Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#18951 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Crvena Tifoza wrote:Naš fudbalski savez uputio izvinjenje izraelskom. Pametan i mudar potez.
Pa jbga ako su se mogli izviniti Srbiji zbog marakane red je i ovima
:D

Da, ali na Marakani su nasi navijaci napravili materijalnu stetu cupanjem stolica :skoljka:
Jack Be Nimble

#18952 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
Crvena Tifoza wrote:Naš fudbalski savez uputio izvinjenje izraelskom. Pametan i mudar potez.

Da, ali na Marakani su nasi navijaci napravili materijalnu stetu cupanjem stolica :skoljka:
I nasi se medjusobno potukli na tribinama :D
Freamon Lester

#18953 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Freamon Lester »

Jack Be Nimble wrote:
I nasi se medjusobno potukli na tribinama :D[/quote]

Nasi, vasi, njihovi.. :D
luckylaka

#18954 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:

Pa bio si jebem ga znas da su se stolice cupale zbog odbrane od neprijatelja. Ne sjecam se da se na marakani niko od nasih mariso izmedju sebe kako napisa prethoodni ili je neka greska. Ma malo ce nas klepiti mozda nece nista nasi se izvinuli. Mi se redom izvinjavamo i kome treba i kome ne treba
GeneralBHF

#18955 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Pametno uradjeno da ne bi dobili kaznu igranja bez navijaca.

Ovako ce ih lupiti sa nekih 20.000 franaka i to je to sa upozorenjem da se vise ne ponovi.

Dobro smo prosli sa ovim utakmicama tako da cemo biti u Potu 2. u kvalifikacijama za Svjetsko 2018.

http://www.footballseeding.com/internat ... -cup-2018/

Nakon teskog perioda malo i srece!
missko

#18956 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by missko »

luckylaka wrote:
:thumbup:
The BEN10

#18957 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by The BEN10 »

GeneralBHF wrote:http://www.footballseeding.com/internat ... -cup-2018/
Nakon teskog perioda malo i srece!
Slažem se.
Hvala Bogu pa ćemo izbjeći Francusku, Italiju, Dansku iz naše grupe. Iz trećeg šešira opasnost su Ukrajina, Poljska i Srbija.
Iz prve grupe bi mogli dobro proći sa Portugalom (pitanje je hoće li Ronaldo 2017 igrati na ovom nivou), Rumunijom i Walesom. Pa čak i sa Hrvatskom.
alphonse kauders

#18958 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by alphonse kauders »

BH Fanaticosi napali Ognjena Vranješa: Ovo će imati velike posljedice

Obavijest svim navijačima Bosne i Hercegovine

Javno i pismeno želimo da potvrdimo naš stav u slučaju tetovaže Ognjena Vranješa.

Tetovaža nije slučajni i trenutni potez jednog čovjeka nego se ona radi smišljeno i planirano kao što je to uradio i Ognjen Vranješ.

Dakle, on je smišljeno i planirano istetovirao granice Republike Srpske na svojoj ruci i tim potezom i činom otvoreno poslao poruku, podršku i zauzeo stav o separatističkim ambicijama pojedinih političara Republike Srpske i njenom otcjepljenu od BIH. Samim tim jasno se izjasnio protiv suvereniteta i teritorijanog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Istina, on je vrlo brzo prekrio tu tetovažu, vjerovatno pod pritiskom kolega iz reprezentacije, ili je shvatio da će mu to ugroziti karijeru i mjesto u reprezentaciji.

Za nas BHFanaticose a sigurni smo i za mnoge druge istinske patriote, Ognjen Vranješ je izgubio status reprezentativca i tako ćemo se ponašati prema njemu, bez obzira što će vjerovatno i dalje dobijati pozive na okupljanja reprezentacije.

To je onaj Vranješ kojeg smo podržavali kada je loše odigrao u Grčkoj a kada ga je većina pljuvala i kada je osam punih mjeseci bio bez kluba a neki sada žele da mu budu najveći prijatelji.
To je onaj Vranješ kojeg nisu željeli u repki a kojeg smo mi uvijek podržavali.

Ognjene ne treba nama tvoj sat, vidimo mi dobro koliko je sati.

BHFanaticos
:-) :-) :lol:

BHF misli za vas (čisto ako se niste dovoljno danas u mislima bavili tetovažom Ognjena Vranješa).

