Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote:
Logovan wrote:Joj, joj onaj opet rat spominje.
Daj boze da se spominje sto cesce i da se iz njega izvlace pouke.
Fakat nema potrebe da rat trpaš u ovo.
Ne trpam ja rat u kontekstu u kojem ti pricas nego u vasoj supljoj prici da ne mogu navijaci jedni sa drugim kad je reprezentacija u pitanju. Tacno je ne mogu klosari mali i kriminalci ali valjda nas ima dovoljno koji se i te kako sjecamo kada smo mogli skupa i to bodriti jedni druge. Koga vi vise zapisavate sa tom vasom pricom i glumom zajebanih navijackih grupa. Idu roditelji sa bracama i sestrama, pa ide drzava a onda sve ostalo. Ne govorim ja o necemu sto nisam licno dozivio i vidio da moze!
hrasno38

#23477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:
hrasno38 wrote:I jedno i drugo je podrska svojoj zemlji i tu prestaju da vez grupe i grupice i ostala sranja.....i pricat cu sta ja hocu jel jasno!!!
Ne možeš pričati šta hoćeš, jer postoje pravila foruma.
Tu priču pričaj nekome drugome.
Mene ne citiraj više, jer mi nimalo nisi zanimljiv sagovornik.
Mogu sta hocu i koliko hocu jer ne krsim pravila foruma nego dajem svoj licni stav vezan za navijace reprezentacije. A ta tvoja filozofija toplo-hladno je dovela do toga da je FOE zatrpan! Kad god napises nesto sto mi se ne svidi ja cu komentarisati a ti bujrum otvori privatni forum pa uredjuj koliko hoces ko ce sta pricati na njemu!
avetinja

#23478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:
hrasno38 wrote:I jedno i drugo je podrska svojoj zemlji i tu prestaju da vez grupe i grupice i ostala sranja.....i pricat cu sta ja hocu jel jasno!!!
Ne možeš pričati šta hoćeš, jer postoje pravila foruma.
Tu priču pričaj nekome drugome.
Mene ne citiraj više, jer mi nimalo nisi zanimljiv sagovornik.
Mogu sta hocu i koliko hocu jer ne krsim pravila foruma nego dajem svoj licni stav vezan za navijace reprezentacije. A ta tvoja filozofija toplo-hladno je dovela do toga da je FOE zatrpan! Kad god napises nesto sto mi se ne svidi ja cu komentarisati a ti bujrum otvori privatni forum pa uredjuj koliko hoces ko ce sta pricati na njemu!
Već sada kršiš, ali ne znaš. Najgore je kada neko kao ti ne zna a hoće. Valjda će ti uspjeti, samo pokušavaj.
hrasno38

#23479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Već sada kršiš, ali ne znaš. Najgore je kada neko kao ti ne zna a hoće. Valjda će ti uspjeti, samo pokušavaj.
Djesi moderator nisam te prepozno!!
condy

#23480 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by condy »

Da mi je kako onu smutljat iz centrotransa da me pripazi za Belgije jbg udata zena pa ne ide da joj saljem cvijece :mrgreen:
Point.

#23481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

derion wrote:I dajte, ljudi, može li nam ko više dokazati da su nam sve pjesme glupe kao sibirska noć? Malo pesimističnog crnjaka "Bosnom behar probeharao, mene život razočarao", pa onda kreću debilne parole a la "Bosna je šampion, ooooo", da bi nastavili sa niđeveznom "Ko ne skače mrzi Bosnu, hejhejhej". Ali hajde dobro, ova zadnja barem popali malo promrzlu publiku, ali one prijenavedene su totalna mentalna paučina.

Ali džaba navijačke pjesme, kada smo uvijek bili i ostali prosječna ekipa. Taman se malo trznemo, pa odosmo i na SP, a onda rahat propadanje. Kada uporedim ovu sadašnju igru sa onom od prije nekoliko godina, igramo kao kakva oldboys ekipa...
Hajde eto ti sklepaj neki stih pa da vidimo na cemu smo. Najlakse jw iza tastature palamuditi.
Point.

