Zlatko Dedic - AC Parma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jazzer

#1 Zlatko Dedic - AC Parma

Post by jazzer »

Nekoliko sam puta, prilikom predstavljanja satava timova talijanske lige na Top golu, primjetio igraca Parme po imenu Dedic ( cudno prezime za
jednog talijana :-D ). Otisao sam na njihovu web stranicu i vidio da je momak predstavljen kao bosanac, '84 godiste, napadac. Zna li neko nesto
vise o ovom momku, igra li, zabija li? Je l vec igrao za neku od
reprezentacija? Unaprijed se izvinjavam ako je neko vec pisao o ovome.

http://www.fcparma.com/index2.asp
Last edited by jazzer on 22/11/2005 11:07, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

ti si lud. Sta ce nam on kad Jelic Jr. mora igrat kako bi se prodao u drugu cesku ligu. Ko je vidio da se zovu igrachi iz Serie A, pored perspektivnih sinova funkcionera saveza koji nastupaju u respektabilnim ceskim drugoligasima, pardon nastupace :D
jazzer

Post by jazzer »

Nece ovi iz saveza kurcem mrdnuti dok momak ne napravi
nesto veliko, pa kad ga pokupi hrvatska ili scg onda ce nam
opet davati neka glupa objasnjenja kao za Zlatana.
mostarac

Post by mostarac »

Kazem ti da mi imamo malog Jelica koji je veoma perspektivan i ne treba nam niko drugi :D
Stari

Post by Stari »

8-) Jelica za predsjednika....nogometnog saveza :D
edu

Post by edu »

Stari wrote:8-) Jelica za predsjednika....nogometnog saveza hrvatske..:D
:D
radeljas

Post by radeljas »

mozda je on taj mjesoviti hrvat za koga je v.markovic rekao da ce ga hrvatski savez privoliti da igra za kockaste. predlazem da skupimo para i da damo pashi i usanovicu, manji dio bahi i onoj bagri iz avaza i da promovisu momka pa da ga onda baka 'mora' pozvati. ili za pocetak ibro glupan zukanovic. sergio cosmi. mislim kupio je kachket. tako to ide. plati se pashi i mafiji iz fsbih i eto te u reprezentaciji.
ibnHome

Post by ibnHome »

ma decko je rodjen u sloveniji i mislim da je za njih vec nastupao...tako da se bezveze nadat(m)o....dakleM nista ni od ovog zlaje...od svih slilnih i mogucih do sad smo ugrabili samo bajramovica....kakvi smo i to nam je previse...
Stari

Post by Stari »

Jest da je malo odstupanje od teme ...nego jestel culi za nekavog Z. Muslimovica...igrao je u nekih levata ovdje u Svedskoj...zatim se prodo u Italiju (cinimi se Modena ili ce biti Mesina al tu je negdje)...odigrao je navodno i nekoliko utakmica za mladu ekipu BiH ...ali nece vise ...trazi da mu svedjani srede preko veze....da moze za njih igrati...u Stockholskim vecernjim se navodi da bi citava prica trebala biti zavrsena za mjesec-dva dana ...optimisti cak tvrde da bi se mogao naci na klupi u Njemackoj slijedece godine.

Pa dobro... kontam se nesto ... Muslimovicu ...zar je dotle doslo?

Pa onda opet zastanem i mislim ...hajd ako to prodje...mozda i Ibrahimovic odluci napraviti isti takav preokret i zaigrati za reprezentaciju ...BiH.
jazzer

Post by jazzer »

ibnHome wrote:ma decko je rodjen u sloveniji i mislim da je za njih vec nastupao...tako da se bezveze nadat(m)o....dakleM nista ni od ovog zlaje...od svih slilnih i mogucih do sad smo ugrabili samo bajramovica....kakvi smo i to nam je previse...
Slovenac?? :sad: :-x

E jebi ga onda..
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari wrote:Jest da je malo odstupanje od teme ...nego jestel culi za nekavog Z. Muslimovica...igrao je u nekih levata ovdje u Svedskoj...zatim se prodo u Italiju (cinimi se Modena ili ce biti Mesina al tu je negdje)...odigrao je navodno i nekoliko utakmica za mladu ekipu BiH ...ali nece vise ...trazi da mu svedjani srede preko veze....da moze za njih igrati...u Stockholskim vecernjim se navodi da bi citava prica trebala biti zavrsena za mjesec-dva dana ...optimisti cak tvrde da bi se mogao naci na klupi u Njemackoj slijedece godine.

