FTV-CRVENO I CRNO-SRAMOTA!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mostarac

#1 FTV-CRVENO I CRNO-SRAMOTA!!!

Post by mostarac »

Da li je iko sada na federalnoj televiziji gledao onu sramotu od emisije o Titu - Crveno i crno? Ja sam ogorchen i ne mogu da vjerujem.

:x :x :x :x :x :x :x :x :x

Poslao sam im i protestno pismo
Poštovani,
Ovim putem Vam se obraćam povodom emisije «Tito – crveno i crno», emitovane dana 4.05.2006. godine u 22:45 minuta na programu Federalne televizije.
Želim izraziti ogorčenje i protestvovati kao vaš gledalac i pretplatnik. Zar smo nakon svega zaslužili da dok cijeli svijet priznaje Josipa Broza Tita kao velikana dvadesetog stoljeća, a njegovo djelo kao jedan veliki i hvale vrijedan poduhvat, da na televiziji, koju PLAĆAMO, dobijemo emisiju koju čine citati najokorjelijih četnika poput Čavoškog, Bećkovića, Koštunice? Šta ste gospodo iz FTV-a uopšte htjeli da pokažete sa ovom emisijom i šta je bio vaš cilj? Da li da kažete da su ustaše, četnici i ostali domaći izdajnici i fašisti bili demokratska alternativa koju se trebalo izabrati, da li da se ta banda zlikovaca trebala amnestirati i još im možda dati ordenje i boračke penzije?
Ova emisija je bila jedna velika sramota i crna mrlja za FTV i izazvala je sigurno ogorčenje mnogih građana. Iz tog razloga apelujem na vaš programski kolegij da obustavi dalje emitovanje ove serije jer citati dokazanih četnika i fašista nisu ono što pretplatnici FTV-a žele gledati na svojoj televiziji kao argument.
S druge strane niste se ni 11 godina nakon rata sjetili da od RTS-a otkupite neke od genijalnih emisija Branka Kockice ili «Fore i fazone», a da ne govorim o crtanim filmovima sa Disney-evim junacima i slično, ali ste se zato potrudili, da li po političkom nalogu ili slično, da otkupite ovu bljuvotinu od serije, koja je sve osim dokumentarna i da nam je servirate na dan Titove smrti reklamirajući je 10 dana unaprijed.

S poštovanjem,
A svi koji hoce da iskazu protest mogu na e-mail:

[email protected]
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Katastrofa :x U sljedecem nastavku: Draza, heroj i antifasista :-) ili Cetnicki oslobodioci, a moze biti i Ustaska demokratska alternativa... :x

Tugo moja, pa dokle vise...
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Sramota. Tito nije zasluzio ovakvu bezveznu emisiju. Sramota.
Trebali su napraviti neku emisiju poput one o Aliji "Od zatvorenika do predsjednika". Titova biografija i borba protiv fasizma.

Sramota jos jednom!

Drzite se Alija i Tito, mi vas zaboravti necemo...!!
edu

Post by edu »

alija i Tito se sigurno nece drzati.. :D :D :D

malo sam gled'o..ali brzo zaspah.. :D :D ..odabrali su lijep font slova za najavu emisije.. :D :D :D
NIN

Post by NIN »

ANTIKOMUNISTICKO-PROFASISTICKA PROPAGANDNA EMISIJA dobro nam poznate produkcije PTC-a (radio televizije srbije)!

Nista cudno, jedino se pitam kako nadje svoj put do FTV-a?!?!?!

Pozdrav...
Post Reply