FTV u sluzbi Bushove politike

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Fordas

#1 FTV u sluzbi Bushove politike

Post by Fordas »

Ko je gledao pompezno najavljivanu seriju na FTV - Spavaci - sve mu je jasno. Muslimani su beskompromisni teroristi koji ne prezaju ni od cega. Oni su pritajeni a ustvari planiraju teroristicke akcije, medjusobna ubijanja...
Ok, jasno mi je da Bush i Condolisa moraju opravdavati svoje politicke akcije izmedju ostalog i na ovaj nacin ali zar se to mora servirati i 'muslimanima' u BiH, koji ce to jos placati iz svog dzepa?! Vala previse, sto jest, jest :x
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

Pa to ti je jedna obična serija. Ja se ne sječam da bi amerikanci upotrebljavali to u propagandne svrhe nisu oni takvi.
in33sa

Post by in33sa »

Polako, tek je prva epizoda, mozda se u petoj ispostavi da su svi oni agenti CIA-e :-)

Ne kontam sta tebe tangiraju sudanci i egipcani po USA?

Ako su muslimani, nisu bosanci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo pogledaj albance :D
Fordas

Post by Fordas »

in33sa wrote:Polako, tek je prva epizoda, mozda se u petoj ispostavi da su svi oni agenti CIA-e :-)

A zasto se onda prikazuje 'bosancima' i od 'bosaskih' para? U tome i jeste stvar. Briga mene kako ce tipovi kao Condoliza ili Bush opisati ove ili one muslimane. Jasno je da je u pitanju njihova antimuslimanska propaganda. Ali zasto na TV koju 'muslimani' najvise (a vjerovatno i jedini) placaju?
jefferson

Post by jefferson »

Fordas wrote:
in33sa wrote:Polako, tek je prva epizoda, mozda se u petoj ispostavi da su svi oni agenti CIA-e :-)

A zasto se onda prikazuje 'bosancima' i od 'bosaskih' para? U tome i jeste stvar. Briga mene kako ce tipovi kao Condoliza ili Bush opisati ove ili one muslimane. Jasno je da je u pitanju njihova antimuslimanska propaganda. Ali zasto na TV koju 'muslimani' najvise (a vjerovatno i jedini) placaju?
Cisto sumnjam da Bush i Rice uopce znaju da se ta serija ikad snimila.
Prikazuje se na FTV zato sto je JEFTINA, jer je ta serija u americi dozivjela potpuni fijasko!
kelly lake

#7 Re: FTV u sluzbi Bushove politike

Post by kelly lake »

Fordas wrote:Ko je gledao pompezno najavljivanu seriju na FTV - Spavaci - sve mu je jasno. Muslimani su beskompromisni teroristi koji ne prezaju ni od cega. Oni su pritajeni a ustvari planiraju teroristicke akcije, medjusobna ubijanja...
Ok, jasno mi je da Bush i Condolisa moraju opravdavati svoje politicke akcije izmedju ostalog i na ovaj nacin ali zar se to mora servirati i 'muslimanima' u BiH, koji ce to jos placati iz svog dzepa?! Vala previse, sto jest, jest :x
:lol: znao sam ja da je to neka urota protiv muslimana u BIH, :lol: :lol: :lol:
hebote :-)
AdrianMole

Post by AdrianMole »

Blage ti veze nemaš o čemu govoriš.Da si pogledao cjelokupnu seriju Sleeper Cell kao što sam ja vrlo lako bi vidio da nije ni izdaleka antimuslimanska,čak naprotiv.Vjerojatno je i ta dosta promuslimanska politika u nekim momentima dovela do slabog odjeka serije u USA.Nerviraju neka faktografske činjenice o Bosni kao npr.da je jedan od likova islamist iz Bosne po imenu Ilija (?!),ali vesele pjesme Ede Maajke i Zabranjenog pušenja u drugoj sezoni serije.Pogledajte pa onda sudite :D
ulpinian

Post by ulpinian »

Mene samo zanima ko Mladenu Maricu dozvoljava da trabunja o Kosovu onako kako se njemu ćefne...
pitarozder

#10 Re: FTV u sluzbi Bushove politike

Post by pitarozder »

