Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#18501 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

marschall wrote:

prvo ne kontam zasto mi tiho provlacis to da sam ja samo za bosnjacku reprezentaciju?

a, drugo ne kontam kako ovo sto ti zastupas moze jacat reprezentaciju a ovo moje ne? ti ides na kartu tolerancije a ja sam za to da se odrede jasno granice.
Pa tvoji postovi pričaju.

A reci mi, ko određuje granice šta se smije, a šta ne smije.......
phillie

#18502 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Crvena Tifoza wrote:Znači nije uredu kritikovati njegov postupak, nego bi ga još trebali i podržati u tome jer ni u kojem slučaju da se ne uvrijedi neko ko bi radije da ova reprezentacija ne postoji.

O čemu mi ovdje pričamo? Kako nešto slično nije palo Misketu na pamet? Nek tetovira šta hoće, ali kako će poslije ovakvog akta pogledati Vedadu, Pjaniću ili Salihoviću u oči? Jesu li kolege ili nisu... :roll:

Je8o ti to kad se jedan glupi fudbaler bavi politikom.
Izvini, ali kako je to nas problem...jebote, neki se upalili ko da im je sin u kucu decka doveo...
Koliko Bosnjaka Muslimana radi u RS-u i svojim radom i privredjivanjem jacaju taj entitet? Sta su onda oni?
Dajte ljudi, ubi vas prica, sto neko rece prdimahovina...Vranjesu pun FB slika u svetom dresu (a ne mora biti),izjave kako mu je ponos biti reprezentativac BiH (a ne mora izjavljivati), naziva svoje saigrace bracom, itd itd...
De moderacijo, udari refu, pa nek se bistri....
Pismonosa

#18503 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:53, edited 1 time in total.
omar little

#18504 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by omar little »

Pismonosa wrote:Samo da se ko ne dosjeti pa da pročita Muhameda Bešića :D
:lol:
Crvena Tifoza

#18505 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:Znači nije uredu kritikovati njegov postupak, nego bi ga još trebali i podržati u tome jer ni u kojem slučaju da se ne uvrijedi neko ko bi radije da ova reprezentacija ne postoji.

O čemu mi ovdje pričamo? Kako nešto slično nije palo Misketu na pamet? Nek tetovira šta hoće, ali kako će poslije ovakvog akta pogledati Vedadu, Pjaniću ili Salihoviću u oči? Jesu li kolege ili nisu... :roll:

Pa što ti govoriš u njihovo ime,nek istupe javno i kažu,mi nećemo igrati uekipi sa dokazanim četnikom Ognjenom Vranješom. U krivu si ako misliš da bih ja stao na stranu Vranješa. Ali ne čuh nijednog od njih da to reče.

A šta je slijedeće nakon ove tetovaže......koji su nam još to zahtjevi, bilo bi dobro da se to formuliše i prilikom pozivanja svakog igrača reprezenatcije da mu se taj spisak na uvid (ja ovo ozbiljno, kažeš ovo smiješ, ovo ne smiješ, da se zna )
Pa vidiš i sam da niko od novinara nema muda da pita nekog iz reprezentacije direktno o tetovaži, krenuvši od Vranješa pa do kapitena. Nema to veze šta se smije šta se ne smije, ovdje se radi o poštovanju prema ostalim kolegama koji su jedva preživjeli minuli rat baš zbog tih granica. Evo pokušavam da opravdam njegov čin, ali ne ide. Sve do onog momenta kad se osnovna ljudska prava budu poštovala drugačijim u tom entitetu ne ide. Ali opet kažem, on je sportista i treba se fokusirati na to. Nek se kani političkih podijela, sve je to od danas do sutra.
marschall

#18506 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by marschall »

palermo wrote:
marschall wrote:

prvo ne kontam zasto mi tiho provlacis to da sam ja samo za bosnjacku reprezentaciju?

a, drugo ne kontam kako ovo sto ti zastupas moze jacat reprezentaciju a ovo moje ne? ti ides na kartu tolerancije a ja sam za to da se odrede jasno granice.
Pa tvoji postovi pričaju.

