Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#2451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:
hz__semir wrote:
veljaca wrote: Mislim da nisi u pravu sa ovim boldiranim i podvucenim ..... Cuj pomocnik selektora ne mora imati iskustvo .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa zbog toga nam se i desava sve ovo sto se desava - na zalost ...
Da je nebitan - ne bi se zvao POMOCNIK ...
Ali svi oni su manji problem od najveceg problema BH fudbala a to je N/FSBIH .... Tu je problem i to je uzrok svoga ovoga stanja ....
Znači po tebi je problem što DRUGI pomoćnik Elvir Baljić nema iskustva, a smatraš da bi Barbarez trebao biti SELEKTOR i tu ti nije problem što nema iskustva?
Hajde majke ti - navedi gdje sam ja naveo da smatram da bi Barbarez trebao biti selektor . Navedi to ako mozes. To sigurno ne mozes - jer to nisam nikada izjavio . Nemoj bjezati od neceg sto ne mozes argumentovati ...
Ja govorim o izabranom selektoru - kome je prvi pomocnik ANONIMUS kao trener. O tome se radi. Valjda si shvatio ...
Opet da napomenem - nisam protiv Papeta kao selektora - jer je on izabran na to mjesto i dok obnasa tu funkciju ja cu da to prihvatim - ali to nece mene sprijeciti da iznosim i ono sto smatram da nije dobro kod njega. Isto tako ( pogledaj unazad moje postove ) uvijek cu isticati dobre strane Papeta kao trenutnog selektora - a ne kao bivseg igraca. Jer, to radim za dobrobit Drzave Bosne i Hercegovine. Zato jos jednom ponavljam - GLAVNI problem je N/FSBiH.
Do mene, mozda sam te pomijesao s nekim (sto nije tesko obzirom da je 99% anti-Papetovaca zagovara tezu da je tu trebao biti Barbarez), izvinjavma se ako sam te zamjenio s nekim.

Dalje da te ispravim, Baljić nije prvi, nego drugi pomoćnik. Prvi je isti onaj koji je tu poziciju obavljao i u prethodnim kvalifikacijama Borče Sredojević.

I da, ja i dalje smatram da poziciju drugog pomoćnika može imati neko bez trenerskog iskustva, ali neko ko ima iza sebe fudbalsko ime. Ja sam lično bio za to da tu poziciju preuzme Sergej Barbarez, a ne Baljić, ali eto ovome je to bilo iz poniženja, šta će on biti pomoćnik nekakvom Sušiću, kad može biti pomoćnik u HSV-u. Kad već ne može (pardon: neće) Barbarez, što onda isti posao ne bi bio ponuđen Baljiću.

Podsjećanja radi, ni Bolić nije imao nikakvo iskustvo, a bio je Kodrin prvi asistent, kako vam to nije smetalo?

I dalje, što se tiče subjektivnog gledanja na Papetov rad, meni to ne mozes prigovoriti ni ti, niti bilo ko drugi. Istina da ovdje ispadam Papetov advokat i da ga najvise branim, ali istina je i da sam u svojim postovima iznio mnogo kritika na njegov rad, što se za ove anti-papetovce ne može analogno reći (jer ih 90% samo pljuje, a ništa ne hvali, a i nije baš tako), prema tome problem je u njima, a ne u meni i mojoj klupskoj opredijeljnosti.
veljaca

#2452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

and wrote:
da bi se murinjo dokazao kao trener,morao je dobiti priliku.isto tako i baljić da bi se dokazao(mada mislim da njegova uloga nije prevelika)treba dobiti priliku.on nije treninge reala gledao na kasetama pa ne bih to baš tako poredio.on je na treninzima reala aktivno učestvovao,pa je vjerovatno puno toga mogao vidjeti.
E misa mu :D pa zar se neko treba uciti na nasoj reprezentaciji ....
Postoje prve lige, kantonalne lige, postoje francuska, turska i ine lige.... U-19, U-21 , a ne odmah pa u Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ....
To bi trebalo da je normalno ili ovdje kod nas u BiH ni to nije normalno ...
A ovo za treninge i ucestvovanje na njima - nisi ocito shvatio - na zalost ... Trening treba osmisliti, isplanirati taktiku, motivisati igrace - a ne samo obuci trenerku, trcati i sutirati loptu i jedva cekati da odes kuci ....
Valjda shvatas razliku izmedju trenera i igraca .... Kao nebo i zemlja ...

