Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
splend

#9726 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

lord blackadder wrote:
splend wrote:
nisam ti ja kriv sto se ti ne razumijes u kvalitet igraca.
Obrazlozi zasto je Misimovic trenutno bolji iizbor od Stilica. U kojoj tacno utakmici za Dinamo Moskvu te je odusevio, ili recimo u dresu rep. jos od baraza s Portugalom.

S druge strane, reci mi zasto te je Stilic razocarao u dresu repke.

Slusam.
bolje bi ti bilo da nekada pogledas tekme u kojima igraju(ako igraju) ova dvojica, nego da slusas.
misimovic je igrac, koji je 5 klasa iznad stilica. misimovic nije igrac koji trci i oduzima lopte, on je tipicna desteka, koja stoji na terenu, ali oko kojeg se sve vrti, i koji uvijek ima rijesenje kad ima loptu. takav je bio u volfsburgu, kad su bili prvaci, takav je uvijek bio u repki, takav je sada i u dinamu. to sto neki ocekuju, da on trci, klize, oduzima lopte, a uz to sve da dijeli asistencije, i da daje golove, to je druga stvar. on da ima sve osobine ostao bi u bayernu ili bi poslije one dvije sezone u BL potpisao za liverpul, arsenal, atletico m., lyon, celzi i sl., a ne za galatu. to sto mi mislimo da je on u rangu diega, inieste, kake, snajdera, silve, to je takodjer druga stvar.

stilic igra u prosjecnom klubu, ispodprosjecne lige, i sam igra prosjecno. i kako stvari stoje, njegov maksimum karijere ce biti frajburg, fraknfurt, duisburg, gladbah. cinjenica je da njega ove godine(kad je u najboljim godinama) ni jedan klub nece da kupi za milion eura ti govori o njegovom kvalitetu (miske i kad ne igra ode za 8 mil. E). to sto ti mislis da je on majstor, i da bi nam igra bila bolja s njima, dovoljno govori o tvom poznavanju fudbalske igre.

a pitanje koje si postavio ti je u rangu ovga: u kojoj utakmici je misimovic odusevio, a u kojoj je maletic zakazao. po ovom rezonovanju, maletic bi trebao igrati ispred misketa :mrgreen:
jeza u ledja

#9727 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Vidjecemo (nadam se) Stilica sad protiv Grcke, pa cemo znati na cemu smo.
upaljac01

#9728 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by upaljac01 »

splend wrote:
lord blackadder wrote:
splend wrote:
Obrazlozi zasto je Misimovic trenutno bolji iizbor od Stilica. U kojoj tacno utakmici za Dinamo Moskvu te je odusevio, ili recimo u dresu rep. jos od baraza s Portugalom.

Slusam.
bolje bi ti bilo da nekada pogledas tekme u kojima igraju(ako igraju) ova dvojica, nego da slusas.
misimovic je igrac, koji je 5 klasa iznad stilica. misimovic nije igrac koji trci i oduzima lopte, on je tipicna desteka, koja stoji na terenu, ali oko kojeg se sve vrti, i koji uvijek ima rijesenje kad ima loptu. takav je bio u volfsburgu, kad su bili prvaci, takav je uvijek bio u repki, takav je sada i u dinamu. to sto neki ocekuju, da on trci, klize, oduzima lopte, a uz to sve da dijeli asistencije, i da daje golove, to je druga stvar. on da ima sve osobine ostao bi u bayernu ili bi poslije one dvije sezone u BL potpisao za liverpul, arsenal, atletico m., lyon, celzi i sl., a ne za galatu. to sto mi mislimo da je on u rangu diega, inieste, kake, snajdera, silve, to je takodjer druga stvar.

stilic igra u prosjecnom klubu, ispodprosjecne lige, i sam igra prosjecno. i kako stvari stoje, njegov maksimum karijere ce biti frajburg, fraknfurt, duisburg, gladbah. cinjenica je da njega ove godine(kad je u najboljim godinama) ni jedan klub nece da kupi za milion eura ti govori o njegovom kvalitetu (miske i kad ne igra ode za 8 mil. E). to sto ti mislis da je on majstor, i da bi nam igra bila bolja s njima, dovoljno govori o tvom poznavanju fudbalske igre.

