Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
animus

#24476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

Ostat ce samo zapamceno da je ovaj mafijaski savez sahranio reprezentaciju. Bolje reci Elvedin Dino Begic sa svojim pomagacima Bakovicem Prolicem i dr. Ne vrijedi zivce trošiti. Zato veceras treba organizovati neko lagano druzenje gdje nema tv prenosa.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#24477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Aj da vidimo kako ce izgledati prvih 11 veceras
drug_profi

#24478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Eto konačno je završio i taj hipe.
Svjetsko prvenstvo je ozbiljan biznis i predviđeno je samo za ozbiljne reprezentacije. Mi smo malo profesionalniji od raje za termin subotom.
Kad i ako ikad fudbal kod nas počnu voditi oni koji vole fudbal više od para, onda ćemo početi izgledati ozbiljnije i kao ekipa koja ima plan A, B i C.
A plan B i C su provesti plan A po svaku cijenu.

Sad lijepo da se vratimo ligama i da gledamo Liverpul, Arsenal, Jedinstvo i ostale kako ganjaju loptu po Albionu...
Logovan

#24479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

drugi profil wrote: Sad lijepo da se vratimo ligama i da gledamo Liverpul, Arsenal, Jedinstvo i ostale kako ganjaju loptu po Albionu...
Polako bolan, ima još utakmica sa Estonijom. :mrgreen:
animus

#24480 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

Kad nista ne ocekujes nista i ne zalis. Zao mi jedino ovih nasih navijaca. Tuzno ih gledati kako razocarani idu kuci nakon utakmice. Sami su krivi jer su nasjeli na laznu nadu. Jos su levati platili masno te karte onoj mafiji. Pitanje je koliko trebamo unistiti svetinju da se ovce pobune i jebu mater lopovima koji zbog lopovluka nisu u stanju omoguciti niti najosnovnije za fudbal. Ne mislim ja samo na ovu utakmicu nego na nasu ligu prije svega.

I ova evropa je pravo bezobrazna. Ne stvaraju nam igrače kao ranije. Znaju li oni da mi nemamo igraca iz domace lige. Ako ovako nastave mecemo imati ni prvih jedanaest.
Bosanski_kralj

#24481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Ostaje dojam da uz samo malo bolji pristup, boljeg trenera, imali bi daleko bolje rezultate. Baraž ne bi bio upitan, a borba za prvo mjesto bi bila realna.

Jebeš i savez i mešu, eto ih neka nas i dalje upropaštavaju.
SSemir

#24482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Ja ne znam kako je nekome losa opcija da igramo domace utakmice po njemackoj ili svicarskoj. Ekipu bi bodrilo puuuno vise nasih navijaca, a dokazano je da mozemo popuniti stadione po tim zemljama, cak i kad igramo protiv domacina. Izbjegli bi blamazu sa ovim oranicama, ne bi nas jebavali tapkarosi sa ulaznicama od 250KM, i ne bi nasi igraci igrali pred 10tak hiljada navijaca. Cini mi se da sam vcrs tokom utakmice cuo da spiker na stadionu govori nesto preko 9000 ulaznica...smijesno jbt

I jos najbitniji plus, bolje bi odrzavali ljubav nase dijaspore prema reprezentaciji....a znamo da nam je dojaspora najvaznija i jedina baza novih igraca.
cyprus

#24483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

SSemir wrote:Ja ne znam kako je nekome losa opcija da igramo domace utakmice po njemackoj ili svicarskoj. Ekipu bi bodrilo puuuno vise nasih navijaca, a dokazano je da mozemo popuniti stadione po tim zemljama, cak i kad igramo protiv domacina. Izbjegli bi blamazu sa ovim oranicama, ne bi nas jebavali tapkarosi sa ulaznicama od 250KM, i ne bi nasi igraci igrali pred 10tak hiljada navijaca. Cini mi se da sam vcrs tokom utakmice cuo da spiker na stadionu govori nesto preko 9000 ulaznica...smijesno jbt

I jos najbitniji plus, bolje bi odrzavali ljubav nase dijaspore prema reprezentaciji....a znamo da nam je dojaspora najvaznija i jedina baza novih igraca.
Pa tek bi to bila neviđena sramota...
SSemir