@hz_semir - a kakva je razlika izmedju prvog i drugog pomocnika ?
missko

#2453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

A pogledajte kako je prognozirao taj nas selektor "neznalica" utakmicu Srbija -Gana prije tacno mjesec dana.
http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fud ... -od-Nemaca.
Sta bi Barba na ovo rekao heheheh.
Obuca9

#2454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:
and wrote:
da bi se murinjo dokazao kao trener,morao je dobiti priliku.isto tako i baljić da bi se dokazao(mada mislim da njegova uloga nije prevelika)treba dobiti priliku.on nije treninge reala gledao na kasetama pa ne bih to baš tako poredio.on je na treninzima reala aktivno učestvovao,pa je vjerovatno puno toga mogao vidjeti.
E misa mu :D pa zar se neko treba uciti na nasoj reprezentaciji ....
Postoje prve lige, kantonalne lige, postoje francuska, turska i ine lige.... U-19, U-21 , a ne odmah pa u Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ....
To bi trebalo da je normalno ili ovdje kod nas u BiH ni to nije normalno ...
A ovo za treninge i ucestvovanje na njima - nisi ocito shvatio - na zalost ... Trening treba osmisliti, isplanirati taktiku, motivisati igrace - a ne samo obuci trenerku, trcati i sutirati loptu i jedva cekati da odes kuci ....
Valjda shvatas razliku izmedju trenera i igraca .... Kao nebo i zemlja ...

@hz_semir - a kakva je razlika izmedju prvog i drugog pomocnika ?

Pa valjda postoji razlika, ako je jedan prvi, a ovaj drugi, samo ime ti govori, koji je važniji i koji se više pita i kojem je potrebno veće iskustvo. Prvi vjerovatno vodi treninge, skupa sa selektorom, drugi ima neke manje zadatke, recimo uvježbavanje slobodnjaka, kornera, penala i slicno. Ili skautiranje igrača i tako dalje.

A ja te opet pitam, kakav je bio tvoj stav po pitanju Elvira Bolića, koji je bio prvi asistent Kodri? Te drugo pitanje, kakav bi tvoj stav bio po pitanju Barbareza, da je ovaj pristao da bude pomoćnik Sušiću? Isti kao prema Baljiću ili drugačiji? Ako je drugačiji, molio bih te za obrazloženje odgovora, šta to Bolić i Barabarez imaju, pa mogu biti pomoćnici ili selektori, a Baljić nema? I samo ako može konkretno, bez one paglu priče tipa "Harmonikaš", "Pjevač" i slične gluposti.
BaileyS

#2455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ma i ovaj Amar Osim ponekad ne zna sta prica...

Znam da je bezveze, ja sam forumas a on uspjesan trener ali eto ne mogu da odsutim. Kritikuje druge za pametovanje a u tome je prvi. Cuj Ghana losa ekipa? Ljudi odigrali disciplinovano i takticki besprijekorno sto je rijetkost za africke ekipe.

Ipak njegov najveci gaf u pametovanju je bio u toku utakmice Njemacka - BiH, kad zacudjenog voditelja ubjedjuje da igramo 442 dijamant :shock: , isto kao Wolfsburg i onda kao slag na tortu kaze isto kao i Hoffenhaim :shock: :oops:

Pitanje je bi li Amar mogao sta nauciti od prosjecnog gledaoca u Urugvaju ili Mexiku, ako nista drugo a onda razliku izmedju formacija.
anonimni clan

#2456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

veljaca wrote:Zasto, ZASTO - pojedinci ovdje mijesaju Papeta kao igraca i kao selektora? To su potpuno dva razlicita pojma. Eto vam primjer najboljeg svjetskog igraca svih vremena Pelea - covjek nije selektor Brazila. ....
Mislim da ovi koji su zaljubljeni u Papeta - kada mu ne ide kao selektoru - onda kazu " e on je najboji igrac u BIH " ( mada je ovo diskutabilno ) ....
Ovi koji su za Papeta ( a vecinom su to navijaci FK Sarajevo - mada oni to nece priznati ) bili bi cak spremni da Pape zaigra sada u reprezentaciji - kada bi on to zelio - pa makar statirao na sredini terena .... Ovi koji su protiv Papeta ( a to su vecinom oni koji ne vole FK Sarajevo - ne samo Manijaci ) traze dlaku u jajetu i odmah napadnu ....