A reci mi, ko određuje granice šta se smije, a šta ne smije.......

znaci kazes sto ti ne pase, mrzis sve?

pa reko bih ti da bi savez trebao postavit te granice, al to zvuci tako naivno.
sa druge strane ne mogu vala ni presutit ovakve stvari.
Crvena Tifoza

#18507 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

phillie wrote:

Izvini, ali kako je to nas problem...jebote, neki se upalili ko da im je sin u kucu decka doveo...
Koliko Bosnjaka Muslimana radi u RS-u i svojim radom i privredjivanjem jacaju taj entitet? Sta su onda oni?
Dajte ljudi, ubi vas prica, sto neko rece prdimahovina...Vranjesu pun FB slika u svetom dresu (a ne mora biti),izjave kako mu je ponos biti reprezentativac BiH (a ne mora izjavljivati), naziva svoje saigrace bracom, itd itd...
Izvini, ali ako je toliki patriota što nije istetovirao onda čitavu BiH, jer kad on obuče onaj dres, on predstavlja svakog stanovnika BiH.
marschall

#18508 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by marschall »

najbolji su ovi sto padaju na fore "brate" i ljepljenje slika po fb stranicama.
palermo

#18509 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Crvena Tifoza wrote:
Pa vidiš i sam da niko od novinara nema muda da pita nekog iz reprezentacije direktno o tetovaži, krenuvši od Vranješa pa do kapitena. Nema to veze šta se smije šta se ne smije, ovdje se radi o poštovanju prema ostalim kolegama koji su jedva preživjeli minuli rat baš zbog tih granica. Evo pokušavam da opravdam njegov čin, ali ne ide. Sve do onog momenta kad se osnovna ljudska prava budu poštovala drugačijim u tom entitetu ne ide. Ali opet kažem, on je sportista i treba se fokusirati na to. Nek se kani političkih podijela, sve je to od danas do sutra.
Philli je dobro napisao jednu stvar, hoćemo li izdajicama proglašavati Bošnjake koji rade u policiji RS-a, koji rade bilokakav posao iznad kojeg stoji grb RS-a....stvarno gdje je ta granica izdajništva

A vidiš, ovo tetoviranje vranješovo se može i na drugačiji način gledati.....evo, imaš pravog Srbina, što bi se reklo sa dna kace (što dokazuje i tetovaža), i on takav, ne samo da pristaje igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nego je osjeća svojom (ako je tetovaža dokaz nečeg, što onda i njegova Facebook stranica ne bi bila), privrženje igračima sa kojima igra....zar to nije pobjeda Bosne i Hercegovine.....

Ova hajka na Vranješa nije ništa drugo nego još jedan prilog teži da svako treba sa svojima........kao da čujem komentare (srpske), e moj Ognjene budalo jedna, ta mogao si pretpostaviti da im nikad nećeš valjati, uvijek si ti tamo kod anamo onih samo sumnjivi elemenat.....
todd_smith

#18510 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Isto kao da npr Lahm ili Schweinsteiger tetovitaju treci rajh na ruci ili nesto u vezi toga dok u repci imaju Klosea i Podolskog iz Poljske...

Ali ok to se ne pika jer to su Svabe i ostatak svijeta, jer samo tamo moze jedno a kod nas ko nas jebe neka radi ko sta hoce

Ako jeste tetovaza RSa mrs iz repke pa makar Messi bio, ko te jebe, nisam ja i ostatak raje ovdje svoje djetinjstvo i zivot proveli pod jebenim granatama zbog te jebene RS da sad jedan pakas tetovira i dici se istom, boli me kurac ba.

Jesi iz Bosne? Smatras se Bosancem i Hercegovcem? Super igraj, dobrodosao dodji da navijamo za tebe, ne zanima me krstis li se ili dajes selam.

Govoris da si iz Bosne ali mislis da si Srbin, Hrvat ili pripadnik drugog naroda? Hvala ali ne hvala, hajde ti tom svom narodu produzi.

Pun mi je kurac latentnih cetnika i ustasa u ovoj drzavi, kamoli jos reprezentaciji. Ko vas jebe ba.
Crvena Tifoza

#18511 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Uredu, poštujem vaše mišljenje i tvoje i od phillie. Djelimično se slažem sa vama. A reci mi ovo, uzmimo za primjer Ljajića, da je on istetovirao granice Sandžaka, šta misliš da li bi on bio izbačen iz reprezentacije? Mislim njega su nogirali samo zato jer nije himnu recitovao.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#18512 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Philli je dobro napisao jednu stvar, hoćemo li izdajicama proglašavati Bošnjake koji rade u policiji RS-a, koji rade bilokakav posao iznad kojeg stoji grb RS-a....stvarno gdje je ta granica izdajništva

A vidiš, ovo tetoviranje vranješovo se može i na drugačiji način gledati.....evo, imaš pravog Srbina, što bi se reklo sa dna kace (što dokazuje i tetovaža), i on takav, ne samo da pristaje igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nego je osjeća svojom (ako je tetovaža dokaz nečeg, što onda i njegova Facebook stranica ne bi bila), privrženje igračima sa kojima igra....zar to nije pobjeda Bosne i Hercegovine.....

Ova hajka na Vranješa nije ništa drugo nego još jedan prilog teži da svako treba sa svojima........kao da čujem komentare (srpske), e moj Ognjene budalo jedna, ta mogao si pretpostaviti da im nikad nećeš valjati, uvijek si ti tamo kod anamo onih samo sumnjivi elemenat.....

