Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dr. Kuca

#37151 Re: Edin Džeko

Post by Dr. Kuca »

Joj ovih dijasporasa :lol:
Point.

#37152 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Sta se ti klemberis?
mO k3

#37153 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Cuj dzeko u Dortmund :lol: pa to je vic godine... nema od toga nista
Tomahawk11
Globalni moderator

#37154 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:Cuj dzeko u Dortmund :lol: pa to je vic godine... nema od toga nista
Nije nemoguce. Ode li Auba, trazice zamjenu. Edin je vec igrao u Njemackoj, a i Dortmund ga je i ranije imao na radaru.
Sad ga mogu dobiti ispod cijene, nekih 10 mil eura u vrh glave.
mO k3

#37155 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:Cuj dzeko u Dortmund :lol: pa to je vic godine... nema od toga nista
Nije nemoguce. Ode li Auba, trazice zamjenu. Edin je vec igrao u Njemackoj, a i Dortmund ga je i ranije imao na radaru.
Izvini ,ali dzeko ne pase nikako u njihov stil igre , barem ja to vidim tako ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#37156 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Izvini ,ali dzeko ne pase nikako u njihov stil igre , barem ja to vidim tako ...
Mozda trenutno.
Igrali su prije sa Lewom, a on je slican profil napadaca.
Naravno, sve su to jos uvijek spekulacije. Obzirom na status u Romi, do prelaznog roka ce biti jos milion destinacija.
mO k3

#37157 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

ok .. hajde vidjecemo :)
Thorgerson

#37158 Re: Edin Džeko

Post by Thorgerson »

klavirdžija wrote:Apsolutno je nebitno šta tebe nervira, jer, o šoka li, nisi centar svijeta niti se stvarnost treba tebi prilagođavati.

Ne radi se o umanjivanju njegovog talenta (koji je jasan i dokazan, ali i dokazano ograničen šta god raznorazni fanboyi mislili da misle), nego o činjenicama. Roma igra za njega više nego City, ali svejedno nedovoljno, posebno kada je naprijed isturen sam, a ta mu uloga nikako, ali baš nikako ne leži.

Engleskoj se nikada nije konzistentno prilagodio, jer za razliku od Wolfsburga koji je maltene imao jedan jedini način igre, City je ipak i puno talentovaniji i fleksibilniji tim sa više odličnih opcija na svakoj poziciji u kojem Džeko jednostavno nije sebi izborio stalno mjesto.
Pet godina bio u engleskoj jeboga ti. Cuj nije se konzistentno prilagodio, sta ti znaci?

Od svih napadaca koji su prodefilovali u Citiju Dzeko je uz Aguera jedini koji je bio standardan kolko tolko u svojoj formi, obzirom na oscilacije u minutazi koju je dobijao. Osim ove posljednje sezone. Svi ostali su ili otisli ranije ili se nisu nikako snasli.

Manchester City
utakmica 189
golova 72
asisstencija 39

Da su npr treneri sve vrijeme furali duo Aguero i Dzeko sve bi bilo drugacije. Ali nisu. Budaletine su pored vrhunskih napadaca dovodili nove vrhunske napadace, pa se desi da ti na klupi sjedi covjek koji je prethodnu tekmu utrpo 2-3 gola.

Tako da ako Dzeko i ode, to ce sigurno biti neki veci tim, a ne nekakvi kinezi i sta ja znam. Nece to biti Real ili Barcelona, ali jaci klub iz lige pet hoce sigurno. ;-)
klavirdžija

#37159 Re: Edin Džeko

Post by klavirdžija »

Point. wrote:
klavirdžija wrote:
Tad je i Džeko odlično prošao, sa dvadesetak. Sljedeće je bilo obratno. Samo potvrđuje ono o čem pišem.

Čim je Miske koji ga je ponajviše "pitao" loptama otišao dolazi do pada, Diego dolazi i zdravo. Sreća pa je tada nekako otišao, inače bi na kraju završio ko zna gdje, u vrhunskim klubovima sigurno ne.
Znaci ti si podbornik ideje da je bez Misketa Dzeko karina. Takve ne uzimam za ozbiljno i ne bih da trosim svoje vrijeme na te nebuloze. Edinova statistika, zapravo, govori za sebe.
Jako je bitno koga navijač Lacija iz Kaknja uzima zaozbiljno.... :lol: Tačno, njegova statistika govori sama za sebe, totalno nekonzistentno. I ćorav vidi šta se desi kad ga prestanu na zor pitati loptama.
Dr. Kuca

#37160 Re: Edin Džeko

Post by Dr. Kuca »

Mandzukic pola sezone povrjedjen i opet zabio vise golova i asistencija od edina.
klavirdžija

#37161 Re: Edin Džeko

Post by klavirdžija »

Thorgerson wrote:
klavirdžija wrote:Apsolutno je nebitno šta tebe nervira, jer, o šoka li, nisi centar svijeta niti se stvarnost treba tebi prilagođavati.

