FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ako me sjecanje dobro sluzi, placa se TAKSA ZA POSJEDOVANJE TV ILI RADIO APARATA.
Da mogu birati, pretplatu bih placala novojTv jer od njih saznam koliko je jak zemljotres kraj Varesa bio 31.12.2007.g. a ne od FTV, BHT i ostalih domacih stanica.
Da mogu birati, pretplatu bih placala novojTv jer od njih saznam koliko je jak zemljotres kraj Varesa bio 31.12.2007.g. a ne od FTV, BHT i ostalih domacih stanica.
- JohnnyS
Fox Mulder wrote:Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
A BBC? Nemaju li oni pretplatu od 20 funti? Amo eMglezi, ima li vas? Prosvjetlite nas
-
Fox Mulder
Uzeo si jedan izuzetak. I to samo jedan kanal. Ustvari i njega gledas besplatno, samo dodatne pakete placas. Imas BBC na satelitu nekodiran...JohnnyS wrote:Fox Mulder wrote:Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
A BBC? Nemaju li oni pretplatu od 20 funti? Amo eMglezi, ima li vas? Prosvjetlite nas
-
Fox Mulder
Djaba branis neodbranjivo. Nisi u pravu.
-
Fox Mulder
Nema takve otvorene pljacke u svijetu k'o u vas
-
piskerernest
ja imam rodbinu i prijatelje u pojedinim evr. državama koji redovno plaćaju mjesečnu tv pretplatu ili taksu,kako već se to gdje zove,tako da me nema ko lagati, i nisam iz sarajeva.Fox Mulder wrote:Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
normalno je da možeš gledati javni servis ,pa je li ovdje ne možeš gledati javni servis bih,i to besplatno
-
Fox Mulder
ne placa se bolan, djabe ti je replicirati.piskerernest wrote:ja imam rodbinu i prijatelje u pojedinim evr. državama koji redovno plaćaju mjesečnu tv pretplatu ili taksu,kako već se to gdje zove,tako da me nema ko lagati, i nisam iz sarajeva.Fox Mulder wrote:Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
normalno je da možeš gledati javni servis ,pa je li ovdje ne možeš gledati javni servis bih,i to besplatno
-
Fox Mulder
Ma izborio sam se sa vanzemaljcima, vampirima, Rusima (bio zarobljen),... ali vama Bosancima ne moze niko nista. Posebna sorta... Mimo cijele galaksije i mlijecnog puta...xon_sa wrote:Fokse dodji i spasi nas![]()
![]()
-
piskerernest
ja znam šta mi ljudi kažu i ja njima vjerujem,ne tebi.Fox Mulder wrote:ne placa se bolan, djabe ti je replicirati.piskerernest wrote:ja imam rodbinu i prijatelje u pojedinim evr. državama koji redovno plaćaju mjesečnu tv pretplatu ili taksu,kako već se to gdje zove,tako da me nema ko lagati, i nisam iz sarajeva.Fox Mulder wrote:Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
u susjednim državama se takođe plaća,je li hoćeš reći i da to nije istina.
i ne plaća se kod nas tv pretplata nego taksa za posjedovanje aparata.
-
mIRCerka
nemoj izazivati sudbu kletu da ne bi zavrsio OUT THEREFox Mulder wrote:Ma izborio sam se sa vanzemaljcima, vampirima, Rusima (bio zarobljen),... ali vama Bosancima ne moze niko nista. Posebna sorta... Mimo cijele galaksije i mlijecnog puta...xon_sa wrote:Fokse dodji i spasi nas![]()
![]()
![]()
![]()
-
Fox Mulder
Ne kontam, de malo pojasni.mIRCerka wrote:nemoj izazivati sudbu kletu da ne bi zavrsio OUT THEREFox Mulder wrote:Ma izborio sam se sa vanzemaljcima, vampirima, Rusima (bio zarobljen),... ali vama Bosancima ne moze niko nista. Posebna sorta... Mimo cijele galaksije i mlijecnog puta...xon_sa wrote:Fokse dodji i spasi nas![]()
![]()
![]()
![]()
-
Fox Mulder
To su tamo vasi izmislili. Rekao sam vec da se ponegdje placa. Susjedi BiH :Hrvatska i Srbija ti nisu za etalona. Lopovi k'o i bosanska vlast. U Europi se ne placa. Pa imas sve otvoreno na satelitu...piskerernest wrote:ja znam šta mi ljudi kažu i ja njima vjerujem,ne tebi.Fox Mulder wrote:ne placa se bolan, djabe ti je replicirati.piskerernest wrote: ja imam rodbinu i prijatelje u pojedinim evr. državama koji redovno plaćaju mjesečnu tv pretplatu ili taksu,kako već se to gdje zove,tako da me nema ko lagati, i nisam iz sarajeva.
