Bas takoFreamon Lester wrote:Ili recimo nekih 50-100 metara od stadiona, na cesti koja je zatvorena da navijaci i igraci sigruno dodju na utakmicu, a i od ekipe koja je nabavila karte preko saveza.relativno84 wrote: Pa misli se oko stadiona, neposredna blizina a ne 10 kilometara od stadionaKazna zagarantovana sad kolika pitanje je?!?
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- relativno84
#18901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- ultima_palabra
#18902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa igrali smo sa najomraženijom zemljom svijeta, mordorom ovog vremena, ne znam šta hoćete... da su normalni UEFA bi nam čestitala na organizaciji, ovako će nam dati neku novčanu kaznu i to je to.
-
Rob_Atl
#18903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma novcana kazna samo za onu baklju i to je to. Odakle im dokazi da su vrijedjani igraci, ako nemaju video zapisa nema te na osnovu cega kazniti. A eto delegat je sigurno razumio ako je neko opsovao "mater cifutsku"
. A za ovo gazenje zastave nemaju pravo da kazne jer se nije desio u krugu stadiona. Al' poznavajuci nas i ako nas kazne nasi nece ulozit zalbu ili traziti dokaze. 
- limeni
#18904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma sta fali dati ovim reketasima iz uefe/fife koji dinar svakako ce vazda ostati gladni nek se nazderu dobit cemo 10-20.000 eura kazne i to je to, imali tih 20.000 ili nemali isto sranje kad su nasi i onih 10 miliona dolara sa SP sprzili.
Hrvati su vec druga stvar, oni su vec nekoliko puta cinili velike nerede i njih bi mogli kazniti zestoko a tu ce profitirati Norveska.
Vidim neki vec stavljaju Marija Vrancica u prvi sastav protiv Belgije, dobro nisam ni ja neki ljubitelj Medunjanina ali jeste li vi ljudi gledali Vrancica ikada? To je solidan igrac ali nista vise, ne bi se ja u njega previse nadao.
Sta ce biti sa nasim igracima vidim niko nista ne pise?
Emir Spahic se pominjalo nesto za Panathinaikos jel to istina?
Sejad Salihovic u kinu? To bi mu mozda bio kraj reprezentativne karijere.
Edin Dzeko u Romu? Licno ne vjerujem da ce otici iz Manchestera jer mu je plata vrh.
Vedad Ibisevic bi trebao otici negdje?
Begovic se pricalo za Liverpool i United? Mada nevjerujem prije ce u Everton ili Newcastle.
Mujdza ce mozda mjenjati klub ali gdje ce?
Visca bi trebao u Besiktas ili negdje van Turske Super Lige.
Pjanic vjerovatno ostaje u Romi bas kao i Lulic u svom klubu.
Hoce li Tinki vise u taj Inter?
Avdija ce vjerovatno zavrsiti u velikanu kao sto su Serif, Chernomorets ili Zalgirijus.
Medunjanin ostaje u Deportivu?
Zukanovic se pricalo da ide u Inter mada bi mu najbolje bilo da bude standardan u Chievu.
Hoce li Safet preuzeti konacno neki klub ili ce cekati PSG do zadnjeg?
Hrvati su vec druga stvar, oni su vec nekoliko puta cinili velike nerede i njih bi mogli kazniti zestoko a tu ce profitirati Norveska.
Vidim neki vec stavljaju Marija Vrancica u prvi sastav protiv Belgije, dobro nisam ni ja neki ljubitelj Medunjanina ali jeste li vi ljudi gledali Vrancica ikada? To je solidan igrac ali nista vise, ne bi se ja u njega previse nadao.
Sta ce biti sa nasim igracima vidim niko nista ne pise?
Emir Spahic se pominjalo nesto za Panathinaikos jel to istina?
Sejad Salihovic u kinu? To bi mu mozda bio kraj reprezentativne karijere.
Edin Dzeko u Romu? Licno ne vjerujem da ce otici iz Manchestera jer mu je plata vrh.
Vedad Ibisevic bi trebao otici negdje?
Begovic se pricalo za Liverpool i United? Mada nevjerujem prije ce u Everton ili Newcastle.
Mujdza ce mozda mjenjati klub ali gdje ce?
Visca bi trebao u Besiktas ili negdje van Turske Super Lige.
Pjanic vjerovatno ostaje u Romi bas kao i Lulic u svom klubu.
Hoce li Tinki vise u taj Inter?
Avdija ce vjerovatno zavrsiti u velikanu kao sto su Serif, Chernomorets ili Zalgirijus.
Medunjanin ostaje u Deportivu?
