FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klopan

#15801 Re: FC Bayern Munchen

Post by klopan »

Dobar sastav, nešto slično sam i ja zamišljao jučer ,samo umjesto Goetzea, Bilal :D
Ovo kad bi izašlo na teren ne bih se plašio za povoljan rezultat.
Al` Pep ne bi bio ono što jeste da nas sluša. :D
Moraće on tu naći mjesta i za Alonsa i Rafinhu. :-)
Nego sanjao sam utakmicu...barem prvo poluvrijeme. :zzzz:
groove

#15802 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

najveca je opasnost ako odbrana bude visoko stajala.
neko je vec spomenuo da je najbolja formacija ona sa kojom su igrali protiv dortmunda u dortmundu.
+ uz to jos duplati suareza i messia i nema zime, sanse su onda 50-50 :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#15803 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

groove wrote:najveca je opasnost ako odbrana bude visoko stajala.
neko je vec spomenuo da je najbolja formacija ona sa kojom su igrali protiv dortmunda u dortmundu.
To ce Bayern sa 15 igraca igrati ovu utakmicu? :D
Ako oni budu duplali i Messija i Suareza, bice debele promahe.
groove

#15804 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

Tomahawk11 wrote:
groove wrote:najveca je opasnost ako odbrana bude visoko stajala.
To ce Bayern sa 15 igraca igrati ovu utakmicu? :D
Ako oni budu duplali i Messija i Suareza, bice debele promahe.
pa nije problem 2 igraca duplati, to radis kad igrac ima loptu a neces cijelo vrijeme pustiti da dvojica za njim hodaju.
tako je dortmund prije robbena i riberya izbacio iz igre. jest da su krila.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15805 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Ne znam bas, to bi moglo biti pogibeljno protiv Barce. Otvara se prostor drugim igracima, prije svega Neymaru.
U Bayernu svakako kukaju na odbranu. Mislim da ce se Guardiola prije odluciti na neku vrstu visokog presinga, ako dopusti pritisak na svoju zadnju liniju, bice veselo.
missko

#15807 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Pretpostavljo sam da je MW otisao zbog Riberija a Riberi je napustio reprezentaciju zbog MWa i sad bojkotuje Pepa i KHRa nece da igra a nece ni kortizon i ne znaju kad ce preci preko toga tako da mu ne mogu ni prognozirati povratak
vicious

#15808 Re: FC Bayern Munchen

Post by vicious »

To duplanje igrača na bokovima se može raditi ako na krilima imaš disciplinovane igrače koji se vraćaju u odbranu i svih 90 minuta trče gore-dole. Ako bi recimo Pep išao sa onim sastavom od par postova ispred, teško da se tako nešto može očekivati od Goetzea i Muellera. Mueller i nekako, ali Goetze baš nikako.
Dortmund je to mogao raditi sa Schmelzerom i Grosskreutzom lijevo, Piszczekom i Kubom desno.
missko

#15809 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Sebastian Rode fällt verletzt für das Spiel gegen Barca aus. Der Mittlfeld-otor der Bayern, der für die Startelf gehandelt wurde, zog sich laut kicker einen Muskelfaserriss im Oberschenkel zu. Der Kader der Bayern schrumpft stetig. Und bis zum Spiel sind es noch gefährliche 34 Stunden hin.
skenderija04

#15810 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

missko wrote:Sebastian Rode fällt verletzt für das Spiel gegen Barca aus. Der Mittlfeld-otor der Bayern, der für die Startelf gehandelt wurde, zog sich laut kicker einen Muskelfaserriss im Oberschenkel zu. Der Kader der Bayern schrumpft stetig. Und bis zum Spiel sind es noch gefährliche 34 Stunden hin.
Je li bitan taj Rode?
simonese

#15811 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

skenderija04 wrote:
missko wrote:Sebastian Rode fällt verletzt für das Spiel gegen Barca aus. Der Mittlfeld-otor der Bayern, der für die Startelf gehandelt wurde, zog sich laut kicker einen Muskelfaserriss im Oberschenkel zu. Der Kader der Bayern schrumpft stetig. Und bis zum Spiel sind es noch gefährliche 34 Stunden hin.
Je li bitan taj Rode?
inace nije ali kakvo je stanje na klupi i jeste
ledeni_caj

#15812 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Nece ovo na dobro, nisam optimista ni malo. Pa jebes ga imal vise kraja ovim povredama. Jebo te mislim da nije Bayern ni jednu utakmicu ove sezone odigrao u najjacem sastavu. Nek ide u picku materinu ko god je kriv. A neko jeste, ne mogu se svi povrijediti slucajno.
groove

#15813 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

suncica24 wrote:Nedavno je Fabregas furao isti stil (s maskom) tako da normala je to za njih.

I btw ova kvota gore... nije Bayern Vrbanjusa u sestoj pofalickoj ligi...
Ne svidja mi se to spustanje euforije kod vas :D
prosipa se javno suplja tipa: jao sto je bayern ovoliko underrated nije to ok ovo ono - a u sebi slavi sto cijeli svijet vidi da je barca favorit :D
HB_BHF

#15814 Re: FC Bayern Munchen

Post by HB_BHF »

groove wrote:
suncica24 wrote:Nedavno je Fabregas furao isti stil (s maskom) tako da normala je to za njih.

