Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#23426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Znajuci koji su nam lopovi u Savezu i i koliku bi zaradu imali da igraju na Kosevu (sto regularno, sto na crno u talu sa Centrotransom), cisto sumnjam da bi se oni dvoumili oko prelaska. Vjerovatno je uzrok nesto drugo. Jel to (ne)uslovnost Koseva ili mozda "kirija" koju traze iz Opstine ili nesto trece ne znam, ali eto ima nesto pa ih iz Zenice ne mozes otjerati da si pita :D
shake69

#23427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

''Portparol Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Slavica Pecikoza obavljat će ulogu FIFA medija oficira na predstojećem Kupu konfederacija, koji će biti održan od 17. juna do 2. jula u Rusiji.'' :pisnuo:
Ode ''Punto Slavica'' i do Fifa derneka. Zar ono ima stida s onakvim engleskim ici na neku Fifa smotru!?
N.N.

#23428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Neka na vakat krenu sa juznom tribinom Grbavice i eto stadiona :-D

Sve dok je kod nas ovakav cirkus za karte, sa tim povlastenim gratisima, nema od nas nista. Kakva atmosfera, 5 hiljada karata dobiju prijatelji saveza :lol:
Centrotans u talu sa tapkarosima pa likovi odjednom u rukama imaju buntove karata, kako ?
Sto neko rece, to su osobe koje da ne dobiju kartu dzabaluka, sigurno ne bi ni dosle na utakmicu, jebe se njima ba :)

Ma kod nas sjede isti kriminalci kao Munja i co, samo sto su pismeniji, sa kravatama i ne izgledaju pripito kao spomenuti :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

cirkus je ko se sve uvodi na stadion, istina :D
vicious

#23430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vicious »

Ma ista stvar ce biti i s grbavicom, kapacitet otprilike isti kao na bilinom, bice isto sranje s kartama itd.
Sara03

#23431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sara03 »

Dosta je više i "grotla" Bilinog i tzv. neporaženosti i sjajne (ne)atmosfere. Koja to reprezentacija igra na jednom te istom stadionu skoro već deset godina? Ma hajte molim vas.

Vratiti repku u Sarajevo...
Logovan

#23432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

vicious wrote:Ma ista stvar ce biti i s grbavicom, kapacitet otprilike isti kao na bilinom, bice isto sranje s kartama itd.
Ma isti klinac. :-)

Cirkus će biti ja Zenica, ja Sarajevo.
condy

#23433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by condy »

Sta nam je cinit ?

Licno bih volio kosevo samo zbog dosta veceg kapaciteta stadiona, lakse bi dosao do karte. Iako sam iz Zenice :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

BIH bi morala imati 2-3 stadiona na kojima je moguce igrati reprezentativne utakmice. Smijesno je i ponizavajuce za glavni grad jedne drzave da repreznetacija nema uslove odigravanja utakmica ni na jednom od dva stadiona. Kosevo jeste najbolje rjesenje ali moralo bi pretrpiti vrlo ozbiljne rekonstrukcije...u stvari mozda i ne bi prevelike posto nisam siguran da li je potrebno da stadion ima makar jednu natkrivenu tribinu.
Medjutim Kosevo ima jedan drugi problem a to je broj gledalaca jer samo par puta je napunjeno i njegov kapacitet je dao pravi efekat. 15-tak hiljada na Kosevu ne daje nikakav fudbalski stimung i stadion izgleda poluprazan dok sa 15 hiljada na Grbavici je ludilo. Zato su nam potrebni i Kosevo i Grbavica i Zenica. Kosevo bi bilo sigurno puno protiv Belgije pa i da se igralo protiv Grcke u ostalim cisto sumnjam i zato su odlicni Grbavica i Bilino Polje kao i ako se napravi Tusanj.Nije BiH samo Sarajevo ali nije ni zapisano da sada se mora igrati samo u Zenici koja je odavno izgubila ono sto je nekada imala.
Sto se tice samog stimunga i navijanja ono moze biti samo za 10 ako se u sve to ukljuce dvije najvece navijacke grupe Manijaci i Horde + BH Fanaticosi. Tada ce i atmosfere biti na svakom stadionu biti za 10!
Za sve ovo nisu apsolutno potrebna neka basnoslovna ulaganja nego samo je potrebno da vlasti imaju sluha i mozga uz naravno potporu UEFE i FIFE ali i kvalitetnih sponzora kojih ima i te kako i u samoj drzavi a kojima ne bi bilo zao uloziti u takvo nesto.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#23435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

condy wrote:Sta nam je cinit ?