Po meni greska Papeta ( a i on je sam ti priznao ) je bila sto nije uveo u igru golmana Ibrahima Sehica, bar 10-15 minuta - kada ga je vec zvao ...
Dobar potez Papeta je odluka da se utakmica protiv Katara igra na Grbavici - pred punim stadionom ....

I da dodam - selektor MORA motivirati igrace ( makar bilo kojim sredstvima ), jer samo motivisan igrac ( uz potrebne kvalitete ) pruza dobre partije .... Bar to treba biti jasno svima ...

@anonimni clan - a po cemu je to dobar Baljic kao trener ???? Kada vec kritikujes - onda budi do kraja korektan. Koliko znam Baljic nije nikoga od ozbiljnih ekipa trenirao. ( mozda jeste neku malonogometnu repku na seoskom turniru :mrgreen: ) ...

:sax:
Gdje san ja napisao da je Baljic dobar trener?
On je Susicev "saradnik" i KO trener koliko je meni poznato.
Valjda Susic zna zasto se odlucio za njega a ne........... npr. za tebe. :cry:
veljaca

#2457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

anonimni clan wrote:
veljaca wrote:Zasto, ZASTO - pojedinci ovdje mijesaju Papeta kao igraca i kao selektora? To su potpuno dva razlicita pojma. Eto vam primjer najboljeg svjetskog igraca svih vremena Pelea - covjek nije selektor Brazila. ....
Mislim da ovi koji su zaljubljeni u Papeta - kada mu ne ide kao selektoru - onda kazu " e on je najboji igrac u BIH " ( mada je ovo diskutabilno ) ....
Ovi koji su za Papeta ( a vecinom su to navijaci FK Sarajevo - mada oni to nece priznati ) bili bi cak spremni da Pape zaigra sada u reprezentaciji - kada bi on to zelio - pa makar statirao na sredini terena .... Ovi koji su protiv Papeta ( a to su vecinom oni koji ne vole FK Sarajevo - ne samo Manijaci ) traze dlaku u jajetu i odmah napadnu ....

Po meni greska Papeta ( a i on je sam ti priznao ) je bila sto nije uveo u igru golmana Ibrahima Sehica, bar 10-15 minuta - kada ga je vec zvao ...
Dobar potez Papeta je odluka da se utakmica protiv Katara igra na Grbavici - pred punim stadionom ....

I da dodam - selektor MORA motivirati igrace ( makar bilo kojim sredstvima ), jer samo motivisan igrac ( uz potrebne kvalitete ) pruza dobre partije .... Bar to treba biti jasno svima ...

@anonimni clan - a po cemu je to dobar Baljic kao trener ???? Kada vec kritikujes - onda budi do kraja korektan. Koliko znam Baljic nije nikoga od ozbiljnih ekipa trenirao. ( mozda jeste neku malonogometnu repku na seoskom turniru :mrgreen: ) ...

Gdje san ja napisao da je Baljic dobar trener?
On je Susicev "saradnik" i KO trener koliko je meni poznato.
Valjda Susic zna zasto se odlucio za njega a ne........... npr. za tebe. :cry:
Apsolutno se slazem sa tobom - mada to apsurdno zvucalo ....
I ja sam rekao - i sada ponavljam - za svoje saradnike je odgovoran onaj koji ih bira ...pa i selektor Pape ....

A ovo KO trener da li to znaci KAO trener ili nesto drugo ?
Last edited by veljaca on 15/06/2010 14:04, edited 1 time in total.
klixober

#2458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Dialer wrote:Rekose nemoj te gleda Susica ko igraca i selektora,a onda gledaju Barbareza kroz igracke dane :lol: :lol: :lol: :lol: ...kako ste losi samo 8-)
Pape je bio sjajan igrac,ali nikad nije bio vodja na terenu.Za vrijeme igracke karijere,njegove oratorske sposobnosti su bile jako limitirane,da ne upotrijebim neki gori izraz
I dan danas Pape ima problema u komunikaciji.
anonimni clan

#2459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

komeba wrote:
anonimni clan wrote:

.nama treba selektor koji ce cijelu utakmicu dobacivati nesto igracima i tako im odrzavati koncentraciju i nabrijanost
Sta da im dobacuje? Vode,da se napiju ili da im stalno dobacuje kako je ovo vazna utakmica i da se radi o reprezentaciji i kvalifikacionoj utakmici?Kao da oni to ne znaju.
Da je tako kao sto ti kazes "sta ima trener doabcivati igracima",onda on uopste ne bi bio pored terena,nego bi pravila smjestila trenera an tribine,a moze onda komotno i od kuce preko tv-a voditi utakmicu.
Da je tako,da je bitno samo postaviti ekipu,taktiku,onda bi svako mogao biti trener.Mislis da ja ne bih znao postaviti taktiku Barcelone isto kao i Guardiola? Djeca u osnovnoj skoli znaju Barcinu taktiku napamet.
Faktor motivacije,pricanja i dobacivanja igracima tokom utakmice,nije jedini bitan,ali bitan jeste i to je ono sto odvaja vrhunske trenere od prosjecnih ili losih.
Pape na tome mora puno poraditi jer u ove tri utakmice nije nijednom ustao s klupe da kaze nesto igracima.
A necu da cujem uopste glupa prepucavanja preko klubova i krajnje mi je glupo da neko ko voli Sarajevo pretjerano forsira Papeta,ili obratno.Ja ga kao igraca smatram najboljim kojeg je BiH ikada imala,ali to u njegovom trenerskom poslu ne mora nista znaciti.Vec je imao priliku da vodi dosta klubova i ni sa jednim nije imao neki uspjeh,valjda i to nesto govori.
Ovo nije trazenje dlake u jajetu,nego osnovana kritika.Nije problem izgubiti od Njemacke i Svedske 10-0,ali je problem kada te te reprezentacije poslije 20. minute rastave na proste faktore.

Ako je jednom igracu koji je dobio cast igrati za izabranu selekciju potrebna dodatna motivacija tj da ga trener s klupe malo-malo pa napomene za koju ekipu i zasto igra,yebaji ga onda.
Primjer Van Gaal trener svjetskog renomea.............osvojio haman sve sto se moze osvojiti ........gledam ga skoro svako drugo kolo uzivo........niti skace s klupe niti kome sta dobacuje.......
Covjek fino prije utakmice odredi ko ce sta i kako igrati,ako je potrebno popravi na poluvremmenu i koriguje izmjenama i .................to je to.
Jer on jednostavno nije tip trenera koji skace vec je uglavnom miran ili ne pokazuje ono sto se desava u njegovim posmatranjima i shvatanjima fudbala.
Susic je takodje po karakteru miran i uvijek je pokazivao djelima sta i koliko moze,jednostavno je po karakteru takav.
Sad bi ti da se on prisiljava da skakuce okolo i da galami ko da je poludio ..........da mijenja karakter samo zato sto je trener fudbalske reprezentacije.
Pa drug moj fudbal jeste najvazmija sporedna stvar na svijetu ali ne i najvaznija.Kada pocnemo shvatati da je to posao kao i svaki drugi koji treba da se obavlja na najbolji moguci nacin i da su ljudi koji to rade takodje ljudi od krvi i mesa a ne figure u nasim glavama koje bi mi da mijenjamo i da ih transformisemo u bica sa nadprirodnim mogucnostima...........onda cemo biti puno realniji u procjenama sopstvenih mogucnosti,postavljanju ciljeva i objektivnije shvatati kojiko se ipak radi o jednoj maloj fudbalskoj naciji medju fudbalskim divovima.

Da ti to bude malo jasnije pogledaj naprimjer tabelu na kojoj se vidi broj registrovanih fudbalskih klubova u hiljadama tj. tisucama kad su u pitanju zemlje ucesnice na zadnjem evropskom prvenstvu:
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... eilnehmer/

Ili mozda pogledaj medju tim zemljama koliko imaju registrovanih fudbalera.

http://de.statista.com/statistik/daten/ ... rlaendern/

Mozda cinjenica da Njemacka osim sto ima tri titule svjetskih prvaka u poredjenju sa nama ima duplo vise fubalera nego sto mi imamo stanovnika govori nesto u prilog zadnjoj utakmici protiv njih.
Ili je dovoljna cinjenica da svi tvrde kako smo mi izvor talenata........a nista ne radimo da od njih stvorimo kvalitetne sportiste.Oni to postaju tamo gdje se njihov talenat prvilno usmjerava.

