Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#5301 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

LSD wrote:I oni slobodnjaci koje smo imali nisu došli sami od sebe, vec smo vezli igru po prvi put (i Medunjanin i Rahimić su bili ukljuceni u to)...svi su igrali na prvu bez puno peglanja sa loptom, lopta je brzo išla i natjerala albance da se brane...prebacili smo igru na njihovu polovinu, poceli se dodavati preciznije, polako ih potiskivati prema njihovom golu i naravno da ce biti faulova iz zone šuta....Pjanić se dosta više trudio o Misketa, dosta više trcao i vracao se po loptu, ali ono sa otimanjem lopte kod izvođenja slobodnjaka je bilo prežalosno za gledati.
Ja ne znam jesu li domacini imali šuta kako treba na gol Begovića u drugom poluvremenu.
Nisu. I ne samo na Begovićev, nego ni na Hasagićev gol.

U cijeloj utakmici su imali samo JEDAN šut unutar okvira gola i nažalost, baš taj im je ušao.
Obuca9

#5302 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

BaileyS wrote:Interesuje me ko stoji iza ovog scsport-a? To je portal koji na najprizemniji nacin kritikuje Safeta Susica, cini mi se od momenta od kad je postao selektor BiH.
Propali menadžer Dino Konaković, pokušaj novinara Bakir Tiro, te ona spodoba koja se ne može ni tako nazvati, jer riječ novinar i njegovo ime i drveno prezimene mogu nikako ići u istu rečenicu.
van Basten

#5303 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

elSaik wrote:[

Prije svega, nije mi jasno kakve Crnogorci imaju vezi sa kadrom svjetskog prvaka i što si baš tu rečenicu citirao, ali nevažno. Poređenje sa CG je bilo čisto da se vidi sa kakvim oni idu stavom u London, a sa kakvim mi idemo u Tiranu ili dočekujemo Francuze ("ne bi ni remi bio loš" je prvi korak ka porazu, ako se to zaista misli, i nije samo šuplja da se zavara protivnik, a očito da Pape tako misli).

Što se Crnogoraca tiče, njima je, čovječe, prošli ciklus bio prvi koji su igrali. Mi smo svoj prvi odigrali prije nego sam se ja vratio iz Njemačke. A to je bilo DAVNO. Ti i tebi slični nikako da shvatite da se Pape ne tjera (makar iz tabora mene i onih koji su sa mnom "pljuvali" po njemu poslije utakmice sa Švedima. Ovi koji su se sad aktivirali na forumu i pljuju po svakom na koga pljuvati stignu me ne zanimaju.) zbog rezultata već zbog načina vođenja reprezentacije. On pojma nema šta radi, a to da li ćemo od Francuske izgubiti 0:1, 0:2 ili 0:3 je nebitno. Možda Crnogorci ne bi kukali zbog poraza. Ne bi sigurno. Ali ni mi, pošto bismo svakako u London išli da izgubimo. Da odigramo reda radi. Jer jbg, ako moraš biti svjetski prvak da bi dobio Albaniju, ko li moraš biti da bi savladao njih?

I poređenje nas sa Turcima, Slovencima, Srbima, i slično jednostavno ne stoji. Njima to jesu kiksevi i oni znaju da su kiksevi i njihov novinar kad kaže da su kiksevi ne bude napadnut od selektora. Zašto? Zato što ljudi igraju velika takmičenja, a ko igra velika takmičenja ima pravo da izgubi ponekad od malih (neko napisa da je to Srbima domaći poraz od 2001. E, drug moj, sjeti se kako smo se mi ponašali dok smo još bili "nesavladivi u Zenici"). Mi ne. Mi nemamo pravo da gubimo od malih ekipa jer tako nikada nećemo ni zaigrati na takmičenju.

