Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sa_u_srcu

#24526 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

:bih:
gold'n'brown wrote:Mene samo interesuje kako ovo Ken Choo dozvoli :lol: On je bio zadnja uzdanica kona :D

5.000.000 KM duga... :lol:
LSD

#24527 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

lijek-za-sve wrote::D upravu je lsd ,gledajuci LK i mjesto rodjenja njihovih navijaca ovo nije odavno sarajevski derbi :D :D
Kad bi se gledale LK sjever koševa bi spao na 30 tak ljudi ;-)

A manijake ne možete nikako blokirati na zapad ;-) neutralna tribina, eto dignite i na cvaju kartu, opet ce doci raja, uzalud svirate q :kontrabas: ...pa kome vi nešto predstavljate, fol neka ograničenja :lol: smijurija cime se služite :lol:
Nasa Stvar

#24528 Re: Sarajevski derbi

Post by Nasa Stvar »

udjem na temu kontam bice neka konkretna rasprava vezana za derbi,ono ko nekad,ko je bolji,ko ce koga :izet: , ko ce ga zabit,opklade neke da padnu,kad ono 10 stranica rapsrave ko je poc'o rat :(
Zalosno i jadno,rasprava se vodi o svemu osim o lopti i terenu.
avetinja

#24529 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Postajete dosadni sa kartama. Dali ste nam 5% i to je u redu. Na nama je da prihvatimo ili ne, ali ćemo vjerovatno prihvatiti. Sljedeći derbi dobijate 675 karata, tj. 5%. Niko se neće buniti, svi će biti sretni.

Što se tiče priče o belaju, ima ona stara: “Ko traži, dobije”. Nadam se da neće biti belaja. Naši navijači u ovakvoj situaciji ne trebaju ići na štetu kluba, a I vaši bi trebali biti korektni. Vjerovatno će nas biti na zapadu, ali to ne treba da bude povod za nered.

Sada malo o derbiju.

Klubovi su u potpuno različitim situacijama. Željo se bori za titulu koju može remijem ili pobjedom uzeti komšijama, a Sarajevo vjerovatno za spas sezone. Kažem vjerovatno jer ćete teško uzeti kup. Široki Brijeg igra utakmicu historije kluba. Odštampali karte za sve tri tribine, naručili 5000 zastavica, tj. dvije tribine će biti u potpunosti prekrivene zastavicama, haman već slave. Vama poraz na Koševu i tempo subota-srijeda nikako ne idu u prilog. Što se tiče lige, tu su vam male šanse, jer se dosta stvari mora poklopiti. Da uzmete obje utakmice, da Željo iz dvije utakmice uzme samo bod, da Zrinjski iz dvije utakmice ne uzme više od tri boda. Male šanse, realno. Moja procjena je da ostajete bez oba trofeja.

S druge strane, mi imamo pet dana da se spremimo. Nedostajat će samo Stojanović, ali to je pojačanje za nas. Vi ste u punom pogonu, sem ako se neko u kupu ne povrijedi. Nismo pod imperativom pobjede, tako da nam je remi dovoljan. Uzeći u obzir statistiku na prošlim derbijima, remi je već garantovan. Slavko je defanzivan trener i neće ići na pobjedu. Čekat će priliku iz kontre i eventualno neke šanse preko Stevanovića. Očekujem da kontrolišete loptu, da imate veći posjed, da zadnjih 20 minuta krenete na sve ili ništa, jer nemate šta izgubiti, remi vam dođe kao poraz. Na kraju utkamice očekujem slavlje naših igrača i navijača (ako ih bude), a na kraju sezone i titulu.

Postava koju će Slavko izvesti je vjerovatno ova:

Kjosevski
Stanić-Kerla-Bogičević-Stevanović
Marković-Bekrić
Crnov-Zeba-Stevanović
Lendrić

To nam je najjača postava, s tim da mislim da je Boccacini kvalitetniji od Kerle.

Kao izmjene će ući Blagojević, Zakarić i Nikolić.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#24530 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Super. I to smo rijesili.
5% svima u buducnosti.
HZ sljedeci derbi smjestiti kao Ultrase prije 10 dana.
DZAMIJA :thumbup:
House

#24531 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

svi na zapad!
gold'n'brown

#24532 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

MOSALJOZE wrote:Šuk za šuk
Iduće sezone kad budete dolazili šampionu :bih: na Grbavicu opet kmeee,kad mi budemo dolazili na lavor opet kmeeee i jebiga.
Dok neko ne popusti...
Jedina razlika je sto mi ne mozemo imati puno gore uslove na Grbavici od onih koje imamo vec u nekoliko posljednjih godina. Tako da nama ni 650 karata koje vec spominjete ne cine neku posebnu razliku.
ibizza