I sad mi ocekujemo od Susica da izvadi carobni stapic i ispuni svima nama nedokucivu zelju da se plasiramo na veliki turnir. Isto to zelim i ja naravno ali ipak treba realnije pogledati na cinjenice oko sebe........i biti svjestan da se skakanjem s trenerske klupe i vristanjem na igrace mozda postize suprotan efekat........
Plasman u baraz je bio istorijski i tesko da cemo to u skorije vrijeme ponoviti.
Zivi bili pa vidjeli.
klixober

#2460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Sto se Baljica tice,on je takodje bio veliki igrac,mozda sa najvecim potencijalom od svih nasih igraca,ali njegov je problem bio sto je u glavi tipicna bosanska seljacina,moram se tako izraziti.Nisu njega povrede omele u karijeri,nego cinjenica da se on zadovoljio parama i transferom u Real.Umjesto da se maksimalno posveti karijeri,napredovanju,on je poceo da snima folk pjesme.
Zato mislim da on uopste ne predstavlja dobar primjer i uzor igracima,ali eto,moze pomoci sto se tice nekih aspekata u igri,recimo treniranju izvodenja slobodnih udaraca.Ali to je njegov krajnji domet kao trenera,mentalno igrace ne moze nista nauciti,moze ih samo unazaditi.
veljaca

#2461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

anonimni clan wrote:

............

I sad mi ocekujemo od Susica da izvadi carobni stapic i ispuni svima nama nedokucivu zelju da se plasiramo na veliki turnir. Isto to zelim i ja naravno ali ipak treba realnije pogledati na cinjenice oko sebe........i biti svjestan da se skakanjem s trenerske klupe i vristanjem na igrace mozda postize suprotan efekat........
Plasman u baraz je bio istorijski i tesko da cemo to u skorije vrijeme ponoviti.
Zivi bili pa vidjeli.

Pojedinci ovdje bi trebali razmisljati u svezi Susica - kao i u svezi ostalih selektora .... Ne treba nikoga favorizovati ali treba sada Papetu pruziti podrsku jer je on SADA a ostali su bivsi ...
Neki su ocekivali da recimo Ciro izvadi carobni stapic i kritikovali ga a isto se ne odnose prema sadasnjem selektoru. To, recimo, meni najvise smeta .... najgora je dvolicnost ...
klixober

#2462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

anonimni clan wrote:
komeba wrote:
anonimni clan wrote:

.nama treba selektor koji ce cijelu utakmicu dobacivati nesto igracima i tako im odrzavati koncentraciju i nabrijanost
Sta da im dobacuje? Vode,da se napiju ili da im stalno dobacuje kako je ovo vazna utakmica i da se radi o reprezentaciji i kvalifikacionoj utakmici?Kao da oni to ne znaju.
Da je tako kao sto ti kazes "sta ima trener doabcivati igracima",onda on uopste ne bi bio pored terena,nego bi pravila smjestila trenera an tribine,a moze onda komotno i od kuce preko tv-a voditi utakmicu.
Da je tako,da je bitno samo postaviti ekipu,taktiku,onda bi svako mogao biti trener.Mislis da ja ne bih znao postaviti taktiku Barcelone isto kao i Guardiola? Djeca u osnovnoj skoli znaju Barcinu taktiku napamet.
Faktor motivacije,pricanja i dobacivanja igracima tokom utakmice,nije jedini bitan,ali bitan jeste i to je ono sto odvaja vrhunske trenere od prosjecnih ili losih.
Pape na tome mora puno poraditi jer u ove tri utakmice nije nijednom ustao s klupe da kaze nesto igracima.
A necu da cujem uopste glupa prepucavanja preko klubova i krajnje mi je glupo da neko ko voli Sarajevo pretjerano forsira Papeta,ili obratno.Ja ga kao igraca smatram najboljim kojeg je BiH ikada imala,ali to u njegovom trenerskom poslu ne mora nista znaciti.Vec je imao priliku da vodi dosta klubova i ni sa jednim nije imao neki uspjeh,valjda i to nesto govori.
Ovo nije trazenje dlake u jajetu,nego osnovana kritika.Nije problem izgubiti od Njemacke i Svedske 10-0,ali je problem kada te te reprezentacije poslije 20. minute rastave na proste faktore.