I btw ova kvota gore... nije Bayern Vrbanjusa u sestoj pofalickoj ligi...
Ne svidja mi se to spustanje euforije kod vas :D
prosipa se javno suplja tipa: jao sto je bayern ovoliko underrated nije to ok ovo ono - a u sebi slavi sto cijeli svijet vidi da je barca favorit :D
:D
Tito_i_Partija

#15815 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

ledeni_caj wrote:Nece ovo na dobro, nisam optimista ni malo. Pa jebes ga imal vise kraja ovim povredama. Jebo te mislim da nije Bayern ni jednu utakmicu ove sezone odigrao u najjacem sastavu. Nek ide u picku materinu ko god je kriv. A neko jeste, ne mogu se svi povrijediti slucajno.
Pep je kriv.
Partijaner

#15816 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Ja se ne sjecam kad su zadnji put svi bili na okupu, pa nema smisla ovo vise jbt.

Nadam se da ce Mula koju utrpat iz nicega kako samo on to zna. :mrgreen:
sumirprimus

#15817 Re: FC Bayern Munchen

Post by sumirprimus »

vratice se rode... :D
MeanMachine

#15818 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Ljudi, samo bez panike, jer "biće gusto, biće 0:3" :-D A onda će ekipa Bayerna nakon prolaska u finale na terenu Allianz Arene da slavi pobjedu onako kako samo oni to zanju i umiju :D

Image

Šalu na stranu, u sadašnjoj situaciji i sa ovako velikim brojem povrijeđenih igrača sasvim je normalno da se Barca tretira kao favorit u ovom dvoboju. Međutim, Bayern je i ranije znao svoje najbolje utakmice odigrati onda kada ih svi otpišu. Ne treba naravno očekivati ni blizu spektakl kao prije 2 godine kada je Barca fasovala 7:0 od Bayerna, ali čak i sa ovako oslabljenim sastavom Bayern se apsolutno ne mora kriti pred bilo kojim protivnikom, uključujući i Barcelonu u sadašnjoj top formi. U ovoj prvoj utakmici se mora igrati na što manje primljenih golova uz idealan neriješen rezultat. Ni poraz sa minimalnom razlikom od jednog gola ne bi bio uopšte loš, a o pobjedi, koju bi u ovom trenutku ipak bila pomalo iznenađujuća, treba razmišljati tek u revanšu. Ovo nije nikakvo pesimistično razmišljanje, već sasvim realno sagledavanje "stanja na terenu" i ocjena trenutnih mogućnosti obje ekipe. Najteži dio utakmice za Bayern zasigurno će biti prvih 30 minuta gdje očekujem silovite napade Barce uz pokušaj da se svom silom dođe do ranog gola i time pokuša odmah na početku utakmice slomiti protivnik. Glavni zadatak u timu Bayerna sutra pripada odbrambenoj liniji i Neueru koji će sigurno imati puno posla, ali i prilike da potvrdi svoj status najboljeg golmana na svijetu (Barcin "trio fantastico" u napadu će mu sigurno dati dovoljno prilike za to :-D ). Rezime cijele ove priče bio bi sljedeći: Barcalona je favori u ovom duelu, Bayern ima realne šanse za prolazak dalje (posebno ako u prvoj utakmici uspiju izvući pozitivan rezultat), a bez obzira koja ekipa prođe u finale mislim da su pred nama dvije odlične utakmice polufinala CL-a - pa neka pobijedi i prođe bolja ekipa (a to je naravno Bayern :mrgreen: ) :thumbup: :bih:
groove

#15819 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

Partijaner wrote:Ja se ne sjecam kad su zadnji put svi bili na okupu, pa nema smisla ovo vise jbt.

vidjeces kad veliki müller pokaze nekakvoj tamo barceloni kako se igra lopte 8-)
Partijaner

#15820 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

groove wrote:
Partijaner wrote:Ja se ne sjecam kad su zadnji put svi bili na okupu, pa nema smisla ovo vise jbt.

vidjeces kad veliki müller pokaze nekakvoj tamo barceloni kako se igra lopte 8-)
Ima da ih pojede. :mrgreen:

Image
MOSALJOZE

#15821 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Vratiš Lewu izgubiš Rode-a,ali šta je tu je.
groove

#15822 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

MOSALJOZE wrote:Vratiš Lewu izgubiš Rode-a,ali šta je tu je.
to je kao u sahu kad zamjenis pjesaka za kraljicu :D
MOSALJOZE

#15823 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Šta ima filozofe,nisam te prepoznao :D Možda se ne čini kao veliki gubitak,ali sigurno jeste.Narednu u BL,Pep će odmarati dosta igrača,i tu bi se njemu otvorio prostor.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15824 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Jebo majku ko da je neko sihire bacio :roll:
Mišo_Kovač

#15825 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

"optimistično" sam tipovao 2:1 za barcelonu tamo na onom kicktippu... mada, kako stvari stoje, debakl i golijada su više nego realan scenario, u obje utakmice... :sad: :sad:
Post Reply