#24533 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

House wrote:svi na zapad!
:D
MensurM

#24534 Re: Sarajevski derbi

Post by MensurM »

gold'n'brown wrote:
Iduće sezone kad budete dolazili šampionu :bih: na Grbavicu opet kmeee,kad mi budemo dolazili na lavor opet kmeeee i jebiga.
Dok neko ne popusti...
Jedina razlika je sto mi ne mozemo imati puno gore uslove na Grbavici od onih koje imamo vec u nekoliko posljednjih godina. Tako da nama ni 650 karata koje vec spominjete ne cine neku posebnu razliku.
Jedina je razlika što će na Koševu opet biti par hiljada Manijaka, a na Grbavici ukupno sedam pitara.
kory_galaktikos

#24535 Re: Sarajevski derbi

Post by kory_galaktikos »

Jel ovo sad najveći ovosezonski uspjeh torpeda ?? Al fakat koliko o tome pišu i likuju izgleda da jeste. E aferim vam, koliko ste para upravi izbili iz džepa ? 5 za 5 pa dokle god, Amin.
lakilaka

#24536 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

gold'n'brown wrote:
Dok neko ne popusti...
kao prvo, veci je financijski gubitak malenih. kao drugo, ko bi i bio na tribini na kojoj ferid nije popravio wc i prijeti nekakva zaraza a i izljev vode i fekalija. i onda se ljute kada neko kaze da je to lavor.
jedino ako ovi iz csr ne angazuju jos nekoliko vodoinstalatera pa poprave kvar prije dzume. ali ko zna ....
Dead Man Walking

#24537 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Ovih 5% sasvim normalno u svijetu, samo sto svi ti klubovi sami bez problema pune stadion, dok ovi pod Kromolj ne mogu privuci vise od 8 hiljada da se na glavu nasade, narocito u ovoj situaciji oko kluba. Al obzirom da navijacima ne mogu udovoljiti trofejom, daj barem ovako. Postavlja se pitanje koliko moras biti napacen da ti ovako nesto predstavlja satisfakciju kad ti klub u sedam dana ispada iz igre za oba trofeja, al eto, izgleda poprilican brojih onih koji probijaju tu granicu. :roll: U svakom slucaju zayebali su samo sebe, mi na Grbavici vise prodamo bez njih jer nema tampon zona koje izbijaju lovu iz dzepa.
ibizza

#24538 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

lakilaka wrote:
gold'n'brown wrote:
Dok neko ne popusti...
kao prvo, veci je financijski gubitak malenih. kao drugo, ko bi i bio na tribini na kojoj ferid nije popravio wc i prijeti nekakva zaraza a i izljev vode i fekalija. i onda se ljute kada neko kaze da je to lavor.
jedino ako ovi iz csr ne angazuju jos nekoliko vodoinstalatera pa poprave kvar prije dzume. ali ko zna ....
gubitak :lol:
Opet da ponoviim, na racunu naseg kluba , trenutno ima vise love nego na svim racunima premijer lige zajedno :) :izet:
Sa_u_srcu

#24539 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

Ovi Krupu ne mogu dobiti a protiv nas upisali vec titulu, budemo vidjeli gospodo samo Calma... :run:
MensurM

#24540 Re: Sarajevski derbi

Post by MensurM »

ibizza wrote:
lakilaka wrote:
gold'n'brown wrote: Jedina razlika je sto mi ne mozemo imati puno gore uslove na Grbavici od onih koje imamo vec u nekoliko posljednjih godina. Tako da nama ni 650 karata koje vec spominjete ne cine neku posebnu razliku.
gubitak :lol:
Opet da ponoviim, na racunu naseg kluba , trenutno ima vise love nego na svim racunima premijer lige zajedno :) :izet:
Aha. Zato ste u prijelaznom roku doveli samo nekog Moldavca, a plate kasne.
avetinja

#24541 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Sa_u_srcu wrote:Ovi Krupu ne mogu dobiti a protiv nas upisali vec titulu, budemo vidjeli gospodo samo Calma... :run:
Vi ste uzeli Krupu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#24542 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Dead Man Walking wrote:Ovih 5% sasvim normalno u svijetu, samo sto svi ti klubovi sami bez problema pune stadion, dok ovi pod Kromolj ne mogu privuci vise od 8 hiljada da se na glavu nasade, narocito u ovoj situaciji oko kluba. Al obzirom da navijacima ne mogu udovoljiti trofejom, daj barem ovako. Postavlja se pitanje koliko moras biti napacen da ti ovako nesto predstavlja satisfakciju kad ti klub u sedam dana ispada iz igre za oba trofeja, al eto, izgleda poprilican brojih onih koji probijaju tu granicu. :roll: U svakom slucaju zayebali su samo sebe, mi na Grbavici vise prodamo bez njih jer nema tampon zona koje izbijaju lovu iz dzepa.
Evo da ti odgovorim, bez da je u pitanju neka prepotencija ili da se nasladjujem:
- smijesna je ta prica o 8 hiljada. Vidjeces.
- nije stvar napacenosti, bio prosli derbi, dogovarali se, nismo se mogli dogovoriti. Tad niste govorili da je u pitanju napacenost, nego je bilo milion razloga zasto je tako. Stvar je principa, ili cemo se dogovarati ili ce ovako ici. Ovo nikom ne odgovara, ali dzabe pricati
- ako je utjeha da smo mi finansijski popusili ovim potezom, onda neka bude. Istina je da su najvise popusili manijaci, jer dosad si imao dva sektora na zapadu i citav jug.
- najbolje bi bilo kako da se svi unormale pa da nema uopste tih velikih tampon zona, jer bi onda puni stadioni bili i niko nista ne bi gubio.
Fuzzy Dunlop

#24543 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Ima Tan, vi nemate :D :izet: Inače ne bi moljakali svako malo. Svaki drugi post je: Treba otići do Tana tražiti da napokon odriješi kesu.

