FTV i "naucno-dokumentarni" serijal

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
User avatar
legionarka
Posts: 814
Joined: 24/10/2005 21:24

FTV i "naucno-dokumentarni" serijal

Post by legionarka » 23/01/2007 02:51

Nedavno prije par sedmica slucajno gledam onaj CZ, i po hiljaditi put gost Semir Osmanagic, voditelj naravno mladjahni Baftic. Voditelj osamucen mudroscu gosta, haman pa se ponasa idolopoklonicki. Elem, pricaju oni tako malo o piramidama malo o predavanjima gosta, koja voditelj ocigledno redovno posjecuje, i mladi Baftic onako nonsalatno predlozi "Hajmo ja i ti Semire da odemo sutra do Gdina. Durakovica i da dogovorimo da napravimo serijal"..I zavrsise oni emisiju...Ne bi to sve ni bilo zanimljivo da prije nekoliko dana nisam slucajno vidjela udarnu vijest "FTV snima "dokumentarno-istrazivacki" serijal dvojice autora , kvazi-naucnika Semira i jako loseg novinara Baftica.
FTV - Drzavni medij (znaci postoje kriteriji kako tehnicki tako kriteriji kvalitete koji moraju biti ispunjeni)
E sad ko ce meni objasniti kako ce dvojac ispuniti to. Mislim da bi sipunili te tehnicke uslove valjda moraju imati adekvatnog kamermana, tonskog snimatelja, reditelja, obicno i producenta koji sve to prati) a sto se tice kriterija kvalitete, za ovakav serijal je potrebno vrijeme za pripremu, te TIM ne samo jedan samoprozvani strucnjak vec niz ljudi koji se bave pomenutom tematikom.
Meni se cini da cemo mi dobiti "sema-bafta home videos" za puno para, koje ce naravno nama izbiti iz dzepa a Durakovic ce da opuni semu...i dzep FIST produkcije...Dokle vise ljudi....


Post Reply