Fuck(C)!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
OneWhoKnows
Posts: 73
Joined: 26/03/2004 11:46

#1 Fuck(C)!

Post by OneWhoKnows » 17/07/2006 16:53

Zahvaljujući djavoljim advokatima i sudijama Tribunala, čuvena narodna - 'Kad' Srbin drugome jamu kopa – Srebreničanin u nju upada', za mnoge, danas, špansko je selo od umotvorine, čija poruka poznata je još samo očajnoj španjolki Carli del Ponte koju, jadnicu, više niko ne sluša, i - zbog čijeg očajnog engleskog – niko ne razumije – pa, niko, kako vidim, pojma više nema - šta ta očajna tužiteljica - ozbiljan kandidat za jednosmjernu šut kartu iz Hagg-a i pridruživanje očajnim kućanicama - priča i o čem', jadnica, truni?
Piše: OneWhoKnows

***


(Desperate Housewife vs. Devil's Avocates)


Prekjučer mi se, u vječitoj potrazi za skrivenom istinom i pravdom koje nema, želudac prevrnuo od nepravde koju u haškom Tribunalu nanose sedmerici Srba optuženim za zločine u Srebrenici, dragim nekim ljudima, vidi se - poštenim i nadasve nevinim – ni luk jeli ni Srebreničane klali – natovarili im na vratove nekakvo neprijatno sudjenje i onu Carlu del Ponte, uvrla žena – Fuck 'ц'! pa, Fuck 'ц'! pa, Fuck 'ц'! – triput, bez vadjenja, jebe im 'idje išta imaju', svako 'ц' u ocilu i dugim, pa još – da izvinete - podignutim optužni'ц'ama, a oni – sva sedmerica - u neobranom groždju – svako malo obaraju pogled ubice – al' pogledajte samo kako tužni pogledi su njihovi, kao da prizivaju sjećanje na one mrtve Srebreničane, uzgred budi rečeno, baksuzan neki narod, takoreći sektu, uz to još i suicidnu, koja brojala je, zamislite? čak 8.373 člana, šta im bi - čitam u nevinim pogledima sedmerice veličanstvenih i nevinih ubica – da odluče se na kolektivno samoubistvo, kad' Muslimanima - koji su – pitajte Nemanju Kusturicu - poturčeni Srbi, ustvari – vjera turska takvo što ne dozvoljava i kad' znali su da će, ako sami sebi prekrate živote i vratove - a jesu, jer Srbi - veli Koštunica - nisu! - drito u džehenem, kod onog nevinog, ali pokojnog Miloševića.

(Jeee... bo te, kol'ka mi je, ova rečenica... I, gdje stadoh? O čem' počeh vam pričati? Aha... Jah...)

I, tako. Gledam prekjučer, Carla – jadna i usamljena – koju ni kamere više ne vole i ne zarezuju - u klin!, advokati odbrane, i nekakav jalovi sudac kamena lica - u ploču! sa uklesanih deset zapovjesti:

1. Ne daj Turčinu da se povampiri!; 2. Čuvaj se vezanih, ali opasnih Turaka!; 3. Likvidiraj opasnog Turčina!; 4. Likvidiraj ga, onako svezanog, ali opasnog!; 5. Preciznim rafalom u glavu!; 6. Može i u ledja na kojim svez'o si mu ruke, iako time nisi postigao ništa, jer – ba'te, ne zaboravi – Turčin je to! - i svezan – opasan je!; 7. Naročito onaj sa samo šesnaest godina, koji živio je i duže nego što treba!; 9.Ne suoči se sa učinjenim zločinom! i 10) Koja crna Srebrenica? Kakve Žrtve? Koga, bre, u Srebrenici ukopavaju? O, čem' Carla pričaš, sestro slatka? Jesi l' bre, ti krštena? Jesi li, a?

Kurcijalni dokaz da u Džehenemu – tik kraj Miloševića, i suicidnih članova raznih sekti – ima najviše advokata odbrane i jalovih sudaca Tribunala – dobija tako svoje uporište u braniteljskom timu sedmerice veličanstvenih, i gore spomenutom sudiji, koji svi skupa specijalizirani su za svekolike idiotluke, a sudjenje u Tribunalu vide samo kao prvorazrednu svjetsku zajebanciju od kakve se – jeb'o pravdu - uz astronomske honorare koje dobivaju - može pofino hajrovati i osigurati svijetla budućnost pokoljena, ista ona kakvu nisu i, sigurno je, neće dočekati samopoklani članovi Srebreničke sekte, akteri općeg julskog 'samopokolja', unazad jedanaest godina, nekako baš u vrijeme kad' - ako se sjećate – održavali su se 'Dani Srbije u Žepi i Srebrenici 95'.

Zahvaljujući djavoljim advokatima i sudijama Tribunala, čuvena narodna - 'Kad' Srbin drugome jamu kopa – Srebreničanin u nju upada', za mnoge, danas, špansko je selo od umotvorine, čija poruka poznata je još samo očajnoj španjolki Carli del Ponte koju, jadnicu, više niko ne sluša, i - zbog čijeg očajnog engleskog – niko ne razumije – pa, niko, kako vidim, pojma više nema - šta ta očajna tužiteljica - ozbiljan kandidat za jednosmjernu šut kartu iz Hagg-a i pridruživanje Očajnim kućanicama - priča i o čem', jadnica, truni? Onakva – očajna!

Fuck 'ц'!


spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

#2

Post by spongebob » 17/07/2006 17:06

natovarili im na vratove nekakvo neprijatno sudjenje i onu Carlu del Ponte, uvrla žena – Fuck 'ц'! pa, Fuck 'ц'! pa, Fuck 'ц'! – triput, bez vadjenja, jebe im 'idje išta imaju', svako 'ц' u ocilu i dugim, pa još – da izvinete - podignutim optužni'ц'ama...

:lol: :lol: :lol:

a za ukupni dojam i cijenu za stvarnost stvarnosti alise u zemlji cudesa u traSH-horror verziji...sta ima da se kaze osim the world sucks :( :( :(

Post Reply