trener broj 1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

fedayn-roma

#76 Re: trener broj 1

Post by fedayn-roma »

JThomas wrote:hiddink je sa slabijom ekipom nego što ima ferguson postigao da onakva barcelona prvi udarac na gol uputi u 93. minuti.
cista istina, ali isto tako kad je Barceloni iskljucen igrac, sta je hiddink uradio? umjesto da im zabije dva tri gola, a on i sa igracem vise, ponovo u bunker, i 11 igraca iza lopte....

isto tako je kiksno sa Australijom na SP protiv Italije, iskljucenje Materazzija, a on opet svi u bunker....
Fordas

#77 Re: trener broj 1

Post by Fordas »

JThomas wrote:hiddink je sa slabijom ekipom nego što ima ferguson postigao da onakva barcelona prvi udarac na gol uputi u 93. minuti.
i sta je tu mjerilo? jedna utakmica!??!
Ferguson je osvojio cini mi se 11 titula prvaka drzava + 2 titule prvaka evrope, za kupove tacno ne znam ali ima toga jos. Sumnjam da Hiddink ima toliko trofeja
JohnnyS

#78 Re: trener broj 1

Post by JohnnyS »

Hiddink je precijenjen. Nije on loš, dobar je dapače, ali je daleko od najboljeg.
JThomas

#79 Re: trener broj 1

Post by JThomas »

fedayn-roma wrote:
cista istina, ali isto tako kad je Barceloni iskljucen igrac, sta je hiddink uradio? umjesto da im zabije dva tri gola, a on i sa igracem vise, ponovo u bunker, i 11 igraca iza lopte....

isto tako je kiksno sa Australijom na SP protiv Italije, iskljucenje Materazzija, a on opet svi u bunker....
prilike su stvorili, nije hiddink kriv što je drogba fulio 3 1-1 situacije...

hiddink je napravio rezultate sa sijaset različitih ne tako dobrih ekipa, fergusonu svaka čast, simpatizer sam manchestera u engleskoj, ali jednostavno mislim da je imao i mnogo, mnogo više resursa i da nije "čarobnjak" u toj mjeri kao hiddink.
Vitamin C

#80 Re: trener broj 1

Post by Vitamin C »

Nepravedno je zaboraviti ili ne spomenuti Husrefa. :) I Fatiha također. :D
Wenger, Del Bosque, Ferguson, mnogo ih je. S tim da Guardiolini dani tek dolaze.
musac

#81 Re: trener broj 1

Post by musac »

Nemojmo zaboraviti velikog stručnjaka, čovjeka koji ima nogomet i sve taktičke postavke u malom prstu. Veliki BRANIMIR TULIĆ.

:-)
ProbuseniDolar

#82 Re: trener broj 1

Post by ProbuseniDolar »

U klupskom fudbalu bez premca je Sir Alex Ferguson ... 23 godine na celu ManU-a. Kad ih je preuzeo taj klub je bio jedan prisjecan klub, a danas je mozda i najpopularniji i najveci svjetski klub. Trener koji nema obicaj kupovati superzvijezde, vec vise preferira mlade igrace zeljne dokazivanja. Preko 20 titula za vrijeme svog mandata u ManU-u, 11 titula PL od 91. godine, 2 ECC-a ... Covjek koji je postao institucija Otockog fudbala, i kao sto Cantona rece, "ManU je Ferguson i Ferguson je ManU. Zar mozete zamisliti ManU bez Fergusona??"

U reprezentativnom fudbalu moj favorit je Gus Hidink. Naravno, prvo se dokazao u klupskom fudbalu sa PSVom, titulom prvaka Evrope. Dalje slijede uspjesi sa reprezentacijama (ono sto ja pamtim). 3 mjesto sa Korejom na svjetskom prvenstvu. Australiju je nakon mnogo godina odveo na svjetsko i odmah cetvrtfinale. Sudijskom zaslugom zabari proleze. Sa Rusijom ostavlja Engleze bez Evropskog prvenstva. To je ono sto ja pamtim, mada mislim da sam mnogo toga preskocio.
JohnnyS

#83 Re: trener broj 1

Post by JohnnyS »

