Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
MyCore

#5526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MyCore »

mikogoago wrote:Citam komentare i moram reci da me dobro zabavljaju.Ja imam jedno pitanje za sve vas:
Sta po vama znaci pravi potez? ili sta vi smatrate da bi selektor trebao uraditi da vas zadovolji?Kakav je to selektor koji nama valja? Murinjo? Cisto sumnjam nasli bi vi i njemu mane.Nego hajde fini bili pa kazite kako to vi zamisljate selektora kojeg mi trebamo i sta on mora uraditi da vas zadovolji? Mislim da se jos takav nije rodio.
@frenkyee kaze nije to nista sto je doveo ovu dvojicu zadnje navedenih,a koga je to trebao dovesti i da hoce da igra za nas.Ja bih samo napomenuo da Susic barem nesto pokusava da uradi za razliku od ranijih selektora koji su samo imrovizovali i cekali ko ce im se javiti da igra za repku ili jos gore koga ce im menadjeri ugurati u tim.Pomak postoji ,po svemu sudeci nedovoljan za neke.I jos jedno pitanje koje su to vrhunske klase igraca koje mi mozemo dovesti i da zele igrati za nas?
Kada ovo definisemo,znaci odredimo neki realan standard, mozemo pricati dalje o Susicu koliko je dobar ili los.
Sve ostalo je palamudjenje.
Da je opušteno pobijedio "Albaniju", bio bi to pravi potez, pobogu svi smo bili svjesni da necemo pobijediti prije meča.
Ovo je tim koji u 5-6 utakmica za redom jednostavno nema igru, rezultati su i dobro kakva je igra...
Borej

#5527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Borej »

ovdje komentara o papetu kao da je branimir tulic! daleko od toga da je pape trenerska klasa, nije i nikad nece ni biti. da li ce biti barbarez, vidjet cemo, mora prvo sjesti na klupu. mislim da mnogi ne vole papeta jer su zeljeli barbareza za selektora, a ja sam od pocetka govorio da mi je draze da ovi iz saveza potrose papeta koji nista nije dao poslijeratnom BiH fudbalu, nego barbareza koji je znamo koja velicina u istom. I ja mislim da bi barbarez mogao biti dobar trener ali mora se kakve klupe uhvatiti dok ovi uredno trose papeta, treba ce im vrlo skoro adut koji ce smiriti nezadovoljne i tad ce posegnuti za barabarezom, kao nedavno za cirom.

ono sto je bazdaravic izjavio za ciru i jogurt je isitina, ciro je napravio instatn rezultat koji je dobro upakovao sa par psovki i napada na svjestski tron sto je dojmilo siroke narodne mase i kad je otisao sve se vratilo na staro ili jako blizu toga. ciro ima jedini ozbiljan rezultat protiv belgije ostalo je ona rijec sto pocinje na k, a zavrsava na urac.

pape susic jos nema ozbiljan rezulatat, nadam se da ce se imati cim pohvaliti nakon rumunije, al' nisam optimist. pitanje je sta bi se dobilo kad bi papetu dali nogu. ko bi ga zamjenio? da li je normalno dati selektoru nogu nakon sto je izgubio od francuske i remizirao s albanijom i pobjedio lukseburg? mislim da nije, to ne rade ozbiljne ekipe, istina je i da smo mi daleko od ozbiljne ekipe. englezi remizirali s crnom gorom mislim da je to puno gore od naseg remija s albanijom. al' da ne idem predaleko, hocu reci, pape poceo ciklus, odradio tri tekme, nek uradi jos bar toliko pa cemo vidjeti, jer mislim da on pravi ekipu na tezi nacin i da pokusava udariti zdrave temelje, al' otom potom. takodjer mislim da on nema trenerski kliker jer protiv francuske je svak mogao vidjeti da nas ubijaju na sredini i on to nije niti pokusao promjeniti, napravio izmjene nakon sto smo primili gol, prekasno, morao to uraditi u poluvremenu. protiv albanije je morao izbaciti misketa najkasnije u 70' a i dzeku nekad u tom periodu. frustrirajuce bile te njegove zakasnjele reakcije i nedostatak muda za napraviti prave izmjene. al u kakav divlji zapad je dosao covjek se jos i solidno drzi.
prvo poluvrijeme protiv albanije bilo jako dobro, dojam pokvario primljeni gol. takodjer papetu je plus sto pokusava uigrat ekipu s 4 nazad i to je promijenilo citav koncepet ekipe i zato mu treba vremena da pokusa posloziti. ne bi ja da branim papeta ispuco je on i kod mene kredite, al' sta bi dobili smjenom?! hajmo mu jos malo prostora dati, pa cemo vidjet, ako novi selektor pocne uigravat ekipu, pa potrosi i on na to jos 2-3 tekme tek nas tad nema. poslije rumuna podvlacenje crte!
missko

