Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- JanuaryJones
#4276 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ima li kod nas Ducray šampona i preparata za vlasište u apotekama?
-
[Emma]
#4277 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Dođu 2 nastavka, veći je savršen, lako se s njim fenira ne čupa, manje me već čupa mada on je više za lokne koje ja btw još ne znam radit. Da, to je ta sa videa, u bingu i svugdje je 109, ja sam svoju kupila u peniju, nisam ni znala da ima u bingu dok nisam vidjela prije par dana.BJB wrote:Cupa li ova vasa Rowenta? I dolaze li dvije glave/cetka u 2 velicine?
Je li u pitanju ova cetka i koliko to kosta u Bingu?
Btw odakle vi naručujete Kerastase? Konkretno me zanima ona njihova popularna maska, jakoo je skupa
-
BJB
#4278 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ima u betty apotekamaJanuaryJones wrote:Ima li kod nas Ducray šampona i preparata za vlasište u apotekama?
- JanuaryJones
#4279 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Vidjela sam Betty na Šipu, ima li gdje bliže u gradu?BJB wrote:Ima u betty apotekamaJanuaryJones wrote:Ima li kod nas Ducray šampona i preparata za vlasište u apotekama?
- CherryLips
#4280 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@JJ,vidi na betty.ba, ima mreza njihovih apoteka:)JanuaryJones wrote:Vidjela sam Betty na Šipu, ima li gdje bliže u gradu?BJB wrote:Ima u betty apotekamaJanuaryJones wrote:Ima li kod nas Ducray šampona i preparata za vlasište u apotekama?
- JanuaryJones
#4281 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@cherry super, hvala ti 
- vesela_sveska
#4282 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
za dugu gustu kosu,preporucujes? I ne moram bas uvijati,ja inace feniram(ispravljam) ,ali mi je bas smorno postalo,peglu rijetko koristim(veca cetka za ispravljanje i fen),koliko mi je ova rotirajuca dobra?Zoya wrote:Vjerujem ti.Ja to svaki drugi ili treći dan radim sa cetkom. Mada ja imam zahvalnu kosu doduše. Valovita pa mogu svasta sa njom. Jos me ona nije razočarala na meni
-
Zoya
#4283 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Definitivno preporucujem vesela_sveska
Nemoj samo na suhu kosu koristiti nego vlažnu 
- CherryLips
#4284 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A valja li sta ta cetka za kracu kosu,skoro sam se osisala al opet treba cetkom malo korigovati...
-
[Emma]
#4285 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ako neko ima baš debelu dlaku i jako gustu kosu ja ipak ne bih preporučila rowentu. Mislim da najviše odgovara nama sa tankom dlakom, ali gustom i valovitom kosom.
- leki hz
#4286 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ima u Apotekama Sarajevo.JanuaryJones wrote:Ima li kod nas Ducray šampona i preparata za vlasište u apotekama?
- JanuaryJones
#4287 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Hvalaleki hz wrote:Ima u Apotekama Sarajevo.JanuaryJones wrote:Ima li kod nas Ducray šampona i preparata za vlasište u apotekama?
-
mixxer
#4288 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Zna li neko frizera koji zna dobro osisati kovrdzavu kosu? 
- lavorpunvode
#4289 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
vesela_sveska wrote:za dugu gustu kosu,preporucujes? I ne moram bas uvijati,ja inace feniram(ispravljam) ,ali mi je bas smorno postalo,peglu rijetko koristim(veca cetka za ispravljanje i fen),koliko mi je ova rotirajuca dobra?Zoya wrote:Vjerujem ti.Ja to svaki drugi ili treći dan radim sa cetkom. Mada ja imam zahvalnu kosu doduše. Valovita pa mogu svasta sa njom. Jos me ona nije razočarala na meni

samo rotirajuca cetka.. a imam gotovo cickavu kosu. vrijedi svakog feninga, vjeruj.
-
[Emma]
#4290 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jel vama rowenta šteti kosi, ne mogu nikako da skontam jel mi ispucala od nje ili od ombrea. I nedavno sam se šišala i ofarbam se u smeđe i opet imam već ispucale vrhove, sad ne nam jel do četke ili je taj donji dio iako je smeđ toliko uništen da i nakon šišanja puca opet.
