fuck the system!
- Murat Sabanovic
#1 fuck the system!
Covjek se rodi, a i sam ne zna zasto .Valjda zato sto je to bog htjeo.
Napravi prve korake, proprica , nauci pisati, zavrsi neku skolu ili izuci neki zanat ili nista.
To je sve u interesu sistema u kojem covjek zivi .
Poslije sistem trazi da covjek odsluzi vojsku. Treba braniti stvaraoce sistema, njihove ideje od drugog nekog sistema i drugih nekih stvaraoca. .
Nakon sto se vojska odsluzi , cika sistem zahtjeva da se posao nadje…. to zahtjeva placanje poreza odnosno jacanje sistema .(skidajuci covjeku procenat od plate, kada kupuje hljeb, mlijeko gace i carape.)
Covjek je u sistemu od svog rodjenja. Sistem ga nauci da ubija ,laze, krade . Jednostavno sve… Sve sto je negativno .Malo kojih pozitivnih stvari nauci od sistema.
U sistemu covjek postaje materijalista ,gubi na moralnim i duhovnim vrijednostima…..
Covjeku kada treba sistemova pomoc ,on ga jednostavno i ne gleda .Jer ko je covjek ,on je mal prema meni sistemu.
Ali sistemu je potrebna covjekova podrska ,jer on bez nje ne moze opstati.zato on ima svoje stvaroce koji ce natjerati covjeka lazima I strahom, da ga podrzi.
System se s visina podsmijava ,pljuje krade ,maltretira i ubija covjeka.
a covjek je glup i slijep
fuck the system!
Napravi prve korake, proprica , nauci pisati, zavrsi neku skolu ili izuci neki zanat ili nista.
To je sve u interesu sistema u kojem covjek zivi .
Poslije sistem trazi da covjek odsluzi vojsku. Treba braniti stvaraoce sistema, njihove ideje od drugog nekog sistema i drugih nekih stvaraoca. .
Nakon sto se vojska odsluzi , cika sistem zahtjeva da se posao nadje…. to zahtjeva placanje poreza odnosno jacanje sistema .(skidajuci covjeku procenat od plate, kada kupuje hljeb, mlijeko gace i carape.)
Covjek je u sistemu od svog rodjenja. Sistem ga nauci da ubija ,laze, krade . Jednostavno sve… Sve sto je negativno .Malo kojih pozitivnih stvari nauci od sistema.
U sistemu covjek postaje materijalista ,gubi na moralnim i duhovnim vrijednostima…..
Covjeku kada treba sistemova pomoc ,on ga jednostavno i ne gleda .Jer ko je covjek ,on je mal prema meni sistemu.
Ali sistemu je potrebna covjekova podrska ,jer on bez nje ne moze opstati.zato on ima svoje stvaroce koji ce natjerati covjeka lazima I strahom, da ga podrzi.
System se s visina podsmijava ,pljuje krade ,maltretira i ubija covjeka.
a covjek je glup i slijep
fuck the system!
- Kareem Abdul-Jabbar
- Alfons Kauders
Toozla wrote:...Murate, ti sistem gledas odozdo.....ne zaboravi da ima i pogled odozgo...
Murat against the machine...
- Alfons Kauders
Brother Kareem, Murat je The Man... Ono ovo kuka o sistemu... A kod njeg bi brao pamuk... Opet...Kareem Abdul-Jabbar wrote:Brate Murate, jel' ko sikir'o???
:D
- Kareem Abdul-Jabbar
Alfons Kauders wrote:Brother Kareem, Murat je The Man... Ono ovo kuka o sistemu... A kod njeg bi brao pamuk... Opet...Kareem Abdul-Jabbar wrote:Brate Murate, jel' ko sikir'o???