ProbuseniDolar wrote: Dalje slijede uspjesi sa reprezentacijama (ono sto ja pamtim). 3 mjesto sa Korejom na svjetskom prvenstvu. Australiju je nakon mnogo godina odveo na svjetsko i odmah cetvrtfinale. Sudijskom zaslugom zabari proleze. Sa Rusijom ostavlja Engleze bez Evropskog prvenstva. To je ono sto ja pamtim, mada mislim da sam mnogo toga preskocio.
Sudijskom zaslugom je s Korejom došao do četvrtog mjesta (mislim da je Turska bila treća). Njihov dolazak do polufinala je ušao u anale sudačke krađe, i može se reći da mu Bog/Allah/Buddha odonda vraćaju pa da ga suci potkradaju. :D S Australijom je čini mi se došao do osmine finala, s obzirom da je vjerojatan plasman BiH na SP, očito je da je Ćiro uspješniji izbornik od njega :D I da, nije on ostavio Engleze bez Eura, nego Hrvatska
winabike

#84 Re: trener broj 1

Post by winabike »

fini dečko wrote:
I primi gol :D . Džaba ja volim gledati lijep fudbal, a to još gaje Pepe i Arsen. :thumbup:
I Felix :) :mrgreen:
Bosanski_kralj

#85 Re: trener broj 1

Post by Bosanski_kralj »

Lippi, anceloti, capelo...dakle samo Talijani... :D
Murat Sabanovic

#86 Re: trener broj 1

Post by Murat Sabanovic »

König Otto
u grckoj ruse kipove zeusa a prave kipove otta rehagela!!
Image

ovaj covjek je za sve gore navedene majstor!!!

ko sa grckom osvoji europsko prvenstvo i sa drugoligaskom ekipom udje u prvu ligu a zatim bude sampion,zasluzuje svaki respekt.
sa bayernom 96-te dosao u finale kupa uefa, a smradovi iz minhena mu nisu dali da ga osvoji.izbacise ganekoliko dana prije zadnje utakmice.
sa werderom 92 osvojio kup pobijednika kupova.
njemacki prvak vise puta...
osvajac njemackog kupa vise puta...

grcka je dobila svoga zeusa!!!
TRAJAN

#87 Re: trener broj 1

Post by TRAJAN »

Art-Vandaley

#88 Re: trener broj 1

Post by Art-Vandaley »

iako ne volim tursku ovaj trener mi je nakon jedne tekme postao drag
Image
primus-1

#89 Re: trener broj 1

Post by primus-1 »

Art-Vandaley wrote:iako ne volim tursku ovaj trener mi je nakon jedne tekme postao drag
Image

pretpostavljam, zbog utakmice turska-hrvatska?sam u pravu?
Art-Vandaley

#90 Re: trener broj 1

Post by Art-Vandaley »

jesi
Image
primus-1

#91 Re: trener broj 1

Post by primus-1 »

eto men bas bilo zao hrvata,i zato
SLVAEN BILIC :thumbup:
simonese

#92 Re: trener broj 1

Post by simonese »

General Ottmar Hitzfeld
Šaner

#93 Re: trener broj 1

Post by Šaner »

Steve McClaren, Nikola Nikic, Erich Ribbeck, Lothar Matthäus, Raymond Domenech, Michael Skibbe, Roberto Donadoni, Otto Baric, Jakob Kuhn, René Vandereycken, Sven-Göran Eriksson :lol:
alan ford 26

#94 Re: trener broj 1

Post by alan ford 26 »

Simo Krunic, Demir Hotic(baustelac), NIkola NIkic, Agim Nikolic i jos niz drugih "strucnjaka" :-D :-D :-D :-D :-D
Art-Vandaley

#95 Re: trener broj 1

Post by Art-Vandaley »

Šener Bajramović!
Ridjobrki

#96 Re: trener broj 1

Post by Ridjobrki »

Šaner wrote:Steve McClaren, Nikola Nikic, Erich Ribbeck, Lothar Matthäus, Raymond Domenech, Michael Skibbe, Roberto Donadoni, Otto Baric, Jakob Kuhn, René Vandereycken, Sven-Göran Eriksson :lol:
A gdje ih sastavi... :lol: :lol: :lol: :thumbup:

U šumi bi bolje usjekao...
zalizani

#97 Re: trener broj 1

Post by zalizani »

Dopuna:
Image

Christoph Daum :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ja.neron

#98 Re: trener broj 1

Post by ja.neron »

ZABORAVILI STE NAJBOLJEG SVJETSKOG KOMENTATORA I DEKANA SVIM TRENERIMA :D

Branimir Tulić
Edin H.

#99 Re: trener broj 1

Post by Edin H. »

musac wrote:Nemojmo zaboraviti velikog stručnjaka, čovjeka koji ima nogomet i sve taktičke postavke u malom prstu. Veliki BRANIMIR TULIĆ.

:-)
Potpisujem :mrgreen:
Post Reply