Pa onda opet zastanem i mislim ...hajd ako to prodje...mozda i Ibrahimovic odluci napraviti isti takav preokret i zaigrati za reprezentaciju ...BiH.
stari u pravu si ali samo za muslimovica...zato sto je, kako velis, igrao za mladu rep bih...ali samo mladu...ali kad se odigra za A-selekciju onda je kraj...nema mijenjanja... :( :(
i nije igro kod levata...u ifk je bio, pa ga udinese kupio prije 4-5 godina..

jazzer wrote:Slovenac??

E jebi ga onda..
aha..
http://www.fussballdaten.de/spieler/dediczlatko/
Stari

Post by Stari »

Vidim Ibn home dobro si obavjesten...nego kakav je taj Muslimovic kao igrac...jel moze izgurati iz ekipe nekog od ove trojce Ibra+Ljungberg+Larsson ...vele da je napadac. volio bih da zaigra u Njemackoj jer je momak ocito na to pikirao...ono...konta ...s BiH nikad necu zaigrati na nekom zavrsnom turniru SP-a .... a svedjani se vec plasirali....pa sto ne bi prob'o?

Opet na drugu stranu kontam mozda se i zajebe...ako je napadac (a tako vele) mozda ga Lagerbeck (selektor svedske) ima tek u perspektivi kao zamjena za Larssona koji je zasao u godine i nakon njemacke se zasigurno oprasta od aktivnog igranja lopte. Tako da se Muslimovicu moze desiti da ipak ne vidi svjetskog prvenstva...jer treba imati na umu da su se svedjani evo plasirali na 2 SP zavrsna turnira za redom pauza, 1990,1994,pauza,2002 i 2006 ...i statisticki gledano sanse da pauziraju SP- 2010 je relativno veliko imajuci u vidu i dolazecu smjenu generacija.

Da skratim ...ne bude li otisao u Njemacku ...postoji bojazan da nikad ne ode na zavrsnicu SP-a...uprkos promjeni ekipe. A to se moze lako desiti
Belminator

Post by Belminator »

Ja sam cuo i te glasine da Muslimovic ganja toboze da igra za Swe mada ne znam koliko je to tacno i ako jeste ja sam vec jednom rekao necu ga kriviti jer momak zasluzuje da igra za repku vise nego neki igraci koji se redovno pozivaju da igraju za BiH, tako da nije ni red da se susi. Gledao sam ga kada je igrao za nasu mladu i na svakoj utakmici je zabio gol... onako visok je i robusan i jako brz, mada opet sa druge strane postoje i neke njegove izjave koje je nedavno dao; da ga zanima samo BiH i kako Baka naredni ciklus ozbiljno racuna na njega jer se Bolic oprasta, e sad sta je od toga istina ne znam...
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari, da te ne citiram, procit'o sam i cini mi se da te kontam....
momak je da budem iskren...onako...ima volju ko da je svedo, pravi...talenta 'nako...visok i jak, tehnika nije bas nesto...
igro za husqvarnu, pa ifk...onda ga uz'o udine pa ga pozajmljivo, perugi, modeni, pa lani rimine u serie c2, gdje je dao 15 golova i sad je u mesini...tamo je tek cetvrti napadac, eventuelno treci...i u posljednje vrijeme je igro zato sto su prva dvojica (zampanga i ivic) bili povrijedjeni, te je dao 1 (slovima jedan) gol protiv parme za tih 4-5 utakmica...zanimljivo je da je odmah nakon tog gola uslijedila molba svedskom savezu o cemu si ti vec govorio...
da rezimiram: naravno da nema bilo kakve sanse da izbaci bilo kog od onih koje si ti naveo...sumnjam da u skorije vrijeme moze preteci elmandera, rosenberga ili cak jönssona i allbäcka...dakleM...otprilike zamjena zamjenama...eto ko recimo selakovic...
eh sad sto se nas tice (bih)...mi se ne mozemo pohvaliti mnostvom igraca sa iskustvom serie A ili makar serie B....sigurno da bi nam mogao dobro doci kao klupa..za pocetak...
nije ni star - 24 godine....jos ima sanse da se razvije, igracki...a definitivno je uporan...
Stari

Post by Stari »

