Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
istra_hr wrote: ↑28/07/2026 10:12
Slušaj, na "sportskoj" smo temi i nebi puno politizirao i nacionalizirao
Ali... najjači argument je onaj:
"svi Hrvati su zapravo pokatoličeni Srbi"
Moj odgovor takvima je:
Ne zaboravite: MP Thompsona, Antu Pavelića i slične
Sve su to pokatoličeni Srbi.
Nisu svi.
Ali ima mnogo primjera. Pogledaj imena po Dalmaciji samo...
Ali kao što rekoh, nisu to Srbi, to je realno isti narod, kao i mi, ali to je druga priča.
Haj da vidimo Čeferina ima li cojones pa da UEFA istupi iz FIFA-e ako se ovo ostvari. Vjerujem da bi imao jednoglasnu podršku širom kontinenta. Pa nek Kushner organizira SP bez naših reprezentacija
istra_hr wrote: ↑28/07/2026 10:12
Slušaj, na "sportskoj" smo temi i nebi puno politizirao i nacionalizirao
Ali... najjači argument je onaj:
"svi Hrvati su zapravo pokatoličeni Srbi"
Moj odgovor takvima je:
Ne zaboravite: MP Thompsona, Antu Pavelića i slične
Sve su to pokatoličeni Srbi.
Nisu svi.
Ali ima mnogo primjera. Pogledaj imena po Dalmaciji samo...
Ali kao što rekoh, nisu to Srbi, to je realno isti narod, kao i mi, ali to je druga priča.
Baš sam kontao neki dan da dosta Srba i Hrvata dijele ista imena, Slobodan, Ivica, Ana, Marija, Petar itd.
jeza u ledja wrote: ↑29/07/2026 18:10
I ne znam jeste li upratili, ovu semu za prodaju provatnim
ulagacima vodi Josh Kushner, brat Jareda Kushnera, Trumpovog zeta.
Kakva oligarhija vlada svijetom jbt.
Ja kontao Jared da je u pitanju, ovo je zapravo još gore
Haj da vidimo Čeferina ima li cojones pa da UEFA istupi iz FIFA-e ako se ovo ostvari. Vjerujem da bi imao jednoglasnu podršku širom kontinenta. Pa nek Kushner organizira SP bez naših reprezentacija
Ja lično mislim da bi Čeferin htjeo, al' ne znam šta je potrebno da se to stvarno sprovede. Uglavnom, počeo je već da poduzima određene mjere.
Uefa has called an emergency meeting of its 55 members for Thursday afternoon to discuss a coordinated response to Gianni Infantino’s plan to sell off stakes in the World Cup to private investors. A European boycott of Fifa tournaments is among the options under consideration.
A srećom izgleda da UEFA neće sama ovu bitku borit'.
Uefa’s initial condemnation of Fifa’s plan to “sell the soul” of football has received strong backing from Concacaf – the North, Central American and Caribbean confederation – and the Asian Football Confederation (AFC). If their members follow their leads there should be sufficient votes to block the proposal.
Exclusive: David Trunda, the president of the Czech Republic football association, has broken ranks with UEFA and other football governing bodies,backs FIFA president Gianni Infantino’s controversial $20bn World Cup commercial rights sale.
Exclusive: David Trunda, the president of the Czech Republic football association, has broken ranks with UEFA and other football governing bodies,backs FIFA president Gianni Infantino’s controversial $20bn World Cup commercial rights sale.
Hajd' da budem đavolji advokat, pa da da pitam šta je problem sa ovim prijedlogom? Kao da u fudbalu već ne postoje privatne investicije, komercijalizacija, pranje para, klađenje, korupcija i da je FIFA prije bila benevolentna.
Ovaj Infantino je koliko znam utrostručio zaradu i budžet FIFA organizacije. Gadan tip jeste iz više razloga, ali šta je problem sa ulaskom potencijalnih investitora? Kupio bih i ja rado te dionice .