Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#102626 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Fakat kada skontaš koliki su gubitci po Evropi, samo do Tv prava, pa sponzori, mi smo ovdje kamilica .
Charuga
Globalni moderator

#102627 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Nije prije Corone, nego kad se prvenstvo prekinulo.

I Amar je prvi raspustio ekipu, pa su mu se neki ovde smijali. Na kraju ih svi raspustiše.

To za prevelike plate stoji, i treba malo to izbalansirati, ali daj Bože.
budzetlija

#102628 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Charuga wrote: 23/03/2020 11:14 Nije prije Corone, nego kad se prvenstvo prekinulo.

I Amar je prvi raspustio ekipu, pa su mu se neki ovde smijali. Na kraju ih svi raspustiše.

To za prevelike plate stoji, i treba malo to izbalansirati, ali daj Bože.
Evo 22.12

https://www.faktor.ba/vijest/dzubur-sve ... elja/63528
avetinja

#102629 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Naravno da nema para, kao da neki klub u BiH ima pare. Znate dobro šta znači kada vlasnik smanji priliv sredstava. Šta mislite, da se sve ovo neće odraziti na vas?! Aha, kako da ne. Nigdje veze je rasprava. Svi klubovi će osjetiti posljedice, smanjuju se plate, otpuštaju igrači, a ovdje se vodi ovakva rasprava.
budzetlija

#102630 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

avetinja wrote: 23/03/2020 11:35 Naravno da nema para, kao da neki klub u BiH ima pare. Znate dobro šta znači kada vlasnik smanji priliv sredstava. Šta mislite, da se sve ovo neće odraziti na vas?! Aha, kako da ne. Nigdje veze je rasprava. Svi klubovi će osjetiti posljedice, smanjuju se plate, otpuštaju igrači, a ovdje se vodi ovakva rasprava.
Nam je predstavnik kompanije VCTY koja ima godisnji promet 14 milijardi, cisto sumnjam da ovo sto oni daju predstavlja nesto za njih, iz malog dzepa to oni vade ko Brada kad trazi 40 feninga sto ima nedje u zadnjem dzepu :D

Znam ja to sve, ali fakat niko u ligi ne kuka ko zeljeznicar, niko. Nema izjave da se ne proziva vlast da treba davati pare, pa koja je bit postojanja na takav nacin?
A ovo za Evropu, zabole me... eto im sad bahatost, plate na godisnjem nivou po 20,30 pa i vise miliona, hoce ligu za bogate, ma mrs.
avetinja

#102631 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

budzetlija wrote: 23/03/2020 11:49 Nam je predstavnik kompanije VCTY koja ima godisnji promet 14 milijardi, cisto sumnjam da ovo sto oni daju predstavlja nesto za njih, iz malog dzepa to oni vade ko Brada kad trazi 40 feninga sto ima nedje u zadnjem dzepu :D

Znam ja to sve, ali fakat niko u ligi ne kuka ko zeljeznicar, niko. Nema izjave da se ne proziva vlast da treba davati pare, pa koja je bit postojanja na takav nacin?
A ovo za Evropu, zabole me... eto im sad bahatost, plate na godisnjem nivou po 20,30 pa i vise miliona, hoce ligu za bogate, ma mrs.
Bogataši imaju para baš zbog toga što gledaju svaku marku. Ko zna koliko će njega pogoditi ova kriza. Moguće je da ostanete bez vlasnika, jer mu to predstavlja skup hobi. Kažem možda, ništa ne tvrdim, ništa ne prognoziram, samo onako kažem. Zato mi je malo bezveze busanje sa vlasnikom.

Željo je imao velike finansijske projekte koje niti jedan klub u BiH ne bi mogao uraditi bez pomoći UEFE, vlasti, donatora i navijača. 2 miliona KM je ogromno za svaki klub. I vi ste pričali o nekakvoj akciji za stadion kada je ono bilo aktuelno, a išla je i priča o davanju Koševa. Nema niko para da može sam da uradi nešto.
Bazinga1234

#102632 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

NK Osijek svojim igračima i zaposlenicima smanjio plate za 50%.
Tomahawk11
Globalni moderator

#102633 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Meni je nevjerovatno da se još ovog mjeseca nešto smanjuje, mijenja, pa do neki dan je sve funkcionisalo :-)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#102634 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