Zukanovic se pricalo da ide u Inter mada bi mu najbolje bilo da bude standardan u Chievu.
Hoce li Safet preuzeti konacno neki klub ili ce cekati PSG do zadnjeg?
- Edin H.
#18905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
KvaziExpert wrote:Zato se zalit, samo proslijediti kaznu pociniocima i MUP-u. Hvale se da je sve bilo pod video nadzorom, nece biti problem s identifikacijom
Ionako traze cifru da lafo obezbjedjuju.
Vrati koko sto si pozobala
-
poostar
#18906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Last edited by poostar on 15/06/2015 23:24, edited 2 times in total.
- Freamon Lester
#18907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A i ti slabo baratas stranim jezicima?Rob_Atl wrote:Ma novcana kazna samo za onu baklju i to je to. Odakle im dokazi da su vrijedjani igraci, ako nemaju video zapisa nema te na osnovu cega kazniti. A eto delegat je sigurno razumio ako je neko opsovao "mater cifutsku". A za ovo gazenje zastave nemaju pravo da kazne jer se nije desio u krugu stadiona. Al' poznavajuci nas i ako nas kazne nasi nece ulozit zalbu ili traziti dokaze.
"Host associations and clubs are responsible for order and security both inside and around the stadium before, during and after matches."
- Freamon Lester
#18908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako Italija izgubi* od Portugala u prijateljskoj onda je moguca grupa:
Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Andora koja ce se kvalifikovati kad nas balkanske budale istjeraju nakon 3 kola.
Last edited by Freamon Lester on 15/06/2015 23:30, edited 1 time in total.
-
poostar
#18909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Znaci ako ITalija dobije idu u pot 2 ?
- Freamon Lester
#18910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako Italija dobije Portugala ide u pot 1, a ostali rezultati vode Hrvate u pot 1. Do mene, ja sam pogresno napisao post iznad.poostar wrote:Znaci ako ITalija dobije idu u pot 2 ?
-
poostar
#18911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kuca i sve pare da ce italija dobit ondaFreamon Lester wrote:
Ako Italija dobije Portugala ide u pot 1, a ostali rezultati vode Hrvate u pot 1. Do mene, ja sam pogresno napisao post iznad.
-
Rob_Atl
#18912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
znam sta pise, moje pitanje je onda gdje se zavrsava taj neki krug bilinog polja? U Crkvicama, Jaliji, Blatusi??Freamon Lester wrote:A i ti slabo baratas stranim jezicima?Rob_Atl wrote:Ma novcana kazna samo za onu baklju i to je to. Odakle im dokazi da su vrijedjani igraci, ako nemaju video zapisa nema te na osnovu cega kazniti. A eto delegat je sigurno razumio ako je neko opsovao "mater cifutsku". A za ovo gazenje zastave nemaju pravo da kazne jer se nije desio u krugu stadiona. Al' poznavajuci nas i ako nas kazne nasi nece ulozit zalbu ili traziti dokaze.
"Host associations and clubs are responsible for order and security both inside and around the stadium before, during and after matches."
- DaysleepeR
#18913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
valjda ima logike da se za utakmicu veže incident u kojem je učestvovala grupa koja je odmah poslije toga ušla na stadion
da je neki balavac u nekom naselju to radio, ne bi bilo pomena, ali ovo je organizovana grupa koja se naziva zvaničnom navijačkom grupom reprezentacije radila na putu prema stadionu i onda su svi ušli i navijali šta su navijali i zviždali i tako dalje...
da se ne pravimo sad nojevi bezveze
da je neki balavac u nekom naselju to radio, ne bi bilo pomena, ali ovo je organizovana grupa koja se naziva zvaničnom navijačkom grupom reprezentacije radila na putu prema stadionu i onda su svi ušli i navijali šta su navijali i zviždali i tako dalje...
da se ne pravimo sad nojevi bezveze
- Freamon Lester
#18914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Na to pitanje cemo saznati odgovor za mjesec.Rob_Atl wrote:znam sta pise, moje pitanje je onda gdje se zavrsava taj neki krug bilinog polja? U Crkvicama, Jaliji, Blatusi??Freamon Lester wrote:A i ti slabo baratas stranim jezicima?Rob_Atl wrote:Ma novcana kazna samo za onu baklju i to je to. Odakle im dokazi da su vrijedjani igraci, ako nemaju video zapisa nema te na osnovu cega kazniti. A eto delegat je sigurno razumio ako je neko opsovao "mater cifutsku". A za ovo gazenje zastave nemaju pravo da kazne jer se nije desio u krugu stadiona. Al' poznavajuci nas i ako nas kazne nasi nece ulozit zalbu ili traziti dokaze.
