Sto se tice buducnosti >nadam se< da je begovic rijesenje br.1 uz supica i onog malog iz mlade repke (koji je protiv talijana prekjuce bio odlican) - sto se tice golmana ne sekiram se ali odbrana i vezni defanzivci
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
solo1
#26 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Realno sva tri gore navedena su prosjecni golmani (kao i repka). Keno je iskusniji od supica ali supic je protiv turske, armenije i belgije odradio posao fenomenelano - sinoc je svakako u cijeloj repki bila kriza pa nije za osudu ni on.
Sto se tice buducnosti >nadam se< da je begovic rijesenje br.1 uz supica i onog malog iz mlade repke (koji je protiv talijana prekjuce bio odlican) - sto se tice golmana ne sekiram se ali odbrana i vezni defanzivci
no to nije tema nase emisije
-
jale2003
#27 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Halo ba, pa tu nema potrebe za daljni razgovor.. ide ovako.
Keno je broj jedan golman, dokazan u zadnjih godina i ostat ce to makar sledecih 2-3 godine
Nemanja me zabrinuo sa onim od jucer, lopte u zraku i procjena 'set playa' se moraju usavrsiti da ostane u prilici za drzavni tim.
Asmir je velika nepoznanica, mada sam ga gledao par tekmi za Porthsmout sa pocetka sezone kada je James bio povrijedjen. Mogu reci da sam zadovaljan, odlican pregled igre i cesto je ostavljan u mat poziciji sa jakin Engleskim spicevima. Po meni, potencijan i ako nastavi da brani za Ipswitch dobro postat ce ubrzo broj 2 iza Hasagica.
Keno je broj jedan golman, dokazan u zadnjih godina i ostat ce to makar sledecih 2-3 godine
Nemanja me zabrinuo sa onim od jucer, lopte u zraku i procjena 'set playa' se moraju usavrsiti da ostane u prilici za drzavni tim.
Asmir je velika nepoznanica, mada sam ga gledao par tekmi za Porthsmout sa pocetka sezone kada je James bio povrijedjen. Mogu reci da sam zadovaljan, odlican pregled igre i cesto je ostavljan u mat poziciji sa jakin Engleskim spicevima. Po meni, potencijan i ako nastavi da brani za Ipswitch dobro postat ce ubrzo broj 2 iza Hasagica.
Last edited by jale2003 on 15/10/2009 20:03, edited 1 time in total.
-
elSaik
#28 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ne mogu da vjerujem, ali fakat...
Šehić je kvalitetniji golman od Supića i naša budućnost. S tim da ni Hađiđulbić nije loš, ali o njemu ću nakon dvomeča sa Veležom za koji dan. Od ova 3 današanja izbora, Kenan je broj 1, a Begović broj 2. Supić je najlošiji od njih.
Šehić je kvalitetniji golman od Supića i naša budućnost. S tim da ni Hađiđulbić nije loš, ali o njemu ću nakon dvomeča sa Veležom za koji dan. Od ova 3 današanja izbora, Kenan je broj 1, a Begović broj 2. Supić je najlošiji od njih.
- Dammme
#29 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Slažem se i ja a koliko vidim i većina da je Keno broj 1, ali ipak mislim da je Supić broj 12, a Begović broj 16. To ne znači da se moje mišljenje neće promijeniti do baraža ako neko od njih poboljša formu. Isto tako se nadam da će naš prvi golman(Keno) početi braniti u svom klubu.
- Neelix
#30 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
elSaik wrote:
Šehić je kvalitetniji golman od Supića ...
i toliko o tvojoj objektivnosti.
alaim je zenga za obojicu
-
The Silent Man
#31 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Golman treba da ima KONSTANTNOST - da se na njega ekipa moze oslonit/gradit igru!
Rjetki su golmani koji su uvjek za petice kao Casillas...
Supic je jako promjenjive forme...
Sa Turskom je igrao/branio za petice,sa Spancima objektivno za keca!
Stavit njega u utakmicu je ko lutrija ne znas sta ce te zadesit.
Hasagic je bar stalno neka trica,ponekad cetvorka!
Zato Keno.
A Begovic ima vremena da se dokaze.
Rjetki su golmani koji su uvjek za petice kao Casillas...
Supic je jako promjenjive forme...
Sa Turskom je igrao/branio za petice,sa Spancima objektivno za keca!
Stavit njega u utakmicu je ko lutrija ne znas sta ce te zadesit.
Hasagic je bar stalno neka trica,ponekad cetvorka!
Zato Keno.
A Begovic ima vremena da se dokaze.
