Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#1051 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Lakat Jebić wrote:helem... :D

evo je pauza, da sumiramo ovo do sad.

velez i olimpik pozitivna iznenadjenja.
leotar i siroki lose otvorili sezonu...

eto nastavite...
Četiri, uslovno rečeno, velikana na vrhu tabele. Kažem uslovno, jer zavisi od toga kome su koji parametri bitni da smatra neki klub velikanom, ali činjenica je da su to jedina četiri kluba koja su osvajala trofeje u bivšoj Jugi, kao i klubovi koji iza sebe sigurno imaju brojnu armiju navijača i simpatizera.

Pozitivna promjena, u svakom slučaju ;)
Gusztav

#1052 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Gusztav »

hz__semir wrote:

eto nastavite...
Četiri, uslovno rečeno, velikana na vrhu tabele. Kažem uslovno, jer zavisi od toga kome su koji parametri bitni da smatra neki klub velikanom, ali činjenica je da su to jedina četiri kluba koja su osvajala trofeje u bivšoj Jugi, kao i klubovi koji iza sebe sigurno imaju brojnu armiju navijača i simpatizera.

Iskreno se nadam da će nas ova četiri kluba predstavljati u Evropi naredne godine. Ko u kom takmičenju.........najmanje bitno ;-) , najbitnije da bude sve regularno i do kraja sezone bez nekih velikih navijačkih izgreda. :)
north

#1053 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by north »

Gusztav wrote:
hz__semir wrote:

eto nastavite...

Iskreno se nadam da će nas ova četiri kluba predstavljati u Evropi naredne godine. Ko u kom takmičenju.........najmanje bitno ;-) , najbitnije da bude sve regularno i do kraja sezone bez nekih velikih navijačkih izgreda. :)
Pa ne bih baš rekao da je nebitno ko u kom takmičenju, barem kada je u pitanja LP, ja se slažem da ova četiri zaslužuju da idu u Europu, ali onakvim redoslijedom kakav je trenutni.....
Omerovim_Koracima

#1054 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Omerovim_Koracima »

Opet su nas tukli,nisu nam penal svirali,ponistili gol itd. Al djaba,steta sto se Jaha nafulo onoliko,nadam se da cemu se vratit vs borac.
Furija!!! 8-) 8-)
Gusztav

#1055 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Gusztav »

@north

U pravu si pasha moj, imamo iste želje, ali ipak tema je PL 2010/2011 pa nisam htio biti baš previše subjektivan (imamo svoju temu) jer se bojim da ne počnu nepotrebna prepucavanja. Ipak kad malo bolje razmislim, lakše je do grupne faze doći kroz Evropsku Ligu nego kroz LP.................a ta grupna faza nam je san još od Rapida Bu. i od tada smo uvijek blizu, ali.........
Obuca9

#1056 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Gusztav wrote:@north

U pravu si pasha moj, imamo iste želje, ali ipak tema je PL 2010/2011 pa nisam htio biti baš previše subjektivan (imamo svoju temu) jer se bojim da ne počnu nepotrebna prepucavanja. Ipak kad malo bolje razmislim, lakše je do grupne faze doći kroz Evropsku Ligu nego kroz LP.................a ta grupna faza nam je san još od Rapida Bu. i od tada smo uvijek blizu, ali.........
Nisi baš u pravu ;)

Ako bi Sarajevo igralo LP, mi bi bili nosioci u drugom pretkolu, tako da bi imali relativno lakši posao da dođemo do trećeg pretkola, a onda nam ostaje duel sa jednim nenosiocem. U slučaju da ih prođeš, imaš zagarantovanu grupnu fazu, samo je pitanje da li LP ili EL, jer ko ispadne u četvrtom pretkolu LP ide direktno u grupe EL.

A i ako ispadneš u trećem pretkolu LP, ideš u četvrto pretkolo EL i opet igraš sa nosiocem (kao mi sa Clujom lani) i imas drugu priliku za grupu. Znači u oba slučaja, za grupnu fazu EL ti je potrebno i dovoljno da izbaciš samo jednog nosioca.

Dok bi recimo za isti poduhvat, ako bi krenuo iz EL morao izbaciti dva nosioca. U prvom i drugom pretkolu bi Sarajevo bilo sigurno nosilac (kao i Zrinjski ove godine), dok u trećem i četvrtom pretkolu sigurno ne bi bio nosilac. A uz to, nemaš ni šansu za popravni, ako ispadneš u trećem pretkolu, vozdrica.

Uz sve to, treba dodati i činjenicu za učešće u pretkolu LP od UEFA-e dobija 340.000 eura, dok za jedno pretkolo u EL dobijaš samo 70.000 eura. Zato i imaš situaciju kao lani, kad je Sarajevo recimo dobacilo do četvrtog pretkola, ali zaradilo 210.000 eura, čak 130.000 eura manje nego Zrinjski kojeg je Slovan natamburo odmah u prvoj utakmici.

