Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dialer

#5926 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Bilo dobro. Jeidno je golman salbija karika bio,Lulic i Pandza. ostali spica.
Cuj Spahic opalio samar Papetu,eh svasta covjek procita. :lol: :lol: :lol:
Malo su s euozbiljili zvjedice i odma mora valjat. Eh sad smo svijetski prvaci do iduceg poraza. :bih: :bih: Mrzitelja nigdje nema i pljuvaca. Maca pojela jezik? Khaj Phice 8-)
extraordinary

#5927 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Večeras mi je Sušićeva taktika pravo legla. Pjanić i Misimović napokon dobro zajedno odigrali, Medunjanin pravo dobar, olakšava Rahimiću posao jako mnogo, stavio Ibiševića i Ibričića na klupu( mislim da zaista nemaju mjesta u timu ). Odigrao je onako kako moramo igrati, uzeti posjed i oslanjati se na tehniku naših igrača.
Mobile_Disco

#5928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

Jesmo se to vec plasirali na EP? Sta znaci pobjeda u prijateljskoj utakmici?
kamen spoticanja

#5929 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kamen spoticanja »

ocekujem da se utakmica s rumunijom ponovo prebaci s bilinog polja na kosevo :oops:
Glanzer

#5930 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Glanzer »

Mobile_Disco wrote:Jesmo se to vec plasirali na EP? Sta znaci pobjeda u prijateljskoj utakmici?
Nista.Ali prikazana igra vecinu utakmice vec nesto znaci!
LSD

#5931 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Ja vjerujem da Sušić može ono što kažu skockati našu ekipu, da licimo na nešto na terenu, da igra ima nekog smisla i ideje...ali problem mu je ogroman što u našoj javnosti vlada mentalitet mahale...daj odmah rezultate ili se gubi odavde...svaka greška se stavlja pod mikroskop i pomno analizira....plus što je od novinara sebi stvorio dušmane koji ga samo cekaju na ziceru.
novi.dan.nova.nafaka

#5932 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

LSD wrote:Ja vjerujem da Sušić može ono što kažu skockati našu ekipu, da licimo na nešto na terenu, da igra ima nekog smisla i ideje...ali problem mu je ogroman što u našoj javnosti vlada mentalitet mahale...daj odmah rezultate ili se gubi odavde...svaka greška se stavlja pod mikroskop i pomno analizira....plus što je od novinara sebi stvorio dušmane koji ga samo cekaju na ziceru.
Takvi smo mi nažalost, Pape krenuo solidno/lošije i odmah drvlje i kamenje. Svi se pravili pametni nakon poraza od Francuske. Evo Francuzi igraju protiv engleske u gostima i vode 1-0, ali što je važnije, koliko vidim, diktiraju tempo igre, imaju više prilika - vrijeme će pokazati, ali mislim da će oni za godinu biti fudbalska supersila ponovo.
Šta bi sad trebali englezi protiv Capella pisati ?
Hem je plaćen debelo (6 mil € godišnje), hem ima takve rezultate iza sebe, a sa takvom reprezentacijom ništa posebno da napravi... Da ne poredimo igrače Engleske i naše - Englezi mogu sastaviti barem 5 reprezentacija koje su jake kao naša...
missko

#5933 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Nase ove nezenje treba pripremati pred svaku tekmu negdje u inostranstvu, nas ubijaju domace pripreme kad igraci cugaju ko ludi ko zna kad idu u krevet i s kim a jos na to masa tvz. novinara i to pred utakmicu slijedeci dan moze samo dati negativan rezultat. Procjena da cemo Rumune tamo dobit a kuci nerjeseno ako ih Pape ne uspije u red uvesti do tad.
picek

#5934 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by picek »

Dialer wrote:Bilo dobro. Jeidno je golman salbija karika bio,Lulic i Pandza. ostali spica.
pandza je najzasluzniji za prvi gol .
da nije nogu progurao do lopte, ne bi ga medzunanin zabio ;-)

sto je pozitivno u igri,, a to sam uvijek i govorio,, trener je mjenjao cesce igrace.
ja znam da je ovo prijateljska i da se moraju mjenjati igraci,, ali isto se mora i u kvalifikacionim igrama raditi.
mi skoro pa da nemamo igraca koji moze punom tempom 90 minuta igrati.
i danas je selektor (moze slucajno, mozda namjerno,. ne znam ) mjenjao one igrace koje mislim da treba mjenjati uvijek !
veljaca

#5935 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Dialer wrote:Bilo dobro. Jeidno je golman salbija karika bio,Lulic i Pandza. ostali spica.
Cuj Spahic opalio samar Papetu,eh svasta covjek procita. :lol: :lol: :lol:
Malo su s euozbiljili zvjedice i odma mora valjat. Eh sad smo svijetski prvaci do iduceg poraza. :bih: :bih: Mrzitelja nigdje nema i pljuvaca. Maca pojela jezik? Khaj Phice 8-)
Pa nas prvi golman je Hasagic ...... pa iza njega velika praznina ....

Nadam se da ce sada Sehic dobiti malo vise sansi ( ipak je on konstantan u mladoj reprezentaciji ) ...... Ipak Hasagic je puno, puno ispred Sehica, a bogami i po ljudskim ( a i golmanskim ) kvalitetima i od ovoga golmana iz Stoke-a ....

Vazno je da smo mi pobijedili .....

:bih:
Comrad

#5936 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

A1fa wrote:
picek wrote:
A1fa wrote: Naravno, niko ne mora vjerovati u tako nesto, ako su meni slagali, i ja lazem vama ;) Ali na tereneu i okolo se vidi da nesto ne stima.
da su tebe slagali,, a ti nastavio da shiris laz ??

a ne,,,, to nije mooogguceee :lol:
A ti imas informacije da se ovo nije desilo? :roll:
:-) Ispade Spaha bog i batina u reprezentaciji...posamara sve redom, ko ga ne slusa.