Kome nije jasno da je ova grupa toliko jadna da smo mi sad morali biti prvi sa 3-0-0 skorom
, promašio je sport za praćenje. Ovo je bila jedinstvena prilika da kao prvi odemo negdje, a nećemo je iskoristiti jer, jbg, nismo svjetski prvaci...

edit: Postoji li još neko kome je opravdanje "nismo svjetski prvaci" krajnje djetinjasta. Isto kao kad mama sinu kaže da brzo pospremi sobu i onda poslije gunđa jer to nije pravovremeno uradio, a ovaj odgovori "pa nisam spidi gonzales."
nisam vjerovao da ću ovo doživjeti, ali zaista jesam - potpisujem jedan elSaikov post :shock: osobito ovaj boldirani dio, ja sam bio rekao minimalno 6 bodova se trebalo imati do sada, ali realno je bilo 9. helem... već zaostajemo... imamo 4 boda, a ustvari nemamo 5; sramota će biti ako u našoj grupi Bjelorusija bude druga... oni se našli da preskoče nas i Rumune, nikakav red ne poštuju ccc...
JBT

#5304 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

I ja potpisujem elSaikov osvrt.
Dodao bih da nema sanse da me neko ubjedi da trebam biti sretan sto na EP ne idu Turska, Ceska, Srbija..... meni ce biti sjebada sto ce na EP ici Bjelorusija ili Rumunija, a ne mi. :x

Neko gore spomenu da Susicu treba dati vremena da svoju ideju ostvari na terenu. Pitam kad se moze ocekivati da se to dogodi? Do marta? Godina? Dvije? Deset?
Bosanski_kralj

#5305 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

@hz semire
Sve Džekin golove koje si naveo od prošlih kvalifikacija pokazju jedno i to da Džeko ni jednom solo akcijom nije zabio gol.
I sad ti na jednom smeta što to u ovim utakmicama ne čini. Neka mu naprave priliku, kakvu takvu on će je realizirati, kaoš to je to protiv Lukseburga učinio.

Nisam detaljnije čitao zadnjih par stranica, pa se izvinjavam ako sam ponovio nečije razmišljanje.

Evo da i ja o taktici nešto napišem. :D

-----------------------Hasagić-----------

Mujdža-------------Nadarević-------Spahić-----------Jahić

----------Rahimić---Medunjanin(Salihović)----

Vladavić------Pjanić(Misimović)-----Lulić-------

---------------------Džeko--------------

Jeste da sa Vladavić nema pojma od centaršuta, ali nam je potreban brz igrač.
psydelija

#5306 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

missko wrote:
psydelija wrote:
missko wrote:u pravu si da je pametan sam bi trebo odstupit,sto bi on bio drugaciji od Osima Vahe i Bajevica, imaju forumasi nek vode ekipu.
drugi deo recenice ne kapiram :?
Drugi dio kaze kada novinari i javnost otjeraju Susica ostajemo jedino mi forumasi i Muha Bikic koji bi se bavili poslom nacionalnog selektora tj. vodili repku.
Onda, bolje mi forumasi nego onaj Muhamed ex-Hayat. :lol:
psydelija

#5307 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

Frishak wrote: lol, pa sve spekulises..ostavi lovacke za kave..
Spekulacije podkrepljene faktima. A sto se lovackih tice.., Safet cim zine je lovac.
psydelija

#5308 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

extraordinary wrote:Haj nabroj tih pet najboljih igrača Crne Gore koji sinoć nisu igrali, da vidimo ta imena.
evo da ti pobrojim :D

Vucinic (Roma), Jovetic (Fiorentina ), Pavicevic (Makabi-Palestina), Drincic (Spartak Moskva), Fatic (Djenova).

Jesi li zadovoljan? :-D
Frankyee

#5309 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Danas mnoge ekipe mogu odigrati takticki dobro. Primjeri CG u Engleskoj ili Albanija koje je fino izvukla maximum iz svojih igraca.

posao selektora je po meni u dva dijela

1. Da formacijski izabere igrace i poslozi ekipu od potencijalnih igraca vodeci racuna o protivniku
2. Da motivise izabrane igrace da bi oni dali maximum , ako treba represijom ( izmjenom )

Susic po meni nije uradio ni jedno kako treba. Jedino mu priznajem da je pokusao naci par novih igraca, tu je radio bolje od Cire na primjer ali i dalje je fulio da trazi zamjene Salihovicu u svim onim prijateljskim utakmicma. I lulic je plod sretnih okolnosti vise nego nekog rada.