Fordas wrote:Ko je gledao pompezno najavljivanu seriju na FTV - Spavaci - sve mu je jasno. Muslimani su beskompromisni teroristi koji ne prezaju ni od cega. Oni su pritajeni a ustvari planiraju teroristicke akcije, medjusobna ubijanja...
promjeni kanal i bez sekiracije ... i jos jedna stvar lave ... zaboli busha sta misle ameri a ne da opravdava svoje talove kod bosanskih muslimana ... nidje veze
Miki123

Post by Miki123 »

ulpinian wrote:Mene samo zanima ko Mladenu Maricu dozvoljava da trabunja o Kosovu onako kako se njemu ćefne...
A šta treba ko papagaj ponavljati onih 4,5 bljutavih fraza ko na ostalim televizijama? Ako misliš na njegov komentar u posljednjim paralelama, ja se s njim slažem u gotovo svakoj stvari.
ulpinian

Post by ulpinian »

Miki123 wrote:
ulpinian wrote:Mene samo zanima ko Mladenu Maricu dozvoljava da trabunja o Kosovu onako kako se njemu ćefne...
A šta treba ko papagaj ponavljati onih 4,5 bljutavih fraza ko na ostalim televizijama? Ako misliš na njegov komentar u posljednjim paralelama, ja se s njim slažem u gotovo svakoj stvari.
Poredio je Kosovo sa nekim drugim pokrajinama, koje nemaju veze sa situacijom kakva je trenutačno na Kosovu. A i onaj zadnji prilog gdje je govorio o "multietničnoj" Palestini... koji je ovo put da pušta onaj prilog ?
piskerernest

Post by piskerernest »

Fordas wrote:

je li ti hoćeš reći da ne postoji islamski terorizam
radeljas

Post by radeljas »

piskerernest wrote: je li ti hoćeš reći da ne postoji islamski terorizam
ja cu reci da postoji ako ti kazes da postoji katolicki i pravoslavni terorizam. naravno da postoji teror raznih grupa muslimana, isto kao i teror i pripadnika drugih religija, ali se samo u slucaju muslimana koristi taj ruzan termin "islamski terorizam", i mislim da bi i ti trebao razmisliti malo prije nego sto napises nesto takvo. a i inace ukljuci mozak, a smanji dozivljaj
Fordas

Post by Fordas »

AdrianMole wrote:Blage ti veze nemaš o čemu govoriš.Da si pogledao cjelokupnu seriju Sleeper Cell kao što sam ja vrlo lako bi vidio da nije ni izdaleka antimuslimanska,čak naprotiv.Vjerojatno je i ta dosta promuslimanska politika u nekim momentima dovela do slabog odjeka serije u USA.Nerviraju neka faktografske činjenice o Bosni kao npr.da je jedan od likova islamist iz Bosne po imenu Ilija (?!),ali vesele pjesme Ede Maajke i Zabranjenog pušenja u drugoj sezoni serije.Pogledajte pa onda sudite :D
Ne znam na osnovu cega ovo govoris. Nisam gledao sve niti cu. To sto je dozivjela fijasko je logicno jer se takvo antimuslimansko smece moze prodati samo u srbiji i, na zalost, u bosni.
Fordas

#16 Re: FTV u sluzbi Bushove politike

Post by Fordas »

pitarozder wrote: promjeni kanal i bez sekiracije ... i jos jedna stvar lave ... zaboli busha sta misle ameri a ne da opravdava svoje talove kod bosanskih muslimana ... nidje veze
Ja kao 'musliman' sam duboko povrijeđen. Jedan moj kolega na poslu je arapskog porijekla i volio bih da ti on kaze kako se sada osjeca
zemljotres

Post by zemljotres »

Da je vise Mladena Marica u nasim medijima, osim tacne informacije bismo i uzivali u domacem tv programu, a usput i nesto naucili o svijetu u kojem zivimo
piskerernest

Post by piskerernest »

radeljas wrote:
piskerernest wrote: je li ti hoćeš reći da ne postoji islamski terorizam
ja cu reci da postoji ako ti kazes da postoji katolicki i pravoslavni terorizam. naravno da postoji teror raznih grupa muslimana, isto kao i teror i pripadnika drugih religija, ali se samo u slucaju muslimana koristi taj ruzan termin "islamski terorizam", i mislim da bi i ti trebao razmisliti malo prije nego sto napises nesto takvo. a i inace ukljuci mozak, a smanji dozivljaj
nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.
11. 9. 2001..sjećaš li se toga
Fordas

Post by Fordas »

Kakve to veze ima sa ovom temom? Taj cin su osudile sve zajednice muslimana u svijetu, mada jos uvijek nije dokazano da 'muslimani' iza toga stoje. Kazes bliski istok? Tamo gdje su 'muslimanima' prije 50-ak godina oteli zemlju pocinivsi stravican genocid. Sjecas li se ti Sabre i Shatile?