Licno bih volio kosevo samo zbog dosta veceg kapaciteta stadiona, lakse bi dosao do karte. Iako sam iz Zenice :D
Ili da se digne zapad na Grbavici i navuce 20.000, to bi nekako bila mjera
leškarenje

#23436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Znači ovo moraš zapamtiti :mrgreen: nemoj da ti ponavljam više....nikad ti Horde i TM neće organizovano navijati za repku tako kako si ti zamislio. Svako od njih može otići sam i navijati ako mu se navija,ali sta navijati :mrgreen: kad ne znaš šta je smjesnije od ove tri pjesme koje se vrte.

Najbolje su one,Muuhaaameeedd Beeessiiiicccc ili Eddiiinnnn Džeko oooooo i tako šest minuta :skoljka:
kakotakonikako

#23437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kakotakonikako »

Jebote, covjek nigdje ne govori o organizovanom navijanju TM i Hordi, a ovaj mu to trpa u usta. Neka svako navija za sebe ali prvenstveno za Reprezentaciju BiH.
hrasno38

#23438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Znači ovo moraš zapamtiti :mrgreen: nemoj da ti ponavljam više....nikad ti Horde i TM neće organizovano navijati za repku tako kako si ti zamislio. Svako od njih može otići sam i navijati ako mu se navija,ali sta navijati :mrgreen: kad ne znaš šta je smjesnije od ove tri pjesme koje se vrte.

Najbolje su one,Muuhaaameeedd Beeessiiiicccc ili Eddiiinnnn Džeko oooooo i tako šest minuta :skoljka:
Image
avenija

#23439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avenija »

Stvarno ne bi se ukljucivao u raspravu gdje ce se utakmice igrati za godinu i 4 mjeseca ali zelim samo neke statisticke podatke napisati.
Bilino Polje je 2 najveci stadion u drzavi sa 13 632 sjedeca mjesta i broj 1 sa natkrivenim i VIP mjestima.
Sada malo o rezultatima, Bilino Polje je jedan od stadiona gdje je najteze doci do pobjede gostujucim reprezentacijama.
U 22 godine na Bilinom Polju Bosna je izgubila samo 7 puta u 43 meca, u prevodu svake tri godine cime se ne moze pohvaliti vise od 3 reprezentacije u Evropi.

Bazdarevic jos nije dozivio poraz na Bilinom Polju.
Uostalom gdje se god bude igralo atmosfera ce biti ista i samo se u Bosni potencira atmosfera a ne zeleni teren kao da ljuti krajisnici igraju umjesto Visce i Dzeke.
Da li Srbija treba promjeniti Marakanu nakon sinocnjeg remija protiv Welsa? Delije i Grobari zakazali :D
Last edited by avenija on 12/06/2017 12:48, edited 2 times in total.
Warashii

#23440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Warashii »

Najbolje je ... najbolje je i tako non stop.
Pa eto nek se Sarajevo pokrene pa napravi nesto od stadiona koji su tamo.
Najbolje je ... al kad bi neko drugi napravio stadion da ima Sarajevo, eto ako bi mogla kako drzava, jer jebi ga, Sarajevo.
:run:
derion

#23441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by derion »

I dajte, ljudi, može li nam ko više dokazati da su nam sve pjesme glupe kao sibirska noć? Malo pesimističnog crnjaka "Bosnom behar probeharao, mene život razočarao", pa onda kreću debilne parole a la "Bosna je šampion, ooooo", da bi nastavili sa niđeveznom "Ko ne skače mrzi Bosnu, hejhejhej". Ali hajde dobro, ova zadnja barem popali malo promrzlu publiku, ali one prijenavedene su totalna mentalna paučina.