"Väntade och väntade"
- Jag väntade och väntade på att Sverige skulle höra av sig. Till sist tröttnade jag och sade ja till Bosnien som tryckt på.
Zlatan har kontrakt med serie A-klubben Udinese till 2008. Han är nu utlånad en säsong till Messina på Sicilien.
Förra säsongen gjorde han 23 mål för Rimini och sköt upp det laget till serie B.
(Pokusaj prevoda: "Cekao sam Cekao da me pozovu iz svedskog fudbalskog saveza i na kraju sam postao umoran od cekanja tako da sam odgovorio: DA bosancima koji su pritiskali cijelo vrijeme" )
Så kan han bli blågul landslagsman
Det här är kraven som Zlatan Muslimovic måste uppfylla för att få byta landslag, enligt Fifas särskilda undantagsregler.
REGEL: Spelaren måste ha dubbelt medborgarskap och vara född eller ha bott i det land som han nu vill representera på landslagsnivå.
(Pravilo: Igrac mora imati dvostruko drzavljanstvo i /ili biti rodjen ili zivjeti u zemlji koju zeli reprezentovati na drzavnom nivou)
Status: Muslimovic har bott i Sverige i sju år och spelat för Huskvarna FF
och IFK Göteborg.
(Status: Muslimovic zivi u svedskoj vec 7 godina i igrao je za klubove Huskvarna i Geteburg)
REGEL: Bosnien-Hercegovina, som han representerat i ungdomslandskamper, måste lämna ett intyg på de landskamper han spelat. Det får inte vara några A-landskamper.

Status: Muslimovic spelade nio U21-landskamper (sex mål).
REGEL: Spelaren måste ha innehaft dubbelt medborgarskap under den tiden han spelade U21-landskamperna för Bosnien-Hercegovina.

Status: Muslimovic hade dubbelt medborgarskap. Detta måste han bevisa genom att visa upp sina dubbla pass. Det bosniska passet finns på förbundets kansli i Sarajevo. Det svenska förbundet har begärt att få ut passet för att sedan skicka det till Fifa. När Fifa får passet kan fallet avgöras.
(Muslimovic ima dvostruko drzavljanstvo. To mora dokazati ta taj nacin sto ce pokazati oba pasosa. Bosanski pasos u kancelarijama BiH nogometnog saveza u Sarajevu. Svedski fudbalski savez je vec zatrazio od NSBiH taj pasos da bi ga nakon toga mogao poslati FIFI. Tek kad FIFA dobije pasos ... pada zvanicna odluka)

Evo ovako stoji u Stockholmskim vecernjim ... rekao bih da to nazalost nisu glasine ...nego vise-manje gotova stvar. (FIFA ce naravno odluciti u Svedsku i Muslimovicevu korist)...
Belminator

Post by Belminator »

Sto se tice ove izjave Stari da je cekao poziv iz Swe te zaigrao za nas posto ga oni nisu zvali ili lazu te novine ili Zlatan se sluzi Jakupovicevom tehnikom pa plasira razlicite price nama i njima te na kraju sta upali. Ja se sjecam kada ej tek zaigrao za nasu mladu repku tada je mislim bio igrac Udinezea na posudbi u Peruđi i uveliko ga je trazila Swe. Kada je dosao da debituje za BiH desilo se je nesto pa kad je nas savez u pitanju nista neocekivano ali decko je saznao kada je trebao krenuti iz svlacionice na teren, dakle u tunelu, da ne moze igrati za nas jer mu nije gotov pasos nakon cega je Muslimovic ostao plakati ( nije zajebancija vec lik je zaista plakao ) u tunelu. Nakon toga je iz revolta rekao da ce igrati za Swe a i njegov haver, imenjak Ibrahimovic ga je tada nagovarao da ne dopusti da nas savez od njega pravi budalu i neka zaigra za Swe i nakon svega toga Zlatan se je opet odlucio za BiH. E sada ako jedan takav decko i zaigra na kraju za drugu selekciju znaci da zaista nije do njega i ja mu zelim srecu a sigurno nije ni prvi ni poslednji igrac kojeg cemo mi da izgubimo dok nam je ovako stanje ne samo u fudbalu vec u drzavi uopste.
S druge strane opet Muslimovic nije 19-godisnjak da moze sa uzivanjem sjediti na klupi i cekati da se oprosti Larson te da on pokusa uletjeti na njegovu poziciju, on ce vec za 3-4 godine biti i star igrac e sad opet da covjek ne vjeruje u sebe vjerovatno bi se bavio nekim drugim poslom a ne nogometom, a ko zna dal ce ga ovi ikada i zovnuti vjerovatno ce Jelic gledati da odlaskom Bolica utrpa svoje celjade u A repku pa ipak neka Zlatan izabere sta on misli da je najbolje svako ko imalo posteno razmislja pozeljet ce mu srecu sta god da on odlucio.
Pusur