BTW - sve to nije razlog da se huskacka i nakaradna serija vrti na 'mojoj' televizji koja se placa, izmedju ostalog, i od mojih para!

P.S. upravo zbog ovoga je ova tema trebala ostati u politici
b@tto

Post by b@tto »

Fordas wrote:Kakve to veze ima sa ovom temom? Taj cin su osudile sve zajednice muslimana u svijetu, mada jos uvijek nije dokazano da 'muslimani' iza toga stoje. Kazes bliski istok? Tamo gdje su 'muslimanima' prije 50-ak godina oteli zemlju pocinivsi stravican genocid. Sjecas li se ti Sabre i Shatile?

BTW - sve to nije razlog da se huskacka i nakaradna serija vrti na 'mojoj' televizji koja se placa, izmedju ostalog, i od mojih para!

P.S. upravo zbog ovoga je ova tema trebala ostati u politici
ljudima u bih ne bi trebala smetati serija koja ima za temu ono što je realnost,a to je terorizam
radeljas

Post by radeljas »

piskerernest wrote:nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.
jeste to je terorizam, ali samo terorizam. u spaniji se isto raznose bombama. sjecas li se ti ete, pa je li neko to nazvao katolicki terorizam. evo sad srbi podmecu bombe pod merkatore i osce, pa je li to terorizam pravoslavni? nije nego samo terorizam. odvratno jeste i ne treba dodavati suvisne i netacne epitete
to sa istinskom vjerom nema veze. koliko god bilo "u ime", ali dzaba ja tebi pricam.
AdrianMole

Post by AdrianMole »

Fordas wrote:
Da li si ti to uopće gledao ? Ponavljam još jednom -serija nije ni hušakačka ni nakaradna.Svaki lik ima svoju pozadinsku priču po kome se dosta može opravdati to što čini.Uostaom,vidjet ćeš i kako vlade nekih arapskih zemalja postupaju prema osumnjičenim za islamski terorizam.Ameri su još anđeli prema njima. :-D

Svatko tko nije gledao kompletnu seriju mislim da uopće ne treba raspravljati o ovome..Osnovne stvari.
Fordas

Post by Fordas »

Da odgledao sam i totalno je huskacka i nakaradna! 'Vidjet cu kako vlade nekih arapskih zemalja postupaju....' - gdje cu vidjeti? U seriji?
:lol: :lol: E nasmija me pravo.

BTW. Mislim da se tebe ova serija svakako ne dotice, mozda grijesim ali....
piskerernest

Post by piskerernest »

radeljas wrote:
piskerernest wrote:nisam ja taj koji je izmislio taj naziv,eno ti bliski istok gdje se svaki dan ljudi raznose u auto bombama u ime vjere.
jeste to je terorizam, ali samo terorizam. u spaniji se isto raznose bombama. sjecas li se ti ete, pa je li neko to nazvao katolicki terorizam. evo sad srbi podmecu bombe pod merkatore i osce, pa je li to terorizam pravoslavni? nije nego samo terorizam. odvratno jeste i ne treba dodavati suvisne i netacne epitete
to sa istinskom vjerom nema veze. koliko god bilo "u ime", ali dzaba ja tebi pricam.
da li je ETA ikada rekla da to čini u ime vjere,nije,da li su ovi što po srbiji bacaju bombe izjavili da to rade u ime vjere,nisu,a ovi što se raznose po bliskm istoku sami kažu da to rade u ime vjere.
u pravu si kada kažeš da to sa vjerom nema veze,ali ljudi koji to podržavaju vole sebe prikazivati kao prije svega kao pripadnike jedne vjere i da to čine u ime vjere,a niko ih ne tjera na to.
b@tto

Post by b@tto »

serija govori o ljudima koji su muslimani i koji misle da će terorizmom nešto postići,u čemu je problem,zar takvih nije bilo i u BiH.
niko time ne želi reći da su svi muslimani takvi.
Last edited by b@tto on 19/02/2008 15:22, edited 1 time in total.
Post Reply