- jeza u ledja
#32 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Keno
Mada, mislim da je subjektivno otvarati topic o golmanu dan nakon tekme u kojoj je jedan od njih igrao katastrofalno. Da si otvorio nakon Turske, anketa bi bila drukcija.
Mada, mislim da je subjektivno otvarati topic o golmanu dan nakon tekme u kojoj je jedan od njih igrao katastrofalno. Da si otvorio nakon Turske, anketa bi bila drukcija.
-
elSaik
#33 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Sreća pa postoji statistika:
1. Hasagić - 10 utakmica - 10 golova
2. Supić - 5 utakmica - 9 golova
---------
Sa oduzetim utakmicama u kojima su primili najviše golova (zanimljivo, kod obojice je to Španija):
1. Hasagić - 9 utakmica - 6 golova = 0.66 (Casillasev prosjek je 0.55)
2. Supić - 4 utakmice - 4 gola = 1.00
---------
Sa oduzetim utakmicama u kojima su primili najviše golova (zanimljivo, kod obojice je to Španija):
- Dammme
#34 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Mislim da je čovjek otvorio temu ponukan raspravom o utakmici BiH-Španija, na kojoj je pozicija golmana bila glavna tema.jeza u ledja wrote:Keno
- jeza u ledja
#35 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Nije broj golova jedini, a ni najbolji pokazatelj.elSaik wrote:Sreća pa postoji statistika:
---------
Ko hoce neko pogleda sve tekme i nek izbroji broj odbrana, onda jedan na jedan, onda hvatanja/izbijanja lopte iz kornera, onda gresaka u dodavanju, ispuvcavanju, izlijeta u prazno, itd.
- Dammme
#36 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Takođe treba vidjeti rezultate u tim utakmicama (WDL) i tip utakmica(kvalifikacije, prijateljske).jeza u ledja wrote:Nije broj golova jedini, a ni najbolji pokazatelj.elSaik wrote:Sreća pa postoji statistika:
---------
Ko hoce neko pogleda sve tekme i nek izbroji broj odbrana, onda jedan na jedan, onda hvatanja/izbijanja lopte iz kornera, onda gresaka u dodavanju, ispuvcavanju, izlijeta u prazno, itd.
- rado_vidjen
#37 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Pa majstore na takvim se utakmicama vidi: ILI JESI ILI NISIDammme wrote:E pa majstore, ja s onako postavljenom odbranom ne bi neprijatelja pripremao za baraž. Odbrana preplašena kartonima, bez ijednog ozbiljnog starta, sa Muratom na beku gdje je vladao propuh, protiv 2. reprezentacije na svijetu i 1. u Evropi. E jes´ našao kad će ga pripremati!rado_vidjen wrote:Keno je konsanta. Ulijeva sigurnost svojom pojavom. Ja sam miran i kad dribla pred nasim golom, jer znam da on to moze.![]()
Cinjenica je da se Ciro sinoc kockao i pripremao Supica za baraz. Prica da je postedio Hasagica zbog zdravlja je perfidan supljak.
Bio je prezaposlen i skoro svaki sut je zavrsio u gol. Plus ona izlazenja s gola ko muha bez glave i ukopavanje na crti, tj korak naprijed-nazad dva.
Znaci. Utakmice protiv Armenije sigurno nisu mjerilo necije vrijednosti.
Ciro je probao. Proba je za vecinu ocijenjena kao nesupjesna. Ostaje samo da se nadamo se da je Ciro izvukao pouke i rijesio neke dileme (ne samo u vezi golmana, nego i u vezi same formacije 3-5-2)
- jeza u ledja
#38 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
rado_vidjen wrote: Pa majstore na takvim se utakmicama vidi: ILI JESI ILI NISI
Bio je prezaposlen i skoro svaki sut je zavrsio u gol. Plus ona izlazenja s gola ko muha bez glave i ukopavanje na crti, tj korak naprijed-nazad dva.
Znaci. Utakmice protiv Armenije sigurno nisu mjerilo necije vrijednosti.Nije isto kad ti puca neki anonimus i kad se nadjes u streljani pred najboljim napadacima i veznjacima svijeta. (manje-vise, takvi nas cekaju i u barazu, da ne nabrajam sad sve asove)
Ciro je probao. Proba je za vecinu ocijenjena kao nesupjesna. Ostaje samo da se nadamo se da je Ciro izvukao pouke i rijesio neke dileme (ne samo u vezi golmana, nego i u vezi same formacije 3-5-2)
Neki bi rekli da se na utakmicama poput one sa Turskom u Zenici dokazujes ili jesi ili nisi.