#24484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Ma ne bi. Drugo je da igramo negdje tamo bez navijaca. Ovako bi bio pun stadion nadih navijaca. I redovno mijenjat stadione. Bec, dortmund, st galen...
Super ideja!
luckylaka

#24485 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

cyprus wrote:
SSemir wrote:Ja ne znam kako je nekome losa opcija da igramo domace utakmice po njemackoj ili svicarskoj. Ekipu bi bodrilo puuuno vise nasih navijaca, a dokazano je da mozemo popuniti stadione po tim zemljama, cak i kad igramo protiv domacina. Izbjegli bi blamazu sa ovim oranicama, ne bi nas jebavali tapkarosi sa ulaznicama od 250KM, i ne bi nasi igraci igrali pred 10tak hiljada navijaca. Cini mi se da sam vcrs tokom utakmice cuo da spiker na stadionu govori nesto preko 9000 ulaznica...smijesno jbt

Pa tek bi to bila neviđena sramota...
Pa mi smo navikli na sramotu ili da nam se europa smije.Ovo bi preverali prve 2-3 utakmice a onda ko godpoda domacini u Becu,Parizu,St.Louis..
Herr Flick

#24486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Treba nam ultra defanzivno orjentiran trener u narednom periodu da se odbrana konsoliduje,sinoc svaka akcija Belgije gol sansa,odbrana totalno amaterski izgleda,bez obrzira kako su odbrambeni igraci losi,sa dobrim trenerom to se moze popravit dosta :izet: Fakat bi volio da igramo čvrst,odbrambeni fudbal,pa ako hoicete i negledljiv i ruzan ali sa rezultatima
Grean

#24487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Ja mislim suprotno, treba na selektor koji gaji igru poput Susica ali koji za razliku od njega ima rezervni plan. Sa antifudbalom smo probali u ovim kvalifikacijama.

Koliko ce se Misimovic pitati kao savjetnik pitanje je.
missko

#24488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by missko »

Jedan jedini covjek je drzao odbranu godinama na nivou a to nije Begovic nego velicanstveni Emir Spahic Spaha i bez njega izgledamo smijesni nazad cak i protiv Kipra i slicnih
supercali

#24489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

SSemir wrote:Ma ne bi. Drugo je da igramo negdje tamo bez navijaca. Ovako bi bio pun stadion nadih navijaca. I redovno mijenjat stadione. Bec, dortmund, st galen...
Super ideja!
Bosna do tokia
dječak sa šibicama

#24490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

Mesa vjerovatno ide, treba traziti nasljednika.

Cacic je slobodan.
Gandalf

#24491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

animus wrote:Kad nista ne ocekujes nista i ne zalis. Zao mi jedino ovih nasih navijaca. Tuzno ih gledati kako razocarani idu kuci nakon utakmice. Sami su krivi jer su nasjeli na laznu nadu. Jos su levati platili masno te karte onoj mafiji. Pitanje je koliko trebamo unistiti svetinju da se ovce pobune i jebu mater lopovima koji zbog lopovluka nisu u stanju omoguciti niti najosnovnije za fudbal. Ne mislim ja samo na ovu utakmicu nego na nasu ligu prije svega.

I ova evropa je pravo bezobrazna. Ne stvaraju nam igrače kao ranije. Znaju li oni da mi nemamo igraca iz domace lige. Ako ovako nastave mecemo imati ni prvih jedanaest.
:thumbup: Dodao bih još da je naš narod stado ovaca po pitanju bilo čega, za očekivati je da bleje i na "rad" saveza i "igre" reprezentacije
Grean

#24492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

"Ne, nitko me nije zvao. Ali i da jesu, dobili bi odgovor da imam ugovor s azerbajdžanskim savezom, kojeg ću ispoštovati do kraja."

I kada je kraj tog ugovora?

"U prosincu ove godine."

To je samo još dva mjeseca. Nakon toga stignete preuzeti Hrvatsku, bilo za SP dogodine ili za temeljito čišćenje i novi početak u novom ciklusu i s novim ljudima?

"Moram odraditi ugovor s Azerbajdžanom do kraja, a onda ću dobro razmisliti što dalje."
Bio je kandidat i kad su izabrali Bazdarevica. Sanse su vjerovatno nikakve, sigurno dobro zaradjuje u Azerbejdzanu.

