Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#37152 Re: Edin Džeko
Sta se ti klemberis?
- mO k3
#37153 Re: Edin Džeko
Cuj dzeko u Dortmund
pa to je vic godine... nema od toga nista
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37154 Re: Edin Džeko
Nije nemoguce. Ode li Auba, trazice zamjenu. Edin je vec igrao u Njemackoj, a i Dortmund ga je i ranije imao na radaru.mO k3 wrote:Cuj dzeko u Dortmundpa to je vic godine... nema od toga nista
Sad ga mogu dobiti ispod cijene, nekih 10 mil eura u vrh glave.
- mO k3
#37155 Re: Edin Džeko
Izvini ,ali dzeko ne pase nikako u njihov stil igre , barem ja to vidim tako ...Tomahawk11 wrote:Nije nemoguce. Ode li Auba, trazice zamjenu. Edin je vec igrao u Njemackoj, a i Dortmund ga je i ranije imao na radaru.mO k3 wrote:Cuj dzeko u Dortmundpa to je vic godine... nema od toga nista
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37156 Re: Edin Džeko
Mozda trenutno.mO k3 wrote:Izvini ,ali dzeko ne pase nikako u njihov stil igre , barem ja to vidim tako ...Tomahawk11 wrote:Nije nemoguce. Ode li Auba, trazice zamjenu. Edin je vec igrao u Njemackoj, a i Dortmund ga je i ranije imao na radaru.mO k3 wrote:Cuj dzeko u Dortmundpa to je vic godine... nema od toga nista
Igrali su prije sa Lewom, a on je slican profil napadaca.
Naravno, sve su to jos uvijek spekulacije. Obzirom na status u Romi, do prelaznog roka ce biti jos milion destinacija.
- mO k3
#37157 Re: Edin Džeko
ok .. hajde vidjecemo 
- Thorgerson
#37158 Re: Edin Džeko
Pet godina bio u engleskoj jeboga ti. Cuj nije se konzistentno prilagodio, sta ti znaci?klavirdžija wrote:Apsolutno je nebitno šta tebe nervira, jer, o šoka li, nisi centar svijeta niti se stvarnost treba tebi prilagođavati.
Ne radi se o umanjivanju njegovog talenta (koji je jasan i dokazan, ali i dokazano ograničen šta god raznorazni fanboyi mislili da misle), nego o činjenicama. Roma igra za njega više nego City, ali svejedno nedovoljno, posebno kada je naprijed isturen sam, a ta mu uloga nikako, ali baš nikako ne leži.
Engleskoj se nikada nije konzistentno prilagodio, jer za razliku od Wolfsburga koji je maltene imao jedan jedini način igre, City je ipak i puno talentovaniji i fleksibilniji tim sa više odličnih opcija na svakoj poziciji u kojem Džeko jednostavno nije sebi izborio stalno mjesto.
Od svih napadaca koji su prodefilovali u Citiju Dzeko je uz Aguera jedini koji je bio standardan kolko tolko u svojoj formi, obzirom na oscilacije u minutazi koju je dobijao. Osim ove posljednje sezone. Svi ostali su ili otisli ranije ili se nisu nikako snasli.
Manchester City
utakmica 189
golova 72
asisstencija 39
Da su npr treneri sve vrijeme furali duo Aguero i Dzeko sve bi bilo drugacije. Ali nisu. Budaletine su pored vrhunskih napadaca dovodili nove vrhunske napadace, pa se desi da ti na klupi sjedi covjek koji je prethodnu tekmu utrpo 2-3 gola.
Tako da ako Dzeko i ode, to ce sigurno biti neki veci tim, a ne nekakvi kinezi i sta ja znam. Nece to biti Real ili Barcelona, ali jaci klub iz lige pet hoce sigurno.