Da ce nas UEFA nagaziti hoce. Da ce nas nagaziti jer smo mali - to pogotovo, ali da smo si sami krivi za ovu glupost - evidentno.
Fudbal nije mjesto politickog obracuna i to mi na Balkanu moramo nauciti ili ce nas poceti izbacivati iz takmicenja. Na primjeru Srbije i Albanije su pokazali da nema vise zajebavanja. I jedni i drugi su popusili znacajnu kaznu. Jedina nam je sreca sto su susjedi trenutno u fokusu sa svojim budalestinama.
-
Rob_Atl
#18915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nevjerujem da ce nas nagaziti, mozda nekih 20 000 franaka (to je mala maca kako sad imaju love od svjetskog
), a ovo pricanje o suspenziji nekoj nema govora, mislim da bi te suspendovali moralo je doc do nereda na stadionu samom i rasistickim ispadima. Na stadionu nije bilo nikakvog rasizma niti nereda, niti je bilo ko od igraca Izraela bio ugrozen.
- Logovan
#18916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Potrošilo se, nema više ni feninga.Rob_Atl wrote:Ma nevjerujem da ce nas nagaziti, mozda nekih 20 000 franaka (to je mala maca kako sad imaju love od svjetskog), a ovo pricanje o suspenziji nekoj nema govora, mislim da bi te suspendovali moralo je doc do nereda na stadionu samom i rasistickim ispadima. Na stadionu nije bilo nikakvog rasizma niti nereda, niti je bilo ko od igraca Izraela bio ugrozen.
Biće novčana kazna i to je to.
- luckylaka
#18917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da se podsjetimo ipak je rijec o Reprezentaciji BiH.Ne kontam zasto mi se ovakvi postovi brisu al nema veze
Prije godinu dana Zmajevi debitovali na Svjetskom prvenstvu
Prošla je tačno godina, ali Bosanac ili Hercegovac koji je na današnji dan 2014. bio u Rio de Janeiru sjećat će se do kraja života fenomenalne atmosfere na svjetski najpoznatijoj plaži Copacabani, ali i kultnom stadionu Maracana, piše “Agencija Anadolija”.
Fudbalska reprezentacija BiH prošle godine na današnji dan pred 70.000 gledalaca na Maracani odigrala je svoju prvu utakmicu na svjetskim prvenstvima, tako da je 15. juna 2014. i pored poraza od velesile Argentine (1:2) upisan zlatnim slovima u historiju bh. sporta.
Prošla je tačno godina, ali Bosanac ili Hercegovac koji je na današnji dan 2014. bio u Rio de Janeiru sjećat će se do kraja života fenomenalne atmosfere na svjetski najpoznatijoj plaži Copacabani, ali i kultnom stadionu Maracana, piše “Agencija Anadolija”.
Fudbalska reprezentacija BiH prošle godine na današnji dan pred 70.000 gledalaca na Maracani odigrala je svoju prvu utakmicu na svjetskim prvenstvima, tako da je 15. juna 2014. i pored poraza od velesile Argentine (1:2) upisan zlatnim slovima u historiju bh. sporta.
- Point.
#18918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ove sto su zapalili zastavu treba izubijati bejzbol palicama. Ko primitivna pakistanska rulja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kritike prije svega treba uputiti na adresu BHF. Njima je izgleda primarni cilj za ovu utakmicu bio da se ispusu na Izraelu i njihovim obiljezjima, te ova situacija oko Vranjesa. A da, dosli su usput i na utakmicu reprezentacije BiH.
Treba podrzati Palestinu? Eto podrzali ste je. Bolje bi bilo da su ta sredstva kojim cemo platiti kaznu uplacena kao pomoc istoj. Da nam hoce odrezati jedno 100 milja, pa da dobro zapamtimo.