Mi smo vama dali koliko smo dali zbog uslova. Vi nama kao iz nekog inata :lol:

Ok, završeno :) Samo nemoj te glumiti vi nešto pametni, bolji od nas.. fgr.
Dead Man Walking

#24544 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Tomahawk11 wrote:
Dead Man Walking wrote:Ovih 5% sasvim normalno u svijetu, samo sto svi ti klubovi sami bez problema pune stadion, dok ovi pod Kromolj ne mogu privuci vise od 8 hiljada da se na glavu nasade, narocito u ovoj situaciji oko kluba. Al obzirom da navijacima ne mogu udovoljiti trofejom, daj barem ovako. Postavlja se pitanje koliko moras biti napacen da ti ovako nesto predstavlja satisfakciju kad ti klub u sedam dana ispada iz igre za oba trofeja, al eto, izgleda poprilican brojih onih koji probijaju tu granicu. :roll: U svakom slucaju zayebali su samo sebe, mi na Grbavici vise prodamo bez njih jer nema tampon zona koje izbijaju lovu iz dzepa.
Evo da ti odgovorim, bez da je u pitanju neka prepotencija ili da se nasladjujem:
- nije stvar napacenosti, bio prosli derbi, dogovarali se, nismo se mogli dogovoriti. Tad niste govorili da je u pitanju napacenost, nego je bilo milion razloga zasto je tako. Stvar je principa, ili cemo se dogovarati ili ce ovako ici. Ovo nikom ne odgovara, ali dzabe pricati
- ako je utjeha da smo mi finansijski popusili ovim potezom, onda neka bude. Istina je da su najvise popusili manijaci, jer dosad si imao dva sektora na zapadu i citav jug.
- najbolje bi bilo kako da se svi unormale pa da nema uopste tih velikih tampon zona, jer bi onda puni stadioni bili i niko nista ne bi gubio.
Ama brate nikom normalnom ovo ne odgovara, al kad vidim kako se neki nasladjuju kao da su ne znam ti sta dobili ovim (bilo je i s nase strane onda da se ne lazemo), pa bolje nismo ni zasluzili. Goni po 5% i ko ga jebe.
ibizza

#24545 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

MensurM wrote: gubitak :lol:
Aha. Zato ste u prijelaznom roku doveli samo nekog Moldavca, a plate kasne.[/quote]

da si malo pratio, znao bi kada je lova legla :P

i nije Moldavac, vec Estonac :D
Fuzzy Dunlop

#24546 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Tomahawk11 wrote:...
Samo što je na Grbavici tampon zonu odredio MUP a na Koševu vi..
ibizza

#24547 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

Fuzzy Dunlop wrote:Ima Tan, vi nemate :D :izet: Inače ne bi moljakali svako malo. Svaki drugi post je: Treba otići do Tana tražiti da napokon odriješi kesu.

Mi smo vama dali koliko smo dali zbog uslova. Vi nama kao iz nekog inata :lol:

Ok, završeno :) Samo nemoj te glumiti vi nešto pametni, bolji od nas.. fgr.
Ima Tan, ali imamo i mi, odrijesila se kesa, vjeruj mi ;)

Hajd mi ti pokusaj objasniti ovo: U jesenjem dijelu sezone, na kapacitetu od 9000 stolica, vi nama dajete 1500 ulaznica :thumbup: , dize se Istok, prosiruje se kapacitet na 13-14 hilajda stolica i raskopcani dolazi sa ponudom od 700 stolica :-) Umjesto da zadrzi isti broj ulaznica, on nama daje duplo manje , a prosirio kapacitet stadiona za 50% :(

Znaci, gdje je ovdje logika?
Fuzzy Dunlop

#24548 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Oduzmi od tog kapaciteta tampon zonu koju je zadao MUP pa ponovi matematiku. I nije bilo 700 već 1050 ako se dobro sjećam. Ali nije ni bitno. Vi furate neki princip..
Šibicar

#24549 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Tomahawk11 wrote:
:thumbup:

Sranje na kvadrat brate,sjebali su derbi.....
ibizza

#24550 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

Fuzzy Dunlop wrote:Oduzmi od tog kapaciteta tampon zonu koju je zadao MUP pa ponovi matematiku. I nije bilo 700 već 1050 ako se dobro sjećam. Ali nije ni bitno. Vi furate neki princip..
700 ulaznica ponudio raskopcani cim su nasi sjeli za stol, da bi kasnije podigao na 1090. ali nisi odgovorio na pitanje, gdje je logika da smajis broj ulaznica eto, za 30%, a povecao si kapacitet stadiona za 50%
Post Reply