Da... ja to mislim za sve sportiste zapravo.Better Man wrote: ↑16/06/2026 08:50Lik studirao u Milanu gdje je školarina 60 hiljada Eura za čitav studij od 4 godine i imao je obraza da mu poreski obveznici plaćaju doprinose. Lik je umišljen da je neko i nešto, a u stvari je niko ništa. Obični lezihljebović.dr_Evil wrote: ↑15/06/2026 12:34Pa dobro... realno od mene mu halal ti minimalni doprinosi, a sto se tice babuke njegovog to je druga prica, ili ti ga nisam ljubitelj politicara.Hendrix wrote: ↑15/06/2026 12:30 Sve je to fino krasno ali da ne zaboravimo da je Deen originalni uhljeb kojem je babo namjestio i da jadan prima umjetnicke doprinose sa drzavne sise. Sisu koju mu je babo posteno cuclao citav zivot i sa koje je zivjela a vjerovatno i dan danas zivi citava familija.
To sto Fudo glumi naivnog djecaka zainteresovanog za modu i originalne brendove i to u vremenima kada je narod imao mizerna primanja, ne mijenja cinjenicu da je lik paksu i dzabalebaros od rodjenja.
Sta me briga sto smo mu placali doprinose, tesko da je on od svoje muzike imao financijskog zadovoljstva, nema para bez narodnjaka u nasoj mocvari. Ja bih svakome ko ispunjava odredjene uslove da ga mozemo zvati umjetnikom(koliko je to Deen nek neko drugi sudi) rado platio doprinose, pogotovo piscima - ko ce bolan danas od knjige zivit.
Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
- dr_Evil
#626 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#627 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
moj je kolega živio u ulazu gdje i on i odmalena svi igraju lopte on s curicama gume
ma dobro njemu se placalo taj doprinos ne zato sto studira u milanu nego sto je bio estradni umjetnik
problem bi bio da mu se i sada placa a on zivi vani
ma dobro njemu se placalo taj doprinos ne zato sto studira u milanu nego sto je bio estradni umjetnik
problem bi bio da mu se i sada placa a on zivi vani
- Better Man
#628 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Pa upravo i jeste problem u tome što mu se plaćalo penziono i zdravstveno od novca poreskih obveznika, a on plaća studije u Milanu 60 hiljada Eura. Ako imš novac za studije, onda imaš i da sam sebi plaćaš zdravstvi i penziono,a ne da živiš na grbači poreskih obveznika.
- Truba
#629 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
razumijem te ali njemu se placa zbog zasluga (eurovizija i status slobodnog umjetnika)...ne placa im se sto se misli da su kokuzi
to je ono simbolicno nisu doprinosi nesto veliko i nema ih puno
to je ono simbolicno nisu doprinosi nesto veliko i nema ih puno
- nepass1
#630 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Jebi ga lik ostari bez dana radnog staza dok mi pljuckamo po forumu.Better Man wrote: ↑16/06/2026 08:50Lik studirao u Milanu gdje je školarina 60 hiljada Eura za čitav studij od 4 godine i imao je obraza da mu poreski obveznici plaćaju doprinose. Lik je umišljen da je neko i nešto, a u stvari je niko ništa. Obični lezihljebović.dr_Evil wrote: ↑15/06/2026 12:34Pa dobro... realno od mene mu halal ti minimalni doprinosi, a sto se tice babuke njegovog to je druga prica, ili ti ga nisam ljubitelj politicara.Hendrix wrote: ↑15/06/2026 12:30 Sve je to fino krasno ali da ne zaboravimo da je Deen originalni uhljeb kojem je babo namjestio i da jadan prima umjetnicke doprinose sa drzavne sise. Sisu koju mu je babo posteno cuclao citav zivot i sa koje je zivjela a vjerovatno i dan danas zivi citava familija.
To sto Fudo glumi naivnog djecaka zainteresovanog za modu i originalne brendove i to u vremenima kada je narod imao mizerna primanja, ne mijenja cinjenicu da je lik paksu i dzabalebaros od rodjenja.
Sta me briga sto smo mu placali doprinose, tesko da je on od svoje muzike imao financijskog zadovoljstva, nema para bez narodnjaka u nasoj mocvari. Ja bih svakome ko ispunjava odredjene uslove da ga mozemo zvati umjetnikom(koliko je to Deen nek neko drugi sudi) rado platio doprinose, pogotovo piscima - ko ce bolan danas od knjige zivit.