@avetinja Sto je babi milo.....
avetinja

#102635 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Pitar sa Kariba wrote: 23/03/2020 12:40 @avetinja Sto je babi milo.....
Svi ovdje znaju da mene ne interesuju mnogo klubovi i da to gledam kao vid zabave, tako da mi je svejedno hoćete li i dalje imati vlasnika ili ne.
budzetlija

#102636 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

avetinja wrote: 23/03/2020 11:59
budzetlija wrote: 23/03/2020 11:49 Nam je predstavnik kompanije VCTY koja ima godisnji promet 14 milijardi, cisto sumnjam da ovo sto oni daju predstavlja nesto za njih, iz malog dzepa to oni vade ko Brada kad trazi 40 feninga sto ima nedje u zadnjem dzepu :D

Bogataši imaju para baš zbog toga što gledaju svaku marku. Ko zna koliko će njega pogoditi ova kriza. Moguće je da ostanete bez vlasnika, jer mu to predstavlja skup hobi. Kažem možda, ništa ne tvrdim, ništa ne prognoziram, samo onako kažem. Zato mi je malo bezveze busanje sa vlasnikom.

Željo je imao velike finansijske projekte koje niti jedan klub u BiH ne bi mogao uraditi bez pomoći UEFE, vlasti, donatora i navijača. 2 miliona KM je ogromno za svaki klub. I vi ste pričali o nekakvoj akciji za stadion kada je ono bilo aktuelno, a išla je i priča o davanju Koševa. Nema niko para da može sam da uradi nešto.
Brkas pojmove, pricas o projektima ok :thumbup: Dzubur trazi pare za funkcionisanje kluba :-)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#102637 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

avetinja wrote: 23/03/2020 12:46 Svi ovdje znaju da mene ne interesuju mnogo klubovi i da to gledam kao vid zabave, tako da mi je svejedno hoćete li i dalje imati vlasnika ili ne.
Slazem se, kad na kraju podvuces crtu ovo je samo razbibriga.
Nego glede tvoje projekcije, vama je onda bolje da odmah stavite kljuc u bravu, manje ce stete biti. Da se mene pita, vec danas! :mrgreen:
avetinja

#102638 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

budzetlija wrote: 23/03/2020 12:48 Brkas pojmove, pricas o projektima ok :thumbup: Dzubur trazi pare za funkcionisanje kluba :-)
To je opet opravdano, ako se radi o razumnoj cifri. Eh sad, šta je to razumna cifra trebalo bi utvrditi na osnovu budžeta i raspodjele pa koliko bude. Ne očekujem velike cifre.

Pitar sa Kariba wrote: 23/03/2020 12:53 Slazem se, kad na kraju podvuces crtu ovo je samo razbibriga.
Nego glede tvoje projekcije, vama je onda bolje da odmah stavite kljuc u bravu, manje ce stete biti. Da se mene pita, vec danas! :mrgreen:
Glede tvoje projekcije, najbolje je da se svi ostali ugase, a da vas proglašavaju šampionima dok se ne pojave drugi klubovi. :mrgreen:
budzetlija

#102639 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Ne moze bolan klub obitavati na nacin da zivi od finansijske pomoci vlasti, pa jarane tu se izdvajaju i moje pare i onog bolesnog i onog zavoda iz Pazarica... pusti bolan vise 25 godina nakon rata ista prica, koraka se nije maklo.

Ima zdravih kolektiva koji mogu fercerati, ko god ne moze kljuc u bravu. Zasto propadose ovolike firme, zasto se njima nije pomagalo pa da nam svima bude bolje, radna mjesta i to, ali jok hajmo davati zeljeznicaru i neka lova ide u privatne dzepove, dok klub tone li tone.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#102640 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Image
avetinja

#102641 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

budzetlija wrote: 23/03/2020 13:15 Ne moze bolan klub obitavati na nacin da zivi od finansijske pomoci vlasti, pa jarane tu se izdvajaju i moje pare i onog bolesnog i onog zavoda iz Pazarica... pusti bolan vise 25 godina nakon rata ista prica, koraka se nije maklo.

Ima zdravih kolektiva koji mogu fercerati, ko god ne moze kljuc u bravu. Zasto propadose ovolike firme, zasto se njima nije pomagalo pa da nam svima bude bolje, radna mjesta i to, ali jok hajmo davati zeljeznicaru i neka lova ide u privatne dzepove, dok klub tone li tone.
Niko ne traži milionsku cifru niti će to biti cifra na osnovu koje će klub preživljavati. Ne mora direktna pomoć biti u novcu, nego i u smanjenju poreza. Uglavnom, pravi se halabuka oko ničega. Pozvao se čovjek na vlast da i ona pomogne i šta sad.