Formacijski totalno fulio, igra sa istom formacijom i timon protiv Francuske i Luxemburga.
Kada vidi da ne ide u prvom poluvremenu u Sarajevu on ne pravi izmjene dok jos imamo 0-0.
Sa Albanijom kada vidi da nam treba jos samo malo da uzmemo utakmicu on ne ubacuje nove igrace.
Kod rezultata 1-1 on trosi vrijeme u zadnjoj minuti na izmjene koje nemaju smisla.

Ja sam od samog pocetka kritikovao Ciru jer je igrao sa 3 odbrambena igraca i forsirao taj 3-5-2 sistem, koji je funkcionisao sve do Portugala u Zenici ili Spanije. Ali sve u svemu imao sam utisak da smo brzi, jaci, opasniji. Na kraju krajeva Ciro je bio jednu precku i dvije stative od Afrike i stvarno nismo imali srece u te dvije utakmice. Da je Ciro isao u Albaniju on bi najavio da ce im dati tri komada i to bi se vjerovatno desilo. Igraci bi nekako vjerovali u sebe. Sada trenutno je stanje da nam kapiten reprezentacije je izgubio interes za tim a kad on gubi interes kako ce neki drugi koji su i prije bili slabe motivacije.

Promjena selektora se vjerovatno nece desiti, jer nema realno ni jednog kandidata ko ce raditi za te pare a osim toga Susicu se mora isplatiti ugovor do kraja vjerovatno. Mislim nije on nista tu kriv, covjek radi svoj posao, pokusava nesto, ali jednostavno nije neki strucnjak. Nama je jedina sansa da se plasiramo da dovedemo dokazanog strucnjaka na klupu, primjeri CG, SRB, HR, SLO, Grcka, ,,,a dalje da ne idem. Koji je to tim uradio nesto iznad svojih mogucnosti sa ispod prosjecnim trenerom ?

Sve u svemu jedna vrlo teska situacija jer mi tonemo i po kvalitetu igre i po rezultatima.
cyprus

#5310 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Da rezimiram. Prema postignutom rezultatu, prikazanoj igri i jačini protvnika, naši dosadašnji dueli pod Papetom se mogu okarakterisati kao:

protiv Luksemburga - prilično dobro
protiv Francuske - katastrofa
protiv Albanije - prosječno

Ponavljam da prijateljske utakmice nemaju neki značaj, ali eto da i tu dam ocjenu - protiv Gane odigrali dobro, protiv Švedske i Katara loše, protiv Njemačke prosječno.

Generalna ocjena - odigrali smo nešto lošije od realnih očekivanja. E ja se cijelo vrijeme ibretim zato što komentari većine forumaša (a i medija) odgovaraju situaciji kao da smo sve utakmice zijanili. Daleko od toga da je Pape ostavio dobar utisak dosad, ali vala ja ovo ne bih zvao katastrofom... :-) Ovakve prolazne ocjene sa početka kvalifikacija su dosada imali skoro svi naši selektori, a neki čak i gore. Zašto bi Pape bio izuzetak pa on bio taj koji bi jedini dobio otkaz u ovoj fazi (mislim da je i Mušović izguro dalje)?
Dead Man Walking

#5311 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

cyprus wrote: Ovakve prolazne ocjene sa početka kvalifikacija su dosada imali skoro svi naši selektori, a neki čak i gore. Zašto bi Pape bio izuzetak pa on bio taj koji bi jedini dobio otkaz u ovoj fazi (mislim da je i Mušović izguro dalje)?
Evo ga jos jedan sa prestrasnim argumentom za selektora. :lol: Pa zato jarane sto su nas svi dosadasnji selektori odveli NIGDJE, i Pape je na dobrom putu da nas odvede na isto to mjesto. :-) Valjda je cilj da naucimo nesto iz istorije, i nekad malo i napredujemo i negdje se plasiramo, a ne da unistavamo generaciju za generacijom, osudjeni na utakmice prvih nam komsija/susjeda na TV ekranima iz raznoraznih gradova domacina SP-a ili EP-a.