Tako da dileme, šta je bolje LP ili EL, definitvno nema ;)
LSD

#1057 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

Šta kaže Voovoozela, gospoda razigrava na 5-0 dok se seljacine napinju ko žabe za 8-0 :lol: :lol:
belafonte

#1058 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by belafonte »

Znači, plačem :lol: :lol:

Voovoozela :thumbup:
Gusztav

#1059 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Gusztav »

hz__semir wrote:

Nisi baš u pravu ;)

Ako bi Sarajevo igralo LP, mi bi bili nosioci u drugom pretkolu, tako da bi imali relativno lakši posao da dođemo do trećeg pretkola, a onda nam ostaje duel sa jednim nenosiocem. U slučaju da ih prođeš, imaš zagarantovanu grupnu fazu, samo je pitanje da li LP ili EL, jer ko ispadne u četvrtom pretkolu LP ide direktno u grupe EL.

A i ako ispadneš u trećem pretkolu LP, ideš u četvrto pretkolo EL i opet igraš sa nosiocem (kao mi sa Clujom lani) i imas drugu priliku za grupu. Znači u oba slučaja, za grupnu fazu EL ti je potrebno i dovoljno da izbaciš samo jednog nosioca.

Dok bi recimo za isti poduhvat, ako bi krenuo iz EL morao izbaciti dva nosioca. U prvom i drugom pretkolu bi Sarajevo bilo sigurno nosilac (kao i Zrinjski ove godine), dok u trećem i četvrtom pretkolu sigurno ne bi bio nosilac. A uz to, nemaš ni šansu za popravni, ako ispadneš u trećem pretkolu, vozdrica.

Uz sve to, treba dodati i činjenicu za učešće u pretkolu LP od UEFA-e dobija 340.000 eura, dok za jedno pretkolo u EL dobijaš samo 70.000 eura. Zato i imaš situaciju kao lani, kad je Sarajevo recimo dobacilo do četvrtog pretkola, ali zaradilo 210.000 eura, čak 130.000 eura manje nego Zrinjski kojeg je Slovan natamburo odmah u prvoj utakmici.

Moj previd, zaboravio sam..........tako je i Dinamo ZG nakon ispadanja iz LP došao u priliku preko mađarskog Gyora da uđe u grupnu fazu. Izvinjenje. A jesi li siguran da bi mi bili nositelji u drugom pretkolu kvalifikacija za LP sljedeće godine. Čini mi se da ima puno onih iz bivših sovjetskih rep. koji imaju dosta bodova iz prethodnih godina.
JThomas

#1060 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by JThomas »

očekujem najmanje dva gola lazille i jedan zebe u širokom 8-)
KPNCTNJAH

#1061 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by KPNCTNJAH »

Izvinjavam se zbog off-topica, ali samo bih da postavim parove 6. kola, pa vi nastavite

Zrinjski - Buducnost 1
Slavija - Rudar P. X
Drina Z. - Travnik X
Sloboda - Leotar 1
Velez - Zvijezda 1
Celik - Olimpik X
S.Brijeg - Zeljeznicar 1
Sarajevo - Borac 1
Obuca9

#1062 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Gusztav wrote:
hz__semir wrote:

Nisi baš u pravu ;)

Moj previd, zaboravio sam..........tako je i Dinamo ZG nakon ispadanja iz LP došao u priliku preko mađarskog Gyora da uđe u grupnu fazu. Izvinjenje. A jesi li siguran da bi mi bili nositelji u drugom pretkolu kvalifikacija za LP sljedeće godine. Čini mi se da ima puno onih iz bivših sovjetskih rep. koji imaju dosta bodova iz prethodnih godina.
Da smo ove godine igrali bili bi nosioci, takodjer 90% su šanse da ako se iduće godine plasiramo u LP, da budemo nosioci u drugom pretkolu.
armin071

#1063 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by armin071 »

KPNCTNJAH wrote:Izvinjavam se zbog off-topica, ali samo bih da postavim parove 6. kola, pa vi nastavite

Zrinjski - Buducnost 1
Slavija - Rudar P. X
Drina Z. - Travnik X
Sloboda - Leotar 1
Velez - Zvijezda 1
Celik - Olimpik X
S.Brijeg - Zeljeznicar 1
Sarajevo - Borac 1
:thumbup:
burek_in_space

#1064 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by burek_in_space »

31. Aug. 2010. 00:31 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» Baron_Samedi

30 dana

31. Aug. 2010. 00:43 Banned user for reason “ignoriranje upozorenja moderatora”
» Baltazar_khan, LSD, zeljonista, Omerovim_Koracima

14 dana
Ajatolah_

#1065 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Ajatolah_ »

Valjda će tema sada krenuti u pravom smjeru.