#23482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

condy wrote:Iskreno, ja idem na utakmicu jer volim fudbal ostalo me ne zanima :)

Krenu, svako malo ko ne skače.....ja kontam, de ohladite maloprije smo skakali, ili oni talasi ili ono bosna je šampion između tribina, pusti me da gledam na miru utakmicu :D ...taman se koncentrišeš vidiš sve na terenu kako se odvija a onda neko krene mahat, prolazit, dobacivat, komentarisat, derat se na sudiju, i *ebiga :-)

Ja toliko nisam za navijačke skupine, meni su oni zanimljivi prije utakmice, brže ti vrijeme prođe. Ko neke maskote mi izgledaju, koji su tu najmanje zbog fudbala. Više sam za engleski stil, dođeš pićence prije utakmice, cigar na pauzi, uživaš na utakmici u fudbalu, to te najviše interesuje, ponešto dobaciš, gledaš utakmicu, živciraš se, nagradiš svoje aplauzom, raduješ se poslije gola i tako... :)

Nisam klasični navijač, nisam nikad ni bio al jesam svagdje išao gledat utakmice. Sjećam se kad odem gledat Čelika, divota, odeš na jedan dio tribine gdje nema oni hrkljuša, i gledaš, a nekad je bilo dobrih utakmica, a i dobrog navijanja. Kad je Željo uzeo kup prije koliko već ne sjećam se.
Upravo zbog tog mentaliteta kojeg si opisao sto gotivis nam je atmosfera na qurca. Ako hoces da sjedis mirno, jedan dva aplauza i zderati tri kile suncokrerovih spica, onda si jarane na pogresnom mjestu. Postoje pozorista i gradske biblioteke za takav vid uzivancije.
Tito_i_Partija

#23483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tito_i_Partija »

I ja ne kontam zbog cega se pjeva "Bosnom behar probeharao", pjesma je totalni crnjak, a i u kontekstu fudbala je totalna fula. :-D
mO k3

#23484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

avetinja wrote:
hrasno38 wrote:
avetinja wrote:I ta priča o navijanju više. Kome se navija neka ide sa BH Fanaticosima ili BH Legionsima, kako se već zovu. Ne možete očekivati da Manijaci i Horde zla organizovano navijaju za reprezentaciju. To bi možda bilo moguće da su na suprotnim tribinama, ali zajedno ne, zato što je prevelik rivalitet da bi bili zajedno i da bi se bez problema organizovali sve što je potrebno za utakmicu.
pa kako smo mogli biti u sitim jedinicima 92-95 i krva davati ako je trebalo jedni za druge. Novokomponavani drkadzije sa teorijama ne moze ovo ne moze ono. Kad je drzava u pitanju tu prestaju granice i rivaliteti jer je jedna cilj. Ma kome to objasnjavati kad se ovdje jos vecina ni sa lizala jos nije skinula!!
Kao prvo, ne miješaj borbu za život, porodicu, zemlju sa navijanjem za reprezentaciju.
Kao drugo, ne pričaj takvu priču kada mene citiraš. Tvoj prostakluk i neumorno ponavljanje koliko imaš godina me ne interesuju.
Ne bi trebalo da ga shvatiš ozbiljno .....zna da pretjera preko svake granice komunikacije
avetinja

#23485 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

mO k3 wrote:Ne bi trebalo da ga shvatiš ozbiljno .....zna da pretjera preko svake granice komunikacije
Nažalost, upoznat sam sa tim, ali sa mnom ili ćeš fino ili nikako. Neprihvatljivo mi je da vodim diskusiju na onakav način, ali možemo i tako, samo u tom slučaju okrenem ploču.
Nadzorna_ploca

#23486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nadzorna_ploca »

avetinja wrote:
mO k3 wrote:Ne bi trebalo da ga shvatiš ozbiljno .....zna da pretjera preko svake granice komunikacije
Nažalost, upoznat sam sa tim, ali sa mnom ili ćeš fino ili nikako. Neprihvatljivo mi je da vodim diskusiju na onakav način, ali možemo i tako, samo u tom slučaju okrenem ploču.
Ne okreces ti ba nikakvu plocu. :mrgreen:
avetinja

#23487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

Nadzorna_ploca wrote:
avetinja wrote:
Ne okreces ti ba nikakvu plocu. :mrgreen:
Samo polahko. :lol:
condy

#23488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by condy »

Point. wrote:
condy wrote:Iskreno, ja idem na utakmicu jer volim fudbal ostalo me ne zanima :)

Krenu, svako malo ko ne skače.....ja kontam, de ohladite maloprije smo skakali, ili oni talasi ili ono bosna je šampion između tribina, pusti me da gledam na miru utakmicu :D ...taman se koncentrišeš vidiš sve na terenu kako se odvija a onda neko krene mahat, prolazit, dobacivat, komentarisat, derat se na sudiju, i *ebiga :-)