Krenuo sam par puta da napisem slican post, ali sam poceo previse filozofirati na sportskoj temi pa obrisah, ali ovo je srz, odlicno si zakljucio. Sjecate li se televizeje RS do tamo negdje 98-99 godine, pred svako spominjanje BIH, obavezno je isao prefiks ,,bivsa'' Bosna i Hercegovina. Otvorena mrznja svega bosanskog i sto asocira na BIH. Onda prelaze u neku fazu stava ,,besqurac mi'', a sada se identifikuju sa BIH, doduse RS je nezoistavni dio te identifikacije, sto mi je razumljivo. Znaci i pored Dodika i trabunjanja o nekakvim referendumima, imas momke i ljude koji su ipak vezani za BIH, jedino sto se nasa i njihova vizija izgleda BIH ne poklapa, ali to su nasi licni problemi i frustracije. Nije mi drago zbog ovoga, ali mi je dosta i laznog prikazivanja i nazor bratstva i jedinstva, ono kad mi Velid Spaho u vjestackoj ekstazi posle pobjede krene ,,slavi veceras i Bihac i Travnik, i Doboj, Banja Luka, Tuzla, Trebinje, Mostar, Sarajevo....ahaaaa, hau yes no.... Ovo je nasa Bosna, realna slika, kava je takva je-nasa je. Ma sta vecina mislila, ovo je korak naprijed u nasim odnosima i test za sve nas...
phillie

#18513 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Crvena Tifoza wrote:
phillie wrote:

Izvini, ali ako je toliki patriota što nije istetovirao onda čitavu BiH, jer kad on obuče onaj dres, on predstavlja svakog stanovnika BiH.
To ces njega pitati, zasto nije...Meni je sasvim dovoljno da kad obuce sveti dres, da prolije zadnju kap znoja i da dadne sve od sebe kako bi moja a i njegova reprezentacija zabiljezila pobjedu...Ostalo njemu na obraz, i sta ce tetovirati po sebi i hoce li zbog te tetovaze moci pogledati Vedi i ostalim saigracima u oci, zaboli me ona stvar, njegova odluka i njegovi postupci.
Uostalom selektor je objasnio.
Inace, tetoviranje samo po sebi je pomalo debilno...

EDIT:
Ovo za Ljajica...Adem je imao nesrecu da je za selektora imao pi-zdu Mihajlovica, koji osim nacionalizma nista nije uradio sa tom reprezentacijom... ne znam da li se sada situacija promjenila i da li igra za Srbiju.
Last edited by phillie on 05/06/2015 16:28, edited 1 time in total.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#18514 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

Crvena Tifoza wrote:Uredu, poštujem vaše mišljenje i tvoje i od phillie. Djelimično se slažem sa vama. A reci mi ovo, uzmimo za primjer Ljajića, da je on istetovirao granice Sandžaka, šta misliš da li bi on bio izbačen iz reprezentacije? Mislim njega su nogirali samo zato jer nije himnu recitovao.
Pa sam si sebi dao odgovor, samo pročitaj šta si napisao...Ljajić nije htio da pjeva tekst himne, simbol države koju prezentuje, samim time je dao poruku da se ne slaže sa ustavnim uređenjem, dakle onim šta državu čini državu. Da se razumijemo, ni ja ne bih i odobravam to, ali su mi logicni i ocekivani potezi Mihajlovica. Srbe i Srbiju je taj nacin rada i ponasanja i doveo u izolaciju i da ih niko ne gotivi, a mi necemo da smo ko oni, jelde?

Po tebi je to manji ,,grijeh'' od crtanja kontura jedne od 12 administrativnih jedinica države BIH. Ogiju samo treba skrenuti pažnju da mu je majstor koristio staru kartu, prije arbitraže za Brčko, ništa više :D
Last edited by A1fa on 05/06/2015 16:27, edited 1 time in total.
marschall

#18515 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by marschall »

ovdje se provlaci prica kao da je tetoviro krst. pa se jedni bune kako je mogo a drugi kazu pa nisu svi muslimani.

koliko kod nama znacila ova reprezentacija, toliko je ista vazna svakom fudbaleru (pa cak i vranjesu) samo interesi nisu isti.
Crvena Tifoza

#18516 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

O kakvom se testu radi? Da se vidi koliko mogu daleko otići a da se prešuti? Kakva je razlika od Dodikovog trabunjanja o referendumu i ovog postupka? Dodik verbalno, a ovaj slikovito. I jedan i drugi koriste BiH da bi ostvarili svoje ciljeve u karijeri.
Zašto samo jedna strana uvijek mora glumiti toleranciju i pružati ruku pomirenja? Gdje su ti normalni ljudi sa druge strane da kažu stani malo, međuljudske podijele ne vode ničemu dobrom. Nego uvijek neko javno šukanje, jer Bošnjo popušta ili ga ne interesuje.
todd_smith

