Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#17201 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

omega369 wrote:tesko je igrati bez najboljih igraca a nama se sinoc dogodilo upravo to. malo koja reprezentacija ne bi osjetila izostanak dzeke i pjanica na terenu. sta je bilo sa njima dvojicom to prepustam strucnjacima, pogotovo ovim selektorima na forumu

a mora se priznati da je i ilidza falila itekako ;-)

tin? solidno odigrao prvo poluvrijeme, nista losije od pjanica
:lol: Šta mislite da vi sa tim avatarima pokušate sa stand-up komedijom... vidim dosta potencijala :D
oglo

#17202 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oglo »

Imao si Pjanica koji nije narpavio niti jedan prodor i to mu se desava hronicno u prerezentaciji,Dzeku koji igra isto vec godinu dana,Lulica koji je jednom na utakmici probio,Hajrovica koji nije imao ucinak.Niko ne zapita kako ovolike ocilacije kod igraca od 20+ miliona eura da ih u dzep stave igraci od 200 000 eura iz znj liga,zar ti treba svemirska taktika ako imas 7 igraca iz lige 5 u ekipi
Hajdukovi puleni su manje podbacili od pulena citya,rome,lazia
Besic i Ibisevic igraju konstantno
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17203 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

omega369 wrote:tesko je igrati bez najboljih igraca a nama se sinoc dogodilo upravo to. malo koja reprezentacija ne bi osjetila izostanak dzeke i pjanica na terenu. sta je bilo sa njima dvojicom to prepustam strucnjacima, pogotovo ovim selektorima na forumu

hahahah jesi li ti uopste gledao sinoc utakmicu???? stavljati u isti kos Dzeku i Pjanica za sinocnju utakmicu je sve samo ne ozbiljno. Dzeko je igrac koji treba da dobije loptu od Pjanica, Susica, Prcica, Besica, Medunjanina....a koliko ih je dobio jucer od njih. Ah da zaboravio sam da si ti ipak navijac Sarajeva!!!!!
kakotakonikako

#17204 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kakotakonikako »

tihi bojkot se nastavlja. vuku se konci iz sjene.
mO k3

#17205 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

kakotakonikako wrote:tihi bojkot se nastavlja. vuku se konci iz sjene.
Takodje to mislim
Laplace

#17206 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

Pet do trinest wrote:
Laplace wrote:
Pet do trinest wrote: Pa sta ako su,imali smo svoje sanse nismo ih iskoristili,oni svoje jesu?Mozda je pape trebo umjesto njih uci i zabijat sto su oni fulali...
Imali smo svoje šanse protiv Kipra? Nemoj zezaš... Trebalo smo ih zahvaliti 17:0, ali ne, mi smo zadovoljni i porazom jer smo, eto, imali svoje šanse.
Cuj trebali :lol: pa sto nismo?Da smo toliko bolji sigurno bi im zavalili vise od jednog gola.Vazda neko kriv te pape te sudija a moze li nekad bit da nije nas dan jednostavno,gdje pise da se moraju slabiji pobjeđivat,oni nemaju pravo na pobjedu jel?
Precjenjujete prosjecnu reprezentaciju i sve dok to budete radili bice vam svako kriv za poraz...
Nama se nešto po sto desi da "nije naš dan". Trebalo bi FIFA-u sugerisao da ne iskazuju utakmice kad "nije naš dan".
Precijenili ekipu koja je bila na SP? Protiv ekipe koja u dvije godine nikom nije dala niti jedan gol? Opet zezaš, definitivno.
Laplace

#17207 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

hrasno38 wrote:
Freamon Lester wrote:Mujdža, Salihović, Hajrović i Medunjanin na klupi, a u igri Sušić i Vršajević.

Kraj rasprave. Pametnom dosta...
Pa eto usao ti je Hajrovic pola sata pa se nije sastavio sa loptom!!!! Sta je uradio Medunjanin za istih pola sata osi sto je izmamjmunisao onaj faul koji ni on ne zna kako je uspio!! Za Salihovica se slazem mada se iskreno ne sjecam utakmice kad je Salihovic uputio kvalitetan centarsut u nas kazneni prostor.
Što se tiče Hajrovića ne kontam šta on kao izraziti pjevala traži na desnoj strani. Da je rukomet u pitanju, to bi bilo normalno, ali ovo je fudbal. Da nije Sušić pomiješao sportove?
šrilančananin

#17208 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by šrilančananin »

hrasno38 wrote:

hahahah jesi li ti uopste gledao sinoc utakmicu???? stavljati u isti kos Dzeku i Pjanica za sinocnju utakmicu je sve samo ne ozbiljno. Dzeko je igrac koji treba da dobije loptu od Pjanica, Susica, Prcica, Besica, Medunjanina....a koliko ih je dobio jucer od njih. Ah da zaboravio sam da si ti ipak navijac Sarajeva!!!!!
Prvo ga slagali da je div, pa ga slagali da je Džeko los. Mozda bi bilo dobro da kaze da je Pjanic zabio?
SkyLimit