A hz__semir me bas iskulira momacki, a zanimali su me njegovi odgovori na neka od pitanja koja sam postavio. Izbjeze ih vjestom fintom u Papetovom stilu (al' iz igrackih dana). :D
cyprus

#5312 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Dead Man Walking wrote:
cyprus wrote: Ovakve prolazne ocjene sa početka kvalifikacija su dosada imali skoro svi naši selektori, a neki čak i gore. Zašto bi Pape bio izuzetak pa on bio taj koji bi jedini dobio otkaz u ovoj fazi (mislim da je i Mušović izguro dalje)?
Evo ga jos jedan sa prestrasnim argumentom za selektora. :lol: Pa zato jarane sto su nas svi dosadasnji selektori odveli NIGDJE, i Pape je na dobrom putu da nas odvede na isto to mjesto. :-) Valjda je cilj da naucimo nesto iz istorije, i nekad malo i napredujemo i negdje se plasiramo, a ne da unistavamo generaciju za generacijom, osudjeni na utakmice prvih nam komsija/susjeda na TV ekranima iz raznoraznih gradova domacina SP-a ili EP-a.

A hz__semir me bas iskulira momacki, a zanimali su me njegovi odgovori na neka od pitanja koja sam postavio. Izbjeze ih vjestom fintom u Papetovom stilu (al' iz igrackih dana). :D
A kako ti zamišljaš da nas neko novi preuzme na pola kvalifikacija i odvede dalje? Misliš da je to moguće, recimo i da sam Mourinho dođe? Uostalom ko to još mjenja selektora u po frke nakon prosječno odrađenog posla?
Dead Man Walking

#5313 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Prijatelju, tu se slazem s tobom, i nije mi toliko ni bitno da ga smijene jer licno mislim da je prekasno za ove kvalifikacije, a daj Boze da grijesim. Mene licno nervira sto Pape ne preuzima ni trun krivice, nit osjeca potrebu da to ucini, a s njim ni vi koji ga podrzavate. Ne moze nikako argument za Papetov ostanak biti to "i ostali su selektori bili losi" i "koga bi ti umjesto njega u po kvalifikacija" jer s takvim razmisljanjem mozemo samo sanjati o plasmanu, Susic je od Cire naslijedio gotovu ekipu koja je jednom nogom bila na SP, i jednim ciljem, vrlo jasnim - EP. Nije je morao ni trun unaprijediti da bi se prosetala ovom jadnom grupom, a evo vec nakon tri utakmice smo u situaciji da nam se plasman zasniva na poklapanju ostalih rezultata, a gostovali smo dvjema najlosijim ekipama u grupi. Gdje on to planira uzeti gostujuce bodove?
psydelija

#5314 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

cyprus wrote: Zašto bi Pape bio izuzetak pa on bio taj koji bi jedini dobio otkaz u ovoj fazi (mislim da je i Mušović izguro dalje)?
Tipicno razmisljanje jednog gubitnika!

Fuddbal/Nogomet, sport uopste, je najbolji promoter/ambasador jednog naroda i jedne zemlje, a BiH je prekopotrebna promocija!
BiH ima sjajnu generaciju koja ce nazalost ugusiti u vlastitim gov*nima, tj., lose su vodjeni sa klupe, definitivno.

Pazi, za 7 utakmica BH tim nije sastavio dostojno ni 35 min. igre. Nije uputio 15 udaraca na gol. Nije izveo 15 kornera. Nisu napravili 20 faula. Nisu iskonbinovali 5-6 stanica a da nisu pogresili u dodavanju ili im protivnik uzeo loptu. Ima toga pfffff.
Usput, dobio je dobro uigran tim pun samopouzdanja, tim koji se nije libio Spaniji uputiti 10 suta u okvir gola, tim koji je bio treci najefikasniji u kv. za SP 2010.