a pitanje koje si postavio ti je u rangu ovga: u kojoj utakmici je misimovic odusevio, a u kojoj je maletic zakazao. po ovom rezonovanju, maletic bi trebao igrati ispred misketa :mrgreen:

misimovic proigro sa 27 u wlfsburgu
Corola

#9729 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

jutarnji wrote:
luckylaka wrote:Nije PAPE mulac
Zesci tokmak, dokaz su utakmice u Rumuniji i Albaniji, samo zbog njega mi sada nemamo 4 boda vise.
On je inace ne-igrao umjesto tih jedanaest igraca sa zamjenom.Dok su igraci sjedili na klupi i komandovali njihovim drapanjem sup-ka i meditiranjem.Zanimljivo glediste.
Reci Portugalcima zasto oni Albaniju nisu dobili pa ce ti glavu razbiti.Tri hiljade udaraca na gol :-) i na kraju 0-0
A mozes upitati i Pjanica u cemu je fol bio.
Last edited by Corola on 02/08/2011 08:10, edited 1 time in total.
luckylaka

#9730 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

jutarnji wrote:
luckylaka wrote:Nije PAPE mulac
Zesci tokmak, dokaz su utakmice u Rumuniji i Albaniji, samo zbog njega mi sada nemamo 4 boda vise.
Neke postove ne vrijedi komentarisati jer ljudi koji su poceli pratiti fudbal odskoro jednostavno ne znaju da danas svak svakog dobija.Nema izraziti favorita al haj ti ljudima objasni da je C.Gora u boljoj poziciji od Engleske.
Corola

#9731 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Eborg wrote:
campa_xxx wrote:Zna li iko TAČNU informaciju sta se desava sa Begovicem? Zasto ga Susic ne poziva? Ko je glumac, Pape ili Begovic?
Nešto je između njih puklo. Niti Begović želi da se odazove Sušiću (potvrdio na Twitter profilu da će se vratiti kada ode Sušić) niti Sušić želi da ga zove više nakon što ga je odbio 2 puta.
Puklo je otkad je ovaj skontao da je stadardni kec na golu Stoke.
Repka mu sad dodje kao trinaesto prase ili smetalo.
veljaca

#9732 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Samo da pohvalim povratak Sase Papca u Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine ..... Bravo selektore :thumbup: ....

Jos da se poklope neke stvari .....
Baudelaire

#9733 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Protiv Albanije nismo imali sreće, i to nije Papetova greška, jer da smo iz brojnih šansi dali makar još jedan ne bi se puno o tom pametovalo. Ali ovo za Rumuniju mi je cirkus. Kao da je šta drugačije postavio uzeli bi tri boda. Odakle vadite te zaključke? Na osnovu čega možete tvrditi da smo npr igrali bunker ili nešto slično, da ne bi svejedno izgubili?
Ridjobrki

#9734 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Corola wrote:
Eborg wrote:
campa_xxx wrote:Zna li iko TAČNU informaciju sta se desava sa Begovicem? Zasto ga Susic ne poziva? Ko je glumac, Pape ili Begovic?
Nešto je između njih puklo. Niti Begović želi da se odazove Sušiću (potvrdio na Twitter profilu da će se vratiti kada ode Sušić) niti Sušić želi da ga zove više nakon što ga je odbio 2 puta.
Puklo je otkad je ovaj skontao da je stadardni kec na golu Stoke.
...i da sjedi na klupi zbog golmana koji ima prednost nad njim i kad je povrijeđen iako nema konstantnost nastupa ni u prosječnom klubu turske lige.
Baudelaire

#9735 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Nije tad puklo Ridjobrki, puklo je prije, dok je Asmir sjedio na klupi Stokea nije se odazivao na prijateljske. Milijardu puta prežvakana tema, nemojmo se opet vraćati na nju. Prijateljska protiv Katara, Begović povrijeđen, za tri dana na klupi protiv Stokea. Kvalifikacije protiv Albanije, Begović nam sjedio na klupi jer je bio rezerva u Stokeu, dok je Hasagić bio standardan u svom klubu. Naljutio se tu. Prijateljska protiv Slovačke, Begović smrtno bolestan da bi za tri dana stao na gol Stokea. Tad nekad je postao prvotimac u Stokeu, a ne u vrijeme utakmice sa Albanijom. Čisto da se zna da nije bilo sekunde logike u njegovom ophođenju prema reprezentaciji. Uostalom, frajer je težak slučaj, odbio je jednom prilikom braniti za Stoke u FA kupu protiv niželigaša, a i dok nije bio prvi golman forsirao je transfer u Chelsea. Mislim da mu treba kakav psiholog, ili recimo jedan Ivica Osim, da mu objasni kako se rade neke stvari u fudbalu. I ovo mislim bez ikakve zezancije.
Ridjobrki