Patriotizam je htijenje da ubiješ i budeš ubijen zbog trivijalnih razloga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18959 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Treba im dati koje mjesto u parlamentu, ljudi se poceli politikom baviti :D
Sad bi oni da upravljaju i za kojeg igraca ce se navijati ili nece :-)
Cuj ti naslova: ovo ce imati velike posljedice :roll: puno sebi daju za pravo.
zenit dozic

#18960 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zenit dozic »

alphonse kauders wrote:
BH Fanaticosi napali Ognjena Vranješa: Ovo će imati velike posljedice

Obavijest svim navijačima Bosne i Hercegovine

Javno i pismeno želimo da potvrdimo naš stav u slučaju tetovaže Ognjena Vranješa.

Tetovaža nije slučajni i trenutni potez jednog čovjeka nego se ona radi smišljeno i planirano kao što je to uradio i Ognjen Vranješ.

Dakle, on je smišljeno i planirano istetovirao granice Republike Srpske na svojoj ruci i tim potezom i činom otvoreno poslao poruku, podršku i zauzeo stav o separatističkim ambicijama pojedinih političara Republike Srpske i njenom otcjepljenu od BIH. Samim tim jasno se izjasnio protiv suvereniteta i teritorijanog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Istina, on je vrlo brzo prekrio tu tetovažu, vjerovatno pod pritiskom kolega iz reprezentacije, ili je shvatio da će mu to ugroziti karijeru i mjesto u reprezentaciji.

Za nas BHFanaticose a sigurni smo i za mnoge druge istinske patriote, Ognjen Vranješ je izgubio status reprezentativca i tako ćemo se ponašati prema njemu, bez obzira što će vjerovatno i dalje dobijati pozive na okupljanja reprezentacije.

To je onaj Vranješ kojeg smo podržavali kada je loše odigrao u Grčkoj a kada ga je većina pljuvala i kada je osam punih mjeseci bio bez kluba a neki sada žele da mu budu najveći prijatelji.
To je onaj Vranješ kojeg nisu željeli u repki a kojeg smo mi uvijek podržavali.

Ognjene ne treba nama tvoj sat, vidimo mi dobro koliko je sati.

BHFanaticos
:-) :-) :lol:

BHF misli za vas (čisto ako se niste dovoljno danas u mislima bavili tetovažom Ognjena Vranješa).

Patriotizam je htijenje da ubiješ i budeš ubijen zbog trivijalnih razloga.
Nemaju šta oni misliti za nas, to bi trebao biti stav svakog normalnog Bosanca i Hercegovca, četnici što dalje od svetinje :izet:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#18961 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

hrasno38 wrote:Kod vas pojedinaca cim neko drukcije razmislja odmah iza nicka stoji ovaj ili onaj. Pa halo koja je razlika izmedju gazenja BH i Izraelske zastave??? Ma nema razlike jer i jedna i druga predstavljaju drzavna obiljezja. Sta znaci ako su se na Marakani navijaci fasisticki ponasali to je opravdanje da se tako ponasaju i nasi......jos si mali i nedorasto trenutku bez obzira na 30 i kusur, vjeruj mi!!!!!
Nikakva razlika, u tom i jeste poenta. Koja je kazna tad Srbiji bila za ponasanje njihovih navijaca koji nisu bili daleko da se kvalifikuje kao pokusaj ubistva?
Na kraju krajeva, kad je BHF ciljano pravio belaje,palio baklje da se osteti kasa saveza, nikad nismo dobili nista vise osim novcane kazne. Ni sada nece biti drugacije.
To sto si ti ulizivacki nastrojen, sto nemas empatije prema slabijima i simpatises cioniste, to je tvoj problem. I gazenje zastave nema veze sa fasizmom, skontaj to vise...da se u Zenici horski skandiralo Sieg Heil, Sapun-Bic-Auschwitz, Juden Raus i slicno, da smo mjerili visinu kukuruza, i sam bih se stidio sto sam bio tu. Pored sveg negativnog naboja, provokacije u smislu onolikog osiguranja i cinjenice da smo dozvolili da nam se Mosadovi agenti setaju po Bosni, niste od toga nije se moglo vidjeti, iako je bilo svega i svacega dole.

