FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
- sadie_forever
#1 FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
U sred jedne drzave gdje dominiraju muslimani ova uvreda od strane drzavne tv,,,zasto IZ ne reaguje?

- Ecci
- Vozim: Biciklam
#2 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Nek ih je stid i sramota.
- sadie_forever
#3 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
pozvali Esada Durakovica,I DOK JE on objasnjavao zasto su karikature uvreda za muslimane oni su iza njegovih ledja postavili karikature....koja uvredaEcci wrote:Nek ih je stid i sramota.
-
jefferson
#4 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#5 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
A ti prijavi.jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
- Banksy
#6 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Usred sekularne, demokratske, evropske države.sadie_forever wrote:
U sred jedne drzave gdje dominiraju muslimani ova uvreda od strane drzavne tv,,,zasto IZ ne reaguje?
Ukus ili neukus, osjećaj za mjeru ili ne, sloboda ili nesloboda, autocenzura, itd. o tome bi mogli ... da ima ko.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
tako ti je kad pijandure i neprofesionalci rade u medijima
ALI
već sam napisao jednom objaviti pokazati da narod vidi o čemu se radi
da ima uvida da ne kolaju priče možda ima smisla... još samo da su preveli i malo zablurali face
imalo bi mrvicu novinarske etike
ovako je jasno kako kolčevi rade
iza bambija
još će ona ispast kriva
ALI
već sam napisao jednom objaviti pokazati da narod vidi o čemu se radi
da ima uvida da ne kolaju priče možda ima smisla... još samo da su preveli i malo zablurali face
imalo bi mrvicu novinarske etike
ovako je jasno kako kolčevi rade
još će ona ispast kriva
-
jefferson
#8 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Prijaviti za sta? Sta cu prijaviti?Ecci wrote:A ti prijavi.jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
-
nigor
#9 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
E pa obrati se njima, tuži ih, oni su privatni mediji i nisu dužni da budu svima po volji, sa druge strane, FTV je mediji koji svi mi plaćamo i teisti i ateisti, i vehabije i četnici i ustaše, komunisti i nacionalist, upravo zato oni ne smiju da prikazuju što žele, već moraju biti odmjereni. Znači, ako je ismijavanje poslanika Muhameda uvrijedljivo za muslimane, FTV i ostale javne kuće koje ubiru pretplatu ne smiju sudjelovati u tome i gotovo.jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
- Warashii
#10 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Mah niste vi u dure vise nikako.
-
jefferson
#11 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Razumijem ja sta ti govris, placamo sve je to OK. Ali ko je taj koji odredjuje sta je uvredljivo a sta ne?nigor wrote:E pa obrati se njima, tuži ih, oni su privatni mediji i nisu dužni da budu svima po volji, sa druge strane, FTV je mediji koji svi mi plaćamo i teisti i ateisti, i vehabije i četnici i ustaše, komunisti i nacionalist, upravo zato oni ne smiju da prikazuju što žele, već moraju biti odmjereni. Znači, ako je ismijavanje poslanika Muhameda uvrijedljivo za muslimane, FTV i ostale javne kuće koje ubiru pretplatu ne smiju sudjelovati u tome i gotovo.jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
-
johnlock071
#12 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Čuj usred države u kojoj dominiraju muslimani.... Dominiraju čime i kako? Brojem? Daj molim te.... Znači preko 50% Bošnjaka spada u: komunjare, ateiste, agnostike, rastafarije, šampione u jedenju čvaraka i slično. Znači muslimani brojem ne dominiraju čak ni među Bošnjacima, a kamoli generalno u državi.
Drugi, FTV se već preko 10 godina unazad dokazala kao Islamofobični medij, pazeći da se bude korektan prema Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, Kinezima, Sejdiću i Finciju, ali ne prema Islamu.
Drugi, FTV se već preko 10 godina unazad dokazala kao Islamofobični medij, pazeći da se bude korektan prema Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, Kinezima, Sejdiću i Finciju, ali ne prema Islamu.
-
StupskaBitanga
#13 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Banksy wrote:Usred sekularne, demokratske, evropske države.sadie_forever wrote:
Ukus ili neukus, osjećaj za mjeru ili ne, sloboda ili nesloboda, autocenzura, itd. o tome bi mogli ... da ima ko.
a Vi kako ste?
- Henry Chinaski
#14 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Neko to treba da određuje. Opšte je poznata činjenica da ovo vrijeđa trećinu stanovništva na planeti i to treba poštovati.jefferson wrote: Razumijem ja sta ti govris, placamo sve je to OK. Ali ko je taj koji odredjuje sta je uvredljivo a sta ne?
Hajde neka neko ispriča vic o jevrejima u Aušvicu na vijestima (sloboda govora).
Ovo nema nikakve veze sa muslimanima nego sa zdravom logikom.
- Banksy
#15 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Ne postoji moraju i ne smiju.nigor wrote:E pa obrati se njima, tuži ih, oni su privatni mediji i nisu dužni da budu svima po volji, sa druge strane, FTV je mediji koji svi mi plaćamo i teisti i ateisti, i vehabije i četnici i ustaše, komunisti i nacionalist, upravo zato oni ne smiju da prikazuju što žele, već moraju biti odmjereni. Znači, ako je ismijavanje poslanika Muhameda uvrijedljivo za muslimane, FTV i ostale javne kuće koje ubiru pretplatu ne smiju sudjelovati u tome i gotovo.jefferson wrote:Mene kao gradjanina BiH svaki dan vrijedjaju Saff, Vijesti Ummeta i slicno, pa nikom nista.