Ti pises o vrlo dobroj igri protiv Lux-a (mesari, buregdzije, pekari...), :D dali tri gola i stali (nista vise osim ta tri gola)...trener to opravda recima: " "ocito" je da se cuvamo za Francusku!" i dodje Francuska..., :( i prodje Francuska, a Safet aga izjavi : "jasno je da je za Francusku obezbedjeno prvo mesto.., nadigrali su nas, ipak su oni svetski prvaci bili i svojim igracima na nicemu ne zameram :lol: !" i osta ziv-ne dobi otkaz! :x .
I desi se i Albanija, zemlja prokletija...vrli Safet aga ponovo fula taktiku. :sad: ali, ne i rezultat...rekao je da je bod OK i bod se ukaza. :-D

Na pressu on samara nebulozama koje ne zelim da citiram.... istupa ko neka uvredjena mlada i nijednom recju ne spominje igru svog tima, jer ili smatra da ovaj tim ne moze vise, ili je misljenja da ovo nije lose ili pak jos uvek trazi igru i pocetnih 11. Bice da je ova zadnja varijanta, jer za 7 utakmica se ne moze nista u igri promeniti, treba 77.

Sto se skautinga tice?! Ma dajte molim vas, pa, nismo svi kratke pameti... nit je on nasao Mujdzu, a jos manje Lulica. Setimo se vapaja S.S. u vezi leve strane "recite ako znate resenje!" i desi se mec Yang Boys-Totenhem. :)

Eeeh, sada se namece i pitanje kako je on jedini koji radi za te pare. Evo resenja: Musemic, Jovic, Ibrakovic, Osim., ova cetiri trenera bi u najmanju ruku bolje odradili dosadasnji posao. Svako resenje bi bilo revolucionarno, jer siguran sam da od ovoga ne moze gore.

Safeta znam iz bifse Juge.., bio mi je vrlo drag i puno me puta ucinio srecnim... smatram ga jednim od 5 najboljih igraca bifse drzave svih vremena, ali ovo sto sada radi dobija jednu drugu dimenziju od zeljene...stvara frust kod ljudi i kalja sve dosada ucinjeno u fudbalu.
Posto vidim da on zivi u trenerskoj magli, siguran sam da on nikada nijedan kiks nece pripisati struci (sebi) ili igracima i zato je potrebno da ga se savez vec na narednoj sednici resi... Razloga je najmanje 7... :lol:

Timu je potrebna shok terapija, "shamar" od novog trenera, ili tretman kod Torabi Mekija. :-D

P.S: Svako ko se zadovolji prosekom je Luzer, a ovo sto trenutno BH tim prikazuje je ispod prosecno!!!
belafonte

#5315 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

Image
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5316 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

Ma šta znaju Paja & co. ima ovdje većih stručnjaka od njih :roll: . Čuj igrači ne daju maksimum, pogotovo Džeko.
veljaca

#5317 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Pored ovih zaključaka raspravljalo se i o problemima koji potresaju FS BiH, a posebno je emotivan bio Samir Ćemalović.

"Već duže vrijeme radi se na uništavanju bh. fudbala. Imam informacije koje govore da predstavnici iz RS teže ka odvajanju od krovnog Saveza. Njihov cilj je jasan, a to je prekid lige. Pa molim vas, mi ne znamo u kojoj trenerci Borče Sredojević sjedi na klupi nacionalnog tima. Da li u onoj selektorskoj takozvane reprezentacije RS ili u onoj u kojoj je pomoćnik selektoru Bosne i Hercegovine. Mi se moramo sastati sa reprezentativcima, kako sadašnjim tako i bivšim i upoznati ih sa onim što se dešava ovdje. Tražim da se ispita odgovornost Sulejmana Čolakovića koji je dozvolio da neka fantomska komisija ispituje valjanost izbora i Statuta u kantonalnim savezima", rekao je Ćemalović, a podršku su mu dali i svi prisutni na sastanku.