-
Fox Mulder
Cuj taxa za posjedovanje TV aparata. Gore nego u socijalizmu. Jebiga to ti je tzv. porez na budale jarane, ali sta ces takav je sistem i mora se platiti.piskerernest wrote:ja znam šta mi ljudi kažu i ja njima vjerujem,ne tebi.Fox Mulder wrote:ne placa se bolan, djabe ti je replicirati.piskerernest wrote: ja imam rodbinu i prijatelje u pojedinim evr. državama koji redovno plaćaju mjesečnu tv pretplatu ili taksu,kako već se to gdje zove,tako da me nema ko lagati, i nisam iz sarajeva.
- JohnnyS
Zato što ARD i ZDF npr. imaju samo domaću produkciju. Kao i BBC. Pa i HTV i FTV daju domaću produkciju na satelitu nekodirano. Je li to možda ZDF pusti na satelit npr CSI: Las Vegas. How yes no...Fox Mulder wrote:Pa imas sve otvoreno na satelitu...
-
mojhaver
Zivim trenutno u Austriji i placem TV pretplatu koja se ovdje naziva GIS ORF nesto oko 44eura svaka dva mjeseca. Za taj novac imamo besplatno ORF, ORF 2, ATV i PLUS TV. Reklama ima i u toku filma, serija, utakmica ...
Doduse ne toliko kao sto ih ima recimo na VOX, RTL, ProSIeben koje gledamo putem kablovske mreze koju takodje ekstra placamo. Zakonom si obavezan, ukoliko imas TV ili radio prijemnik, da placas GIS a navodno raspravljaju o tome da pocnu naplacivati i taksu za kompijutere.
Doduse ne toliko kao sto ih ima recimo na VOX, RTL, ProSIeben koje gledamo putem kablovske mreze koju takodje ekstra placamo. Zakonom si obavezan, ukoliko imas TV ili radio prijemnik, da placas GIS a navodno raspravljaju o tome da pocnu naplacivati i taksu za kompijutere.
-
Fox Mulder
Jel' ti to meni prijetis? E sad me mozes naci na americkom forumu. Sta se ja imam prepirati sa nedokaznim ljudima. Napises i nacrtas i sve ocigledno, e onda se nakav tamo javi i kaze cuo od dajdzince iz Njemacke kako je tamo. Satelitska ti je najbolji dokaz da sam u pravu, a ko ne vjeruje i jos prijeti nesto, e Boga mi nije dostojan mog prisustva na forimu. Zbogom nedokaznici. By the way kad na drugim temama psuju meni licno to ne vidis , a meni prijetis. Aferim...mIRCerka wrote:nemoj izazivati sudbu kletu da ne bi zavrsio OUT THEREFox Mulder wrote:Ma izborio sam se sa vanzemaljcima, vampirima, Rusima (bio zarobljen),... ali vama Bosancima ne moze niko nista. Posebna sorta... Mimo cijele galaksije i mlijecnog puta...xon_sa wrote:Fokse dodji i spasi nas![]()
![]()
![]()
![]()
- JohnnyS
Ma to te oni lažumojhaver wrote:Zivim trenutno u Austriji i placem TV pretplatu koja se ovdje naziva GIS ORF nesto oko 44eura svaka dva mjeseca. Za taj novac imamo besplatno ORF, ORF 2, ATV i PLUS TV. Reklama ima i u toku filma, serija, utakmica ...