#17209 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SkyLimit »

Nego Wales je u prošlim kvalifikacijama bio u grupi sa Hrvatskom i Srbijom:

Srbija - Wales 6 : 1
Wales - Srbija 0 : 3
Hrvatska - Wales 2 : 0
Wales - Hrvatska 1 : 2

Samo još treba da sad i njih krene protiv nas.
incognito071

#17210 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by incognito071 »

Kako jebeni selektor ne moze da shvati sljedece?
Igramo sa 2 spica , obojica se odlicno snalaze u 16 metara i tu traze svoje golove. Bilo kakve druge akcije Dzeke i Ibisevica vode nicemu!
Dakle, njih dvojica su OVISNI od nabacivanja s bokova od strane bekova ili veznjaka. Vrlo logicno reklo bi se.
I pored svega ovoga, Susic opet krene samo s Lulicem na lijevoj strani koji se realno umori za 45 minuta (jer ima i odbrambene zadatke) i na desnom boku stavi jebenog Vrsajevica!? Lulic kao i Avdija nisu nabacili kako treba loptu poslije prvog gola. Samim tim Dzeko i Vedo postaju bezkorisni.

Onda, TSS kojeg nismo ni vidjeli takodjer igra u prvih 11! Selektor je dakle jedna velika levatcina, covjek koji je bukvalno zalutao u savez. Neka ga je sram i stid!

Da dodam jos, selektor koji kaze da nece gledati protivnika jer to nije potrebno, da ih ne treba ici u Pulu gledati, e tom selektoru (telecoj glavi) jebem sve po spisku!
Last edited by incognito071 on 10/09/2014 11:05, edited 2 times in total.
SSemir

#17211 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

povjerljivi izvori mi javljaju da je spahic namjestio poraz...cisto da pokaze koliko ce nedostajati reprezentaciji..ali ne bih rekao ko mi je to prenio, naljutio bi se begovic na mene sigurno :P
rekla-kazala

#17212 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by rekla-kazala »

Naš problem je uvijek bio loša defanziva. Ekipa može trpiti dva igrača koja su loša defanzivno ( Džeko i Ibišević) ali sad se pojaviše i Vršajević i Sušić i Prcić,..
Jednostavno rečeno, sinoć se nije znalo gdje ko igra i na kojoj poziciji.
Laplace

#17214 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

Kriv je Begović što nije dao jedno dva-tri gola. Za klub daje golove, a za reprezentaciju ništa.
LoveIsGone

#17215 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LoveIsGone »

Crvena Tifoza wrote:
LoveIsGone wrote:Idi Safete molim te. Nigerija je posljednja kap bila i nije trebao dobiti novi ugovor.
Idi ako imaš imalo obraza, da možemo normalno pratiti ove kvalifikacije, bez bojazni ko će igrati utakmicu.
Pročitao sam tonu stranica i svako živ vidi da Medunjanin i Hajrović, a i Salihović (ne kontam da on nije igrao, nikako) i Mujdža trebaju igrati od početka i to se na terenu odmah vidjelo.
Kada vidim Lulića da pokriva čitavu onu stranu, muka mi bude. Sramota je da se mi ovoliko nerviramo, a da trener pravi očite nelogičnosti. Jako bezobrazno.

I koga bi ti sjeo na klupu umjesto Safeta?

Sent from my iPhone using Tapatalk
U ovom momentu to je manje važno, neko bi već došao i prihvatio izazov, jer ova ekipa ima potencijal i sa njom se mogu napraviti dobre stvari. Safeta sam podržavao sve od kada nas je preuzeo i vodio je reprezentaciju dobro dok se očito neki lični interesi nisu upetljali, pa je postajao sve tvrdoglaviji i tvrdoglaviji što nas je koštalo na svjetskom prvenstvu, a evo i nastavlja da nas košta jer čovjek radi samo po svom.
Skoro ko god da dođe u ovom trenutku je bolje rješenje od njega, jer malo pomalo ljudima koji prate reprezentaciju i nerviraju se kao budale oko iste čovjek ogadi gledanje utakmica. To je nedopustivo.
OldMayor

#17217 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OldMayor »

Herr Flick wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Bravo...kita taktika.
Tako i izgleda, takva je bila i u praksi.
Logovan

#17218 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Nije bila ovakva formacija.
LoveIsGone

#17219 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LoveIsGone »

Ma nije puno ni drugačija, kada vidim Lulića kako leta bez potrebe u odbrani, muka mi bude, čovjek ofanzivan igrač on ga stavlja da igra odbranu, katastrofa.
AhmetShabo

#17220 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AhmetShabo »