- klavirdžija
#37159 Re: Edin Džeko
Jako je bitno koga navijač Lacija iz Kaknja uzima zaozbiljno....Point. wrote:Znaci ti si podbornik ideje da je bez Misketa Dzeko karina. Takve ne uzimam za ozbiljno i ne bih da trosim svoje vrijeme na te nebuloze. Edinova statistika, zapravo, govori za sebe.klavirdžija wrote:
Tad je i Džeko odlično prošao, sa dvadesetak. Sljedeće je bilo obratno. Samo potvrđuje ono o čem pišem.
Čim je Miske koji ga je ponajviše "pitao" loptama otišao dolazi do pada, Diego dolazi i zdravo. Sreća pa je tada nekako otišao, inače bi na kraju završio ko zna gdje, u vrhunskim klubovima sigurno ne.
- Dr. Kuca
#37160 Re: Edin Džeko
Mandzukic pola sezone povrjedjen i opet zabio vise golova i asistencija od edina.
- klavirdžija
#37161 Re: Edin Džeko
Ima razlog zašto je dobijao nekonzistentu minutažu, mada ni (posebno) Mancinijevo pa ni Pellegrinijevo maslo tu nije za ramazana. Svidjelo se nekom ili ne, porediti Aguera i Džeku je smiješno, ovaj prvi iako pretjerano sebičan dobar dio svojih golova sam "stvori". Džeki se to desi svake prestupne, otprilike.Thorgerson wrote:Pet godina bio u engleskoj jeboga ti. Cuj nije se konzistentno prilagodio, sta ti znaci?klavirdžija wrote:Apsolutno je nebitno šta tebe nervira, jer, o šoka li, nisi centar svijeta niti se stvarnost treba tebi prilagođavati.
Ne radi se o umanjivanju njegovog talenta (koji je jasan i dokazan, ali i dokazano ograničen šta god raznorazni fanboyi mislili da misle), nego o činjenicama. Roma igra za njega više nego City, ali svejedno nedovoljno, posebno kada je naprijed isturen sam, a ta mu uloga nikako, ali baš nikako ne leži.
Engleskoj se nikada nije konzistentno prilagodio, jer za razliku od Wolfsburga koji je maltene imao jedan jedini način igre, City je ipak i puno talentovaniji i fleksibilniji tim sa više odličnih opcija na svakoj poziciji u kojem Džeko jednostavno nije sebi izborio stalno mjesto.
Od svih napadaca koji su prodefilovali u Citiju Dzeko je uz Aguera jedini koji je bio standardan kolko tolko u svojoj formi, obzirom na oscilacije u minutazi koju je dobijao. Osim ove posljednje sezone. Svi ostali su ili otisli ranije ili se nisu nikako snasli.
Manchester City
utakmica 189
golova 72
asisstencija 39
Da su npr treneri sve vrijeme furali duo Aguero i Dzeko sve bi bilo drugacije. Ali nisu. Budaletine su pored vrhunskih napadaca dovodili nove vrhunske napadace, pa se desi da ti na klupi sjedi covjek koji je prethodnu tekmu utrpo 2-3 gola.
Tako da ako Dzeko i ode, to ce sigurno biti neki veci tim, a ne nekakvi kinezi i sta ja znam. Nece to biti Real ili Barcelona, ali jaci klub iz lige pet hoce sigurno.
- Point.
#37162 Re: Edin Džeko
Kaknja kazesklavirdžija wrote:Jako je bitno koga navijač Lacija iz Kaknja uzima zaozbiljno....Point. wrote:Znaci ti si podbornik ideje da je bez Misketa Dzeko karina. Takve ne uzimam za ozbiljno i ne bih da trosim svoje vrijeme na te nebuloze. Edinova statistika, zapravo, govori za sebe.klavirdžija wrote:
Tad je i Džeko odlično prošao, sa dvadesetak. Sljedeće je bilo obratno. Samo potvrđuje ono o čem pišem.