-
xon_sa
Aman ovog foksa
Ne da progovorit, popio svu pamet svijeta
P.S. evo koliko se pretplata ne placa u Evropi
http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence
Ne da progovorit, popio svu pamet svijeta
P.S. evo koliko se pretplata ne placa u Evropi
http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence
-
Panasonic
Ne placa se ftv-u nego javnom servisu za koristenje tv i radio signala.
A sto se tice reklama i pretplate to nema veze jedno sa drugim. Budite malo tolerantni i dopustite razvijanje trzisne ekonomije a ne odmah pljuvat po necemu a ne znate ni vi po cemu.
A sto se tice reklama i pretplate to nema veze jedno sa drugim. Budite malo tolerantni i dopustite razvijanje trzisne ekonomije a ne odmah pljuvat po necemu a ne znate ni vi po cemu.
-
Fox Mulder
Pusta se, ali prevedeno na njemacki. Ovo je moja zadnja replika, nema vise potrebe da se nedokaznim ljudima javljam i pojasnjavam. Procitaj moj prethodni post i ranija objasnjenja.JohnnyS wrote:Zato što ARD i ZDF npr. imaju samo domaću produkciju. Kao i BBC. Pa i HTV i FTV daju domaću produkciju na satelitu nekodirano. Je li to možda ZDF pusti na satelit npr CSI: Las Vegas. How yes no...Fox Mulder wrote:Pa imas sve otvoreno na satelitu...
-
mIRCerka
Uvrijedjena mlada...Kad koristis neki nick, prvo skontaj sta znaci, pa kad skontas da je svaka spica X FILES bila sa THE TRUTH IS OUT THERE onda se vrati i reci MIRCI KONTAM DA SE ZAJEBAVASFox Mulder wrote:Jel' ti to meni prijetis? E sad me mozes naci na americkom forumu. Sta se ja imam prepirati sa nedokaznim ljudima. Napises i nacrtas i sve ocigledno, e onda se nakav tamo javi i kaze cuo od dajdzince iz Njemacke kako je tamo. Satelitska ti je najbolji dokaz da sam u pravu, a ko ne vjeruje i jos prijeti nesto, e Boga mi nije dostojan mog prisustva na forimu. Zbogom nedokaznici. By the way kad na drugim temama psuju meni licno to ne vidis , a meni prijetis. Aferim...mIRCerka wrote:nemoj izazivati sudbu kletu da ne bi zavrsio OUT THEREFox Mulder wrote:Ma izborio sam se sa vanzemaljcima, vampirima, Rusima (bio zarobljen),... ali vama Bosancima ne moze niko nista. Posebna sorta... Mimo cijele galaksije i mlijecnog puta...![]()
![]()
Do tad ces mi klecat na kukuruzu.
PS Opet se preskace istina - placa se taksa za posjedovanje aparata, sta njih boli K sta ti gledas. A pare idu PBSu, a onda se dijele okolo...
Ima tema vec...negdje....
-
mojhaver
moRe bit;)JohnnyS wrote:Ma to te oni lažumojhaver wrote:Zivim trenutno u Austriji i placem TV pretplatu koja se ovdje naziva GIS ORF nesto oko 44eura svaka dva mjeseca. Za taj novac imamo besplatno ORF, ORF 2, ATV i PLUS TV. Reklama ima i u toku filma, serija, utakmica ...
-
Fox Mulder
A kako se sve fata na satelitu? Besplatno. Ne lazi vise. Zbogom.JohnnyS wrote:Ma to te oni lažumojhaver wrote:Zivim trenutno u Austriji i placem TV pretplatu koja se ovdje naziva GIS ORF nesto oko 44eura svaka dva mjeseca. Za taj novac imamo besplatno ORF, ORF 2, ATV i PLUS TV. Reklama ima i u toku filma, serija, utakmica ...
Last edited by Fox Mulder on 04/01/2008 13:27, edited 1 time in total.