Ne radi se o umanjivanju njegovog talenta (koji je jasan i dokazan, ali i dokazano ograničen šta god raznorazni fanboyi mislili da misle), nego o činjenicama. Roma igra za njega više nego City, ali svejedno nedovoljno, posebno kada je naprijed isturen sam, a ta mu uloga nikako, ali baš nikako ne leži.

Engleskoj se nikada nije konzistentno prilagodio, jer za razliku od Wolfsburga koji je maltene imao jedan jedini način igre, City je ipak i puno talentovaniji i fleksibilniji tim sa više odličnih opcija na svakoj poziciji u kojem Džeko jednostavno nije sebi izborio stalno mjesto.
Pet godina bio u engleskoj jeboga ti. Cuj nije se konzistentno prilagodio, sta ti znaci?

Od svih napadaca koji su prodefilovali u Citiju Dzeko je uz Aguera jedini koji je bio standardan kolko tolko u svojoj formi, obzirom na oscilacije u minutazi koju je dobijao. Osim ove posljednje sezone. Svi ostali su ili otisli ranije ili se nisu nikako snasli.

Manchester City
utakmica 189
golova 72
asisstencija 39

Da su npr treneri sve vrijeme furali duo Aguero i Dzeko sve bi bilo drugacije. Ali nisu. Budaletine su pored vrhunskih napadaca dovodili nove vrhunske napadace, pa se desi da ti na klupi sjedi covjek koji je prethodnu tekmu utrpo 2-3 gola.

Tako da ako Dzeko i ode, to ce sigurno biti neki veci tim, a ne nekakvi kinezi i sta ja znam. Nece to biti Real ili Barcelona, ali jaci klub iz lige pet hoce sigurno. ;-)
Ima razlog zašto je dobijao nekonzistentu minutažu, mada ni (posebno) Mancinijevo pa ni Pellegrinijevo maslo tu nije za ramazana. Svidjelo se nekom ili ne, porediti Aguera i Džeku je smiješno, ovaj prvi iako pretjerano sebičan dobar dio svojih golova sam "stvori". Džeki se to desi svake prestupne, otprilike.
Point.

#37162 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

klavirdžija wrote:
Point. wrote:
klavirdžija wrote:
Tad je i Džeko odlično prošao, sa dvadesetak. Sljedeće je bilo obratno. Samo potvrđuje ono o čem pišem.

Čim je Miske koji ga je ponajviše "pitao" loptama otišao dolazi do pada, Diego dolazi i zdravo. Sreća pa je tada nekako otišao, inače bi na kraju završio ko zna gdje, u vrhunskim klubovima sigurno ne.
Znaci ti si podbornik ideje da je bez Misketa Dzeko karina. Takve ne uzimam za ozbiljno i ne bih da trosim svoje vrijeme na te nebuloze. Edinova statistika, zapravo, govori za sebe.
Jako je bitno koga navijač Lacija iz Kaknja uzima zaozbiljno.... :lol: Tačno, njegova statistika govori sama za sebe, totalno nekonzistentno. I ćorav vidi šta se desi kad ga prestanu na zor pitati loptama.
Kaknja kazes :lol:
Statistiks kaze da je dao bruku golova u Citiju bez Misketa.
perfekcionista1

#37163 Re: Edin Džeko

Post by perfekcionista1 »

Tamam kad je proradio Spaleti poceo sa nekim rotacijama. Dzeko zabio dva gola sledecu utakmicu na klupi. Nakon toga opet dobio sansu i zabio gol a onda naredne dvije na klupi i nakon toga vise nikad nije vratio samopouzdanje. Ovo je cinjenica. Kad vidim prazne stadione u italiji i treba da ode, smijurija od lige
Thorgerson

#37164 Re: Edin Džeko

Post by Thorgerson »

klavirdžija wrote:Ima razlog zašto je dobijao nekonzistentu minutažu, mada ni (posebno) Mancinijevo pa ni Pellegrinijevo maslo tu nije za ramazana. Svidjelo se nekom ili ne, porediti Aguera i Džeku je smiješno, ovaj prvi iako pretjerano sebičan dobar dio svojih golova sam "stvori". Džeki se to desi svake prestupne, otprilike.
Ali je igrao - pet godina je bio bitna stavka Citija, donio im vazne bodove, fa kup, te prvenstvo kad isti taj augero nije igrao, ni negredo... Ti kako pises ispade jbt ko da je on bio tamo ono prolazan igrac, a naravno nije, ni blizu toga.

Ko poredi Dzeku i Aguera, procitaj fino sta sam napisao. Od silnih napadaca koji su prodefilovali kroz City cinjenica je da je jedino Dzeko bio iole konstantan, zajedno sa Aguerom. To je cinjenica, svidjala se ona tebi ili ne.

I samo bosnjo moze kontat da igrac koji je osvojio njemacko prvenstvo, englesko, bio bitan dio tima, sada igra u romi koja ce mozda biti viceprvak, da takav igrac zavrsi u kini il sta ti ja znam nekom zklj klubu.