Sto se tice Cirinih dilema, mislim da odgovor lezi u ovoj izjavi:
Osvrnuo se selektor i na golmana Supića rekavši: Golman ne smije dozvoliti da primi gol sa tri metra glavom. On napušta gol, a kad napusti lopta mora biti njegova. Ali možda nam je ovo trebalo da dobijemo jednu pljesku, govori selektor Blažević.
-
connected
#39 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Kakav Supić BA...ja ne znam šta ste vi gledali..imao je 2 ili 3 dobre odbrane u ovim utakmicama i to je sve...jest nas možda spasio onom odbranom protiv Turske i treba mu zahvaliti na tome i dati zlatne rukavice
ali ako ga Ćiro stavi u baražu to je propast...Ja mislim da je Begović naš najbolji golman i trenutno i u perspektivi ali bih ipak Hasagića stavio na gol...
- rado_vidjen
#40 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ispostavilo se da je tekma sa Turskom bila slucajni bljesak
To je onaj kontinuitet koji se trazi a kojeg Supic za sada ne pokazuje. Supa me podsjeca na Kamenog
Helem, ocekujem pozivnicu perspektivnom Ibrahimu Sehicu.
Ako nije bolji, nije ni gori od Supica.
To je onaj kontinuitet koji se trazi a kojeg Supic za sada ne pokazuje. Supa me podsjeca na Kamenog
Helem, ocekujem pozivnicu perspektivnom Ibrahimu Sehicu.
Ako nije bolji, nije ni gori od Supica.
-
LSD
#41 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Hasagić je trenutno prvi golman,to je Ćiro sam isticao...Begović bi mogao za par godina postati br.1 u našoj reprezentaciji,samo neka pocne braniti i igrati konstantno...gledao sam ga u par utakmica-momak ima odlicnu visinu za golmana,dobre kretnje,nije spor u reakciji,dobar u istrcavanjima.
Supić...on za mene nije golman,samo pogledajte prvi gol španaca i šta je sebi dopustio...ima mnogo boljih golmana i našoj PL...kad lopta ide u golmanov peterac ona MORA biti golmanova,sinoc je kod prvog pogotka sav svoj raskošan talenat :Spor,nesiguran,neodlucan...Pique je Supiću (koji je visok 2 metra) zabio gol sa 3 metra udaljenosti od gola...i to glavom
...tu nema popravnog više...i za cetvrti gol je apsolutni krivac...to što je vadio neke lopte protiv Turske,ovom sinošnjom predstavom je anulirao sve te kredite...pa ne smije reprezentacija biti taoc golmana zbog jedne utakmice.
Supić...on za mene nije golman,samo pogledajte prvi gol španaca i šta je sebi dopustio...ima mnogo boljih golmana i našoj PL...kad lopta ide u golmanov peterac ona MORA biti golmanova,sinoc je kod prvog pogotka sav svoj raskošan talenat :Spor,nesiguran,neodlucan...Pique je Supiću (koji je visok 2 metra) zabio gol sa 3 metra udaljenosti od gola...i to glavom
Last edited by LSD on 15/10/2009 21:09, edited 1 time in total.
- Dammme
#42 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Hm, sad sam na brzinu uradio jedno statističko istraživanje samo za kvalifikacije za EP 2008. i SP 2006. i SP 2010.elSaik wrote:Sreća pa postoji statistika:
---------
Po tome brojevi su slijedeći:
1. Hasagić - 18 golova 12 bodova 10 utakmica (1,8 golova, 1,2 boda u prosjeku)
2. Supić - 8 golova 10 bodova 5 utakmica (1,6 golova, 2 boda u prosjeku)
-
elSaik
#43 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ja sam sa fifa.com uzeo podatke.Dammme wrote:Hm, sad sam na brzinu uradio jedno statističko istraživanje samo za kvalifikacije za EP 2008. i SP 2006. i SP 2010.elSaik wrote:Sreća pa postoji statistika:
---------
Po tome brojevi su slijedeći:
1. Hasagić - 18 golova 12 bodova 10 utakmica (1,8 golova, 1,2 boda u prosjeku)
2. Supić - 8 golova 10 bodova 5 utakmica (1,6 golova, 2 boda u prosjeku)
- zalizani
#44 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
rado_vidjen wrote:Nije Buffon br. 1 u svijetu zbog dobrih odbrana u zadnjih 5-10-15 utakmica, nego zato sto frajer nije imo dva kiksa zadnjih 10 GODINA.
(Sta bi dao da mogu stisnut rucku Royu Keanu![]()
)
Buffon nije br. 1 to mogu da kažem iako navijam za Juve dugooooo. Pored Cassilasa, pa možda i Cech-a on je tek treći!
Nek´brani onaj sa najvećim stažom u reprezentaciji, tako da moj glas ide Hasagiću.