Sastanku je prisustvovao i izvršni direktor FK Sarajevo Adnan Džemidžić koji je naglasio da klub s Koševa daje podršku ovim ljudima, a potpredsjednik Fudbalskog saveza kantona Sarajevo, Fuad Čolpa je rekao:

"Boje nas se u krovnom savezu. Menso Bašić, Sulejman Čolaković, Mirsad Ibrišimbegović i drugi bošnjački predstavnici u IO su najodgovorniji za ovakvo stanje u bh. fudbalu. Mi koji smo stvarali ovu državu i Fudbalski savez dovedeni smo u tu poziciju da nas se ništa ne pita, a sve zahvaljujući gore spomenutima. To tako više neće moći."

----------------------------------------

Kazem ja da je dio krivice i do N/FSBiH, ali Bogami i do selektora a i do igraca ....
veljaca

#5318 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

1946 wrote:Ma šta znaju Paja & co. ima ovdje većih stručnjaka od njih :roll: . Čuj igrači ne daju maksimum, pogotovo Džeko.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Neka si se ti dotakao Dijamanta - a ni malo drugih krivaca - recimo selektora ...
veljaca

#5319 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Evo nesto za Vesu ....

Kranjčar: Želio sam biti izbornik BiH
Prije tri godine Zlatko Kranjčar bio je ozbiljan kandidat za selektora fudbalske reprezentacije BiH. Nije prošao…

Kranjčar je tako umjesto u Sarajevu završio u Podgorici. On je danas stručnjak o kojem piše cijela Evropa. Selektor je crnogorske reprezentacije, koja je remijem sa Englezima najprijatnije iznenađenje kvalifikacija za EP. Crna Gora je sa deset bodova na prvom mjestu sa velikim šansama da se plasira na EP 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. – piše SAN.

- Lijepo je biti ispred Engleske, jer smo mi mala, ali ponosna i talentirana nacija - izjavio je za San Sport uvijek susretljivi Zlatko Kranjčar.

- Želio sam biti izbornik BiH, ali me u Sarajevu nisu željeli. Očekivao sam poziv, a onda su mi javili da su izabrali drugog. Nisam se ljutio, makar je bilo nekorektnih natpisa, ali sam to zaboravio. Eto, Vašem Savezu nije valjao ni Blažević, koji je ostvario odličan rezultat. Vratite vi njega, a ja imam svoj posao.

Kako ste nadmudrili Fabia Capella?
- Englezi jesu bili izraziti favoriti, ali sam danima proučavao njihovu igru. Zaustavio sam protok lopti na bokove, odakle su obično snajperski precizno sijevali centaršutevi. Srećom Rooney nije bio posebno opasan, a prizemljili smo Croucha. Bilo mi je najvažnije da u začetku spriječim njihove ofanzivne akcije. Čak smo mogli i pobijediti.

Popularni Cico nije zlopamtilo, iako se sjetio kritika na njegov račun.
- Mene podržavaju svi novinari i svi mediji u Crnoj Gori, osim lista Dan koji je prosrpski orijentiran. Oni žele politiku uvući u sport. Sada je i njima jasno da Crna Gora ima sjajnu nogometnu perspektivu.

Nakon sjajnih partija Nike Kranjčara na Otoku, Englezi su upoznali i seniora Kranjčara.
- Nadam se da remijem nisam «otežao život» Niki. On ima svoj put, on se godinama dokazuje i potvrđuje da ima kvalitet. Zar bi ostao tolike godine u Engleskoj da nije pravi.

Na kraju je Cico komentirao kvalifikacije.
- Želja mi je da izborim nastup moje Crne Gore na EP, ali želim da se plasiraju i moja Hrvatska i Bosna i Hercegovina - izjavio je za San Sport Zlatko Kranjčar, nesuđeni bh. selektor.