#5528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Urban B. wrote:
Comrad wrote:
Urban B. wrote:pape jeste legenda bh fudbala,bio je odlican igrac,ali je katastrofa trener,prije nego sto je preuzeo repku vodio je neke turske klubove sa malo uspjeha!
ko god je gledao dosadasnje utakmice mogao je vidjet da mi nismo imali nijedne organizove akcije,nema atmosfera,nema nista a ovo je najbolja generacija sa ekstra igracima!
Ovo boldirano nije tacno.

Najbolja generacija sa ekstra igracima...hmm i to je diskutabilno.
Po cemu ovo boldirano nije tacno,sta smo to uradili kako treba,francuzi nas nadigrali,protiv albanije smo imali srecu kod onog gola jer ono se pogadje jednom od sto pokusaja,jednostavno prave akcije nema!a atmosfera kao sto je prije bila ne postoji vise!
A koja je to generacija bila bolja od ove?
Meni su licno prijasnji igraci bili vece face nego ovi danas.
Baljic (Real) Kodro(Barca) Barba(HSV)Bolic(Fener)Braco(Bayern)Hibic(Atletico m)Konjic(Monako) pa onda Mujcin,Bajramovic,Music, a nisu bili ovoliko ni ufurani.
zecko_kupuz

#5529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Neko reče da su vremenski uslovi glavni razlog za izbjegavanje domaćeg terena u novembru i to je tačno. S jedne strane se govori da prijateljske nisu važne, a s druge se traži utakmica na domaćem terenu. :? Pa evo, jesen je tek počela, a travnjaci su nam užas živi. Igra se Premijer liga, igrači se guše u blatu.
Kakav uvid u igru treneri mogu imati, ako igrači šlajdraju po oranici?! Ma nije ni važno gdje, samo da mi odigramo u novembru. Jasno je da se na par pozicija moraju isprobati neke nove opcije, najveće "zvijezde" nam ne briljiraju zadnjih dana. :oops: :roll:
Urban B.

#5530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Urban B. »

druga je stvar ufuranost il ne,al ja sam vise mislio na kvalitet igraca!
evo primjer
Džeko je jedan od najboljih napadaca u evropi,zatim imamo Pjanica koji strasan igrac,misimov,ibisevic,muslimovic,ibricic,spahic,begovic,salihovic-sve su to dobri igraci,samo ih neko treba dobro poslozit i mi bili zaista jaki :D
Vaha smiluj se :D
Comrad

#5531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Urban B. wrote:druga je stvar ufuranost il ne,al ja sam vise mislio na kvalitet igraca!
evo primjer
Džeko je jedan od najboljih napadaca u evropi,zatim imamo Pjanica koji strasan igrac,misimov,ibisevic,muslimovic,ibricic,spahic,begovic,salihovic-sve su to dobri igraci,samo ih neko treba dobro poslozit i mi bili zaista jaki :D
Vaha smiluj se :D
Da ti odg na ono prethodno pitanje, ja mislim da Pape unosi odredjene promjene. Ima tu akcija, a druga je stvar sad sto su nasi igraci toliko popadali u formi, da su neprepoznatljivi.

Slazem se da su ovi pobrojani igraci odlicni, ali kakva korist od njih ako 95% njih nije trenutno u svojoj najboljoj formi.
Dzeko nije dao gola 3-4 utakmice, klupske.
Misimovic - neprepoznatljiv
Ibisevic, tu i tamo. Al nije ni blizu prijasnje forme
Pjanic - klupa
Muslimovic - 1 gol ove sezone
Salihovic - mozda jedini igrac koji je u formi, al naravno nemamo od njega jos koristi, jer ne moze igrati
Ibricic - imao je dobrih partija u evropskoj ligi

Dakle, nisu to oni igraci iz proslog ciklusa, ne govorim ovo samo za reprezentaciju, nego to nisu isti igraci ni u svojim klubovima.