Ja toliko nisam za navijačke skupine, meni su oni zanimljivi prije utakmice, brže ti vrijeme prođe. Ko neke maskote mi izgledaju, koji su tu najmanje zbog fudbala. Više sam za engleski stil, dođeš pićence prije utakmice, cigar na pauzi, uživaš na utakmici u fudbalu, to te najviše interesuje, ponešto dobaciš, gledaš utakmicu, živciraš se, nagradiš svoje aplauzom, raduješ se poslije gola i tako... :)

Nisam klasični navijač, nisam nikad ni bio al jesam svagdje išao gledat utakmice. Sjećam se kad odem gledat Čelika, divota, odeš na jedan dio tribine gdje nema oni hrkljuša, i gledaš, a nekad je bilo dobrih utakmica, a i dobrog navijanja. Kad je Željo uzeo kup prije koliko već ne sjećam se.
Upravo zbog tog mentaliteta kojeg si opisao sto gotivis nam je atmosfera na qurca. Ako hoces da sjedis mirno, jedan dva aplauza i zderati tri kile suncokrerovih spica, onda si jarane na pogresnom mjestu. Postoje pozorista i gradske biblioteke za takav vid uzivancije.
Vec sam rekao, idem na utakmice zbog fudbala valjda je to i logicno necu ici zbog zelene trave. Aplauzi i sl. nisu nikakav problem, i repku treba podrzat i ne stedi grlo to stoji i to radim ali utapanje u neke navijacke skupine tipa bhf robujasi horde manijaci to me ne interesuje.
cyprus

#23489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Point. wrote:Upravo zbog tog mentaliteta kojeg si opisao sto gotivis nam je atmosfera na qurca. Ako hoces da sjedis mirno, jedan dva aplauza i zderati tri kile suncokrerovih spica, onda si jarane na pogresnom mjestu. Postoje pozorista i gradske biblioteke za takav vid uzivancije.
Ma daj :-) :-)
Bosanski_kralj

#23490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Relano, kad je igra ni za kurca teško je navijati. Nije bilo prilika, nije bilo uzbuđenja. Igra mrtva, navijenje mrtvo
Tipicoti

#23491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tipicoti »

Prije utakmice ispred stadiona se navija, bakljada, BHF korteo, ludnica :tooo: :zekzek: :igrac: :serbo:
........u stadionu poslije 10 min. :zzzz: :novine: :sleep: :pusi: :skoljka:
phillie

#23492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

@condy
Niko ne kaze da se trebas poistovjetiti sa navijackom grupom ili biti clan...Naravno da to nije za svakog, niti je svacija furka. Ali kad se vec dolazi na utakmicu, da se probaju ispostovati momci (kako oni na terenu, tako i na tribinama), tako sto ce se znati poneka navijacka pjesma, pa da cijeli stadion grmi na neku pjesmu u ritmu npr paokara-e.

A onda sa razlgasa te ubije:
https://www.youtube.com/watch?v=HfQA7qhTzcU
Romanista 101%

#23493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

dok god nemamo nacionalni stadion vec igramo gdje bi neke ekipe odbile i trenirati mi nemamo sta traziti, mi smo jos daleko od "pravih navijaca", mi jos nemamo ono osnovno a to je kult reprezentacije, sve nekako ide nazor i vjestacki, u normalnim drzavama postoje posebne navijacke grupe koje bodre svoju zemlju idu na gostovanja i koji imaju jako dobar odnos sa savezima svojih zemalja, kud ces dalje kad mi jos nemamo shop gdje se mogu kupiti dresovi, suveniri vec raja kupuje preko ebaya, kod nas postoje 3 grupe navijaca to su pozeri, dijaspora i krkani koji dodju da izbace iz sebe frustracije nagomilane licnim problemima, da skratim: jos smo mi u povojima.
tr_ba

#23494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tr_ba »

Vec sam na jednoj temi napisao "mentalitet=prosperitet".
To znaci da smo u kurcu.
Sljedecih,minimalno 500 godina.
Ne samo na tribinama,vec i na terenu,i kod kuce,i u wc-u,i na balkonu,u zivotu...
Taki smo,i gotovo.
Sto prije to shvatimo,brze ce nam proci 500 godina.
Point.