:D
- Kareem Abdul-Jabbar
Murat Sabanovic wrote:E JEBO JA ONOGA KOJI GLEDA SA VISINA
- Murat Sabanovic
TU SI UPRAVU , ali ima onih skoji skonataju da ga handre pa se protive ,a i onih kojima je to svejedno pa se jos i naguzeToozla wrote:....Murate....oni tebe handre.....zato si ti ljut....Murat Sabanovic wrote:E JEBO JA ONOGA KOJI GLEDA SA VISINA
- Alfons Kauders
Fakat, kod nas se vise u demokraciji treba pazit sistema, nego u mraku socijalizma... Da ne zavrsis ko Rebac, ili da te ganjaju ko Halilovicevog sina zbog ove teme... Znas da je sve puno hala, pa cak i hale, a kamoli forumi...Kareem Abdul-Jabbar wrote:Murat Sabanovic wrote:E JEBO JA ONOGA KOJI GLEDA SA VISINA![]()
shhhhhhhhhh cuce te, bog ti jadan
:lol:
Da mi je sad text "Symphony of destruction"
- Kareem Abdul-Jabbar
Murat Sabanovic wrote:TU SI UPRAVU , ali ima onih skoji skonataju da ga handre pa se protive ,a i onih kojima je to svejedno pa se jos i naguzeToozla wrote:....Murate....oni tebe handre.....zato si ti ljut....Murat Sabanovic wrote:E JEBO JA ONOGA KOJI GLEDA SA VISINA
-
see ya
A ni jedni ni drugi mu ne mogu nista! Cemu sekiracijaMurat Sabanovic wrote:TU SI UPRAVU , ali ima onih skoji skonataju da ga handre pa se protive ,a i onih kojima je to svejedno pa se jos i naguzeToozla wrote:....Murate....oni tebe handre.....zato si ti ljut....Murat Sabanovic wrote:E JEBO JA ONOGA KOJI GLEDA SA VISINA
Last edited by see ya on 20/07/2005 21:07, edited 2 times in total.
-
FFK as Lucy01
You take a mortal man,Alfons Kauders wrote:
Da mi je sad text "Symphony of destruction"
And put him in control
Watch him become a god,
Watch peoples heads a'roll
A'roll...
Chorus
Just like the Pied Piper
Led rats through the streets
We dance like marionettes,
Swaying to the Symphony...
Of Destruction
Acting like a robot,
Its metal brain corrodes
You try to take its pulse,
Before the head explodes
Explodes...
Chorus
Solo - Marty
The earth starts to rumble
World powers fall
A'warring for the heavens,
A peaceful man stands tall
Tall...
- Murat Sabanovic
nista raja vidim ja vi sistemu prodali duse ,ali se murat ne da
- Kareem Abdul-Jabbar
Brate Murate, sta predlazes??Murat Sabanovic wrote:nista raja vidim ja vi sistemu prodali duse ,ali se murat ne da
Sta nam je cinit'??
- Murat Sabanovic
jes tako je jer nismo kolektivsee ya wrote:Kome prkositiMurat Sabanovic wrote:nista raja vidim ja vi sistemu prodali duse ,ali se murat ne daDao se ti ili ne dao isto ti se pise
- Kareem Abdul-Jabbar
Murat Sabanovic wrote:jes tako je jer nismo kolektivsee ya wrote:Kome prkositiMurat Sabanovic wrote:nista raja vidim ja vi sistemu prodali duse ,ali se murat ne daDao se ti ili ne dao isto ti se pise
-
AenemA
Murate,...svaki put kad stanes pod tus ti reci jebo sistem i idi se kupati negdje na potoku (jer su neki ljudi iz sistema napravili vodovod, bojlere el.energiju i sl)...svaki put kada sjedes u auto ti reci jebo sistem pa zapucaj pjeske (opet neki idioti iz sistema dizajnirali automobil i mnostvo drugih "dzidza" u njemu)....svaki put kad upalis tv,radio ili klima uredjaj ti reci jebo sistem...i nabij se u sumu za sva vremena...
Nista mi vise ne ide na zivce nego kad neko pocne da prica kako smo robovi rada, sistema i sta ja znam cega....ali kad uzivamo sve komocije koje rad,istrazivanje, nauku i ostalo donesose, e onda se ne javljamo...naravno sve ima svoju negativnu stranu, ali pozitvna je daleko u prednosti u ovom slucaju...
Nista mi vise ne ide na zivce nego kad neko pocne da prica kako smo robovi rada, sistema i sta ja znam cega....ali kad uzivamo sve komocije koje rad,istrazivanje, nauku i ostalo donesose, e onda se ne javljamo...naravno sve ima svoju negativnu stranu, ali pozitvna je daleko u prednosti u ovom slucaju...