Dakle, slijedi nam 6. kolo, a parovi su sljedeći:

Sloboda - Leotar
Široki - Željezničar
Drina - Travnik
Velež - Zvijezda
Čelik - Olimpik
Slavija - Rudar
Sarajevo - Borac
Zrinjski - Budućnost

Očekujem pobjede domaćina svuda, osim možda u utakmici između Drine i Travnika, zbog slabe Drine koja po svim prilikama ispada iz "društva najboljih". :-)
kokuz_sa

#1066 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by kokuz_sa »

EdoI wrote:Valjda će tema sada krenuti u pravom smjeru.

Dakle, slijedi nam 6. kolo, a parovi su sljedeći:

Sloboda - Leotar
Široki - Željezničar
Drina - Travnik
Velež - Zvijezda
Čelik - Olimpik
Slavija - Rudar
Sarajevo - Borac
Zrinjski - Budućnost

Očekujem pobjede domaćina svuda, osim možda u utakmici između Drine i Travnika, zbog slabe Drine koja po svim prilikama ispada iz "društva najboljih". :-)
mozda i u zenici bude iznenadjenje..nekako mi je olimpik jako lud..odigra katastrofalno protiv zelje a onda BUM igra kao preporodjen..iako je zijanio zadnje kolo po prikazanoj igri je trebao pobijediti
Joey Tribbiani

#1067 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Joey Tribbiani »

odmah da ti kazem da ovo tvoje nista ne valja :D s moje tačke gledista. sve ok, osim dvije tekme

prvo, travnik da igra protiv najgore ekipe na svijetu, u gostima ne zna, nece, sta li...igraju samo kuci. Da Bog da me razuvjerili.

drug, nemoze kec bit na pecari :-D bice x2 aBd
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1068 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bordo gandalf »

Evo moja prognoza :)

Sloboda - Leotar-1
Široki - Željezničar-x
Drina - Travnik-2
Velež - Zvijezda-1
Čelik - Olimpik-1x
Slavija - Rudar-1
Sarajevo - Borac-1
Zrinjski - Budućnost-1
Dammme

#1069 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Dammme »

Sloboda - Leotar-1
Široki - Željezničar-1x
Drina - Travnik-1x
Velež - Zvijezda-1
Čelik - Olimpik-1x
Slavija - Rudar-1
Sarajevo - Borac-1
Zrinjski - Budućnost-1
Deriguz

#1070 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Deriguz »

da se jos moze igrati vise od jednog para :roll:
Jalijas TM'87

#1071 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Jalijas TM'87 »

---Sloboda / Leotar 1
---Široki / Željezničar X2
---Drina / Travnik 1
---Velež / Zvijezda 1
---Čelik / Olimpik- X
---Slavija / Rudar 2
---Sarajevo / Borac 2
---Zrinjski / Budućnost 1
Alkos

#1072 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Alkos »

Jalijas TM'87 wrote:---Sloboda / Leotar 1
---Široki / Željezničar X2
---Drina / Travnik 1
---Velež / Zvijezda 1
---Čelik / Olimpik- X
---Slavija / Rudar 2
---Sarajevo / Borac 2
---Zrinjski / Budućnost 1
:lol: :lol:

Sta ima jos jalijasu?! :mrgreen:
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#1073 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by punk's not dead »

Sloboda - Leotar-1 (valjda je svima poznata igra slobode kuci)
Široki - Željezničar-x2 (kvalitretniji smo od uskog i mozemo im uzeti citav plijen,naravno,pod uslovom da nas nas sudija ne bude masakrirao)
Drina - Travnik-1 (kakav travnik)
Velež - Zvijezda-1 (ovo bi velez trebao uzeti,mada ni ova zvijezda nije za baciti i mogli bi velezovci dobro oznojiti guzove)
Čelik - Olimpik-x (ovdje predvidjam x ko kuca)
Slavija - Rudar-1 (slavija uzima lagano)
Sarajevo - Borac-1x (jufke bi ovo trebale dobiti,mada ni nerijeseno nije nemoguce)
Zrinjski - Budućnost-1 (zrinja ovo uzima glat)
JThomas

#1074 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by JThomas »

ma dole je uglavnom korektno suđenje. ja se puno više bojim mašenja praznih golova k'o u tuzli.
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#1075 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by punk's not dead »

JThomas wrote:ma dole je uglavnom korektno suđenje. ja se puno više bojim mašenja praznih golova k'o u tuzli.

na to sam i mislio,nadam se da ce i ovoga puta biti sve korektno :thumbup: kad mogu svi u dolini igrati bez ikakvih malverzacija,zasto i mi nebi mogli.
Locked