Treba podrzati Palestinu? Eto podrzali ste je. Bolje bi bilo da su ta sredstva kojim cemo platiti kaznu uplacena kao pomoc istoj. Da nam hoce odrezati jedno 100 milja, pa da dobro zapamtimo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
niko nije protiv Palestine, al odjebat više politiku iz nogometa il ćemo se dovijeka valjat u blatu prepucavanja na terenima o stvarima koje veze sa sportom nemaju. Time samo ubijamo sport, a na kraju krajeva, koji nam klinac treba da se poseremo u onako važnu pobjedu, infatilnim naseravanjem
Reprezentacija BiH mora biti na prvom mjestu...kome nije neka ne dolazi na utakmice...protiv Izraela su mogli navijati i pred najbližom izraelskom ambasadom...imalo bi više političkog efekta. Ovako će samo NS biti kažnjen dok će nas svi smatrat divljacima
Reprezentacija BiH mora biti na prvom mjestu...kome nije neka ne dolazi na utakmice...protiv Izraela su mogli navijati i pred najbližom izraelskom ambasadom...imalo bi više političkog efekta. Ovako će samo NS biti kažnjen dok će nas svi smatrat divljacima
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#18921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Onako cisto retoricko pitanje "sta je Izrael uradio lose BiH?". Mislim naravno bezrezervna podrska Palestincima ali ni ti je to nasa avlija, niti su se te arapske zemlje nesto bas zestoko pretrgle da nas podrzavaju kad smo bili u govnima i niti smo mi neki zajebani svjetski policajci. Iz dana u dan pokazujemo koliko smo glupi i takmicimo se kako cemo sami sebe vise zajebati na svim mogucim poljima. Ajde kad nas neko izvana zajebe mogu nekako i svariti ali kad sami sebe jebemo u zdrav mozak e onda mi to bas i nema nekog smisla. Dodje grupa lafo ekskluzivnih predstavnika navijaca reprezentacije zvana BHF i pored navijanja redovno napravi po neko sranje od kojeg nas glava zaboli. Ono naslo da gazi neciju zastavu i to zastavu zemlje sa kojom nasa drzava ima sasvim korektne diplomatske odnose i zemlje iz koje dolaze ljudi koji upravljaju sa pola svijeta. Ali Bosnjo je kao zajeban...on bi malo da kroji svjetsku politiku a ne moze da skroji ni svoju u usranom kantonu a ne na visim nivoima.JoseMujica wrote:niko nije protiv Palestine, al odjebat više politiku iz nogometa il ćemo se dovijeka valjat u blatu prepucavanja na terenima o stvarima koje veze sa sportom nemaju. Time samo ubijamo sport, a na kraju krajeva, koji nam klinac treba da se poseremo u onako važnu pobjedu, infatilnim naseravanjem![]()
Kaznit ce nas jer je upravo u pitanju Izrael i daj boze da kazna ne bude drasticna jer skakanje po zastavi Izraela nije daleko od splitske svastike.
- Point.
#18922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E jebiga sad da je gazenje izraelske zastave blizu splitske svastike.
-
ja71
#18923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Do sada smo, za razliku od susjeda i komsija, vazili za korektne navijace koji ne prave belaja kad prate svoju reprezentaciju.
Sad cemo biti strpani u isti kos sa onim budalama.
Oni sto smatraju da smo imali legitimno pravo da gazimo izraelsku zastavu, nek se zapitaju kako u ocima onih koji odlucuju o kazni izgleda gazenje protivnicke zastave.
I da, gazenje JESTE bilo izvan terena. Na taj "argument" ce se oni koji odlucuju o kazni nasmijati i reci "u pravu ste, za to vas necemo kazniti".
Ali zato ce svaku drugu sitnicu na stadionu nam trostruko natrpati na grbacu.
I da, hoce nas kazniti, jer ako nas ne kazne onda ce svaka budala poceti gaziti tudju zastavu.
Zasto politiku mijesati u sport.
Eto ti pametni Bosnjo sta si sebi bezveze napravio, dzaba su ljudi prije utakmice na problem upozoravali
Sad cemo biti strpani u isti kos sa onim budalama.
Oni sto smatraju da smo imali legitimno pravo da gazimo izraelsku zastavu, nek se zapitaju kako u ocima onih koji odlucuju o kazni izgleda gazenje protivnicke zastave.
I da, gazenje JESTE bilo izvan terena. Na taj "argument" ce se oni koji odlucuju o kazni nasmijati i reci "u pravu ste, za to vas necemo kazniti".
Ali zato ce svaku drugu sitnicu na stadionu nam trostruko natrpati na grbacu.
I da, hoce nas kazniti, jer ako nas ne kazne onda ce svaka budala poceti gaziti tudju zastavu.
Zasto politiku mijesati u sport.
Eto ti pametni Bosnjo sta si sebi bezveze napravio, dzaba su ljudi prije utakmice na problem upozoravali
- ultima_palabra
#18924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svugdje je problem kad dolazi Izrael, nije to specifično za "Bošnje". U svakoj državi imaš određen postotak stanovništva koji se protivi tome što radi Izrael i koji će izraziti svoje negodovanje javno... na organima sigurnosti je da to negodovanje ne izraste u incident, što je ovdje i urađeno.
-
ja71
#18925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@ultima_palabra jos samo da to "objasnjenje" prodje ...