Novinari kazu da je atmosfera losa i ja im trebam vjerovati. Pa necu. Isti ti novinari su hvalili Cirinu atmosferu, a svi smo se na kraju uvjerili da tu nesto ocito nije stimalo. Tako da...ipak cu vjerovati selektoru, a ne Borovinama, Hasicima, Bikicima i sl.

Pa sa generacijom sam rekao da je to diskutabilno, ne znam sta da kazem, ali ako i ova generacija ne ostvari plasman na EP ili SP, ne vidim onda da je bolja od prethodnih.
Urban B.

#5532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Urban B. »

To sto se tice forme igraca,to si upravu,nijedan igrac osim ibricica nije u formi,a ibricic ne igra,evo jos npr sanel jahic,momak stvarno dobro igra u svom klubu al u repki ne dobija minutazu,meni to nekako vise smrdi!najgore mi je bilo kad je susis za lulica izjavio da ne zna kakav je nego da mu je preporucen,i ako mnogi ne vole ciru ja mislim da bi on ove igrace motivirao i da bi svi bolje igrali!al to je moje misljenje!

Vaha smiluj se!
vozač

#5533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

pape mehleme
emigrazione

#5534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

Jeste, nema Jahic mjesta jer je nekad igrao u zelji, vaha ti se nece smilovati bezze ga prozivas. Manje bi ofiran bio da trazis milost od Ivicinog malog ili tako nesto. Ko vas ne zna
Ajatolah_

#5535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ajatolah_ »

vozač wrote:pape mehleme
Šta ba...? :? :lol: :lol: :lol: :lol:
BaileyS

#5536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

• ...

Do sad najbolja analiza onog sto je Susic postigao ili imao namjeru postici sa nasom reprezentacijom. Vise puta sam pominjao da nije lako promijeniti igru ekipe koja je od nastanka navikla da igra na kontranapade i bez posjeda lopte cak i kad igra sa slabijima od sebe.

Ipak najveci Susicev problem je PR, totalno je operisan od toga i vjerujem da je ovo znao prezentovati na bolji nacin da bi svi imali puno vise strpljenja.

Pa Hrvatska se nakon Cire u dva ciklusa borhala i pokusavala promijeniti sistem 352 u nesto modernije. Probali su sa 4231 a posto nije islo okrenuli su za vrijeme Bilica na 442. Za ovakve promjene treba vremena ali problem je sto Susic uzima zdravo za gotovo da je svima jasno sta on to pokusava napraviti i ne nalazi za shodno da objasni prosjecnom Bosancu koji ne razlikuje osnovne pojmove sta je njegov krajnji cilj.

Tiha voda brijege nosi! Pape gradi novu reprezentaciju!

Utorak, 19 Oktobar 2010 11:58

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nakon četiri kola, te tri odigrane kvalifikacione utakmice za odlazak na Euro 2012 nalazi na četvrtoj poziciji grupe D sa bodom zaostatka iza Albanije, te sa četiri, odnosno pet bodova manje od Bjelorusije i Francuske.

Bolji start od Bakine generacije

Usporedivši do sada rezultatski najuspješnije kvalifikacije, one za Euro 2004., kada nam je za plasman na najbolju smotru europskih reprezentacija nedostajao samo jedan postignut gol protiv Danaca na Koševu, možemo reći da su izabranici selektora Sušića u ove kvalifikacije krenuli dobro i uspješno.

Podsjetimo se, fudbalska reprezentacija BiH je pod vodstvom selektora Sliškovića kvalficikacije za Euro 2004 započela šokantnim i nadasve sramotnim domaćim porazom od Rumunije na Koševu, u utakmici koju su Rumuni riješili u prvih dvadeset minuta susreta utrpavši Kenanu Hasagiću čak tri gola.

Nakon toga, dezorijentisani Zmajevi bilježe poraz u Norveškoj rezultatom 2:0, da bi poslije loših početnih rezultata, katastrofalnu situaciju u reprezentaciji djelomično ispravila domaća, izuzetno teško ostvarena, pobjeda od 2:0 protiv Luksemburga.

