palermo wrote:Crvena Tifoza wrote:
Pa vidiš i sam da niko od novinara nema muda da pita nekog iz reprezentacije direktno o tetovaži, krenuvši od Vranješa pa do kapitena. Nema to veze šta se smije šta se ne smije, ovdje se radi o poštovanju prema ostalim kolegama koji su jedva preživjeli minuli rat baš zbog tih granica. Evo pokušavam da opravdam njegov čin, ali ne ide. Sve do onog momenta kad se osnovna ljudska prava budu poštovala drugačijim u tom entitetu ne ide. Ali opet kažem, on je sportista i treba se fokusirati na to. Nek se kani političkih podijela, sve je to od danas do sutra.
Philli je dobro napisao jednu stvar, hoćemo li izdajicama proglašavati Bošnjake koji rade u policiji RS-a, koji rade bilokakav posao iznad kojeg stoji grb RS-a....stvarno gdje je ta granica izdajništva
A vidiš, ovo tetoviranje vranješovo se može i na drugačiji način gledati.....evo, imaš pravog Srbina, što bi se reklo sa dna kace (što dokazuje i tetovaža), i on takav, ne samo da pristaje igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nego je osjeća svojom (ako je tetovaža dokaz nečeg, što onda i njegova Facebook stranica ne bi bila), privrženje igračima sa kojima igra....zar to nije pobjeda Bosne i Hercegovine.....
Ova hajka na Vranješa nije ništa drugo nego još jedan prilog teži da svako treba sa svojima........kao da čujem komentare (srpske), e moj Ognjene budalo jedna, ta mogao si pretpostaviti da im nikad nećeš valjati, uvijek si ti tamo kod anamo onih samo sumnjivi elemenat.....
Krenuo sam par puta da napisem slican post, ali sam poceo previse filozofirati na sportskoj temi pa obrisah, ali ovo je srz, odlicno si zakljucio. Sjecate li se televizeje RS do tamo negdje 98-99 godine, pred svako spominjanje BIH, obavezno je isao prefiks ,,bivsa'' Bosna i Hercegovina. Otvorena mrznja svega bosanskog i sto asocira na BIH. Onda prelaze u neku fazu stava ,,besqurac mi'', a sada se identifikuju sa BIH, doduse RS je nezoistavni dio te identifikacije, sto mi je razumljivo. Znaci i pored Dodika i trabunjanja o nekakvim referendumima, imas momke i ljude koji su ipak vezani za BIH, jedino sto se nasa i njihova vizija izgleda BIH ne poklapa, ali to su nasi licni problemi i frustracije. Nije mi drago zbog ovoga, ali mi je dosta i laznog prikazivanja i nazor bratstva i jedinstva, ono kad mi Velid Spaho u vjestackoj ekstazi posle pobjede krene ,,slavi veceras i Bihac i Travnik, i Doboj, Banja Luka, Tuzla, Trebinje, Mostar, Sarajevo....ahaaaa, hau yes no.... Ovo je nasa Bosna, realna slika, kava je takva je-nasa je. Ma sta vecina mislila, ovo je korak naprijed u nasim odnosima i test za sve nas...