Postoji: može se razgovarati, trebali su, nije pametno, bilo bi bolje, itd.
- It_is_a_Leclerc
#16 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
TV1 je isto privatni medij, kao i SAFF.
A što se FTV-a tiče, pa neka su objavili. I meni smeta puno toga, pa se mirim s činjenicom da postoje ljudi u ovoj zemlji koji to gledaju.
No, problem je što šačica radikalnih selefija želi da ovdje diktira šta smije u program,a šta ne smije. To možda može u slijepom crijevu planete, Afganistanu i Pakistanu. Ovo je demokratija, koliko-toliko, slobodna država. Kome ne paše, što kaže Ahmed Moutalib, gradonačelnik ćafirskog Roterdama, "Neka spakuje kofere i odjebe".
A što se FTV-a tiče, pa neka su objavili. I meni smeta puno toga, pa se mirim s činjenicom da postoje ljudi u ovoj zemlji koji to gledaju.
No, problem je što šačica radikalnih selefija želi da ovdje diktira šta smije u program,a šta ne smije. To možda može u slijepom crijevu planete, Afganistanu i Pakistanu. Ovo je demokratija, koliko-toliko, slobodna država. Kome ne paše, što kaže Ahmed Moutalib, gradonačelnik ćafirskog Roterdama, "Neka spakuje kofere i odjebe".
-
jefferson
#17 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Niti ko prica o jevrejima u ausvicu niti o muslimanima u Srebrenici. Mjesas kruske i jabuke. Pokusavas povuci paralelu izmedju necega izmedju cega se ne moze povuci paralela.Henry Chinaski wrote:Neko to treba da određuje. Opšte je poznata činjenica da ovo vrijeđa trećinu stanovništva na planeti i to treba poštovati.jefferson wrote: Razumijem ja sta ti govris, placamo sve je to OK. Ali ko je taj koji odredjuje sta je uvredljivo a sta ne?
Hajde neka neko ispriča vic o jevrejima u Aušvicu na vijestima (sloboda govora).
I ko kaze da ovo vrijedja sve muslimane. Ima Muslimana koji misle da sloboda govora je upravo to, sloboda govora.
-
StupskaBitanga
#18 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
za sve ostalo je tu MTV igman
- Henry Chinaski
#19 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Govorim o vrijeđanju nečijih uvjerenja. Nije važno koja je tema, važno je da svjesno napadaš nečije uvjerenje i samim tim provociraš. Ne znam šta ima pozitivno u tome i kako je svijet bolji sa takvim slobodama govora?jefferson wrote:Niti ko prica o jevrejima u ausvicu niti o muslimanima u Srebrenici. Mjesas kruske i jabuke. Pokusavas povuci paralelu izmedju necega izmedju cega se ne moze povuci paralela.Henry Chinaski wrote:Neko to treba da određuje. Opšte je poznata činjenica da ovo vrijeđa trećinu stanovništva na planeti i to treba poštovati.jefferson wrote: Razumijem ja sta ti govris, placamo sve je to OK. Ali ko je taj koji odredjuje sta je uvredljivo a sta ne?
I ko kaze da ovo vrijedja sve muslimane. Ima Muslimana koji misle da sloboda govora je upravo to, sloboda govora.
-
jefferson
#20 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Te "slobode govora" su utemeljene na ismijavanju crkve.Govorim o vrijeđanju nečijih uvjerenja. Nije važno koja je tema, važno je da svjesno napadaš nečije uvjerenje i samim tim provociraš. Ne znam šta ima pozitivno u tome i kako je svijet bolji sa takvim slobodama govora?
Inace kakvim ba uvjerenjima? Jel se desio genocid nad jevrjeima ili nije, ili nad muslimanima u srebrenici ili nije? Jedno je vjera u koju neko vjerujea neko ne (ja npr. vjerujem u nauku a ne vjeru) a drugo je masovni zlocin.
I kakvo je to napadanje uvjerenja? Zato sto je neko neku karikaturu postavio?
Znaci po tome bi trebali traziti da se ukine prica o kreacionizmu jer ipak dosta ljudi vjeruje u evoluciju, jerbo to moze biti uvredljivo?
-
Ripicipi
#21 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Upravo tako.It_is_a_Leclerc wrote:TV1 je isto privatni medij, kao i SAFF.
- Država
#22 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
... a što je još gore, voditeljica nije pokrivena... 
-
jefferson
#23 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Država wrote:... a što je još gore, voditeljica nije pokrivena...
-
StupskaBitanga
#24 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Jelena Blagojević pa pokrivena pa to bi bio užitak za gledanjeDržava wrote:... a što je još gore, voditeljica nije pokrivena...
-
johnlock071
#25 Re: FTV i TV1 objavili karikature poslanika a.s
Demokratiju po definiciji znači vladavina naroda, u praksi znači vladavina Amerika, al haj nije bitno.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je demokratija, koliko-toliko, slobodna država. Kome ne paše, što kaže Ahmed Moutalib, gradonačelnik ćafirskog Roterdama, "Neka spakuje kofere i odjebe".
Molim te odgovori mi na jedno teoretsko pitanje, zamisli 51% stanovništva nekim čudom postanu selefije, i njih 51%, većina, izglasa, ta-na, šerijat. A ti imaš kuću u Bosni, rođen si tu, familija ti tu.. Bil ti spakovao kofere i odjebao?