Vi ste havariju ovdje napravili kada vam nisu izglasali 30 hiljada KM. Tada "niste" imali bogatog vlasnika, nego se pozivalo na saopštenja, kontra glasanja na sljedećim izborima.
budzetlija

#102642 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Nije se digla halabuka nego sprdnja oko da se nije mogla izglasati cifra od 30 milja :lol: Dzubur trazi pomoc vlasti otkako je dosao, eno sam postavio clanak iz decembra, nije bilo Corone na vidiku tad.
A ovo oko poreza, pa to ce svima biti olaksano koliko ja kontam.

Evo ovo je iz decembra :thumbup: nije potrebna svima, a to sto treba zeljeznicaru on se kao poziva na sve klubove :run: cuj ti, on trazi pare za funkcionisanje kluba :oops: pa koji ces kurac na celu kluba, nadji pare, namakni, zar nije zeljeznicar filozofija?
. Svim klubovima je potrebna značajnija finasijska pomoć lokalnih institucija vlasti koja bi omogućila normalnije funkcionisanje klubova - istakao je Džubur.
ganjeta

#102643 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Bazinga1234 wrote: 23/03/2020 12:21 NK Osijek svojim igračima i zaposlenicima smanjio plate za 50%.
Fukare Mađarske :mrgreen:
budzetlija

#102644 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Vi ako srezete plate vise bi dobijali sa biroa :D
LSD

#102645 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

E što ovaj ublehaš leško može šupljirati danima oko nicega, to je cudo jedno.
avetinja

#102646 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

budzetlija wrote: 23/03/2020 14:08 Nije se digla halabuka nego sprdnja oko da se nije mogla izglasati cifra od 30 milja :lol: Dzubur trazi pomoc vlasti otkako je dosao, eno sam postavio clanak iz decembra, nije bilo Corone na vidiku tad.
A ovo oko poreza, pa to ce svima biti olaksano koliko ja kontam.

Evo ovo je iz decembra :thumbup: nije potrebna svima, a to sto treba zeljeznicaru on se kao poziva na sve klubove :run: cuj ti, on trazi pare za funkcionisanje kluba :oops: pa koji ces kurac na celu kluba, nadji pare, namakni, zar nije zeljeznicar filozofija?
. Svim klubovima je potrebna značajnija finasijska pomoć lokalnih institucija vlasti koja bi omogućila normalnije funkcionisanje klubova - istakao je Džubur.
Prema načinu pisanja ne bih rekao da je bila sprdnja. :D

"Svim klubovima..." - Dobro, nije trebao petljati druge, ali nije ništa slaga.
"Normalnije funkcionisanje klubova" - Nigdje nije navedena tačna ili okvirna cifra niti je rečeno da je potrebna cifra na koju bi se klub mogao potpuno osloniti. To bi bila neka regularna pomoć.
Opet kažem, bezveze se raspravlja, nije ništa megalomanski izjavio.
budzetlija

#102647 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

LSD wrote: 23/03/2020 14:43 E što ovaj ublehaš leško može šupljirati danima oko nicega, to je cudo jedno.
Oko nicega :izet: Dzubur ne misli tako.

Image
Ripicipi

#102648 Re: Premijer liga BiH

Post by Ripicipi »

"Priznaju da su upućeni sa stavom navijača koji ne žele prekid prvenstva i kraj sezone po trenutnom stanju na tabeli".
:D
Sa_u_srcu

#102649 Re: Premijer liga BiH

Post by Sa_u_srcu »

Predlazem proslavu titule autima, napravimo jednu kolonu od jedno hiljadu auta i provozamo se gradom, sa nasim zastavama i salovima...moramo titulu proslaviti a moramo malo i Grbavicom se provozati naravno
budzetlija

#102650 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Ripicipi wrote: 23/03/2020 16:15 "Priznaju da su upućeni sa stavom navijača koji ne žele prekid prvenstva i kraj sezone po trenutnom stanju na tabeli".
:D
:lol:

E cuj ti, upuceni su u stav navijaca :lol: Uefa i FIFA na aparatima :lol:
Locked