Treba dati Sliskovicu da vodi ov generaciju.Kad je mogo sa onim ublehama uzeti bod u spaniji, gdje mu je igrac zrinjskog cuvao raula, onda moze siguro sa ovom ekipom izboriti drugo mjesto u grupi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17221 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

oglo wrote:Imao si Pjanica koji nije narpavio niti jedan prodor i to mu se desava hronicno u prerezentaciji,Dzeku koji igra isto vec godinu dana,Lulica koji je jednom na utakmici probio,Hajrovica koji nije imao ucinak.Niko ne zapita kako ovolike ocilacije kod igraca od 20+ miliona eura da ih u dzep stave igraci od 200 000 eura iz znj liga,zar ti treba svemirska taktika ako imas 7 igraca iz lige 5 u ekipi
Hajdukovi puleni su manje podbacili od pulena citya,rome,lazia
Besic i Ibisevic igraju konstantno
Koji Ibisevic....ok dao je gol nakon idealnog centarsuta Avdije i poslije toga apsolutno ali bas apsolutno nista. Iz peterca je loptu umjesto po golu odsutao prema autu!!!!! Ni jednu loptu osim gola nije pucao prema golu. Imao je jedan odlican potez petom sa Besicem i to je tebi konstatno. Edinove lopte su prolazile tik pored gola pocevsi od one bombe sa 20-tak metara iznad precke pa do udaraca glavom al jebi ga nije htjela u gol isto kao i nesretnom Besicu koji je sve napravio u stilu najboljih napadaca al dzaba sreca je sinoc bila negdje daleko.
I niko nas nije stavio u dzep i nemojte srati i pisati ono sto je netacno. Citavu utakmicu smo imali inicijativu, napadali uputili 27 udaraca prema golu a oni samo 6, 65% je lopta bila kod nas, 427 na prema 120 tacnih dodavanja itd itd. Ljudi su jednostavno iskoristili svoje sanse i to je to a u fudbalu se to desava mnogim ekipama. Sta je bilo sa Sarajevom protiv Norvezana????? 10000 prilika Sarajeva i oni pobjede iz jednog suta na gol. Portugal protiv Albanije imao 19 na prema dva suta i Albanci pobjedili.
I u pravu si da su Hajdukovi puleni manje podbacili od ovih ostalih ali dzaba kad je forumska masa strucnjaka vec odvano Prcica postavila na zvjezdano nebo velikih igraca i sto su rekli da su Spaha i Miske karine a Spaha je jos uvijek bolji od svih nasih odbrambenih igraca a rekao sam i ponavljam da ce Pjanic morati jos doooobro da oznoji jaja dok bude znao podvaliti loptu kao Miske i pogoditi napadaca u oko.
AhmetShabo

#17222 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AhmetShabo »

Logovan wrote:Nije bila ovakva formacija.
pa nije bas, eto samo jos prcica i pjanica malo prema aut linijama stavit, jer tu su i igrali, klasicna nasa 2 krilna igraca koji u svojim klubovima naprave po 15-20 prodora i centarsuteva. Lulic mu je morao igrati lijevo ali ofanzivno, a salihovic lijevog beka.Desno Hajrovic. Tss klupa, prcic klupa. Dzeko sam u napadu.Pjanic besci i medunjani sredina. Dobili bi kipar sa ovom formacijom 3-4 razlike
agent_zero

#17223 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agent_zero »

AhmetShabo wrote:Treba dati Sliskovicu da vodi ov generaciju.Kad je mogo sa onim ublehama uzeti bod u spaniji, gdje mu je igrac zrinjskog cuvao raula, onda moze siguro sa ovom ekipom izboriti drugo mjesto u grupi.
:D ;-)
hizo ramidovic

#17224 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hizo ramidovic »

citam ove komentare i vidim kukunjava k'o da smo izgubili sa 3 ralike a ne sa 1. ja mislim da ovo uopce nije los rezultat, cak bi se moglo reci i solidan. dakle:
1. treba biti realan pa priznati da izgubiti kod kuce od kipra sa jedan razlike je prilicno dobar rezultat i nije neka sramota. ipak, kipar je kipar. da je bilo 3, 4 razlike pa hajd.
2. nije sve izgubljeno. kvalifikacije su tek pocele i mislim da imamo dobre sanse da ne budemo zadnji u grupi. ljudi zaboravljaju da imamo jos dvije utakmice sa andorom i ako njih tucemo kod kuce i igramo nerijeseno u gostima imacemo golema 4 boda koja su za njih nedostizna, jer oni garant nikoga nece pobijediti a tesko i da ce odigrati 4 utakmice nerijeseno, pa ce sigurno oni biti zadnji.
Partijaner

#17225 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

Vedo je svoj posao obavio, dao je gol i dovidjenja.

Istina da ima problema sa kontrolom lopte, nekima treba sto sansi da dadne gol, nekima jedna kao sinoc i njemu i to je bilo dovoljno za gol, ja ne znam sta vi zahtjevate od Vedada, da predibla jedno 3-4 igraca, pa on je klasicni spic igrac tipa Inzaghi da se nadje na pravom mjestu u pravom trenutku da je strpa u gol.

Klasicni spicevi se ne mogu abs pohvaliti tehnikom i driblingom i on je zrtva papetove " taktike" tako da nema se sta prigovriti Ibisevicu.
Post Reply