FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

xon_sa

Post by xon_sa »

Zato sto zna se vec ko ne placa uopste pretplatu...
xon_sa

Post by xon_sa »

Jok eto trebaju se ugasit pa onda ganjat preko suda neplatise.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

ne smeta mi. plaćam, ne smatram nikakvim svojim duplim plaćanjem ako dođe firma XY da plati reklamu od x hiljada KM. RTV servis skoro uvijek posluje negativno.

ne razumijem šta ti smeta reklama, po meni sasvim normalna marketinška stvar pogotovo za medije kakva je tv.

i nemoj tu "kako smo jadni" - možeš govoriti u svoje ime. hvala
cico x

Post by cico x »

jao lika ne mozes vjerovati sta njemu smeta,ccc????? :roll:
xon_sa

Post by xon_sa »

Ko kaze ka gradjani placaju? Jesi svjestan koliko tih gradjana ne placa? Nemoj ti placat, a reklame ces i dalje gledat :)
sulesavic

Post by sulesavic »

digital wrote:To sto neko ne placa uopste pretplatu NE OPRAVDAVA prakticno DUPLU naplatu postenim gradjanima... pih kako smo jadni,
Pazi samo konstrukcije - po¹teni graðani!
alcho

Post by alcho »

digital wrote:Nacionalna TV nema moralno pravo pustati reklame kada gradjani uredno placaju pretplatu. Gdje je tu zdrav razum pobogu? Hajd' dobro, placajte i gledajte reklame, a ja od danas mozda vise nikad ne platim pretplatu :)
Ja bas mislim da imaju moralno pravo...jesi negdje procitao knjigu "moralno pravo u savremenom svijetu" ili ti odredjujes sta je moralno a sta ne?
sulesavic

Post by sulesavic »

Svaka reklama je OK, dok to nije fatalna privlaènost...
piskerernest

Post by piskerernest »

nije pretplata za ftv nego za javni servis BiH,ako je uopšte pretplata,to sad zovu taksa.a reklame su uvijek išle na javnim tv,otkad postoji tv,tako da je smiješno prigovarati našim tv reklame
JohnnyS

#10 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Post by JohnnyS »

digital wrote:FTV pretplata je, jeli, obavezna. Fino.

Kome ide novac od reklama koje se vrte na FTV-u i kakvo je to moralno pravo
pustati reklame na programu za koji je naplacena pretplata?

Ovo moze samo kod nas, u BiH?
HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTV
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Skoro svugdje u svijetu su TV stanice uglavnom komercijalne. Znaci same sebe izdrzavaju. Ta "pretplata" je obicni harac.
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Ja NEĆU da plaćam pretplatu! I tačka. :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

I nije samo to. Ja znam kad smo 1978 uzimali TV da se onda moralo platiti 70% u devizama (DM),pa platiti porez na to da drzava zivi, pa placati pretplatu. Lose rjesenje. Sad je sve isto izgleda ostalo, samo se ne placa u devizama i nije tako strasno skupo kupiti TV aparat. Ovi novi "partizani" su zadrzali sve najgore iz socijalizma.
x0z0y0

#14 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Post by x0z0y0 »

JohnnyS wrote:

HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTV
i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?

apropo teme..trebaju reklame naravno..pa valjda sve to ide u korist programa..za poboljsanje istog
jednom ce stvari doci na svoje pa ce ti novci zaista biti ulozeni u programsku semu
reklame trebaju ..ali ne svakih minut-dva vec 2 u toku emisije/filma/i sl. po 5 minuta
piskerernest

Post by piskerernest »

pa u većini država svijeta se plaća tv pretplata ili tv taksa,zavisi kako se to gdje zove.
obuca

#16 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Post by obuca »