Ajd na stranu sto ovo nije istina, ali mislim da bi Pape ubio boga Spahi :D Mozda Pape izgleda miran i smusen, ali takvi su najgori. :wink:
picek

#5937 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by picek »

veljaca wrote: Pa nas prvi golman je Hasagic ...... pa iza njega velika praznina ....

Nadam se da ce sada Sehic dobiti malo vise sansi ( ipak je on konstantan u mladoj reprezentaciji ) ...... Ipak Hasagic je puno, puno ispred Sehica, a bogami i po ljudskim ( a i golmanskim ) kvalitetima i od ovoga golmana iz Stoke-a ....
:bih:
ne slazem se.
koliko sam vidio od begovica, momak jos nije napravio ni najmanji kiks.
iskreno, mnogo je bolji od hasagica.(oni hasagicevi driblinzi zadace infrakt pola nacije)
razumijem on je stariji, dugo je bio u reprezentaciji. zasluzuje respekt, ali polako se mora razmisljati da ode u penziju.
pirmin

#5938 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pirmin »

LSD wrote:Ja vjerujem da Sušić može ono što kažu skockati našu ekipu, da licimo na nešto na terenu, da igra ima nekog smisla i ideje...ali problem mu je ogroman što u našoj javnosti vlada mentalitet mahale...daj odmah rezultate ili se gubi odavde...svaka greška se stavlja pod mikroskop i pomno analizira....plus što je od novinara sebi stvorio dušmane koji ga samo cekaju na ziceru.
Tako ti je svagdje haveru, ja pored nase bacim oko i na Svabe sa Austrijancima-oni su 6 puta gori od nas sto se tice lomace.
Ne moze se nacionalna selekcija pratiti objektivno i sa strpljenjem.
Dialer

#5939 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Mislim da Begovic ima loseg menadjeramkoji ga lozi na ove stvari,tako je i proljetos nije htjeo igrat za svoju ekipu :D :D il se drogira :D :D
k3ngur

#5940 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by k3ngur »

Cestitam Papetu na pobjedi. Uljepsa mi dan... :thumbup: :bih:
Bosanski_kralj

#5941 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

pirmin wrote: Ne moze se nacionalna selekcija pratiti objektivno i sa strpljenjem.
:thumbup:

Što se tiče Sušića, kritikovao sam ga baš zbog igre koju smo prikazivali u većini utakmica. I dalje se od njega očekuje da nas odvede na EP i samo to će mi biti mjerilo da li je uspješan selektor ili ne.

Ovo protiv Slovačke je djelovalo pravo dobro, a ni protiv Albanije nije izgledalo loše samo što je rezultat izostao.
Nadam se da će trend rasta naše igre se nastaviti protiv Rumunije
Tarik19

#5942 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Toliko o ocajnom treneru koji nas vodi. :D
ganjeta

#5943 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Tarik19 wrote:Toliko o ocajnom treneru koji nas vodi. :D
Obicno nisam pesimista ali ovaj put nam se zaista ne pise nimalo dobro. U ovom stanju, i remi bi bio odlican za nas.
Toliko o tebi :skoljka: :run:
Tarik19

#5944 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

ganjeta wrote:
Tarik19 wrote:Toliko o ocajnom treneru koji nas vodi. :D
Obicno nisam pesimista ali ovaj put nam se zaista ne pise nimalo dobro. U ovom stanju, i remi bi bio odlican za nas.
Toliko o tebi :skoljka: :run:
Makar ja ne pljujem po selektoru na osnovu 2-3 utakmice i netrazim da on podnese ostavku nakon samo 4 odigranih utakmica u kvalifikacijama.
Baltazar_khan

#5945 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Vidite da Pape ima drugačiji pristup igri i igračima. Zahvalimo se tome jednom čovjeku koji mu je otvorio oči, Muhamedu Bikiću :lol: :skoljka: :run:
siki_sa

#5946 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by siki_sa »

izgleda da je susic bio kod torabija pa ga je krenulo ;)
Topla voda

#5947 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Topla voda »

dobro si igrali,bas ok,kontrola igre,posjed..cestitam na dobroj igri :)
zecko_kupuz

#5948 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ovo je grozno, ne možete ovoliko hvaliti Papeta. Pa čovjek je napravio kardinalnu grešku - izostavio Štilića i ovaj put. :D Zeza mala naravno, fino je djelovalo ovo, ali ipak sitna sitna zamjerka što jadni Štila i ovaj put nije dobio šansu...barem umjesto rahljavog Ibre. :-?
Dobro je Sušić ošacovao, Ibišević ali i Muslimović nisu u formi, možda nastavi s Misketom kao polušpicem ili Zecom kao novinom u napadu. Ovo bijahu super za U-21 omladinu, ali najdraže mi je što je Medunjanin pokazao da vrijedi. :bih:
extraordinary

#5949 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

I to koliko vrijedi. On je i protiv Albanije odigrao na nivou, ali ovo je večeras baš bilo vrhunski.
Baltazar_khan

#5950 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

zecko_kupuz wrote: najdraže mi je što je Medunjanin pokazao da vrijedi. :bih:
Ma i prije je on to pokazao, još u onoj utakmici Valadolid - Barcelona kad je prešao jednog od najboljeg odbrambenog na svijetu, Puyola. Dovoljno je bilo 10 minuta da pokaže šta zna. Dobro se sjećam te utakmice više je napravio u tih zadnjih 10 minuta nego čitav tim Valadolida u 90 :thumbup:

Locked