#23495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:Upravo zbog tog mentaliteta kojeg si opisao sto gotivis nam je atmosfera na qurca. Ako hoces da sjedis mirno, jedan dva aplauza i zderati tri kile suncokrerovih spica, onda si jarane na pogresnom mjestu. Postoje pozorista i gradske biblioteke za takav vid uzivancije.
Sta ma daj, hoces atmosferu al nemoj navijati, pusti me da sjedim i ubacim pokoji aplauz. Pa na sahrani je bolja atmosfera od tog koje vi preferirate.
Point.

#23496 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Romanista 101% wrote:dok god nemamo nacionalni stadion vec igramo gdje bi neke ekipe odbile i trenirati mi nemamo sta traziti, mi smo jos daleko od "pravih navijaca", mi jos nemamo ono osnovno a to je kult reprezentacije, sve nekako ide nazor i vjestacki, u normalnim drzavama postoje posebne navijacke grupe koje bodre svoju zemlju idu na gostovanja i koji imaju jako dobar odnos sa savezima svojih zemalja, kud ces dalje kad mi jos nemamo shop gdje se mogu kupiti dresovi, suveniri vec raja kupuje preko ebaya, kod nas postoje 3 grupe navijaca to su pozeri, dijaspora i krkani koji dodju da izbace iz sebe frustracije nagomilane licnim problemima, da skratim: jos smo mi u povojima.
Ako iko ima kult reprezentacije to imamo mi. Mozda manje danas, ali pogledaj nam gostovanja, pogledaj brojke. I mi imamo posebne navijacke grupe koje prate samo reprezentaciju, tu mislim na BHF prvo pa i na Legion iako ih je manji broj. Tako da tvoja prica pada u vodu.
supercali

#23497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

Point. wrote:
cyprus wrote:
Sta ma daj, hoces atmosferu al nemoj navijati, pusti me da sjedim i ubacim pokoji aplauz. Pa na sahrani je bolja atmosfera od tog koje vi preferirate.
Problem toga je sto je stadion koliko 15-20 hiljada
Da imas stadion od 50 ili bar 30 kao kosevo onda bi i jedni i drugi dosli na svoje
Hoces da navijas? Sjever jug pa navijaj 120 minuta
Hoces kao ovaj forumas? Sjedi na zapad istok i tako gledaj utakmicu
Tomahawk11
Globalni moderator

#23498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Nisam znao da je navijanje samo ako svih 90 minuta galamis.
Mislim, razumijem ja navijacke skupine, ali recimo da trenutno nisam u modusu.
Kad odem da pogledam svoj tim, hocu da gledam utakmicu, zagalamim, komentarisem, pa i navijam, ali sve ima svoje.
sumirprimus

#23499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

Romanista 101% wrote:dok god nemamo nacionalni stadion vec igramo gdje bi neke ekipe odbile i trenirati mi nemamo sta traziti, mi smo jos daleko od "pravih navijaca", mi jos nemamo ono osnovno a to je kult reprezentacije, sve nekako ide nazor i vjestacki, u normalnim drzavama postoje posebne navijacke grupe koje bodre svoju zemlju idu na gostovanja i koji imaju jako dobar odnos sa savezima svojih zemalja, kud ces dalje kad mi jos nemamo shop gdje se mogu kupiti dresovi, suveniri vec raja kupuje preko ebaya, kod nas postoje 3 grupe navijaca to su pozeri, dijaspora i krkani koji dodju da izbace iz sebe frustracije nagomilane licnim problemima, da skratim: jos smo mi u povojima.
slusajte romanistu .on zna.. :lol:
dje si romule kuco staraa iz njedaraaaa :lol:
nacionalni stadioJon,alaj te baca liga petice, al bas :lol:
znaci ne mos vjerovat koliko su ljudi otudjeni od surove bosanske realnosti..nevjerovatno
Point.

#23500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:Nisam znao da je navijanje samo ako svih 90 minuta galamis.
Mislim, razumijem ja navijacke skupine, ali recimo da trenutno nisam u modusu.
Kad odem da pogledam svoj tim, hocu da gledam utakmicu, zagalamim, komentarisem, pa i navijam, ali sve ima svoje.
Pa zasto onda kritika da je atmosfera na BP pozorisna? Koja je onda razlika onoga koji je dobio karte sto je prijattelj Saveza, razne VIP face ili onih koji bi na utakmice reprezentacije da jedu kospice i sjede bez da navijaju? Nikakva.
Post Reply