Za kraj se hrvatski stručnjak sjetio i jedne zgode iz jugoslavenske lige.

- Sjećam se jednog Dinamovog gostovanja Želji na legendarnoj Grbavici. Ja sam tek počinjao, a Željinu su obranu činili prekaljeni «vukovi» poput Katalinskog, Hadžiabdića, Jelušića... U jednom trenutku Škija kaže: Hadžija pripazi ovu djecu, odoh ja gore u napad». Željo je tada bio superioran - ispričao je Kranjčar.

------------------------

Iako je ovo prvenstveno namijenjeno cijenjenom forumasu Vesi - ima ovdje nesto i za naseg selektora ( o kome je i ova tema ) ...
veljaca

#5320 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Pašić: Džeko kao da je izgubio motiv
Nekadašnji suigrač Safeta Sušića u Sarajevu, Predrag Pašić, u razgovoru za Dnevni avaz ocijenio je nastup naše reprezentacije u prve tri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine.

Pašić je mišljenja da reprezentacija BiH u prva tri kola nije pokaza niti dobru, a niti lošu igru.

- Nažalost, nije bilo tako kako bismo željeli, ali nije ni razočarenje. Ipak, 1:1 s Albanijom u Tirani nije toliko negativan rezultat. Mislim da je još sve otvoreno. Iako, igra naše reprezentacije i igrači i sam selektor ne ulijevaju neko povjerenja u daljnji tok kvalifikacija. Igrači ne daju onoliko koliko mogu, rekao je Pašić i objasnio svoju tezu:

- Mislim da oni najbolji ne daju dovoljno. Poput Edina Džeke, koji ništa ne pokazuje u posljednjim utakmicama. Kao da je izgubio motiv. Mnogo bolje igra u Wolfsburgu nego u reprezentaciji i to se dobro vidi. I ostali mogu mnogo bolje iako ih ne treba osuđivati. Sigurno je da je protiv Francuske i Albanije bilo šansi da se uradi nešto više

Pašić je iznio i svoje zamjerke na rad selektora Sušića: U nekim taktičkim varijantama Safet Sušić je mogao mnogo bolje, pogotovo protiv Francuske. To bi sigurno bitnije utjecalo na rezultat.

----------

Evo i Paja :thumbup: se dotakao Dijamanta a i selektora ....
missko

#5321 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Ne znaju izgleda po vama nasa gospoda od igraca fino ljudski kulturno, njima izgleda treba baraba kakava i ublehas poput Cironija da bi bili drugi u grupi. Ja bih preporucio za selektora Dzeku Muminovica FK Orlic on je bas onako popunjen tim metodama rada. :skoljka:
Comrad

#5322 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Ma koji je to selektor do sada uzeo dio krivice? Sta je cilj kvalifikacija - odlazak na EP. Jesu li gotove kvalifikacije - nisu. Za sta onda da preuzima krivicu kad su odigrane tek tri utakmice! Valjda on i njegov strucni tim imaju neke zamisli i znaju kako i sta dalje. Po cemu je to Albanija najlosija ekipa, kad su treci na tabeli?

Iako je ova nasa grupa totalno neizvjesna, mislim da su prognoze ispod veoma realne:
Rumune dobijemo kuci +3
Vani nerijeseno protiv rumuna +1

Dobijemo albaniju kuci +3

Nerijeseno protiv brusije +1
Dobijemo kuci brusiju +3

Dobijemo lux +3
gubimo od franc 0

Dakle, eto 16 po meni veoma realnih bodova + 4 do sada = 20 bodova

Da li cemo biti u prilici da se borimo za prvo mjesto ostaje da se vidi, ali drugi bi trebali biti. Odigrali smo dvije gostujuce tekme, dobijemo rumuniju odmah smo albanije, a njih bi trebali dobiti kuci. Treba napomenuti da Albanija jos nije odigrala protiv francuza, dakle oni imaju dvije veoma teske utakmice, plus idu nama u goste tako da mislim da ce nam najvisi problem za drugo mjesto biti Bjelorusija.
veso