Ako je jednom igracu koji je dobio cast igrati za izabranu selekciju potrebna dodatna motivacija tj da ga trener s klupe malo-malo pa napomene za koju ekipu i zasto igra,yebaji ga onda.
Primjer Van Gaal trener svjetskog renomea.............osvojio haman sve sto se moze osvojiti ........gledam ga skoro svako drugo kolo uzivo........niti skace s klupe niti kome sta dobacuje.......
Covjek fino prije utakmice odredi ko ce sta i kako igrati,ako je potrebno popravi na poluvremmenu i koriguje izmjenama i .................to je to.
Jer on jednostavno nije tip trenera koji skace vec je uglavnom miran ili ne pokazuje ono sto se desava u njegovim posmatranjima i shvatanjima fudbala.
Susic je takodje po karakteru miran i uvijek je pokazivao djelima sta i koliko moze,jednostavno je po karakteru takav.
Sad bi ti da se on prisiljava da skakuce okolo i da galami ko da je poludio ..........da mijenja karakter samo zato sto je trener fudbalske reprezentacije.
Pa drug moj fudbal jeste najvazmija sporedna stvar na svijetu ali ne i najvaznija.Kada pocnemo shvatati da je to posao kao i svaki drugi koji treba da se obavlja na najbolji moguci nacin i da su ljudi koji to rade takodje ljudi od krvi i mesa a ne figure u nasim glavama koje bi mi da mijenjamo i da ih transformisemo u bica sa nadprirodnim mogucnostima...........onda cemo biti puno realniji u procjenama sopstvenih mogucnosti,postavljanju ciljeva i objektivnije shvatati kojiko se ipak radi o jednoj maloj fudbalskoj naciji medju fudbalskim divovima.

Da ti to bude malo jasnije pogledaj naprimjer tabelu na kojoj se vidi broj registrovanih fudbalskih klubova u hiljadama tj. tisucama kad su u pitanju zemlje ucesnice na zadnjem evropskom prvenstvu:
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... eilnehmer/

Ili mozda pogledaj medju tim zemljama koliko imaju registrovanih fudbalera.

http://de.statista.com/statistik/daten/ ... rlaendern/

Mozda cinjenica da Njemacka osim sto ima tri titule svjetskih prvaka u poredjenju sa nama ima duplo vise fubalera nego sto mi imamo stanovnika govori nesto u prilog zadnjoj utakmici protiv njih.
Ili je dovoljna cinjenica da svi tvrde kako smo mi izvor talenata........a nista ne radimo da od njih stvorimo kvalitetne sportiste.Oni to postaju tamo gdje se njihov talenat prvilno usmjerava.

Zivi bili pa vidjeli.
Prvo...Louis Van Gaal itekako prica igracima tokom utakmice i jedan je od najtemperamentnijih i najelokventnijih trenera.Znaci,totalna suprotnost od Papeta.
Drugo,nemoj mi pricati koliko Njemacka ima fudbalera jer to ne znaci da nas mogu rastaviti na komadice.Koliko Hrvatska ima fudbalera u odnosu na Njemacku,pa su ih razvalili na proslom evropskom prvenstvu,ili recimo izbacili ih na svjetskom prvenstvu 98.?
Fudbal se igra glavom i najbitnija je vjera u sebe i pobjednicki mentalitet.Ja ponavljam,stoti put,nije problem izgubiti od Svedske i Njemacke 10-0,problem je kada se 70 minuta utakmice ne sastavis s loptom.
Dialer

#2463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

komeba wrote:
Dialer wrote:Rekose nemoj te gleda Susica ko igraca i selektora,a onda gledaju Barbareza kroz igracke dane :lol: :lol: :lol: :lol: ...kako ste losi samo 8-)
Pape je bio sjajan igrac,ali nikad nije bio vodja na terenu.Za vrijeme igracke karijere,njegove oratorske sposobnosti su bile jako limitirane,da ne upotrijebim neki gori izraz
Oces da kaes da je Del Piero slab igrac jer ne komunicira mnogo? kakve to veze ima,jel on pricljiv il nije. pa nije novinar ko marijan pa da prica i sto treba is to ne treba. nidze veze. jesil ti punoljetan?jesil izaso iz puberteta?
veljaca