Compos_Sui wrote:
JohnnyS wrote:

apropo teme..trebaju reklame naravno..pa valjda sve to ide u korist programa..za poboljsanje istog
jednom ce stvari doci na svoje pa ce ti novci zaista biti ulozeni u programsku semu
reklame trebaju ..ali ne svakih minut-dva vec 2 u toku emisije/filma/i sl. po 5 minuta
e dok to dode na svoje ja cu bit koji metar pod zemljom. a vala mislim da nece no do tada :D zato nema placanja za ona sranja.
nek me tuzi americki nato :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

piskerernest wrote:pa u većini država svijeta se plaća tv pretplata ili tv taksa,zavisi kako se to gdje zove.
Ne placa se. Imas slobodne programe komercijalnih televizijskih stanica. To vas tamo u Sarajevu lazu.
Fox Mulder

#18 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Post by Fox Mulder »

obuca wrote:
Compos_Sui wrote:
JohnnyS wrote: HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTV

e dok to dode na svoje ja cu bit koji metar pod zemljom. a vala mislim da nece no do tada :D zato nema placanja za ona sranja.
Podrzavam te 100%.
JohnnyS

#19 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Post by JohnnyS »

Compos_Sui wrote:
JohnnyS wrote:

Većina ljudi je otvorila stalni nalog u banci, tako da prvog u mjesecu ode lova na Prisavlje i nema neplatiša. Onih 7% kućanstava tvrdi da nema televiziju (u 21. stoljeću?!). I kako će im dokazat da ima, ne smije ti inkasator u kuću ući, jedino ako te tajne službe snime kako unosiš u kuću novu televiziju :D Postojale su urbane legende da inkasatori hodaju zgradama sa aparatima koji mjere EM zračenje (ko da sam živio na Vojageru, a ne u Mokošici) i tako gledaju tko ima, a tko nema televiziju u kući.
Kako sam u Mostaru na fakultetu, plaćam FTV pretplatu iako nit sam državljanin, nit je gledam, a imam i kablovsku, a i uletio bih u stereotip da Hrvati sabotiraju televiziju :D Kontam, neću cigančit za 6 maraka, da netko misli da sam lopov zbog cifre od 3 kutije cigara.

A da treba imat reklama - treba. I to pogotovo na FTV-u. Jer od tih 6 maraka oni dobiju samo dio, pa kad uzmete u obzir koliko ljudi to ne plaća, čudo je da imaju za ikakav program...
xon_sa

Post by xon_sa »

O Boze :lol: :lol: :lol:
obuca

#21 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?

Post by obuca »

Fox Mulder wrote:
obuca wrote:
Compos_Sui wrote: i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?

Podrzavam te 100%.
znam znam :D ni ti ne placas jer si podlac ko i ja
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Sto bi sa skupstinskih tribina rek'o Konjicija:"E, hajmo sad svi kulturno razvalit televiziju i JUTEL!" :lol: :lol: :lol:
obuca

Post by obuca »

Fox Mulder wrote:Sto bi sa skupstinskih tribina rek'o Konjicija:"E, hajmo sad svi kulturno razvalit televiziju i JUTEL!" :lol: :lol: :lol:
tilililiiiiiiiiiiiii tilililiiiiiiiiiiii jel vako bi JUTEL muzika :D
piskerernest

Post by piskerernest »

Fox Mulder wrote:
piskerernest wrote:pa u većini država svijeta se plaća tv pretplata ili tv taksa,zavisi kako se to gdje zove.
Ne placa se. Imas slobodne programe komercijalnih televizijskih stanica. To vas tamo u Sarajevu lazu.
ja sam mislio na javne servise u raznim državama.a normalno da ni mi nećemo plaćati obn-u ili nekoj drugoj komercijalnoj tv stanici.ko misli da se ne treba plaćati i da to nije po zakonu odmah do političara za koga je glasao na izborima pa nek mu prenese stavove o neplaćanju tv takse ili pretplate,vidiće šta će mu čovjek reći,nije to izmišljotina od prije par godina,to piše u zakonu,i ne samo kod nas, i uostalim državama je tako.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO
Post Reply