To se nece desiti. Dzeko i ako ode to ce bit minimalno top pet klubova iz liga petice. ;-)
mO k3

#37165 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Thorgerson wrote:
klavirdžija wrote:Ima razlog zašto je dobijao nekonzistentu minutažu, mada ni (posebno) Mancinijevo pa ni Pellegrinijevo maslo tu nije za ramazana. Svidjelo se nekom ili ne, porediti Aguera i Džeku je smiješno, ovaj prvi iako pretjerano sebičan dobar dio svojih golova sam "stvori". Džeki se to desi svake prestupne, otprilike.
Ali je igrao - pet godina je bio bitna stavka Citija, donio im vazne bodove, fa kup, te prvenstvo kad isti taj augero nije igrao, ni negredo... Ti kako pises ispade jbt ko da je on bio tamo ono prolazan igrac, a naravno nije, ni blizu toga.

Ko poredi Dzeku i Aguera, procitaj fino sta sam napisao. Od silnih napadaca koji su prodefilovali kroz City cinjenica je da je jedino Dzeko bio iole konstantan, zajedno sa Aguerom. To je cinjenica, svidjala se ona tebi ili ne.

I samo bosnjo moze kontat da igrac koji je osvojio njemacko prvenstvo, englesko, bio bitan dio tima, sada igra u romi koja ce mozda biti viceprvak, da takav igrac zavrsi u kini il sta ti ja znam nekom zklj klubu.

To se nece desiti. Dzeko i ako ode to ce bit minimalno top pet klubova iz liga petice. ;-)
Samo sto kun jos uvijek igra u shitiju , a dzeko u propaloj romi...
prog321

#37166 Re: Edin Džeko

Post by prog321 »

Aquero kad je fit igra bolje i od Mesija. Jedini problem sto je od stakla. :-D
Ne moze se reci da je bilo koji drugi napadac nadigrao Edina u Sitiju.
a promjenile su se u tom timu prave igracine kao jedan Tevez,.i sl.
Crvena Tifoza

#37167 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

prog321 wrote:Aquero kad je fit igra bolje i od Mesija. Jedini problem sto je od stakla. :-D
Ne moze se reci da je bilo koji drugi napadac nadigrao Edina u Sitiju.
a promjenile su se u tom timu prave igracine kao jedan Tevez,.i sl.

Kako misliš nadigrao?

Edin je bio u prvom planu samo onaj period kad je Aguero bio povrijeđen, i nije igrao (nekih 10 - 12 utakmica).
prog321

#37168 Re: Edin Džeko

Post by prog321 »

Aquero kad nije povrijeđen spada u red najboljih igrača svijeta. I jedan Ronaldo ili Mesi bi se namućio da ga izbaci iz prve postave.
Ostale napadače u Šitiju je Edin nadigrao. Većinu njih je ispratio na izlazu. A realno to su zvjeri igrači , kao jedan Tevez.
Sta je Bony pokazao? :-D
Crvena Tifoza

#37169 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama. :D
ja71

#37170 Re: Edin Džeko

Post by ja71 »

prog321 wrote:...
Ostale napadače u Šitiju je Edin nadigrao. Većinu njih je ispratio na izlazu. A realno to su zvjeri igrači , kao jedan Tevez.
Sta je Bony pokazao? :-D
oavkvom argumentacijom se moze reci i da je Bony "ispratio" Edina
prog321

#37171 Re: Edin Džeko

Post by prog321 »

Ali Bony nije nista pokazao u Sitiju. Dzeko jeste. :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#37172 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama. :D
Sto pokazuje jos jednu stvar da su treneri u MC bili za cisti kurac!!!
AmirBaa

#37173 Re: Edin Džeko

Post by AmirBaa »

hrasno38 wrote:
Crvena Tifoza wrote:Interesantno je da su svi ti igrači koje je Džeko ispratio kasnije imali normalnu karijeru - igrali su i zabijali redovno u novim ekipama. :D
jesu jesu, pa su poslije 1968 osvojili dva puta englesku ligu i evo sad igraju polufinale lige prvaka :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#37174 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

AmirBaa wrote:
hrasno38 wrote:
jesu jesu, pa su poslije 1968 osvojili dva puta englesku ligu i evo sad igraju polufinale lige prvaka :lol:
Osvojili su samo dok je Edin igrao za MC:) A ovaj prolaz je plod samo ciste srece sa dobijanjem protivnika koju ruku na srce do ovoga puta nisu nikada imali. Sa Edinom su se uvijek do zadnjeg kola borili za titulu a sad ga puse vec odavno.
prog321

#37175 Re: Edin Džeko

Post by prog321 »

Ovo je puka sreca sto se tice polufinala. Nesto kao kad dobijes na lutriji. Trener je na izlaznim vratima i rekao da igraju opusteno. Kao mi kad smo igrali protiv Irana u Brazilu.
Evo navedi ko se od igraca naigrao u Sitiju od Aquera ? Niko drugi.
Jedan Sterling je bio zvjezda prije nego je dosao u Siti, Jedan Silva je razvaljivao u spanskoj repk,. Do ovih polufinala nista nije pokazao. Nasri propao, Fenandino propao, Yaya propao, Navas propao. Bony ne treba spominjati. Ima li jos na listi nekoga ko nije propao nakon sto je dosao u Siti ? :-D
Post Reply