FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
-
IlijaLadin
ne smeta mi. plaćam, ne smatram nikakvim svojim duplim plaćanjem ako dođe firma XY da plati reklamu od x hiljada KM. RTV servis skoro uvijek posluje negativno.
ne razumijem šta ti smeta reklama, po meni sasvim normalna marketinška stvar pogotovo za medije kakva je tv.
i nemoj tu "kako smo jadni" - možeš govoriti u svoje ime. hvala
ne razumijem šta ti smeta reklama, po meni sasvim normalna marketinška stvar pogotovo za medije kakva je tv.
i nemoj tu "kako smo jadni" - možeš govoriti u svoje ime. hvala
- alcho
Ja bas mislim da imaju moralno pravo...jesi negdje procitao knjigu "moralno pravo u savremenom svijetu" ili ti odredjujes sta je moralno a sta ne?digital wrote:Nacionalna TV nema moralno pravo pustati reklame kada gradjani uredno placaju pretplatu. Gdje je tu zdrav razum pobogu? Hajd' dobro, placajte i gledajte reklame, a ja od danas mozda vise nikad ne platim pretplatu
-
sulesavic
Svaka reklama je OK, dok to nije fatalna privlaènost...
-
piskerernest
nije pretplata za ftv nego za javni servis BiH,ako je uopšte pretplata,to sad zovu taksa.a reklame su uvijek išle na javnim tv,otkad postoji tv,tako da je smiješno prigovarati našim tv reklame
- JohnnyS
#10 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTVdigital wrote:FTV pretplata je, jeli, obavezna. Fino.
Kome ide novac od reklama koje se vrte na FTV-u i kakvo je to moralno pravo
pustati reklame na programu za koji je naplacena pretplata?
Ovo moze samo kod nas, u BiH?
-
Fox Mulder
Skoro svugdje u svijetu su TV stanice uglavnom komercijalne. Znaci same sebe izdrzavaju. Ta "pretplata" je obicni harac.
-
Fox Mulder
I nije samo to. Ja znam kad smo 1978 uzimali TV da se onda moralo platiti 70% u devizama (DM),pa platiti porez na to da drzava zivi, pa placati pretplatu. Lose rjesenje. Sad je sve isto izgleda ostalo, samo se ne placa u devizama i nije tako strasno skupo kupiti TV aparat. Ovi novi "partizani" su zadrzali sve najgore iz socijalizma.
- x0z0y0
#14 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?JohnnyS wrote:HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTVdigital wrote:FTV pretplata je, jeli, obavezna. Fino.
apropo teme..trebaju reklame naravno..pa valjda sve to ide u korist programa..za poboljsanje istog
jednom ce stvari doci na svoje pa ce ti novci zaista biti ulozeni u programsku semu
reklame trebaju ..ali ne svakih minut-dva vec 2 u toku emisije/filma/i sl. po 5 minuta
-
piskerernest
pa u većini država svijeta se plaća tv pretplata ili tv taksa,zavisi kako se to gdje zove.
-
obuca
#16 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
e dok to dode na svoje ja cu bit koji metar pod zemljom. a vala mislim da nece no do tadaCompos_Sui wrote:i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?JohnnyS wrote:HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTVdigital wrote:FTV pretplata je, jeli, obavezna. Fino.
apropo teme..trebaju reklame naravno..pa valjda sve to ide u korist programa..za poboljsanje istog
jednom ce stvari doci na svoje pa ce ti novci zaista biti ulozeni u programsku semu
reklame trebaju ..ali ne svakih minut-dva vec 2 u toku emisije/filma/i sl. po 5 minuta
nek me tuzi americki nato
-
Fox Mulder
Ne placa se. Imas slobodne programe komercijalnih televizijskih stanica. To vas tamo u Sarajevu lazu.piskerernest wrote:pa u većini država svijeta se plaća tv pretplata ili tv taksa,zavisi kako se to gdje zove.
-
Fox Mulder
#18 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
Podrzavam te 100%.obuca wrote:e dok to dode na svoje ja cu bit koji metar pod zemljom. a vala mislim da nece no do tadaCompos_Sui wrote:i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?JohnnyS wrote: HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTV
reklame trebaju ..ali ne svakih minut-dva vec 2 u toku emisije/filma/i sl. po 5 minutazato nema placanja za ona sranja.
- JohnnyS
#19 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
Compos_Sui wrote:i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?JohnnyS wrote:HRT pretplata iznosi 1.5% prosječne plaće u Hrvatskoj znači mijenja se iz mjeseca u mjesec i iznosi cca 70 kuna. Reklama ima barem duplo više nego na FTV-u. Naplativost HRT pretplate je najviša u Europi i iznosi skoro 93% kućanstava. Znači ima i gorih slučajeva nego što je FTVdigital wrote:FTV pretplata je, jeli, obavezna. Fino.
Većina ljudi je otvorila stalni nalog u banci, tako da prvog u mjesecu ode lova na Prisavlje i nema neplatiša. Onih 7% kućanstava tvrdi da nema televiziju (u 21. stoljeću?!). I kako će im dokazat da ima, ne smije ti inkasator u kuću ući, jedino ako te tajne službe snime kako unosiš u kuću novu televiziju
Kako sam u Mostaru na fakultetu, plaćam FTV pretplatu iako nit sam državljanin, nit je gledam, a imam i kablovsku, a i uletio bih u stereotip da Hrvati sabotiraju televiziju
A da treba imat reklama - treba. I to pogotovo na FTV-u. Jer od tih 6 maraka oni dobiju samo dio, pa kad uzmete u obzir koliko ljudi to ne plaća, čudo je da imaju za ikakav program...
-
obuca
#21 Re: FTV pretplata, ok ali zasto reklame?
znam znamFox Mulder wrote:Podrzavam te 100%.obuca wrote:e dok to dode na svoje ja cu bit koji metar pod zemljom. a vala mislim da nece no do tadaCompos_Sui wrote: i na koji se nacin u HR kaznjavaju neplatise?
reklame trebaju ..ali ne svakih minut-dva vec 2 u toku emisije/filma/i sl. po 5 minutazato nema placanja za ona sranja.
-
Fox Mulder
Sto bi sa skupstinskih tribina rek'o Konjicija:"E, hajmo sad svi kulturno razvalit televiziju i JUTEL!"

-
piskerernest
ja sam mislio na javne servise u raznim državama.a normalno da ni mi nećemo plaćati obn-u ili nekoj drugoj komercijalnoj tv stanici.ko misli da se ne treba plaćati i da to nije po zakonu odmah do političara za koga je glasao na izborima pa nek mu prenese stavove o neplaćanju tv takse ili pretplate,vidiće šta će mu čovjek reći,nije to izmišljotina od prije par godina,to piše u zakonu,i ne samo kod nas, i uostalim državama je tako.Fox Mulder wrote:Ne placa se. Imas slobodne programe komercijalnih televizijskih stanica. To vas tamo u Sarajevu lazu.piskerernest wrote:pa u većini država svijeta se plaća tv pretplata ili tv taksa,zavisi kako se to gdje zove.
-
Fox Mulder
Nema toga, skoro svugdje se samofinansiraju TV stanice. Lazu vas bolan tamo. Imas cak i otvoreni nekodirani analogni i digitalni TV signal. Eto tamo u Europi mozes fino gledat RAI, ZDF, ARD, TV 5,... SVE DRZAVNE SERVISE I TO BESPLATNO