- nepass1
#631 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Pa sportisti jesu preplaceni ali opet koliki trud treba da budes u vrhu ne bi ih nazvao lezihljebovicima.dr_Evil wrote: ↑16/06/2026 08:56Da... ja to mislim za sve sportiste zapravo.Better Man wrote: ↑16/06/2026 08:50Lik studirao u Milanu gdje je školarina 60 hiljada Eura za čitav studij od 4 godine i imao je obraza da mu poreski obveznici plaćaju doprinose. Lik je umišljen da je neko i nešto, a u stvari je niko ništa. Obični lezihljebović.dr_Evil wrote: ↑15/06/2026 12:34
Pa dobro... realno od mene mu halal ti minimalni doprinosi, a sto se tice babuke njegovog to je druga prica, ili ti ga nisam ljubitelj politicara.
Evo ja kao amater kad skontam koliki trud trrba da istrcis 1km za 3minute, a neko trci 42km po 2:41
Jbt ja godisnje istrcim 1200-1600km i ne znam bih li se smio kladiti da mogu 500m istrcati za 1:30
Dosta raje ismijava f1 vozace kao nije sport. Uzmes ps5 upalis f1 iupalis s e asistente vjezbas mjesec dana i neces pet konzistentnoh krugova u monaku napraviti. Da je svaki krug u 0.1 sec isti. Kimi sjede u simulator i odveze monako zmireci itd itd
-
dječak sa šibicama
#632 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Mene zanima odakle babi Zagiju pare da sinu placa sve te Milane i Njujorke, pop grupe, albume, najvece bilborde po gradu i ostalo. Zaradio?
Isto ko i njegova jaranica iz Erata, odakle Pino odakle turisticka agencija, dobro za njenog babu znam da se mucio i krvario u Splitu i Istanbulu kao logisticar u ratu
Isto ko i njegova jaranica iz Erata, odakle Pino odakle turisticka agencija, dobro za njenog babu znam da se mucio i krvario u Splitu i Istanbulu kao logisticar u ratu
- PixelDrifter
#633 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Droga, najvjerovatnije. Gdje je politika, tu su veliki talovi, drzava se bavi kupoprodajom droge.dječak sa šibicama wrote: ↑16/06/2026 19:20 Mene zanima odakle babi Zagiju pare da sinu placa sve te Milane i Njujorke, pop grupe, albume, najvece bilborde po gradu i ostalo. Zaradio?
Isto ko i njegova jaranica iz Erata, odakle Pino odakle turisticka agencija, dobro za njenog babu znam da se mucio i krvario u Splitu i Istanbulu kao logisticar u ratu![]()
- Edin H.
-
last mohicans
#635 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Relax tours je postajao i prije rata. Jedno vrijeme bili najjači i jedini radili Egipat krajem 90tih i početkom 2000tih. Dok IZ nije poklopila i hadz je organizovao, sada umre. A Fudikin Zaim je ratni profiter, ako nije bio VP kao i Ćelo, ima priča da je zaustavljen sa nekim kamionom punog Marlbora. Mi iz rata znamo da je u podrumu Sarajke lafo se "čuvala"oduzeta roba od kafe, cigara i čega sve ne. Čuvala se vjerovatno za ovakve kao Zaim.PixelDrifter wrote: ↑16/06/2026 19:22Droga, najvjerovatnije. Gdje je politika, tu su veliki talovi, drzava se bavi kupoprodajom droge.dječak sa šibicama wrote: ↑16/06/2026 19:20 Mene zanima odakle babi Zagiju pare da sinu placa sve te Milane i Njujorke, pop grupe, albume, najvece bilborde po gradu i ostalo. Zaradio?
Isto ko i njegova jaranica iz Erata, odakle Pino odakle turisticka agencija, dobro za njenog babu znam da se mucio i krvario u Splitu i Istanbulu kao logisticar u ratu![]()
- PixelDrifter
#636 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Zaim je mahalska faca, a parlament je postao mahalski sa dolaskom SDA. Mahala mentalitet. Od toga se ne moze pobjeci. Mozes biti u LA, ali mahala ostaje.
-
dječak sa šibicama
#637 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Jasarevici su bili vlasnici Relax Toursa prije rata?
- Better Man
#638 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Ratno profiterstvo, a i brat Zaimov, Deenov amidža je bio upetljan u nestanak ili pljačku novca koji se prevozio mislim na relaciji Zagreb. SB je o toj aferi pisala.dječak sa šibicama wrote: ↑16/06/2026 19:20 Mene zanima odakle babi Zagiju pare da sinu placa sve te Milane i Njujorke, pop grupe, albume, najvece bilborde po gradu i ostalo. Zaradio?
- PixelDrifter
#639 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Nekome rat donio grob, nekome profit. Poštenjačine zaradile smrt, lopine dobile parlament.
-
Hendrix
#640 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Pa i jest uslov da budes kokuz. Ne smiju imati radni odnos i bila je neka minorna zarada limit. Malo sam pretrazivao stare clanke o tome, u doba kada je i Hari Mata Hari ovo primao a ovamo uzimao hiljade eura za nastupe.