Ako usporedimo bodovni saldo, Sušićevi Zmajevi u prve su tri utakmice kvalifikacija osvojili četiri od šest gostujućih bodova, dok su izabranici Bake Sliškovića 2002. godine osvojili samo tri boda iz čak dvije domaće i jedne gostujuće utakmice. Kako smo već rekli, na kraju kvalifikacija samo nas je jedan gol dijelio od plasmana na Euro 2004. u Portugal, te nam ta činjenica uveliko ulijeva optimizam u aktuelne kvalifikacije čiji je veći dio još uvijek pred nama.

Za razliku od Papeta, Blaž Slišković 7. septembra 2002. godine, nakon 0:3 od Rumunije, na press konferenciji nije nikome objašnjavao zašto je iz igre već u četrdesetim minutama utakmice izvadio Ikanovića, Bešliju i Bajramovića, te kako je naša reprezentacija već u 7. minuti utakmice i vodstva gostiju od 0:2 uspjela kapitulirati.

Safet Sušić, s druge strane ima običaj, koji je za svaku pohvalu, široj javnosti objašnjavati sve svoje odluke i poteze, te je tako na press konferenciji poslije remija u Tirani cijeloj bh. sportskoj javnosti objasnio zašto je na poluvremenu izveo Hasagića i Mravca, te zašto je na kraju meča pojačao vezni red napravišvi rokadu Džeko - Ibričić.

Ništa se ne može preko noći

Apsolutno je jasno da će utakmica protiv Rumunije u Zenici 27. marta naredne godine biti ključna u ovim kvalifikacijama, baš kao što su to bile ranijih godina utakmice protiv Danske u Kopenhagenu, Norveške u Oslu i Belgije u Genku.

Da naša reprezentacija zna igrati kvalitetan fudbal pokazali smo protiv Luksemburga kojem smo u samo deset minuta efektivne igre zabili tri gola, istog onog Luksemburga koji je protiv Bjelorusije sačuvao svoju mrežu netaknutu, a superjakoj i preporođenoj Francuskoj dopustio postizanje samo dva gola na njihovom terenu.

Prvo poluvrijeme, ali i cjelokupna utakmica u Tirani pokazala je da naša reprezentacija nije više ekipa koja samo zna čuvati svoj gol, kao npr. u vrijeme Barbarezovog igranja pozicije libera, nego da naši Zmajevi znaju dominirati i napadati svih 90 minuta susreta. Sasvim je realno da naša cjelokupna igra ne može izgledati potpuno tečno i usklađeno kada u naših prvih jedanaest imamo čak tri nova pojedinca na izuzetno važnim pozicijama, Medunjanina, Lulića i Mujdžu, a reprezentacija igra poptuno drugačiji sistem fudbala od onog koji smo razvijali desetak godina, koji je većinom bio zasnovan na kontranapadima i igri sa pet ljudi u zadnjoj liniji i jednim napadačem.

Savez ne prati kvalitet reprezentacije

Kao što smo već naveli, prvo poluvrijeme u Tirani je pokazalo da selektor Safet Sušić evidentno zna šta radi sa reprezentacijom i kakav stil igre želi ugraditi u Zmajeve, ali je prava šteta što administracija fudbalskog saveza ne može pratiti korak sa selektorom Sušićem i njegovim izvanrednim igračima.

To se u prvom redu vidi kroz nemogućnost ugovaranja prijateljskih utakmica našoj reprezentaciji, koje su nam od iznimne važnosti za postizanje dugoročnih dobrih rezultata, ali i kroz sasvim realnu mogućnost suspenzije krovne kuće fudbala u BiH zbog, već možemo reći skandaloznog mješanja desinčarske i nacionalističke politike u odluke vezane za Statut Fudbalskog saveza BiH.

Kako je selektoru Sušiću i njegovim pomoćnicima te našim reprezentativcima raditi na projektu koji se može preko noći kompletno urušiti ne želimo ni da pomišljamo.

