Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hrasno38 wrote:Da, da, da ali momcino na samoj utakmici i na slavlju poslije utakmice u samom stadionu nije bacena niti jedna petardica a da ne govorim o cemu jacem, a 80.000 ljudi je tu bilo. A neredi su se dogodili sutradan ujutro nakon festanja po kafanama i ovdje Barcelona nece biti kaznjenja radi divljanja njihovih navijaca "po ulici".
Da, zato sto tamo policija i obezbjedjenje na stadionu znaju obavljati svoj posao.
Van stadiona se to vec ne moze kontrolisati.
Dakle navijaci su ovdje i tamo isti, ali je policija razlicita.
hrasno38 wrote:Da, da, da ali momcino na samoj utakmici i na slavlju poslije utakmice u samom stadionu nije bacena niti jedna petardica a da ne govorim o cemu jacem, a 80.000 ljudi je tu bilo. A neredi su se dogodili sutradan ujutro nakon festanja po kafanama i ovdje Barcelona nece biti kaznjenja radi divljanja njihovih navijaca "po ulici".
Da, zato sto tamo policija i obezbjedjenje na stadionu znaju obavljati svoj posao.
Van stadiona se to vec ne moze kontrolisati.
Dakle navijaci su ovdje i tamo isti, ali je policija razlicita.
Ne, nego zato sto su ljudi (a ne majmuni) shvatili da im je to razonoda u kojoj ce se sa svoje stolice isprazniti glasovima, dlanovima i nervozom a ne odlucujuca bitka sa koje ce se vratiti razbijenih glava i u kojoj su svjesni da su u marisani sa policijom uvijek donji. I jos jedna stvar kad se ispravlja na ovoj temi cijelo vrijeme: nisu isti navijaci nego huligani, jer navijaci ovdje cijelo vrijeme pokusavaju da probude isprane mozgove i pokazu im da su oni najveci razlog sranja po sportskim terenima i da nisu nikakva kaznena ekspedicija koja je ovlastena da silom uvodi red u drzavi i sportskim terenima.
Stavrno mi nisi jasan sa svojim teorijama i price o zakazivanju policije i obezbjedjenja. Po tvojoj teoriji na sve susrete bi trebalo dovesti vojsku i policiju i svaki sportski susret tretirati kao "dan D". Halo, to je sportski susret i to je zabava a ne mjesto za ubijanje.
Ja sam dobio pendrek u glavu i jos uvijek me malo boli jedna noga, nosacu na glavi oziljak citav zivot zbog retardiranog degena od policajca!
A samo sam stajao, da sam mogao otici kuci, nisam!
Niti sam uletio na stadion niti sam mogao izaci prije ostalih jer su vrata bila zakljucana!
Ko i uvijek dokazali ste da ste nesposobni zauzdat ko vam se iole usprotivi!
Mene ko gradjanina koji je dosao bodriti svoj tim niste zastitili, suplju pricu ostavite za glupe ljude
Pisanje ljudi koji nisu prisustvovali dogadjaju je krajnje glupo, vidjeli ste snimak sa stadiona i pola minute snimka ispred stadiona. Ja sam citavo vrijeme gledao, policija je stajala na 30 metara od onih koji su ih gadjali cim su stigli, nisu im mogli prnuti cak ni uz pomoc suzavca i brojnosti.
Udarali su nevine promatrace koji su il samo stajali il pokusali doci do svojih kola.
Ako policajcu zakon dozvoljava da mene napada jer imam SAL oko vrata onda nek se goni u pm citava drzava!
hrasno38 wrote:
Ne, nego zato sto su ljudi (a ne majmuni) shvatili da im je to razonoda u kojoj ce se sa svoje stolice isprazniti glasovima, dlanovima i nervozom a ne odlucujuca bitka sa koje ce se vratiti razbijenih glava i u kojoj su svjesni da su u marisani sa policijom uvijek donji.
Pa su onda poslije izasli sa stadiona i onda poceli razvaljivati, paliti i tuci se sa policijom?
hrasno38 wrote:
Stavrno mi nisi jasan sa svojim teorijama i price o zakazivanju policije i obezbjedjenja. Po tvojoj teoriji na sve susrete bi trebalo dovesti vojsku i policiju i svaki sportski susret tretirati kao "dan D". Halo, to je sportski susret i to je zabava a ne mjesto za ubijanje.
Nije to 'moja teorija' vec logicko zakljucivanje.
Na utakmice visokog rizika treba dovesti dovoljno specijalne policije da sprijeci eventualne sukobe.
No nije samo do broja policajaca. Cemu sluze kamere? Cemu sluze krivicne prijave? Cemu sluzi sudstvo? Za visestruke ili teske prijestupnike jednostavno nek slijedi zabrana ulaska na stadion. Na stadionu umjesto da mlatis nevine ljude fino pregledaj kamere i poslije prijave na vrata posalji.