Helem, Izrael uspjesno odradjen, nagazna bomba i u sportskom i u politickom smislu, ispit polozen. UEFI se ne moze uvijek ugoditi, par hiljada franaka ce savez biti tanji, ali Boze moj, ako budu donji na kraju, bit ce zbog sramote neplasiranja na Evropsko gdje ce ucestvovati pola kontinenta, a sve jer se nisu posle svjetskog htjeli rijesiti hodajuceg suskavca..
sumirprimus

#18962 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

nadam se da nece ekipa ispastat zbog nepromisljenih poteza odredjenih grupa...
al ovo nas prati otkako je sviejta i vijeka.nikako da racionalno pristupimo problemu i gledamo svoj interes...
sta god krenes nabrajat sve zlo i naopako... i tako stalno i iznova u krug...
sumirprimus

#18963 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

A1fa wrote:
hrasno38 wrote:Kod vas pojedinaca cim neko drukcije razmislja odmah iza nicka stoji ovaj ili onaj. Pa halo koja je razlika izmedju gazenja BH i Izraelske zastave??? Ma nema razlike jer i jedna i druga predstavljaju drzavna obiljezja. Sta znaci ako su se na Marakani navijaci fasisticki ponasali to je opravdanje da se tako ponasaju i nasi......jos si mali i nedorasto trenutku bez obzira na 30 i kusur, vjeruj mi!!!!!
Nikakva razlika, u tom i jeste poenta. Koja je kazna tad Srbiji bila za ponasanje njihovih navijaca koji nisu bili daleko da se kvalifikuje kao pokusaj ubistva?
Na kraju krajeva, kad je BHF ciljano pravio belaje,palio baklje da se osteti kasa saveza, nikad nismo dobili nista vise osim novcane kazne. Ni sada nece biti drugacije.
To sto si ti ulizivacki nastrojen, sto nemas empatije prema slabijima i simpatises cioniste, to je tvoj problem. I gazenje zastave nema veze sa fasizmom, skontaj to vise...da se u Zenici horski skandiralo Sieg Heil, Sapun-Bic-Auschwitz, Juden Raus i slicno, da smo mjerili visinu kukuruza, i sam bih se stidio sto sam bio tu. Pored sveg negativnog naboja, provokacije u smislu onolikog osiguranja i cinjenice da smo dozvolili da nam se Mosadovi agenti setaju po Bosni, niste od toga nije se moglo vidjeti, iako je bilo svega i svacega dole.

Helem, Izrael uspjesno odradjen, nagazna bomba i u sportskom i u politickom smislu, ispit polozen. UEFI se ne moze uvijek ugoditi, par hiljada franaka ce savez biti tanji, ali Boze moj, ako budu donji na kraju, bit ce zbog sramote neplasiranja na Evropsko gdje ce ucestvovati pola kontinenta, a sve jer se nisu posle svjetskog htjeli rijesiti hodajuceg suskavca..
kralju moj,mi smo ti slabiji,bih ko drzava,prvo sebi trebamo pomoc,pa onda gledat druge...
mi nasli ganjat pravdu za druge..
ispit nije polozen,a koliko smo pali,reci će kazna...
nema poslije kmecanja...
phillie

#18964 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Pa zna li se kad ce UEFA razmatrati nas "mimohod" i hrvatsku "sister-in-law" ? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#18965 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

phillie wrote:Pa zna li se kad ce UEFA razmatrati nas "mimohod" i hrvatsku "sister-in-law" ? :D
Nekad iza polovine iduceg mjeseca.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#18966 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

sumirprimus wrote:nadam se da nece ekipa ispastat zbog nepromisljenih poteza odredjenih grupa...
al ovo nas prati otkako je sviejta i vijeka.nikako da racionalno pristupimo problemu i gledamo svoj interes...
Fakat ne kontam ovoliki crnjak :-) meni je jedini sad problem situacija oko Vranješa, kakav više Izrael.... tu smo mi pali što se propušta prilika da se RS i na ovaj način ..integriše'' u BIH. Tetovaža mu nije trebala, ali kad je već uradio, ovo se moglo okrenuti u našu korist. Ništa bolje za Dodika i separatiste se nije ni moglo desiti od tjeranja Vranješa iz reprezentacije. Ali večina (bošnjačka) u BIH razmišlja kao što je poruka na transu glasila. Mahnuli nam crvenom krpom a mi se zaletili...
GeneralBHF

#18967 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

sumirprimus wrote:
A1fa wrote:

kralju moj,mi smo ti slabiji,bih ko drzava,prvo sebi trebamo pomoc,pa onda gledat druge...
mi nasli ganjat pravdu za druge..
ispit nije polozen,a koliko smo pali,reci će kazna...
nema poslije kmecanja...
Pa mi bas zato sto smo to osjetili na svojoj kozi i mozemo da razumijemo.