- lavorpunvode
#4291 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sumnjam da ti je od cetke, narocito jer sam cula da nestrucno uradjen ombre poprilicno moze da unisti kosu.. E sad ne znam koliko ti je frizer strucan. A meni cetka sasvim ok odradi posao i na hladnom rezimu, imam osjecaj da je na mojoj cetki greska jer se na 2 uzari, pa je samo povremeno i kratko prebacim na 2.
-
[Emma]
#4292 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Dobar je bio frizer, ali ja iako imam puno kose, dlaka je tanka, još sam istovremeno dok sam ombre imala, fenirala se na način da na peškirom prosušenu kosu krenem sa feniranjem i to na dvici.lavorpunvode wrote:Ja sumnjam da ti je od cetke, narocito jer sam cula da nestrucno uradjen ombre poprilicno moze da unisti kosu.. E sad ne znam koliko ti je frizer strucan. A meni cetka sasvim ok odradi posao i na hladnom rezimu, imam osjecaj da je na mojoj cetki greska jer se na 2 uzari, pa je samo povremeno i kratko prebacim na 2.
- JanuaryJones
#4293 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja imam kosu ko križanac Diane Ross i Tine Turner u najboljim danima. Znači puno kose, debela dlaka, natural frizz i dužina do po' ledja. E sad, svidja mi se ideja ove četke ali bojim se da se ne bi izborila sa mojom grivom a ne daju mi se pare na slijepo, nije vala jeftina. Usporedbe radi, iskusnoj frizerki treba sat vremena da me isfenira četkom.
-
[Emma]
#4294 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja ne bih preporučila da naslijepo kupuješ, ako imaš od nekoga da posudiš pa da isprobaš prvo?JanuaryJones wrote:Ja imam kosu ko križanac Diane Ross i Tine Turner u najboljim danima. Znači puno kose, debela dlaka, natural frizz i dužina do po' ledja. E sad, svidja mi se ideja ove četke ali bojim se da se ne bi izborila sa mojom grivom a ne daju mi se pare na slijepo, nije vala jeftina. Usporedbe radi, iskusnoj frizerki treba sat vremena da me isfenira četkom.
- Cholina_Lokica
#4295 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imala sam istu kosu do trudnoceJanuaryJones wrote:Ja imam kosu ko križanac Diane Ross i Tine Turner u najboljim danima. Znači puno kose, debela dlaka, natural frizz i dužina do po' ledja. E sad, svidja mi se ideja ove četke ali bojim se da se ne bi izborila sa mojom grivom a ne daju mi se pare na slijepo, nije vala jeftina. Usporedbe radi, iskusnoj frizerki treba sat vremena da me isfenira četkom.
- JanuaryJones
#4296 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jedino da se privalim nekoj od vas sa četkom na probu

-
BJB
#4297 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Joj Zoya imas predivnu grivu.lavorpunvode wrote:vesela_sveska wrote:za dugu gustu kosu,preporucujes? I ne moram bas uvijati,ja inace feniram(ispravljam) ,ali mi je bas smorno postalo,peglu rijetko koristim(veca cetka za ispravljanje i fen),koliko mi je ova rotirajuca dobra?Zoya wrote:Vjerujem ti.Ja to svaki drugi ili treći dan radim sa cetkom. Mada ja imam zahvalnu kosu doduše. Valovita pa mogu svasta sa njom. Jos me ona nije razočarala na meni
samo rotirajuca cetka.. a imam gotovo cickavu kosu. vrijedi svakog feninga, vjeruj.
- Cholina_Lokica
#4298 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja bih ti rekla bujrum, ali nemam vise cetkeJanuaryJones wrote:Jedino da se privalim nekoj od vas sa četkom na probu![]()
![]()
- JanuaryJones
#4299 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Haha važiCholina_Lokica wrote:Ja bih ti rekla bujrum, ali nemam vise cetkeJanuaryJones wrote:Jedino da se privalim nekoj od vas sa četkom na probu![]()
![]()
pokisavam oporaviti kosu pa je vise ni ne ispravljam, ako kupim ponovo javim ti
-
Zoya
#4300 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
BJB wrote:Joj Zoya imas predivnu grivu.lavorpunvode wrote:
samo rotirajuca cetka.. a imam gotovo cickavu kosu. vrijedi svakog feninga, vjeruj.![]()
Sis, nije ovo moja griva