FTV ili gdje se hulje ne osjećaju sigurno...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
NKVD

#1 FTV ili gdje se hulje ne osjećaju sigurno...

Post by NKVD »

Ovo ću napisati teška srca - FTV je najbolji medij u Bosni i Hercegovini. I već se gadim sam sebi...

Kao što mi se gadi način na koji taj kuća funkcioniše, kao što ne mogu očima vidjeti onu civilizacijsku karikaturu što im je na čelu, kao što imaju hiljadu i jednu manu. Mogao bi, tako, nabrajati daleko u lijevo i desno, u prošlost i srž...

Ali, medijska (i svaka druga) tragedija u kojoj statiramo je duboka i potpuna pa bi mogli malo razmisliti o konstataciji iz uvoda. Da se možda odmah ispravim - FTV je namjanje loš od puno gorih! Može i to...

Međutim, tvrdim da je FTV, svakako ne apsolutno, ali u dobroj mjeri nezavisan medij! I to ga katapultira iz moralnog blata u kojem se ostali guše. Napisao sam ovdje na forumu i da je Slobodna Bosna nezavisna, ali to, zbog labilnosti i povremenih metastaza ludila njenog glodura, nije trajna kategorija. Oni su društvo jednog lica i nekoliko njegovih naličja, pa ih kao takve niko više, na žalost, ne uzima zaozbiljno.

Federalna, sa druge strane, uspijeva u skoro pa nemogućem - biti državni medij (na parama koje dajemo mi, građani ali ih harče vlastodržci i njihovi poltroni) a ukazivati na kriminal i devijacije u društvu koga su vlasnici ovi sa parama! To je, u našem vaktu, ravno čudu.

Informativni program i par emisia FTV-a su jedino mjesto na kojem se niko iz vlasti i opozicije ne osjeća sigurnim. Dobro veče dragi gledatelji, večeras govorimo o kriminalu ministra XY... I to je VELIKO. Jeste, 60 minuta je najgledanija takva emisija ali nije jedina u kojoj se može govoriti kritički o vlasti a da ti odmah neko ne spuca otkaz i šamarčinu. Njihov izbor gostiju koji komentarišu određena zbivanja sigurno ne bi prošao niti jednu komisiju naše nacionalističke vlasti.

Ostali mediji - sranje. Piši, piši - sranje. Pogledajte na natpis ispod glave Oslobođenje i odmah ga zaboravite, o Danima i njihovim talovima da ne govorimo; Republika Srpska - najtamniji medijski vilajet od Kavkaza naovamo. I tako dalje a i bliže...

Da onaj, ne znam kako da ga nazovem a da ne iskoristim barem jedan od njegovih groznih nadimaka, onaj tranzicisjki uhljup od direktora nije najgori izbor za rukovodioca najvažnijeg medija u Federaciji može se zaključiti i ako uporedite njegovu firmu sa ostalim državnim institucijama, agencijama, komisija... Čiji rukovodioci ne smiju slova pisnuti protiv, recimo, sujetnog bijednika Silajdžića jer će ga ovaj preko svojih kolega iz bratskih stranaka odmah kazniti. Zamislite, recimo, Kantonalnu televiziju ili agenciju za privatizaciju ili MUP da vrište po čaršiji - lopovi (pa imenom i prezimenog) u SDA, HDZ, kod Harisa, kod Srba... I onda podastru dokaze ili barem malo raji otvore oči.

Dotični se uhljup nafatao para i moći kao gazda na FTV-u, pospremio prijatelje i rodbinu, snimio najgori film u istoriji kinematografije... Ali, eto, pod njegovom kapom rade ljudi kakvih na drugim mjestima nema pa ga nećemo odmah streljati.

Al jebo njega. Na FTV-u se sve hulje, kriminalci i nacionalsiti, sa bilo koje strane dolazili, ne osjećaju sigurnim i zato ljudima koji tamo rade treba odati priznanje.
sulesavic

#2 Re: FTV ili gdje se hulje ne osjeæaju sigurno...

Post by sulesavic »

NKVD wrote:...snimio najgori film u istoriji kinematografije...
Dok se ne pojavi neko i rekne da se o ovome mo¾e veæ negdje prièati, ¹to se i ne mora desiti, istakni da je ovo tvoje mi¹ljenje, a ja æu reæi da nisi u pravu...
NKVD

Post by NKVD »

O tom odronu i sramoti od filma - pa naravno da je moje, neću valjada po forumima iznositi tuđa mišljenja. I nemoj, molim te, o tome ovdje. Probaj o FTV-u. Hvala...
sulesavic

Post by sulesavic »

Sam/a si doveo/la u vezu film i onog ko mu je scenarist/reditelj/klinac-palac, a sve to pod okriljem FTV-a...
sarlo

Post by sarlo »

Na FTV-u se hulje osjecaju slobodno. To je zapravo carstvo hulja koje stite najbogatije kriminalce. Sve to rade za neki sitan novac.
Ili su stvarno selimovici i ibrahimpasic na posten nacin dosli do onih nekoliko stotina miliona koje kontrolisu, pa oni silni poslovni objekti po Novom Sarajevu i Novom gradu su izgradjeni samo zbog regulacionog plana-nista se tu nacelnici nisu pitali samo sad ne primaju poklone ispod 100 000.
Lopov vice "drz'te lopova" samo da bi skrenuo paznju. Time se samo devalvira znacenje te rijeci.
Post Reply