igramo star i spor fudbal.
Sve u svemu, karina.
U savezu ti sjede nestručne ublehe, bez ikakvih kvalifikacija da budu tu, osim što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Tu fule nema. Glavna im je opsesija reprezentacija, da bi izmuzli pare, koje opet ne znaju investirati, već troše na gluposti.
Da bi imali uspjeh reprezentacije, moraju birati selektora dobrog. Tu dokažu neznanje i nestručnost, ali pokažu da izuzetno dobro znaju da je Meša Bošnjak, Dragan Hrvat, a Janković Srbin. Bitno je i da taj selektor pozove par Srba i Hrvata, da ne bi bila mudzahedinska reprezentacija, a svi oni koji valjaju igraju za komšije i susjede. I niko od tih bh hrvata i srba nije pokusao to da zaustavi, već uveliko rade i na odlasku talenata i uništavanju našeg fudbala. Naša liga ih ne interesuje, ponekad se koji nacionalni interes zastupa i to je to.
Dođemo do selektora, bezmudaša, najčešće veliko jugoslovensko ime, koje automatski mora znati sve o fudbalu. Nemaju muda za bilo kakve radikalnije poteze, uloje se u kešu koji primaju i zalijepe za stolice i pričaju da hoće da nastave. Autoritet izgube na upoznavanju sa igračima.
Igrači, mnogi misle da su veći od države i da je nama čast što se oni pojave. Kvalitetom mnogi ne odgovaraju platama i klubovima gdje igraju. Igramo star i spor fudbal.
Sve u svemu, karina.
- mO k3
- dulekrele
#24799 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Osim brani Mesu a napada igrace a Ciro im hebe mater sve redom
Ciro sve kaze konkretno a Osim demagog sve uvijeno. A i doznali smo da igraci medusobom komuniciraju na njemackom jeziku na sta je Ciro popizdio.
- Bosanski_kralj
#24800 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Osim je ispuho. Ako je njemu i dalje problem Džeko, jadan je on.