#9736 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Baudelaire wrote:Nije tad puklo Ridjobrki, puklo je prije, dok je Asmir sjedio na klupi Stokea nije se odazivao na prijateljske. Milijardu puta prežvakana tema, nemojmo se opet vraćati na nju. Prijateljska protiv Katara, Begović povrijeđen, za tri dana na klupi protiv Stokea. Kvalifikacije protiv Albanije, Begović nam sjedio na klupi jer je bio rezerva u Stokeu, dok je Hasagić bio standardan u svom klubu. Naljutio se tu. Prijateljska protiv Slovačke, Begović smrtno bolestan da bi za tri dana stao na gol Stokea. Tad nekad je postao prvotimac u Stokeu, a ne u vrijeme utakmice sa Albanijom. Čisto da se zna da nije bilo sekunde logike u njegovom ophođenju prema reprezentaciji. Uostalom, frajer je težak slučaj, odbio je jednom prilikom braniti za Stoke u FA kupu protiv niželigaša, a i dok nije bio prvi golman forsirao je transfer u Chelsea. Mislim da mu treba kakav psiholog, ili recimo jedan Ivica Osim, da mu objasni kako se rade neke stvari u fudbalu. I ovo mislim bez ikakve zezancije.
Je, ali iako nisam pristalica tetošenja igrača mislim da bi ovdje trebalo pametnije sa strane Sušića jer ako se moglo udovaljati mazama i frajerima iza kojih nije stajalo pokriće i potrebna kvaliteta/neophodna dimenzija može vala i ovdje. Golman je sada (možda uz modernog zadnjeg vezong) jedina pozicija gdje nam škripi i nemamo dva golmana Begovićeve kvalitete niti ćemo ga u dogledno vrijeme imati. Golman je pola ekipe...
zecko_kupuz

#9737 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ridjobrki wrote: Golman je sada (možda uz modernog zadnjeg vezong) jedina pozicija gdje nam škripi...
Ja koliko vidim, žešće nam škripi u vrhu napada nego li na golu. Kao da će Begović uskočiti i početi zabijati umjesto Džeke, Ibiševića, Muslimovića, petog i desetog. :roll:
kasparaov

#9738 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

evo vedo nece igrati protiv gcek ,zahvaljujuci nasem divnom igracu ostal ismo na jedniom napadacu :D
Abacija

#9739 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Abacija »

kasparaov wrote:evo vedo nece igrati protiv gcek ,zahvaljujuci nasem divnom igracu ostal ismo na jedniom napadacu :D
:? :?
juventus

#9740 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Šta mislite koga će zvati umjesto Vede?

Ako bude iz naše ljige popunjavao, mislim da je Adilović najbolje rješenje, iako bi bilo dobro da proba onog Mahmutovića iz Teplica.

Šta je sa Zecom?
mistek

#9741 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mistek »

juventus wrote:Šta mislite koga će zvati umjesto Vede?

Ako bude iz naše ljige popunjavao, mislim da je Adilović najbolje rješenje, iako bi bilo dobro da proba onog Mahmutovića iz Teplica.

Šta je sa Zecom?
:lol: :lol: :lol:
kasparaov

#9742 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

Šta je sa Zecom?
daj ba,reci da se salis,ono je mutav lik
juventus

#9743 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Umjesto da je sad zvao Muslimovića i tako mu pomogne da što prije nađe klub, on ga se odriče jer nema kluba dva mjeseca. Kao da su ovi ostali u top takmičarskoj formi. Eto zaboravio je igrati fudbal za 2 mjeseca i ne može više potrčati...kako je površan ovaj Sušić majko mila...
juventus

#9744 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

kasparaov wrote:

Šta je sa Zecom?
Ko?
kasparaov

#9745 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

juventus wrote:
kasparaov wrote:

Šta je sa Zecom?
Ko?
adilovic
juventus

#9746 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Iskren da budem, nisam ga nešto previše gledao, ali sam čitao mnoge tekstove o njemu, vidim zabija u Češkoj, ima mi nekako konstituciju za napadača, nije star i tako to. Ali može biti da si u pravu.

Ovaj što se smije za Adilovića: Hajd navedi ti jednog napadača iz naše lige, pa da bacimo opkladu po 100 eura ko će od njih biti bolji strijelac u sezoni?
Koshpa

#9747 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Koshpa »

Onaj sto je pele za batistutu :D
lord blackadder

#9748 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

splend wrote:
lord blackadder wrote:
splend wrote:

Slusam.
Na trenutak sam se prepao. :D Djecko, ti si ti taj koji ne gleda njihove utakmice. Ili bar ne one iz novijeg doba.