Pape čuva čist obraz! U reprezentaciju se pozivaju samo najbolji

Kao izuzetno pozitivnu stranu načina rada selektora Sušića moramo navesti činjenicu da Pape u reprezentaciju do sada nije pozvao niti jednog jedinog anonimusa. U Zmajeve se više ne zovu igrači poput Dušana Kerkeza, Admira Raščića, Gradimira Crnogorca, Dilavera Zrnanovića i Mirnesa Sadovića, a prilika se daje mladim naraštajima naše fudbalske nacije poput Vranješa, Subašića, Handžića i sličnih, kojima u njihovim karijerama sama činjenica da su trenirali sa najboljim bh. fudbalerima znači mnogo.

Navijači moraju biti realni

Kako je sasvim jasno da u modernom fudbalu pobjeđuju isključivo kolektivi koji imaju podršku matičnih državnih struktura, navijači Bosne i Hercegovine moraju biti svjesni da je u gore navedenim uslovima u kojima rade fudbalski radnici u BiH svaka pobjeda i svaki uspjeh ravan senzaciji, te da moramo pokazati izutetno strpljenje kada su (ne)uspjesi bh. nacionalnog sporta u pitanju.

Nažalost, selektora Sušića nema prisutnog u medijima kako bi podigao atmosferu među navijačima naše fudbalske reprezentacije, kao što je to bio slučaj sa sveprisutnim Ćirom Blaževićem i na neki način prividno zataškao probleme koji muče reprezentaciju, ali Safet Sušić se izgleda drži stare izreke koja glasi: "Tiha voda brijege nosi!".

:thumbup: :thumbup: :bih:
Tarik19

#5537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Da je Susic idealan selektor vala nije ali ovaj tekst je pravi dokaz da je on puno bolji trener nego sto mnogi ljudi misle. Nema vise cirkusa oko reprezentacije kao sto je to bio slucaj pod vodstvom Cire niti ima vise tatinih sinova. Svi jednako vrijede.
Obuca9

#5538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Nešto me ovaj tekst podsjeti na jednu stvar, o kojoj sam kontao nekidan. Kad raja kaže da imamo istu ekipu kao kod Ćire, a recimo kad uporedimo utakmicu Portugal - BiH i utakmicu Albanija - BiH, vidi se da to baš i nije ista ekipa koja je igrala kod Ćire.

Portugal: Hasagić, Spahić, Nadarević, Jahić, Ibričić, Salihović, Muratović, Rahimić, Misimović, Džeko, Ibišević.
Albanija: Hasagić, Spahić, Mravac, Mujdža, Lulić, Medunjanin, Pjanić, Rahimić, Misimović, Džeko, Ibišević.

Dakle, u pitanju su petorica (45% novih igrača), koji su u Protugalu sjedili na klupi ili nisu ni bili u reprezentaciji, a uz to je i promijenjen sistem igre, upotpunosti. Prema tome, očekivati da će reprezentacija igrait isto kao tad, je suludo. Uostalom, ko to garantuje da bi ova prvo nabrojana ekipa dobila utakmicu u Tirani?
vozač

#5539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

EdoI wrote:
vozač wrote:pape mehleme
Šta ba...? :? :lol: :lol: :lol: :lol:
eeeeeeeeeee jarane, da si imao priliku slušati TLN na UKV, znao bi o čemu pričam 8)
novi.dan.nova.nafaka

#5540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

hz__semir wrote:Nešto me ovaj tekst podsjeti na jednu stvar, o kojoj sam kontao nekidan. Kad raja kaže da imamo istu ekipu kao kod Ćire, a recimo kad uporedimo utakmicu Portugal - BiH i utakmicu Albanija - BiH, vidi se da to baš i nije ista ekipa koja je igrala kod Ćire.
Portugal: Hasagić, Spahić, Nadarević, Jahić, Ibričić, Salihović, Muratović, Rahimić, Misimović, Džeko, Ibišević.
Albanija: Hasagić, Spahić, Mravac, Mujdža, Lulić, Medunjanin, Pjanić, Rahimić, Misimović, Džeko, Ibišević.
Dakle, u pitanju su petorica (45% novih igrača), koji su u Protugalu sjedili na klupi ili nisu ni bili u reprezentaciji, a uz to je i promijenjen sistem igre, upotpunosti. Prema tome, očekivati da će reprezentacija igrait isto kao tad, je suludo. Uostalom, ko to garantuje da bi ova prvo nabrojana ekipa dobila utakmicu u Tirani?
Ma ljudi moji, više mi je i bezveze upoređivati kojekakve rezultate iz više sezona sa različitim ekipama - to uopšte nije mjerodavno. Mislim, ono, Portugal nedavno sa Kiprom kući igrao 4-4. Hej ba, Kipar, ekipa za napucavanje donedavno uvalio ekipi koja ima najskupljeg igrača na svijetu 4 gola. Zatim taj isti Portugal odmah izgubi od Norveške, a zatim ispraši dvije dobre ekipe, Island i Dansku (učesnika SP-a, koji je na SP-u recimo odigrao pristojnu utakmicu protiv viceprvaka svijeta). Pa eto, kako se naši protivnici iz prethodnih kvalifikacija Turci muče, pa Belgija. Švicarci imaju jednog od najboljih svjetskih trenera i eno ih, na 3. mjestu u grupi. Spustimo se malo...
elSaik