On bi bio moj prvi izbor kad vec nas Vaha nece. Sigurno bi igrali lijepo za oko a ima i rezultate sa Azerima.
Gandalf

#24493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

dječak sa šibicama wrote:Mesa vjerovatno ide, treba traziti nasljednika.

Cacic je slobodan.
Ne može ni Mamić sa dvije reprezentacije upravljat' plus Dinamo, dajte i Maminju malo prostora :D
dječak sa šibicama

#24494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Gandalf wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mesa vjerovatno ide, treba traziti nasljednika.

Cacic je slobodan.
Ne može ni Mamić sa dvije reprezentacije upravljat' plus Dinamo, dajte i Maminju malo prostora :D
Zaboravio si Lokomotivu, a i oko Rijeke mi je sumnjiv :D

Poznavajuci ljude u BiH savezu, a dooobro ih poznajem :D i sljedeci Mesa ce biti Mesa. Nemaju oni para za dobrog trenera, a i raznorazne mucke se tu rade.
Jedino da ih pritisak javnosti i obraz ne natjeraju da povuku neko ime, recimo Vahida. Ali nemaju oni bas obraza, njih ono sinoc boli samo zbog premija koje nece dobiti. A pojedinci su i po 100.000 eura na ruke dobili nakon Brazila.

Sreca pa javnost ne zna ni pola onoga sta se tamo radi. Ne kazem da nema ljudi koji dobro rade svoj posao, ima, ali svi su lakomi na pare. I da se ne foliramo, ko god da je na njihovom mjestu, isto bi to radio.
AmiĐa_Idriz

#24495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Čuj da igramo domaće tekme u Njemačkoj....Image

Pa koji će nam k onda reprezentacija, zapravo koji ce nam kurac drzava onda.
Bazinga1234

#24496 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bazinga1234 »

Grean wrote:
"Ne, nitko me nije zvao. Ali i da jesu, dobili bi odgovor da imam ugovor s azerbajdžanskim savezom, kojeg ću ispoštovati do kraja."

I kada je kraj tog ugovora?

"U prosincu ove godine."

To je samo još dva mjeseca. Nakon toga stignete preuzeti Hrvatsku, bilo za SP dogodine ili za temeljito čišćenje i novi početak u novom ciklusu i s novim ljudima?

"Moram odraditi ugovor s Azerbajdžanom do kraja, a onda ću dobro razmisliti što dalje."
Bio je kandidat i kad su izabrali Bazdarevica. Sanse su vjerovatno nikakve, sigurno dobro zaradjuje u Azerbejdzanu.

On bi bio moj prvi izbor kad vec nas Vaha nece. Sigurno bi igrali lijepo za oko a ima i rezultate sa Azerima.
Robi :thumbup:
dječak sa šibicama

#24497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ako Dalic kiksa u Ukrajini, a nema razloga da ne kiksa, novi izbornik Hrvatske bice ili Kek ili Prosinecki. To je vec javna tajna.

Tipujem na prvog, Prosinecki jedino ako Suker odleti na proljece sa vrhuske saveza.

Za BiH mislim da je Vahid najbolje rjesenje, mada ni Kek ne bi bio los izbor da je pameti. Covjek od Rijeke, od realno kvalitetom prilicno ogranicenog tima, napravio cudo. Sta bi tek radio sa boljim igracima.
Odlican trener za sistem igre kakav BiH mora graditi, jako u bloku, snazna odbrana i poletan (kontra)napad. Da se ovi naprijed ispaljuju ko iz pracke, sto kaze Velid Spaho.
Grean

#24498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Izmedju Keka i Prosineckig moj izbor bi uvijek bio Robert.

BiH treba ponovo da igra fudbal. Uz to ima iskustvo vodjenja reprezentacije.
Djuro

#24499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djuro »

Znam da je razočaranje veliko, ali to je bila luda utakmcica s ultra jakom Belgijom.
Ne možeš reći da se nije borilo i ginulo...

Za razliku od bijede koju prikazuje Hrvatska, sa mega zvijezdama, protiv jedne ispodprosječne
reprezentacija kakva je Finska...
AmiĐa_Idriz

#24500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Najjače je meni što se mi satrasmo od kombinacija koga za novog selektora, a nikakvih naznaka da ce Mesa nogu dobiti :D
Post Reply