misimovic je igrac, koji je 5 klasa iznad stilica.
Prvo bih zelio znati na koji nacin si kategorisao 'klase'. Potom da odrzis argumentovano predavanje 'zbog cega'. Jer reci nesto tek da bi se reklo - ne znaci nista. Tvoje rijeci nisu citab, vec isprazna konstatacija priglupog uma.
misimovic nije igrac koji trci i oduzima lopte, on je tipicna desteka, koja stoji na terenu, ali oko kojeg se sve vrti, i koji uvijek ima rijesenje kad ima loptu.
Sta da radim s ovim? Drzis nam lekcije o ulozi 'desetke na terenu'? Sta?
Ne trci (juhuu) ali sve se vrti oko njega. :? Koja rjesenja u repki? Koja rjesenja u Dinamu? Ponavljam - govorim o Misimovicu unazad zadnjih 18 mj. A zasto govorim? Zato bi nas njegovo igranje u prvih 11 kontra Bjelorusije moglo kostati plasmana. Stvar je krajnje ozbiljna. (srecom, cini se da i pape isto misli)
takav je bio u volfsburgu, kad su bili prvaci, takav je uvijek bio u repki, takav je sada i u dinamu.
Nije, tukac. Problem je sto je samo tebi 'Misimovic iz Wolfsburga' i 'Misimovic iz Dinama' - ista osoba. Ako to nisi u stanju primjetiti, onda jebiga.
to sto neki ocekuju, da on trci, klize, oduzima lopte, a uz to sve da dijeli asistencije, i da daje golove, to je druga stvar. on da ima sve osobine ostao bi u bayernu ili bi poslije one dvije sezone u BL potpisao za liverpul, arsenal, atletico m., lyon, celzi i sl., a ne za galatu. to sto mi mislimo da je on u rangu diega, inieste, kake, snajdera, silve, to je takodjer druga stvar.
Ovo je nicim izazvano, i ne odgovara na moje pitanjce...
I ko to 'mi'? Ocekujem da Misimovic bude u TOP formi. Ne trazim Xavija, a ni ovakvog Misimovica.
stilic igra u prosjecnom klubu, ispodprosjecne lige, i sam igra prosjecno. i kako stvari stoje, njegov maksimum karijere ce biti frajburg, fraknfurt, duisburg, gladbah.
Rece lik koji ga vjerovatno nikad nije gledao, osim u Zenici par puta. I Hulk je igrao u japanskoj ligi, pa to ne znaci da je bio prosjek koji ne moze napredovat. Stilica jebe manjak nastupa u nacionalnoj selekciji, a ne kvalitet.
cinjenica je da njega ove godine(kad je u najboljim godinama) ni jedan klub nece da kupi za milion eura ti govori o njegovom kvalitetu (miske i kad ne igra ode za 8 mil. E).

Miske je u 'najboljim godinama' igrao drugu ligu, za Bochum. Miske je danas u rangu Almedina Hote.
Opet si masio 'ceo fudbal'.
to sto ti mislis da je on majstor, i da bi nam igra bila bolja s njima, dovoljno govori o tvom poznavanju fudbalske igre.
Opet jedna priglupa konstatacija, koja ne nudi nikakavu argumentaciju. U stilu: To sto S. Hawking misli o crnim rupama, dovoljno govori o njegovom poznavanju doticne materije. Isuvise sam uzvisen da bi objasnjavao obicnim smrtnicima zasto je on u krivu, a ja u pravu. Dovoljan 'argument' je sto sam to izustio, jelte.
a pitanje koje si postavio ti je u rangu ovga: u kojoj utakmici je misimovic odusevio, a u kojoj je maletic zakazao. po ovom rezonovanju, maletic bi trebao igrati ispred misketa
Da. Zelio sam jos jednom ukazati da blebeces gluposti na nevidjeno. Stilic nije ni dobio priliku ali je vec u startu '5 klasa ispod Misimovica'.
------------------------------------

Elem, ti si samo bahata neznalica, zeljna exponiranja. A i mirisem motivaciju tipicnog smogovca... Mene bi 'poklapao'? :D :zoka: ...Heh, kakav danak neiskustvu.
kasparaov

#9749 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

juventus wrote:Iskren da budem, nisam ga nešto previše gledao, ali sam čitao mnoge tekstove o njemu, vidim zabija u Češkoj, ima mi nekako konstituciju za napadača, nije star i tako to. Ali može biti da si u pravu.

Ovaj što se smije za Adilovića: Hajd navedi ti jednog napadača iz naše lige, pa da bacimo opkladu po 100 eura ko će od njih biti bolji strijelac u sezoni?
evo ovako: vladavic,obuca,skoro,zeba,tosunovic,selimovic....
no_mani=no_fjučr

#9750 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by no_mani=no_fjučr »

To je problem, a onaj momak iz Travnika je otišao u Zagreb, dobar napadač, zna se zagraditi i uzeti prostor, zna nanjušiti branića, slabosti, razumije nogomet,a i igra obranu, što baš i nije kod Adilovića slučaj.
Znaš ono, napravi nešto, dobi žuti pi.čko..!!!
Locked