#2464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Dialer wrote:
komeba wrote:
Oces da kaes da je Del Piero slab igrac jer ne komunicira mnogo? kakve to veze ima,jel on pricljiv il nije. pa nije novinar ko marijan pa da prica i sto treba is to ne treba. nidze veze. jesil ti punoljetan?jesil izaso iz puberteta?
Da li ce Del Piero to da bude novi selektor Italije :D ?????
Obuca9

#2465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

@veljaca

Ja još čekam odgovore !
hz__semir wrote:A ja te opet pitam, kakav je bio tvoj stav po pitanju Elvira Bolića, koji je bio prvi asistent Kodri? Te drugo pitanje, kakav bi tvoj stav bio po pitanju Barbareza, da je ovaj pristao da bude pomoćnik Sušiću? Isti kao prema Baljiću ili drugačiji? Ako je drugačiji, molio bih te za obrazloženje odgovora, šta to Bolić i Barabarez imaju, pa mogu biti pomoćnici ili selektori, a Baljić nema? I samo ako može konkretno, bez one paglu priče tipa "Harmonikaš", "Pjevač" i slične gluposti.
anonimni clan

#2466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

Prvo...Louis Van Gaal itekako prica igracima tokom utakmice i jedan je od najtemperamentnijih i najelokventnijih trenera.Znaci,totalna suprotnost od Papeta.

E drug moj ovaj Van Gaal kojeg ja gledam je drugaciji od onog kojeg ti gledas............... :lol: :lol: :lol: :lol:
Hrvatska je napravila rezultat jednom i znas kada ce ga ponoviti? Nikad!!!!!!!!!
Ist kao sto smo mi napravili baraz.I znas kad cemo ga ponoviti? Mozda............ nekad........... :? :? :?
Bilo bi mi drago da grijesim ali ova generacija je ispucala svoj maximum.........Moracemo sacekati neku drugu generaciju ........sto ce nazalos malo potrajati........

I ti si kontradiktoran.Pricas o pobjednickom mentalitetu i vjeri u sebe a pominjes Hrvatsku u utakmici sa Njemackom.Pa ako te osobine ima i jedna ekipa onda je to Njemacka....... :lol: :lol: :lol: :lol:
klixober

#2467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Dialer wrote:
komeba wrote:
Ko je ovdje dijete,sam pokazujes.
Ne govorimo o dobro igracu,nego o dobrom treneru.Za dobrog igraca,mozes biti i nijem,da nikad rijeci ne progovoris.
Za dobrog trenera moras biti elokventan,da znas smisleno sastaviti prostoprosirenu recenicu,da preneses svoje zamisli na igrace.
veljaca

#2468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:@veljaca

Ja još čekam odgovore !
hz__semir wrote:A ja te opet pitam, kakav je bio tvoj stav po pitanju Elvira Bolića, koji je bio prvi asistent Kodri? Te drugo pitanje, kakav bi tvoj stav bio po pitanju Barbareza, da je ovaj pristao da bude pomoćnik Sušiću? Isti kao prema Baljiću ili drugačiji? Ako je drugačiji, molio bih te za obrazloženje odgovora, šta to Bolić i Barabarez imaju, pa mogu biti pomoćnici ili selektori, a Baljić nema? I samo ako može konkretno, bez one paglu priče tipa "Harmonikaš", "Pjevač" i slične gluposti.
Pazi, previdio sam ovo tvoje pitanje. Sorry .... Evo odgovor:
Po meni za svoje pomocnike - odgovoran je onaj koji ih bira. Na osnovu pomocnika - moze se zakljuciti puno i o onome koji ih je izabrao ( da li zbog raznih pritisaka, da li zbog svoje (ne)strucnosti, da li zbog svojih simpatija, da li zbog stele, itd .... ).
Po pitanju Elvira Bolica, kao i po pitanju Barbareza, kao i Baljica - da sam selektor ( a hvala Bogu nisam ) ne bih nikada uzimao nekog ako nije provjeren - jer bih samim time sebi uradio medvedju uslugu ...
Postoje i selektori koji biraju PODOBNE a ne SPOSOBNE. Postoje i selektori koji ne zele jake ljude u strucnom stabu - jer se onda oni ne mogu pitati za sve .....Takodjer postoje i selektori koji zele sto jacu ekipu oko sebe - jer znaju da se samo timski moze do uspijeha.... Ljudi su razliciti, pa i selektori - jer su i oni samo ljudi koji obavljaju selektorsku funkciju jedan period - dok ih - kao i trenere - ne otjeraju ( na zalost ) ...

klixober

#2469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

anonimni clan wrote:Prvo...Louis Van Gaal itekako prica igracima tokom utakmice i jedan je od najtemperamentnijih i najelokventnijih trenera.Znaci,totalna suprotnost od Papeta.