Svi oni laziraju porez i uzimaju kesh sa strane, i tu je i nas Fudo bio. Koliko sam vidio skinuli su ga 2019 sa liste a tada je vec odavno landaro u Americi. Naivni djecacic jadan studira u Milanu dok mu ja placam doprinose. I smijesno mi lik mu gore kao nesto halali, svaka cast ljudino. Posalji mu jos koju stoju u Ameriku da ima.
I na kraju nije poenta sto mi gubimo par stotina maraka mjesecno, nego u tome koliko nisko mozes pasti i koliko si gladan dzabaluka. Ali valjda se to naslijedi u familiji, kada babo muze drzavnu sisu, i djeca ce to isto da rade.
I imamo paradoks gdje neko ko se kurci pravim skupim brendovima na papiru je kokuz koji trazi sadaku od kantona da mu plati par stoja mjesecno. Fuj.
- dr_Evil
#641 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Sve sta zboris tacno je. Samo profesionalni sport i profesionalne hodze(ili bilo kakve popove) treba realno ukinuti. Realno ne vidim razlog da se odvaja od poreza da bi neko profesionalno(postujem amatere i mislim da treba sto vise sportskih objekata graditi) trcao za loptom, ili da bi neko po vas dan cekao kad ce neko u crkvu uci. Naravno ne treba se niko sloziti sa mnom.nepass1 wrote: ↑16/06/2026 19:08Pa sportisti jesu preplaceni ali opet koliki trud treba da budes u vrhu ne bi ih nazvao lezihljebovicima.dr_Evil wrote: ↑16/06/2026 08:56Da... ja to mislim za sve sportiste zapravo.Better Man wrote: ↑16/06/2026 08:50
Lik studirao u Milanu gdje je školarina 60 hiljada Eura za čitav studij od 4 godine i imao je obraza da mu poreski obveznici plaćaju doprinose. Lik je umišljen da je neko i nešto, a u stvari je niko ništa. Obični lezihljebović.
Evo ja kao amater kad skontam koliki trud trrba da istrcis 1km za 3minute, a neko trci 42km po 2:41
Jbt ja godisnje istrcim 1200-1600km i ne znam bih li se smio kladiti da mogu 500m istrcati za 1:30
Dosta raje ismijava f1 vozace kao nije sport. Uzmes ps5 upalis f1 iupalis s e asistente vjezbas mjesec dana i neces pet konzistentnoh krugova u monaku napraviti. Da je svaki krug u 0.1 sec isti. Kimi sjede u simulator i odveze monako zmireci itd itd
- Truba
#642 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
ne smiju se milijuni donacija zaboraviti i dobitka koje smo imali zbog tih umjetnika sportasa i popova
njih je jako malo sve skupa možda 500
red je da se oduzimo
njih je jako malo sve skupa možda 500
red je da se oduzimo
- dr_Evil
#643 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- tramvajtrojka
#645 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Deen je ljudina i raja sinoc je bas pokidao na vilsu 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#646 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Cuo sam da je ispostovao. Jesi bio? prenesi utiske.
- dr_Evil
#647 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Halali trojka, moram!
Deen, pa povorka.. samo da ne prenese sta drugo i dobro je
- tramvajtrojka
#648 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Pojavio se kao tajni gost i bas je raju od 30+ iznenadio njegovim bezvremenskim hitovima
- PixelDrifter
#649 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Imam sve njegove CD.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#650 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"
Poenta.Hendrix wrote: ↑17/06/2026 00:33Pa i jest uslov da budes kokuz. Ne smiju imati radni odnos i bila je neka minorna zarada limit. Malo sam pretrazivao stare clanke o tome, u doba kada je i Hari Mata Hari ovo primao a ovamo uzimao hiljade eura za nastupe.
Svi oni laziraju porez i uzimaju kesh sa strane, i tu je i nas Fudo bio. Koliko sam vidio skinuli su ga 2019 sa liste a tada je vec odavno landaro u Americi. Naivni djecacic jadan studira u Milanu dok mu ja placam doprinose. I smijesno mi lik mu gore kao nesto halali, svaka cast ljudino. Posalji mu jos koju stoju u Ameriku da ima.
I na kraju nije poenta sto mi gubimo par stotina maraka mjesecno, nego u tome koliko nisko mozes pasti i koliko si gladan dzabaluka. Ali valjda se to naslijedi u familiji, kada babo muze drzavnu sisu, i djeca ce to isto da rade.
I imamo paradoks gdje neko ko se kurci pravim skupim brendovima na papiru je kokuz koji trazi sadaku od kantona da mu plati par stoja mjesecno. Fuj.
Nego blago se Deenu, ostario ne radeci nista