Čim je Miske koji ga je ponajviše "pitao" loptama otišao dolazi do pada, Diego dolazi i zdravo. Sreća pa je tada nekako otišao, inače bi na kraju završio ko zna gdje, u vrhunskim klubovima sigurno ne.Tačno, njegova statistika govori sama za sebe, totalno nekonzistentno. I ćorav vidi šta se desi kad ga prestanu na zor pitati loptama.
Statistiks kaze da je dao bruku golova u Citiju bez Misketa.
- perfekcionista1
#37163 Re: Edin Džeko
Tamam kad je proradio Spaleti poceo sa nekim rotacijama. Dzeko zabio dva gola sledecu utakmicu na klupi. Nakon toga opet dobio sansu i zabio gol a onda naredne dvije na klupi i nakon toga vise nikad nije vratio samopouzdanje. Ovo je cinjenica. Kad vidim prazne stadione u italiji i treba da ode, smijurija od lige
- Thorgerson
#37164 Re: Edin Džeko
Ali je igrao - pet godina je bio bitna stavka Citija, donio im vazne bodove, fa kup, te prvenstvo kad isti taj augero nije igrao, ni negredo... Ti kako pises ispade jbt ko da je on bio tamo ono prolazan igrac, a naravno nije, ni blizu toga.klavirdžija wrote:Ima razlog zašto je dobijao nekonzistentu minutažu, mada ni (posebno) Mancinijevo pa ni Pellegrinijevo maslo tu nije za ramazana. Svidjelo se nekom ili ne, porediti Aguera i Džeku je smiješno, ovaj prvi iako pretjerano sebičan dobar dio svojih golova sam "stvori". Džeki se to desi svake prestupne, otprilike.
Ko poredi Dzeku i Aguera, procitaj fino sta sam napisao. Od silnih napadaca koji su prodefilovali kroz City cinjenica je da je jedino Dzeko bio iole konstantan, zajedno sa Aguerom. To je cinjenica, svidjala se ona tebi ili ne.
I samo bosnjo moze kontat da igrac koji je osvojio njemacko prvenstvo, englesko, bio bitan dio tima, sada igra u romi koja ce mozda biti viceprvak, da takav igrac zavrsi u kini il sta ti ja znam nekom zklj klubu.
To se nece desiti. Dzeko i ako ode to ce bit minimalno top pet klubova iz liga petice.
- mO k3
#37165 Re: Edin Džeko
Samo sto kun jos uvijek igra u shitiju , a dzeko u propaloj romi...Thorgerson wrote:Ali je igrao - pet godina je bio bitna stavka Citija, donio im vazne bodove, fa kup, te prvenstvo kad isti taj augero nije igrao, ni negredo... Ti kako pises ispade jbt ko da je on bio tamo ono prolazan igrac, a naravno nije, ni blizu toga.klavirdžija wrote:Ima razlog zašto je dobijao nekonzistentu minutažu, mada ni (posebno) Mancinijevo pa ni Pellegrinijevo maslo tu nije za ramazana. Svidjelo se nekom ili ne, porediti Aguera i Džeku je smiješno, ovaj prvi iako pretjerano sebičan dobar dio svojih golova sam "stvori". Džeki se to desi svake prestupne, otprilike.
Ko poredi Dzeku i Aguera, procitaj fino sta sam napisao. Od silnih napadaca koji su prodefilovali kroz City cinjenica je da je jedino Dzeko bio iole konstantan, zajedno sa Aguerom. To je cinjenica, svidjala se ona tebi ili ne.
I samo bosnjo moze kontat da igrac koji je osvojio njemacko prvenstvo, englesko, bio bitan dio tima, sada igra u romi koja ce mozda biti viceprvak, da takav igrac zavrsi u kini il sta ti ja znam nekom zklj klubu.
To se nece desiti. Dzeko i ako ode to ce bit minimalno top pet klubova iz liga petice.
-
prog321
#37166 Re: Edin Džeko
Aquero kad je fit igra bolje i od Mesija. Jedini problem sto je od stakla. 