Ali džaba navijačke pjesme, kada smo uvijek bili i ostali prosječna ekipa. Taman se malo trznemo, pa odosmo i na SP, a onda rahat propadanje. Kada uporedim ovu sadašnju igru sa onom od prije nekoliko godina, igramo kao kakva oldboys ekipa...
Labirint

#23442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Labirint »

Evo ovi fanatikosi stvarno vizuelno izgledaju kako treba, čini mi se da tu ima i nekog mentaliteta,organizovanosti, reda i discipline. U toliko godina postojanja im se stvarno jedino može "zamjeriti" da nisu "izbacili" neku pjesmu,dvije tri koja bi bila opšteprihvaćena od strane cijelog stadiona (naravno da ukradenu argentinsku ili brazilsku melodiju) jer ašćare da je da ih nema dovoljno za navijanje koje bi iole zvučalo kako treba. Ove pacove nekakve legije krajišnike i ostale ne računam, živi cirkus obučen u majice... A što se tiče samo lokaliteta , dok su AFH i grbavica u onakvom stanju nema ni logike a ni interesa da se bilo šta mijenja.
phillie

#23443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Meni je jedan od vecih blamova te noci bio - Hanka Paldum pjeva "navijacku" pjesmu :oops: :oops: :oops: :oops: Posto odavno nisam mogao doci do karte za utakmicu reprezentacije, ne znam jel ovo nesto novo, ili se vec vrti neko vrijeme. I ona "udara" po neki razocarenjima dok se dalapa rasteze....Al ocito to godi uhu nasem "navijackom" svijetu, pa traziti neke argentinske i brazilske navijacke ritmove, vise je nego iluzorno. Nama je Dino Merlin plafon na utakmciama repke.

BHF ima pjesama i pjevaju se, a sad sto nisu prihvacene na stadionu, jbg, nije do njih.
Last edited by phillie on 12/06/2017 14:01, edited 1 time in total.
condy

#23444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by condy »

Iskreno, ja idem na utakmicu jer volim fudbal ostalo me ne zanima :)

Krenu, svako malo ko ne skače.....ja kontam, de ohladite maloprije smo skakali, ili oni talasi ili ono bosna je šampion između tribina, pusti me da gledam na miru utakmicu :D ...taman se koncentrišeš vidiš sve na terenu kako se odvija a onda neko krene mahat, prolazit, dobacivat, komentarisat, derat se na sudiju, i *ebiga :-)

Ja toliko nisam za navijačke skupine, meni su oni zanimljivi prije utakmice, brže ti vrijeme prođe. Ko neke maskote mi izgledaju, koji su tu najmanje zbog fudbala. Više sam za engleski stil, dođeš pićence prije utakmice, cigar na pauzi, uživaš na utakmici u fudbalu, to te najviše interesuje, ponešto dobaciš, gledaš utakmicu, živciraš se, nagradiš svoje aplauzom, raduješ se poslije gola i tako... :)

Nisam klasični navijač, nisam nikad ni bio al jesam svagdje išao gledat utakmice. Sjećam se kad odem gledat Čelika, divota, odeš na jedan dio tribine gdje nema oni hrkljuša, i gledaš, a nekad je bilo dobrih utakmica, a i dobrog navijanja. Kad je Željo uzeo kup prije koliko već ne sjećam se.
Idemedosumom

#23445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Na stadion se ne ide da bi se gledala utakmica, premali su nam stadioni za toga. Kuca, tv, rahatluk :izet:
leškarenje

#23446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Znači ovo moraš zapamtiti :mrgreen: nemoj da ti ponavljam više....nikad ti Horde i TM neće organizovano navijati za repku tako kako si ti zamislio. Svako od njih može otići sam i navijati ako mu se navija,ali sta navijati :mrgreen: kad ne znaš šta je smjesnije od ove tri pjesme koje se vrte.

Image
Ma i jesi na nivou Maratonaca :thumbup:
hrasno38

#23447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:

Image
Ma i jesi na nivou Maratonaca :thumbup:
Moze biti svasta samo ne zaboravi da su oni na kraju glavne baje!!!!! :D
leškarenje

#23448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

Ma jebat ih :D ja ti fino napišem kako je i kako će biti ti se praviš Pantelija. Opet ti kažem,zaboravi da ti HZ i TM navijaju organizovano za repku.
hrasno38

#23449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Ma jebat ih :D ja ti fino napišem kako je i kako će biti ti se praviš Pantelija. Opet ti kažem,zaboravi da ti HZ i TM navijaju organizovano za repku.
He nemoj se ujesti za jezik!!! Nisu svi papci u tim navijackim grupama!
leškarenje

#23450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Ma jebat ih :D ja ti fino napišem kako je i kako će biti ti se praviš Pantelija. Opet ti kažem,zaboravi da ti HZ i TM navijaju organizovano za repku.
He nemoj se ujesti za jezik!!! Nisu svi papci u tim navijackim grupama!
Haj dobro,ti sve znaš :thumbup:
Post Reply