#5323 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

Brine me ova pasivnost,učmalost oko repke,ćiro je bio veliki motivator,čitavu zemlju je digao na noge ,i vlasi su počeli navijati na bih,bila je pozitivna atmosfera,estonija razbijena,sad dobila srbiju,jermenija takodje,sad dobila slovake koji su izbacili italijane na sp,šta se sada dešava,mrtvo more,isti igrači rezultata nema,kako vam nije jaso da pape nema znanja ni iskustva da vodi ovako dobre igrače,jes on dobar čovek i legenda,ali nema te kuraži i harizme koja bo pokrenula repku,nije isto voditi drugoligaške turske igrače i naše zvezde,šta je pape moga naučiti u turskoj ligi,on nije video kao trener nijedan veliki evropski stadion,doveli su ga jer je on legenda i niko s neće buniti,ali to će se odraziti na našu repku i još jedno propušteno takmičenje i svi mi dobro zanmo da on neće završiti ove kvalifikacije
svakako_lud

#5324 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by svakako_lud »

Comrad wrote:Ma koji je to selektor do sada uzeo dio krivice? Sta je cilj kvalifikacija - odlazak na EP. Jesu li gotove kvalifikacije - nisu. Za sta onda da preuzima krivicu kad su odigrane tek tri utakmice! Valjda on i njegov strucni tim imaju neke zamisli i znaju kako i sta dalje. Po cemu je to Albanija najlosija ekipa, kad su treci na tabeli?

Iako je ova nasa grupa totalno neizvjesna, mislim da su prognoze ispod veoma realne:
Rumune dobijemo kuci +3
Vani nerijeseno protiv rumuna +1

Nerijeseno protiv brusije +1
Dobijemo kuci brusiju +3

Dobijemo lux +3
gubimo od franc 0

Dakle, eto 16 po meni veoma realnih bodova + 4 do sada = 20 bodova

Da li cemo biti u prilici da se borimo za prvo mjesto ostaje da se vidi, ali drugi bi trebali biti. Odigrali smo dvije gostujuce tekme, dobijemo rumuniju odmah smo albanije, a njih bi trebali dobiti kuci. Treba napomenuti da Albanija jos nije odigrala protiv francuza, dakle oni imaju dvije veoma teske utakmice, plus idu nama u goste tako da mislim da ce nam najvisi problem za drugo mjesto biti Bjelorusija.
Sa igrom kakva je prikazana do sad bolje računaj ovako:
Rumuni kuci +1
Vani protiv rumuna +0

Nerijeseno protiv brusije +0 (ev. +1)
Dobijemo kuci brusiju +3

Dobijemo lux +3
gubimo od franc 0

Maximalno 11, mada i kući protiv bjelorusije nije zicer, bi moglo biti čak i jadnih 8 bodova plus ovih 4...
Daj bože da nisam u pravu, ali m igra koju pružamo ne daje prava za više optimizma...
tcz

#5325 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

mi nikad nismo znali igrati protiv ekipa koje se brane i vazda su nas mucile. Albanija je odigrala totalno zatvoreno i da ne primismo onako nesretan gol pobjedili bi sigurno. Albanci su se dobro branili i kad jos dodas da su nasi glavni igraci podbacili oni bod izvukose. Po meni greska selektora je bila sto ranije nije izveo Dzeku ili MIsketa vidlo se da nije njihov dan ali on ih je ceko sto i jeste logicno, on se bojao da se neko ne povrjedi pa da ostane sa deset zato nije ranije mjenjao. Svidja mi se to sto misli i o tome, o kartonima. Da se Hasagic ne povrjedi i Mravac ne prepade mi bi imali sirinu i puno vise mogucnosti za kombinaciju, tad bi ih sigurno uzeli.

Mozda ja ovo vidim drugacije, mozda i grjesm, ne znam vidjecemo kako ce se sve zavrsiti.

IZDRZI PAPE! :bih:
Locked