#5541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

hz__semir wrote:Nešto me ovaj tekst podsjeti na jednu stvar, o kojoj sam kontao nekidan. Kad raja kaže da imamo istu ekipu kao kod Ćire, a recimo kad uporedimo utakmicu Portugal - BiH i utakmicu Albanija - BiH, vidi se da to baš i nije ista ekipa koja je igrala kod Ćire.

Ja garantujem.
veljaca

#5542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Zaista je suludo to ocekivati - jer je drugacija atmosfera u i oko Repke ( ZASTO ???? )

Kad vec navodis tu utakmicu ( zasto nju ???? ) ja tvrdim da Miske nije igrao onako kako je igrao ( bez obzira bio BOJKOT ili ne ) mi bi tu pobijedili ...
mikogoago

#5543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Miske pa Miske ili DJeko,ljudi moji nije vise bitno sta je bojkot,povreda,losa forma...Mi moramo naci i imati adekvatne zamjene kada ovi ne mogu ili nece da igraju,pa i sjesti ih na klupu kada to zasluzuju.Jadno je to ako nam se igra vrti oko jednog ili dva igraca.Treba izgraditi igru ,stil nacin igre nazovite kako to hocete gdje ce tim funkcionisati.Zajebite vise pojedince.Mislim da Susic upravo radi na tome.Treba mu vremena da se to poslozi i to je to.Lako je nama pametovati ovo ili ono,On je taj koji se susrece sa tim problemima i boga pitaj kakvim jos ne koje mi ni neznamo.Svi cute.E sada ili je sve u redu ili stvarno nista ne stima u timu pa niko nece prvi da kaze da ne bude izdajica(ko mala djeca)Ja mislim da je sve ok u nasem timu,ako dolazi i do varnicenja to je dobro,ali ako svi kazu da je ok onda im treba vjerovati.Mi se trebamo naoruzati strpljenjem i dati Susicu vremena da dovrsi to sto je poceo.Ako je mogao Baka dva ciklusa(jest me kostao zivaca)zasto ne dati i sansu Susicu da odradi ovaj ciklus.Na koncu to govore i njegove kolege Vaha,Bazdarevic,Ciro.Dakle pustimo covjeka da radi.
veljaca

#5544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote:Miske pa Miske ili DJeko,ljudi moji nije vise bitno sta je bojkot,povreda,losa forma...Mi moramo naci i imati adekvatne zamjene kada ovi ne mogu ili nece da igraju,pa i sjesti ih na klupu kada to zasluzuju.Jadno je to ako nam se igra vrti oko jednog ili dva igraca.Treba izgraditi igru ,stil nacin igre nazovite kako to hocete gdje ce tim funkcionisati.Zajebite vise pojedince.Mislim da Susic upravo radi na tome.Treba mu vremena da se to poslozi i to je to.Lako je nama pametovati ovo ili ono,On je taj koji se susrece sa tim problemima i boga pitaj kakvim jos ne koje mi ni neznamo.Svi cute.E sada ili je sve u redu ili stvarno nista ne stima u timu pa niko nece prvi da kaze da ne bude izdajica(ko mala djeca)Ja mislim da je sve ok u nasem timu,ako dolazi i do varnicenja to je dobro,ali ako svi kazu da je ok onda im treba vjerovati.Mi se trebamo naoruzati strpljenjem i dati Susicu vremena da dovrsi to sto je poceo.Ako je mogao Baka dva ciklusa(jest me kostao zivaca)zasto ne dati i sansu Susicu da odradi ovaj ciklus.Na koncu to govore i njegove kolege Vaha,Bazdarevic,Ciro.Dakle pustimo covjeka da radi.
:thumbup:

U potpunosti podrzavam ovaj post - sa samo jednim pitanjem: Zasto se najtrofejnijem treneru sa ovih prostora nije dala ta sansa ? Zasto ? Nego se otjerao na veoma ruzan nacin. Ne bih zelio da se isto to desi sadasnjem ( a i svim buducim ) selektorima ...
Obuca9

#5545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Otkad je to Ciro najtrofejniji trener ovih prostora :?:
vozač

#5546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Ma ljudi moji, više mi je i bezveze upoređivati kojekakve rezultate iz više sezona sa različitim ekipama - to uopšte nije mjerodavno. Mislim, ono, Portugal nedavno sa Kiprom kući igrao 4-4. Hej ba, Kipar, ekipa za napucavanje donedavno uvalio ekipi koja ima najskupljeg igrača na svijetu 4 gola. Zatim taj isti Portugal odmah izgubi od Norveške, a zatim ispraši dvije dobre ekipe, Island i Dansku (učesnika SP-a, koji je na SP-u recimo odigrao pristojnu utakmicu protiv viceprvaka svijeta). Pa eto, kako se naši protivnici iz prethodnih kvalifikacija Turci muče, pa Belgija. Švicarci imaju jednog od najboljih svjetskih trenera i eno ih, na 3. mjestu u grupi. Spustimo se malo...
konačno, nakon toliko dana i poneka pametna
ne znam koje su ono kvalifikacije bile kad smo dobili turke 3:2 na koševu, znam da smo isto bili izgubljeni, onda smo išli mađarima i bilo je maltene ako kod njih nešto napravimo eto nas u igri, a zijanili smo iz mrljavog penala, pa smo onda usrali i preotiv norvežana, uglavnom nije bitno, ako sam nešto i fulio...jebaji ga

poenta je da su ubleha priče o izgubljenim kvalifikacijama nakon 3 kola i to odigrali bez poraza u gostima, kojekakve kombinacije koje se prave su totalno bez veze i igra se do zadnje tekme, pa isti ti francuzi su ispali sa svjetskog prvenstva jer su prokockali 5 bodova prednosti i još igrali 2 zadnje utakmice kući, protiv izraela i bugara, kad im ga je bugarin (mislim da je bio kostadinov)u 158 minuti zavalio na parku prinčeva za pobjedu od 3:2
pustite ih nek igraju, ako i ima kakvih problema rješavaće se, mimo igrača i selektora je toliko sranja da je igra najmanji problem
pitanje od presudnog značaja je usklađivanje statuta i banda koja radi na tome, pa ne mislite valjda da će čeko i dominković podržati bilo šta što je u interesu bih, nije ni onom trećem mahane kad je lopovluk u pitanju, ali ova dvojica su instruirani i zna se kako rade vezano za politiku

PAPE JE NAJMANJI PROBLEM, a iskreno i ne vidim ništa posebno čega se već nismo nagledali ranije i za mandata drugih selektora
BaileyS

#5547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

hz__semir wrote:Otkad je to Ciro najtrofejniji trener ovih prostora :?:
I ja se to pitam.

Kao sto mi je dojadila ova vec sto puta ponovljena laz kako je njega neko otjerao. Ciro Blazevic je otjerao sam sebe, svojim ponasanjem, izjavama, optuzbama na racun Misimovica.
mikogoago