Nije za to potrebna vojska.
ja logike majko moja... nista... od sada neka huligani u bih divljaju po ulicama pa ce ih cika hrasno braniti...
pa zivota ti koja je razlika izmedju onoga koji divlja na ulici i onog koji divlja na stadionu? sta pokusavas dokazati? je li ja to vidim da ti pravdas te nerede?
pa tek se sada vidi razlika izmedju navijaca sarajeva i tebe... ovdje su svi redom osudjivali nerede na kosevu dok si ti glumio moralistu i nabijao svima to na nos... kao da smo sljam najveci samo zato sto navijamo za sarajevo... ovima se ipak moze progledati kroz prste jer ne navijaju za fks jel'?
e pa "momcino"... to sto klub nece biti kaznjen ne opravdava ovakvo ponasanje... ili opravdava... ipak to nisu, ponavljam, navijaci fks...
hrasno38 wrote:
dovoljno je da uzmes broj povrijedjenih i uhapsenih (ne brojeci policajce) pa pogledas ko se tukao s murijom i ko je ulijetao na teren i sve ce ti biti jasno
ako smo moja 2 druga i ja dobili batine ni krivi ni duzni policija je debelo zakazala sto se tice mene i kapak
saso mange wrote:dovoljno je da uzmes broj povrijedjenih i uhapsenih (ne brojeci policajce) pa pogledas ko se tukao s murijom i ko je ulijetao na teren i sve ce ti biti jasno
ako smo moja 2 druga i ja dobili batine ni krivi ni duzni policija je debelo zakazala sto se tice mene i kapak
Ako si HZ, onda si i kriv i dužan. Jel' tako hrasno?
saso mange wrote:dovoljno je da uzmes broj povrijedjenih i uhapsenih (ne brojeci policajce) pa pogledas ko se tukao s murijom i ko je ulijetao na teren i sve ce ti biti jasno
NE, ako si huligan i hoces da se kurcis onda si i kriv i duzan a pogotovo ako mislis da si toliko zajeban da mozes da se mlatis ili da mlatis policiju. Kolateralne stete uvijek ima i uvijek ce je biti, ma sta da je u pitanju.
@saso mange bio sam na bezbroj utakmica sa svojom rajom i fudbalskih i kosarke i reprezentacije i nikad niko me nije ni dohvatio od policije niti bilo koga od moje raje jer nam se nije moglo desiti da budemo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Zato covjek ima glavu i mozak u njoj da bi skontao neke stvari a ne da dobija pendrekom po njoj.
hrasno38 wrote:
NE, ako si huligan i hoces da se kurcis onda si i kriv i duzan a pogotovo ako mislis da si toliko zajeban da mozes da se mlatis ili da mlatis policiju. Kolateralne stete uvijek ima i uvijek ce je biti, ma sta da je u pitanju.
@saso mange bio sam na bezbroj utakmica sa svojom rajom i fudbalskih i kosarke i reprezentacije i nikad niko me nije ni dohvatio od policije niti bilo koga od moje raje jer nam se nije moglo desiti da budemo na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Zato covjek ima glavu i mozak u njoj da bi skontao neke stvari a ne da dobija pendrekom po njoj.
50-ak metara od tuce nije pogresno mjesto i vrijeme, nego pogresni ljudi u muriji
hrasno38 wrote:
i po tebi je kolateralna steta opravdana... pa onda opravdaj i ona auta sto su porazbijana kada su ovi kamenovali policiju...
evo meni se nedavno desilo da u jednom lokalu u gradu dobijem flasu u glavu ni kriv ni duzan... lik je fulio ovog kome je bila namijenjena i pogodio mene... znaci nije on kriv... kriv sam ja jer sam dosao u taj lokal... ipak sam ja tu kolateralna steta jel'?
Pojedinci ovdje pozivaju da se neke probleme u društvu policija riješava batinama, a na drugoj strani su apsolutno protiv toga da i navijači batinama rješavaju probleme u našoj kriminaliziranoj ligi i probleme sa kriminaliziranim ljudima na čelu klubova. Dvostruki standardi
Očekujem od Hrasno38 ekspoze o skandiranju tako malih na utakmici finala kupa upućenom rahmetli HASETU!
Sramota, kakvi kreteni majko mila!
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!!!!!
Bordolini wrote:hrasno je postao gori od cikcange (i njegovih 18 nickova), iskulirajte ga, dok bez razloga negdje ne dobije po glavi nece se on opametiti.
vrlo dobro primjeceno kolega, vrlo vjerovatno opsjednutost i mrznja prema hz i fcs mu je pomutila rasudjivanje.
sumirprimus wrote:Sta je to bilo sinoc,tuca medjusobno,s policijom,gostujucim?
Ma međusobno, ako se onakvi uopšte mogu smatrati dijelom navijača Zaštitari i kornjače gledaju skulirano, kao i vođe navijača, tek kada su prestali onda kornjače nešto ulijeću, lafo hvataju jednog po jednog, lakrdija...
ultima_palabra wrote:Zaštitari i kornjače gledaju skulirano, kao i vođe navijača, tek kada su prestali onda kornjače nešto ulijeću, lafo hvataju jednog po jednog, lakrdija...
Izvini ali to im je pametnije nego da ulijeću u masu odmah gdje bi mogli nastradati nedužni. Možda je ipak policija nešto naučila.
@zonbirile Objasni ti snimak na kojem policajac s 4 metra iza leđa baca pendrek da bi pogodio jednog od navijača koji nije ni učestvovao u belaju već se sklonio u kafanu odakle su ga izvukli.