Post by Pusur »

Kada je dosao da debituje za BiH desilo se je nesto pa kad je nas savez u pitanju nista neocekivano ali decko je saznao kada je trebao krenuti iz svlacionice na teren, dakle u tunelu, da ne moze igrati za nas jer mu nije gotov pasos nakon cega je Muslimovic ostao plakati ( nije zajebancija vec lik je zaista plakao ) u tunelu.
To je stvarno istina i ja fakat mislim da on stvarno zeli igrati svim srcem za BIH i jos nesto on je sam sebi ganjao papire da zaigra za mladu reprezentaciju. Sad opet ne moze se covjeku zmjeriti da "savez" ne zeli da mrdne prstom i sto momak ako ga vec zovu u Swe da i zaigra za njih.
Ovaj "slovenac" je inace roden u Bihacu ima podatak na yahoo spotrs, eto toliko sto znaci da bi doista mogao zaigrati za nas ako ga babo nagovori hehehehehehehehe :-)
Joj jesmo mi jadni!!!!! :D
max_power

Post by max_power »

Kad vec pricate o bosanskim talentima koji igraju za druge drzave.. http://www.index.hr/clanak.aspx?id=293073

Hrvati hoce Mustafu Kucukovica, koji nema nikakve veze sa Hrvatskom.

Kucukovic je rodjen u Bosanskom Novom, a taj Dedic u Bihacu.
Stari

Post by Stari »

ibnHome wrote:Stari, da te ne citiram, procit'o sam i cini mi se da te kontam....
momak je da budem iskren...onako...ima volju ko da je svedo, pravi...talenta 'nako...visok i jak, tehnika nije bas nesto...
igro za husqvarnu, pa ifk...onda ga uz'o udine pa ga pozajmljivo, perugi, modeni, pa lani rimine u serie c2, gdje je dao 15 golova i sad je u mesini...tamo je tek cetvrti napadac, eventuelno treci...i u posljednje vrijeme je igro zato sto su prva dvojica (zampanga i ivic) bili povrijedjeni, te je dao 1 (slovima jedan) gol protiv parme za tih 4-5 utakmica...zanimljivo je da je odmah nakon tog gola uslijedila molba svedskom savezu o cemu si ti vec govorio...
da rezimiram: naravno da nema bilo kakve sanse da izbaci bilo kog od onih koje si ti naveo...sumnjam da u skorije vrijeme moze preteci elmandera, rosenberga ili cak jönssona i allbäcka...dakleM...otprilike zamjena zamjenama...eto ko recimo selakovic...
eh sad sto se nas tice (bih)...mi se ne mozemo pohvaliti mnostvom igraca sa iskustvom serie A ili makar serie B....sigurno da bi nam mogao dobro doci kao klupa..za pocetak...
nije ni star - 24 godine....jos ima sanse da se razvije, igracki...a definitivno je uporan...
Vidim obavjesten si puno bolje od mene ...pa da te priupitam ...jel ima istine u tome da ga je Ibraga ohrabrivao i nagovarao na taj potez (da promjeni reprezentaciju)?

A o mucnosti da dva zlatana zaigraju u spicu svedske reprezentacije se vecinom slazem s tobom ...- ...ta mogucnost je minimalisticka.
ibnHome

Post by ibnHome »

Stari wrote:Vidim obavjesten si puno bolje od mene ...pa da te priupitam ...jel ima istine u tome da ga je Ibraga ohrabrivao i nagovarao na taj potez (da promjeni reprezentaciju)?

A o mucnosti da dva zlatana zaigraju u spicu svedske reprezentacije se vecinom slazem s tobom ...- ...ta mogucnost je minimalisticka.
ma to ne moze potvrditi niko do njih dvojice, samih...sve ostalo je suplja...
medjutim, ako ga je stvarno "ohrabriv'o", onda to nije bezveze...jer npr wilhelmssona je ibra spominj'o kao nekoga s kim bi volio zajedno igrati prije nego sto su svedski novinari ikad culi za njega...