#5548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

@veljaca slazem se sa tobom po pitanju Cire(popravljamo se sve vise istih tonova :mrgreen: )trebalo ga je pustiti da odradi do kraja.Ja moram reci da mi je stari mangup bio drag,niko mu ne moze poreci rezultate jer su tu vidljivi,a mislim kada je u pitanju reprezentativni fudbal da je najuspjesniji trener u zadnjih30 god.sa ovih prostora(ex Yu)ako se nevaram.Ali sa Cirom je drugi problem.Ciro je koristio repku da bi radio reklame,kojekakve njegove talove,ajd i to nekako,ali pretjerao je sa napadanjem igraca javno(i ako su zasluzili) i rjecnikom koji mu ne dolikuje ni po godinama,a ni po ostalome,napravio od reprezentacije cirkus.Sve u cilju da dobije narodnu masu i medije(pa im se prilagodio).E to me je smetalo kao i vecinu pretpostavljam na forumu.
Safet Susic je drugi tip posten,radisan,nije dosao da zaradi nego da nesto uradi sa timom i samim tim i sebe promovise kao trenera.Sto je on javno rekao i to je ok.Mislim da je nekorektno od mnogih sto su mu skocili za vrat a da covjek nije ni poceo kvalifikacije.On ne prica mnogo i pokusava da radi.Mislim da je zbog svega sto je napravio kao igrac zasluzio da ga se ostavi na miru i da ovaj ciklus odradi.Na kraju cemo vidjeti jel uspjesan ili nije.
Ovdje vise nije bitan plasman,radi se o tome da se mora poceti planski ulagati i raditi sa reprezentacijom jer kada nam ova talentovana generacija ode,nigdje nas nece biti.To je nas problem.Ako sada uradimo dobro reprezentacija ce biti magnet za mnoge mladice da se dokazu i pokazu(ali ovo je vec druga tema).
and

#5549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

[quote]mikogoago wrote:@veljaca slazem se sa tobom po pitanju Cire(popravljamo se sve vise istih tonova :mrgreen: )trebalo ga je pustiti da odradi do kraja.Ja moram reci da mi je stari mangup bio drag,niko mu ne moze poreci rezultate jer su tu vidljivi,a mislim kada je u pitanju reprezentativni fudbal da je najuspjesniji trener u zadnjih30 god.sa ovih prostora(ex Yu)ako se nevaram.Ali sa Cirom je drugi problem.Ciro je koristio repku da bi radio reklame,kojekakve njegove talove,ajd i to nekako,ali pretjerao je sa napadanjem igraca javno(i ako su zasluzili) i rjecnikom koji mu ne dolikuje ni po godinama,a ni po ostalome,napravio od reprezentacije cirkus.Sve u cilju da dobije narodnu masu i medije(pa im se prilagodio).E to me je smetalo kao i vecinu pretpostavljam na forumu.
Safet Susic je drugi tip posten,radisan,nije dosao da zaradi nego da nesto uradi sa timom i samim tim i sebe promovise kao trenera.Sto je on javno rekao i to je ok.Mislim da je nekorektno od mnogih sto su mu skocili za vrat a da covjek nije ni poceo kvalifikacije.On ne prica mnogo i pokusava da radi.Mislim da je zbog svega sto je napravio kao igrac zasluzio da ga se ostavi na miru i da ovaj ciklus odradi.Na kraju cemo vidjeti jel uspjesan ili nije.
Ovdje vise nije bitan plasman,radi se o tome da se mora poceti planski ulagati i raditi sa reprezentacijom jer kada nam ova talentovana generacija ode,nigdje nas nece biti.To je nas problem.Ako sada uradimo dobro reprezentacija ce biti magnet za mnoge mladice da se dokazu i pokazu(ali ovo je vec druga tema)
ćiro je govorio da će se portugalcima n..... majke,na kraju se svađao sa igračima,ovima iz saveza i radio još mnoge bespotrebne stvari.na kraju krajeva miliončić iz kine je riješio sve probleme i da je sve bilo idealno ćiro bi otišao u kinu.
sušić je rekao da mu je cilj plasman i da ako ne bude imao rezultata da će sam otići,pa mislim da nema potrebe za tjeranjem čovjeka od kad je došao.on će sam otići,ako ne bude imao rezultat.
Comrad

#5550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Za Ciru se moze reci da je najtrofejniji, jer ga mozda izvlaci to trece mjesto, iako i budala zna da su mu se tada potrefili pretalentovani igraci pa je uspio ostvariti, to sto je ostvario. Ako se pogledaju njegovi drugi rezultati, za 45+ godina rada, priznat cete i ne bas impresivno.

Pa Osim je za njega stvorio fudbal. Da ne govorim o tome kakav je covjek za ovog tudjmanovca.
Locked