Molio bih jednu informaciju vezano za FTV pretplatu od nekoga ko je bolje upucen od mene, a nadam se da ima puno takvih
Uz racun za fiksni telefon dolazi i pretplata (taksa, sta li vec) za FTV, u iznosu od nekih 8,00 KM. Zanemariv iznos. Inace ne gledam FTV jer smatram da je sadrzaj programa kvalitetan k`o kineska dukserica, a prilagodjen je osobama kojima je IQ manji od tjelesne temperature. Osim toga, svaki dnevnik se moze preimenovati u "Crna Hronika" jer nista osim toga nisu prikazali godinama. Losu situaciju u gradu vidjam svaki dan, pa jos moram navecer i na TV-u. Od silnih Savaša, Osmana, Careva, Vladara i Bogova imam nocne more. To sto ja ne gledam FTV njih zanima k`o finale Nepala u kriketu - znaci nimalo. Uredno se uz racun za telefon plati i FTV.
ALI, posto imam Telemach, na kojem takodjer ima FTV i koji placam 37,00 KM mjesecno, zapitao sam se zar nije logicno da Telemach, da bi prenosio program FTV-a, placa odredjeni anuitet (nesto kao prava prenosa, licenca, kako god se zvalo). Ako placa, zasto onda placam 2 puta? Ne pisem ovo zato sto mi je zao dati tih 8,00 KM, vec sam placajuci druge racune u banci vidio starijeg gospodina, koji racun od fiksnog telefona prepisuje na uplatnicu i uplacuje iznos umanjen za tih 8,00 KM, znaci samo telefon bez FTV-a. Iskreno, ne bih se drugacije ni sjetio ovoga pa me zanimalo vase misljenje, cisto informativno.
Hvala i lijep pozdrav,
Emir.