FSK vs ETF smjer telekomunikacije

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
arsenal1

#1 FSK vs ETF smjer telekomunikacije

Post by arsenal1 »

Zdravo zanima me koji je bolji faxs za ovaj smjer , mislim sa kojim se lakse zaposliti i koji ce dati vise znjanja iz oblasti telekomunikakcija - Jel velka razlika kad je ova smjer u pitanju izmedju ova dva faxa
avalanche168

#2 Re: FSK vs ETF smjer telekomunikacije

Post by avalanche168 »

Mislim da se ETF bavi više tehnologijom, a FSK tehnikom telekomunikacija, tj. da na ETF-u više učiš o onome što omogućava telekomunikacije, o tenologijama, uređajima i načinima na koji i uz pomoć kojih to sve funkcioniše, a da si sa FSK više neki tehničar sa VSS, koji je obrazovan da sve to prati, ne i da radi baš puno oko toga. To je moje mišljenje, studenta TK na ETF-u, i ovim postom ne želim nikog da vrijeđam, a volio bih da se javi i neko sa tog smjera na FSK :)

PS: Na FSK i nemaš odsjek za telekomunikacije nego odsjek za komunikacije (kom. tehnologije i poštanske tehnologije) ;)
dottore

#3 Re: FSK vs ETF smjer telekomunikacije

Post by dottore »

na ETF.u je matematika i kompleksnost onoga sto se radi, pa jedno 5 nivoa iznad
S4mpion

#4 Re: FSK vs ETF smjer telekomunikacije

Post by S4mpion »

ETF ti je puno bolji izbor,jest da ima vise da se uci i mnogo je teze,ali isplati se.Danasnji poslodavci nisu bas dobro upoznati sa zanimanjem koje steknes kada zavrsis telekomunikacije na FKS,pa ce uvijek izabrati sigurniju varijantu,inzenjera telekomunikacija sa ETF-a.Jos da napomenem da telekomunikacije na FKS i telekomunikacije na ETF skoro pa da nemaju nista zajednicko.ETF ide u smjeru tehnologije,a FKS u smjeru transporta...Nakon zavrsenog FKS mozes raditi u posti,ili nekoj firmi koja se bavi transportom,dok nakon zavrsenog ETF-a mozes raditi u Kablovskim operaterima,Posti,Telecomu,uglavnom u svakoj firmi koja ima veze sa antenama,video projekcijom,radio projekcijom... :D
ElRe

#5 Re: FSK vs ETF smjer telekomunikacije

Post by ElRe »

Zavrsio sam KT na FSK ("masterirao", januara 2011) i ako mislis da radis u TK bransi bjezi od ovog smjera kilometrima. Ja sam dosta toga morao sam da naucim sto tokom studija sto tokom rada.
NA ETF-u se ide duboko u tehniku TK od struje do najfinijih detalja funkcionisanja TK mreže i tu ces dobiti sasvim solidnu podlogu za I zaposlenje u struci.

Na KT smjeru FSK nema cega nema, od transporta, menadzmenta i marketinga u telekomunikacijama (gdje opet prednost imaju strucnjaci sa ekonomije) pa onda i nesto tehnologije TK, CRM-a, ali sve je to tanko.

Bez dodatnog rada od KT smjera sa FSK-a slaba korist.
Post Reply