#18517 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

marschall wrote:ovdje se provlaci prica kao da je tetoviro krst. pa se jedni bune kako je mogo a drugi kazu pa nisu svi muslimani.

koliko kod nama znacila ova reprezentacija, toliko je ista vazna svakom fudbaleru (pa cak i vranjesu) samo interesi nisu isti.
kakve veze krst ima? da je tetovirao krst ne bi bilo apsolutno nikakvog problema
Patriotska_Liga

#18518 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Patriotska_Liga »

KvaziExpert wrote:Mali OT, jedan prijatelj iz Prijedora, prošao kroz strahote logora, razmijenjen,... da bi nakon rata otišao regulisao imovinu u Prijedoru, izvadio ličnu kartu (ona stara, k'o knjižica, sa 4C),...

Posao ga doveo kod direktora neke firme u Sarajevu, dao ličnu sekretarici i ona mu je odmah baci nazad, ne možeš s njom unutra :-?
Ta sekretarica je naravno patriota, poput ovih naših jurišnika :izet:
Evo, o ovome vam ja pričam cijelo vrijeme. Ovaj bezobraznik spinovanjem pokušava da izjednači logoraša kojeg je nužda natjerala da nosi srpska obilježja i Vranješa koji je iz čistog bijesa tetovirao manji entitet. To vam je najbolji dokaz kako neko može biti nepismen i bezobrazan preko svake mjere. Fuj.
phillie

#18519 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

todd_smith wrote:
marschall wrote:ovdje se provlaci prica kao da je tetoviro krst. pa se jedni bune kako je mogo a drugi kazu pa nisu svi muslimani.

kakve veze krst ima? da je tetovirao krst ne bi bilo apsolutno nikakvog problema
Ima Vranjes i krst tetoviran, krst nije sporan.
marschall

#18520 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by marschall »

todd_smith wrote:

nisi skuzio na prvu. isto mislimo, procitaj jos jednom.
Officer Crabtree

#18521 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Officer Crabtree »

kako vam ne dosadi više... :-)

jel ima negdje prenos ovih mladih danas? :bih:
It_is_a_Leclerc

#18522 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Izvinite, dođoh da priupitam - ima li neka druga slika ili video na kome se vidi predmetna tetovaža ili i dalje naklapamo bez ikakvog pravog dokaza ?
palermo

#18523 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

todd_smith wrote:Isto kao da npr Lahm ili Schweinsteiger tetovitaju treci rajh na ruci ili nesto u vezi toga dok u repci imaju Klosea i Podolskog iz Poljske...

Ali ok to se ne pika jer to su Svabe i ostatak svijeta, jer samo tamo moze jedno a kod nas ko nas jebe neka radi ko sta hoce

Ako jeste tetovaza RSa mrs iz repke pa makar Messi bio, ko te jebe, nisam ja i ostatak raje ovdje svoje djetinjstvo i zivot proveli pod jebenim granatama zbog te jebene RS da sad jedan pakas tetovira i dici se istom, boli me kurac ba.

Jesi iz Bosne? Smatras se Bosancem i Hercegovcem? Super igraj, dobrodosao dodji da navijamo za tebe, ne zanima me krstis li se ili dajes selam.

Govoris da si iz Bosne ali mislis da si Srbin, Hrvat ili pripadnik drugog naroda? Hvala ali ne hvala, hajde ti tom svom narodu produzi.

Pun mi je kurac latentnih cetnika i ustasa u ovoj drzavi, kamoli jos reprezentaciji.
Ko vas jebe ba.
Pa reprezentacija je uvijek slika jedne države. Samo što je naša fudbalska reprezentacija u jednom od svojih svijetlih trenutaka bila bolja od države.
Kakvu bi ti to reprezentaciju, kakvu bi državu.

Jbg,drug, jes da sa Mahmutovca možeš daleko vidjeti, ali ne može baš sve obuhvatiti.
Crvena Tifoza

#18524 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, dođoh da priupitam - ima li neka druga slika ili video na kome se vidi predmetna tetovaža ili i dalje naklapamo bez ikakvog pravog dokaza ?
Baždarević potvrdio.
todd_smith

#18525 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, dođoh da priupitam - ima li neka druga slika ili video na kome se vidi predmetna tetovaža ili i dalje naklapamo bez ikakvog pravog dokaza ?
Mesa nece da komentarise kada su ga pitali....znaci valjda je istina, odmah bi rekao ne, glupost, fotoshop ili slicno, a ne "necu o tome da pricam"
Post Reply