E drug moj ovaj Van Gaal kojeg ja gledam je drugaciji od onog kojeg ti gledas............... :lol: :lol: :lol: :lol:
Hrvatska je napravila rezultat jednom i znas kada ce ga ponoviti? Nikad!!!!!!!!!
Ist kao sto smo mi napravili baraz.I znas kad cemo ga ponoviti? Mozda............ nekad........... :? :? :?
Bilo bi mi drago da grijesim ali ova generacija je ispucala svoj maximum.........Moracemo sacekati neku drugu generaciju ........sto ce nazalos malo potrajati........

I ti si kontradiktoran.Pricas o pobjednickom mentalitetu i vjeri u sebe a pominjes Hrvatsku u utakmici sa Njemackom.Pa ako te osobine ima i jedna ekipa onda je to Njemacka....... :lol: :lol: :lol: :lol:
U nedostatku argumenata se obicno upotrebljava mnogo smajlija da se zamagli nemogucnost odgovora :P
Ocito ti bas i nisi gledao Van Gaal-a,jer drugacije sebi ne mogu objasniti da mislis da ne prica sa igracima.O njegovim intervjuima i press konferencijama da ne govorim,kako sve argumentovano i tecno isprica,totalna suprotnost od Papeta.
Meni je bilo mucno gledati Papeta na press konferenciji kako sa sa naocalama muci procitati spisak igraca koje poziva na okupljanje.Kao da analizira strutkuru atoma,a ne nabraja imena igraca koja bi trebao znati napamet.
Dialer

#2470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

komeba wrote: Ko je ovdje dijete,sam pokazujes.
Ne govorimo o dobro igracu,nego o dobrom treneru.Za dobrog igraca,mozes biti i nijem,da nikad rijeci ne progovoris.
Za dobrog trenera moras biti elokventan,da znas smisleno sastaviti prostoprosirenu recenicu,da preneses svoje zamisli na igrace.
Opet Kapelo je pricljiv i Van Gaal i Lippi i kamara trenera. drugo je sto ste vi navikli na sabanluk,pa i dalje hocete shabane. COek je smiren,kaze sto treba,nema potrebe da skace nesto,u ostalom ovu su bile prijateljske utakmice,nije bilo potrebe za histerijom.
and

#2471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

da li je pokojni valerij lobanovski bio dobar trener?
da li je bio pričljiv?
klixober

#2472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

and wrote:da li je pokojni valerij lobanovski bio dobar trener?
da li je bio pričljiv?
Onaj pijano? On nije mogao od vodke recenicu sastaviti.Sasvim prosjecan trener.
and

#2473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

komeba wrote:
da li je bio pričljiv?
edituj ovo dok neko nije pročitao :mrgreen:
nego,da li bi po vama murinjo bio dovoljno stručan da bude papetov pomoćnik?
klixober

#2474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

and wrote:
komeba wrote:
da li je bio pričljiv?
edituj ovo dok neko nije pročitao :mrgreen:
Zasto molim lijepo? On kao notorni alkoholicar je mogao da uspije samo u komunizmu,Ukrajini i Dynamu,iza koejg je stajala cijela drzava.
Da je bio ista posebno kao trener,trazio bi ga neki ozbiljniji evropski klub.Ovako,u evropskim okvirima,sasvim prosjecan trener.
johnny_blazze

#2475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by johnny_blazze »

selektor koji moze zadovoljiti bar ove na forumu a da ne govorim u drzavi nije se jos rodio a sumnajm da ce se roditi, pa sta ljudi ocekuju jedan je alkoholicar, durgi je cirkusant, treci je glup :? :? :? :? :? ima li bar jedan da valja
Locked