a da se makar malo vratimo temi/ma
nobody wrote:Kucukovic je rodjen u Bosanskom Novom, a taj Dedic u Bihacu.
eh sad covjek ne zna sta bi mislio o ovom svemu...
jos jucer sam pis'o na onoj drugoj temi o mustafi...
eto, pruzila mu se prilika da igra na WM-u, nasi ga supaju...pa eto ima neke, makar nakaradne, logike da igra za hrvatsku...
medjutim...kako objasniti ovog dedica :shock: :? ...da se razumijemo slovenci tesko da ce se ikad vise negdje plasirati i kako god mi jadno izgledali veci smo potencijal od njih...
i on sad igra za sloveniju :zzzz: ...fakat nismo dobri... :( :(
Stari

Post by Stari »

Steta sto niko od modaratora ne vidi zajednicki nazivnik u ovim temama ...ranije Muslimovic, Ibrahimovic, sad taj Kucukovic, Dedic i tako dalje. Tema bi mogla na zgodan nacin biti objedinjena ...

Prisjetih se da je nekad davno u vrijeme SFRJ bio obicaj da se tokom reprezentativnih priprema za neko vaznije takmicenje organizuje revijalna - trening utakmica izmedju selektorove (znaci sluzbene) reprezentacije protiv reprezentacije koju sastave sportski novinari od igraca koji nisu usli na selekorov spisak...nerijetko se znalo desiti da ih ekipa "Novinara" pobijedi.

Kad bi bilo ikakve mogucnosti sad organizovati nesto slicno...zamisli ekipu u kojoj igraju ovi momci o kojima raspravljamo ...(a ima ih jos osim ove cetvorice...recimo onaj momak iz moskovskog CSKA....pa onaj momak na golu Thun -Berna) ...mislim da bi Sliskoviceva ekipa imala grdnih problema iznijeti zivu glavu u susretu protiv onih koji zbog razlicitih razloga nisu na spisku.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

ibnHome wrote:
Stari wrote:Jest da je malo odstupanje od teme ...nego jestel culi za nekavog Z. Muslimovica...igrao je u nekih levata ovdje u Svedskoj...zatim se prodo u Italiju (cinimi se Modena ili ce biti Mesina al tu je negdje)...odigrao je navodno i nekoliko utakmica za mladu ekipu BiH ...ali nece vise ...trazi da mu svedjani srede preko veze....da moze za njih igrati...u Stockholskim vecernjim se navodi da bi citava prica trebala biti zavrsena za mjesec-dva dana ...optimisti cak tvrde da bi se mogao naci na klupi u Njemackoj slijedece godine.

stari u pravu si ali samo za muslimovica...zato sto je, kako velis, igrao za mladu rep bih...ali samo mladu...ali kad se odigra za A-selekciju onda je kraj...nema mijenjanja... :( :(
i nije igro kod levata...u ifk je bio, pa ga udinese kupio prije 4-5 godina..

jazzer wrote:Slovenac??

E jebi ga onda..
aha..
http://www.fussballdaten.de/spieler/dediczlatko/
Mozda grijesim ali moze se igrac prebaciti iz jedne repke u drugu, pod uslovom da nije odigrao 20 utakmica za tu jednu repku. To su htjeli Njemci da urade sa Salihamdzicem navodno, medjutim kada su dobili tu ideju ovaj je vec odigrao 20 utakmica u dresu BiH i nije mogao vise da mjenja repke. Mozda se to pravilo izmjenilo, za Saliha sam citao u nekom engleskom casopisu meni se cini. FourFourTwo mozda :?

A sta ste zapeli za Ibrahimovica, ja saznah na ovom forumu prije par dana da covjek uopste nije rodjen u BiH. Taj pripada Svedskoj...
max_power

Post by max_power »

ibnHome wrote:
Stari wrote:
nobody wrote:Kucukovic je rodjen u Bosanskom Novom, a taj Dedic u Bihacu.
eh sad covjek ne zna sta bi mislio o ovom svemu...
jos jucer sam pis'o na onoj drugoj temi o mustafi...
eto, pruzila mu se prilika da igra na WM-u, nasi ga supaju...pa eto ima neke, makar nakaradne, logike da igra za hrvatsku...
medjutim...kako objasniti ovog dedica :shock: :? ...da se razumijemo slovenci tesko da ce se ikad vise negdje plasirati i kako god mi jadno izgledali veci smo potencijal od njih...
i on sad igra za sloveniju :zzzz: ...fakat nismo dobri... :( :(
Rodjen u Bihacu, ali odrastao u Sloveniji kao gastarbajtersko dijete. Valjda jos prije rata su njegovi otisli tamo, tako sam cuo..
Mozda se osjeca kao slovenac.
Post Reply