- jeza u ledja
#45 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Slazem se, ono sto je Supic postigao protiv Turske, sada je anulirao.LSD wrote:Hasagić je trenutno prvi golman,to je Ćiro sam isticao...Begović bi mogao za par godina postati br.1 u našoj reprezentaciji,samo neka pocne braniti i igrati konstantno...gledao sam ga u par utakmica-momak ima odlicnu visinu za golmana,dobre kretnje,nije spor u reakciji,dobar u istrcavanjima.
Supić...on za mene nije golman,samo pogledajte prvi gol španaca i šta je sebi dopustio...ima mnogo boljih golmana i našoj PL...kad lopta ide u golmanov peterac ona MORA biti golmanova,sinoc je kod prvog pogotka sav svoj raskošan talenat :Spor,nesiguran,neodlucan...Pique je Supiću (koji je visok 2 metra) zabio gol sa 3 metra udaljenosti od gola...i to glavom...tu nema popravnog više...i za cetvrti gol je apsolutni krivac...to što je vadio neke lopte protiv Turske,ovom sinošnjom predstavom je anulirao sve te kredite...pa ne smije reprezentacija biti taoc golmana zbog jedne utakmice.
Medjutim on je branio i protiv Belgije dva puta, ne bih bas rekao da je bio potpuno "nezaposlen". Ipak su nam to (plus Turska) bile najteze kljucne utakmice.
No sto rekoste, za golmana je bitnije da je konstantan, a to Supic nije. Radije bih da prima golove koje treba primiti, ali i da odbrani suteve koje treba odbraniti. Nego da brani nemoguce pa prima pacerske golove.
Doduse, ni Hasagic se bas ne moze pohvaliti tom konstantnoscu...
- Dammme
#46 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Tačno. Takvi a možda i bolji, ali će tad odbrana ići na sve i ili ništa. Nema straha od žutih, jer je bitna utakmica(kao što su bile sa Turskom i Belgijom). Kao što već prije rekoh Keno je prvi golman ako bude zdrav, a sad pljuvat po čovjeku koji nam je valjao kad je trebalo, zbog jedne apsolutno nebitne utakmice u kojoj je jedino Rahimić napravio 2 malo oštrija starta( zato je i zamijenjen), nema nikakve logike.rado_vidjen wrote:Pa majstore na takvim se utakmicama vidi: ILI JESI ILI NISIDammme wrote:E pa majstore, ja s onako postavljenom odbranom ne bi neprijatelja pripremao za baraž. Odbrana preplašena kartonima, bez ijednog ozbiljnog starta, sa Muratom na beku gdje je vladao propuh, protiv 2. reprezentacije na svijetu i 1. u Evropi. E jes´ našao kad će ga pripremati!rado_vidjen wrote:Keno je konsanta. Ulijeva sigurnost svojom pojavom. Ja sam miran i kad dribla pred nasim golom, jer znam da on to moze.![]()
Cinjenica je da se Ciro sinoc kockao i pripremao Supica za baraz. Prica da je postedio Hasagica zbog zdravlja je perfidan supljak.
Znaci. Utakmice protiv Armenije sigurno nisu mjerilo necije vrijednosti.Nije isto kad ti puca neki anonimus i kad se nadjes u streljani pred najboljim napadacima i veznjacima svijeta. (manje-vise, takvi nas cekaju i u barazu, da ne nabrajam sad sve asove)
- Dammme
#47 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
@ el saik
Ja sam sabrao sve utakmice i sa Fife i sa Uefe, jer je Keno učestvovao u 2 ciklusa kvalifikacija za svjetsko i jednom ciklusu kvalifikacija za Euro. Prijateljske nisam računao, jer mislim da u ovoj raspravi nisu presudne s obzirom na mešetarenje saveza sa tim utakmicama.
Ja sam sabrao sve utakmice i sa Fife i sa Uefe, jer je Keno učestvovao u 2 ciklusa kvalifikacija za svjetsko i jednom ciklusu kvalifikacija za Euro. Prijateljske nisam računao, jer mislim da u ovoj raspravi nisu presudne s obzirom na mešetarenje saveza sa tim utakmicama.
- mrtva kokoš
#49 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
supic tek 5 glasova, begovic 31, hasagic 24 a ovdje se vodi rasprava izmedju supica i hasagica...
zanimljivo

zanimljivo
- Dammme
#50 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Pa to ti je ko i na svim izborima, svako ima pravo glasa bez obzira na poznavanje problematike. Samo ovdje ne odlučuje demokratija nego trener. U ovom slučaju Ćiro.Splinter wrote:supic tek 5 glasova, begovic 31, hasagic 24 a ovdje se vodi rasprava izmedju supica i hasagica...
zanimljivo![]()