Ne moze se reci da je bilo koji drugi napadac nadigrao Edina u Sitiju.
a promjenile su se u tom timu prave igracine kao jedan Tevez,.i sl.
-
Crvena Tifoza
#37167 Re: Edin Džeko
prog321 wrote:Aquero kad je fit igra bolje i od Mesija. Jedini problem sto je od stakla.
Kako misliš nadigrao?
Edin je bio u prvom planu samo onaj period kad je Aguero bio povrijeđen, i nije igrao (nekih 10 - 12 utakmica).
-
prog321
#37168 Re: Edin Džeko
Aquero kad nije povrijeđen spada u red najboljih igrača svijeta. I jedan Ronaldo ili Mesi bi se namućio da ga izbaci iz prve postave.
Ostale napadače u Šitiju je Edin nadigrao. Većinu njih je ispratio na izlazu. A realno to su zvjeri igrači , kao jedan Tevez.
Sta je Bony pokazao?
Ostale napadače u Šitiju je Edin nadigrao. Većinu njih je ispratio na izlazu. A realno to su zvjeri igrači , kao jedan Tevez.
Sta je Bony pokazao?
-
Crvena Tifoza
#37169 Re: Edin Džeko
Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama. 
-
ja71
#37170 Re: Edin Džeko
oavkvom argumentacijom se moze reci i da je Bony "ispratio" Edinaprog321 wrote:...
Sta je Bony pokazao?
-
prog321
#37171 Re: Edin Džeko
Ali Bony nije nista pokazao u Sitiju. Dzeko jeste. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#37172 Re: Edin Džeko
Sto pokazuje jos jednu stvar da su treneri u MC bili za cisti kurac!!!Crvena Tifoza wrote:Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama.
-
AmirBaa
#37173 Re: Edin Džeko
jesu jesu, pa su poslije 1968 osvojili dva puta englesku ligu i evo sad igraju polufinale lige prvakahrasno38 wrote:Sto pokazuje jos jednu stvar da su treneri u MC bili za cisti kurac!!!Crvena Tifoza wrote:Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#37174 Re: Edin Džeko
Osvojili su samo dok je Edin igrao za MC:) A ovaj prolaz je plod samo ciste srece sa dobijanjem protivnika koju ruku na srce do ovoga puta nisu nikada imali. Sa Edinom su se uvijek do zadnjeg kola borili za titulu a sad ga puse vec odavno.AmirBaa wrote:jesu jesu, pa su poslije 1968 osvojili dva puta englesku ligu i evo sad igraju polufinale lige prvakahrasno38 wrote:Sto pokazuje jos jednu stvar da su treneri u MC bili za cisti kurac!!!Crvena Tifoza wrote:Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama.
-
prog321
#37175 Re: Edin Džeko
Ovo je puka sreca sto se tice polufinala. Nesto kao kad dobijes na lutriji. Trener je na izlaznim vratima i rekao da igraju opusteno. Kao mi kad smo igrali protiv Irana u Brazilu.
Evo navedi ko se od igraca naigrao u Sitiju od Aquera ? Niko drugi.
Jedan Sterling je bio zvjezda prije nego je dosao u Siti, Jedan Silva je razvaljivao u spanskoj repk,. Do ovih polufinala nista nije pokazao. Nasri propao, Fenandino propao, Yaya propao, Navas propao. Bony ne treba spominjati. Ima li jos na listi nekoga ko nije propao nakon sto je dosao u Siti ?
Evo navedi ko se od igraca naigrao u Sitiju od Aquera ? Niko drugi.
Jedan Sterling je bio zvjezda prije nego je dosao u Siti, Jedan Silva je razvaljivao u spanskoj repk,. Do ovih polufinala nista nije pokazao. Nasri propao, Fenandino propao, Yaya propao, Navas propao. Bony ne treba spominjati. Ima li jos na listi nekoga ko nije propao nakon sto je dosao u Siti ?