Mozda ti i nisi osjetio jer ne znam iz kakve metropole pises ali brate ja sam veoma tesko prosao u ratu i ako ja ne mogu da razumijem kako je tesko narodu Palestine pod represijom, hapsenjima, pritvaranjima i ubijanjima bez ikakvog procesa onda nemam nikakvog ljudskog osjecaja.
phillie

#18968 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Sve je to tacno, samo mozda nije bilo mjesto i vrijeme za izrazavanje stava spram terora nad palestincima...
GeneralBHF

#18969 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

phillie wrote:Sve je to tacno, samo mozda nije bilo mjesto i vrijeme za izrazavanje stava spram terora nad palestincima...
To je u potpunosti tacno! Bilo je protesta za vrijeme napada na Gazu i tako je i trebalo da ostane po strani i da se ne povezuje sa fudbalom!
sumirprimus

#18970 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

A1fa wrote:
sumirprimus wrote:nadam se da nece ekipa ispastat zbog nepromisljenih poteza odredjenih grupa...
Fakat ne kontam ovoliki crnjak :-) meni je jedini sad problem situacija oko Vranješa, kakav više Izrael.... tu smo mi pali što se propušta prilika da se RS i na ovaj način ..integriše'' u BIH. Tetovaža mu nije trebala, ali kad je već uradio, ovo se moglo okrenuti u našu korist. Ništa bolje za Dodika i separatiste se nije ni moglo desiti od tjeranja Vranješa iz reprezentacije. Ali večina (bošnjačka) u BIH razmišlja kao što je poruka na transu glasila. Mahnuli nam crvenom krpom a mi se zaletili...
to uskogrudno i pogresno shvatanje kako stvari uistinu funkcionisu u sviejtu i jeste nas problem.meni je bitno ovo moje i sad,koga ba briga...e to ti kajem...
problem i je sto je vecina na istom fonu..
sumirprimus

#18971 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

GeneralBHF wrote:[

Pa mi bas zato sto smo to osjetili na svojoj kozi i mozemo da razumijemo.

Mozda ti i nisi osjetio jer ne znam iz kakve metropole pises ali brate ja sam veoma tesko prosao u ratu i ako ja ne mogu da razumijem kako je tesko narodu Palestine pod represijom, hapsenjima, pritvaranjima i ubijanjima bez ikakvog procesa onda nemam nikakvog ljudskog osjecaja.
ma totalno pogresno,ono je bila utakmica kvalifikacija...sport,.fuzbal.ne politicki poligon.
nije onde mjesto razumijevanju i suosjecanju nego cistoj sportskoj pobjedi...
razum je vazniji od emocija.
kakav ba narod palestine,ko smo mi da pomazemo narodu palestine,a ne mozemo ni sebi pomoc..sta je vama ljudi ba?
i jos idemo uz nos jednom od najmocnijih lobija na sviejtu. dugorocno pravo prametan potez,jap.
e da nas oce kaznit,pa da vidite da je zvizdanje nedozvoljeno,uzvikivanje politickih parola,palestina palestina i primitivno gazenje ziraelske zastave..taman i nismo za bolje ... :thumbup:
ultima_palabra

#18972 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Genocidne zastave treba gaziti uvijek i svuda, to je obaveza normalnog čovjeka bez obzira gdje živio.

Kazna će se platiti, kad imaju za onoliku zgradurinu, imaju i za to.
phillie

#18973 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Onda je malo zastava koje bi ostale postedjene...Gazila bi se americka, portugalska, spanska, srpska, hrvatska, turska....
A UEFA bi zadovoljno trljala ruke, jer bi ubirala "porez na budale" sa Balkana, koji nisu dovoljno jaki da promjene ni sebe, a kamoli da uticu na svjetsku politiku... ode ovo u off...

P.S. Imaju para, pa de da trosimo na gluposti...
sumirprimus

#18974 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

izael je mala maca kakvi su im susjedi,vidimo iz prilozenog...i konacno nama izrael nista nazao nije ucinio..ljudi se identifikuju s palestincima zarad vjere.i tu zavrsava sva prica...i licemjere...ko nekom zao ljudskih zivota.ja ba...afriku niko i ne spominje daleko od ociju daleo od srca daleko od dina...
samo bosna,niko drugi,to je nas prvi i zadnji interes...
Charuga
Globalni moderator

#18975 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

Ovo je PDF "Sport" a ne "Politika". Ako nastavite sa tom pričom (Palestina, jevreji, zastave, četnici, ustaše i slično), tj. ako se i dalje bude spominjala politika na ovom PDF-u bit će isključenja.
Post Reply