Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
annoy

#4151 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by annoy »

Ja planiram to srediti prvi put kod frizerke, da ne bi nešto zajebala. Mislim da je to bolje, jer mi je kosa jako gusta i duga, i želim da rezultat bude dobar koliko god je to moguće.

Svaki put kad se počnem premišljati, samo pregledam svoje slike iz faza kad mi boja na glavi nije svježa iz salona, i kad vidim tu žuto-narančastu umjetnu boju, još u kombinaciji s mojim tamnim obrvama i malo izrasta što viri....dođe mi da si odmah na glavu istresem sve crne farbe ikad :D

Iako, kad bih se tek ofarbala, prva dva, eventualno tri tjedna, boja bi stvarno bila predivna, PREDIVNA, ali jebiga, nakon toga sve ode u kurac, i onda hodam takva još mjesec dana :oops:

Mislim da ću sljedeći vikend to napravit, pa kud puklo da puklo.
Nisam bila toliko hrabra kad sam išla u plavo, nego sam postepeno posvjetljivala svoju smeđu kosu sve do plave, kroz godinu dana. Ali sad nemam volje prolaziti nijanse i nijanse smeđih da dođem do crne, nego ću odma, eventualno u najtamniju smeđu koja postoji.

Ako ne bude valjalo, ovdje ću kukat :D
ZenaZbrkovima

#4152 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ZenaZbrkovima »

evo ja sam imala iskustva sa crnom - godinama. i borila se protiv nje.

imam taman pigment i tamnosmedju kosu, pa gotovo svaka farba - od svijetlosmedje pa na tamnije, ispadne crna. a ona cisto crna boja ispadne indigo crna, fuj :D. tako da mislim da neces imati problema s prekrivanjem, samo pazi da ravnomjerno naneses boju..
a sto se ispiranja tice - u mom slucaju, to je nemoguca misija. Nisam je, doduse, pokusavala kod frizera "istjerati" iz kose al definitivno, dok sama ne izraste, dio prefarban crnom bojom, ostaje crn.
Tako da, razmisli jesi li za zezanciju s crnom, narocito ako volis mijenjati boje a nemas dovoljno novca za zezancije kod frizera i ako ti je zao unistavati kosu blajhanjem, posvjetljivanjem i sl.
ja bih ti preporucila da pokusas sa smedjom ili tamnosmedjom farbom, da dobijes prirodnu, smedju nijansu, koju ces lakse odrzavati. a i lakse ti je iz smedje u crnu ako se odlucis, nego iz plave.
mada, svakom slucaju, cini mi se da bi i crna urednije izgledala od te s kojom se mucis, jer to zvuci katastrofalno.. :-D
annoy

#4153 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by annoy »

Hvala na savjetima.
Ja zapravo nemam previše namjeru eksperimentirati s bojama i mijenjati ih, tražim neku boju s kojom ću se skrasit :D

Ljubav prema plavoj kosi me godinama tjerala da se patim s tom bojom, obožavam ju ali održavanje je ubitačno ako si prirodno tamnokos i ako nisi spreman onda svakih par tjedana osvježavati boju.
Mislim da je taj crveni pigment kod mene najveći problem. Jer meni frizerka stavi na glavu platinasto plavu boju, a kosa izgleda ovako http://haveagoodhairday.com/wp-content/ ... h-bang.jpg

Sad želim potamnit kosu, približit ju mojoj prirodnoj boji, prestat ju blajhati, oporaviti s maskama za kosu, nadam se da će nakon nekog vremena postati sjajnija i manje suha.
Bloody

#4154 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Bloody »

Pozdrav svima,

Farbala sam se u crno a inace sam svijetlija brineta i sad bih da se vratim u svoju prirodnu boju pa me zanima da li preporucujete dekolorizatore,ostete li i isuse kosu,kakva kosa bude nakon njihove upotrebe, koji frizerski salon mi mozete preporuciti za taj postupak?
pocetnik033

#4155 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by pocetnik033 »

Bloody wrote:Pozdrav svima,

Farbala sam se u crno a inace sam svijetlija brineta i sad bih da se vratim u svoju prirodnu boju pa me zanima da li preporucujete dekolorizatore,ostete li i isuse kosu,kakva kosa bude nakon njihove upotrebe, koji frizerski salon mi mozete preporuciti za taj postupak?
Ne trebaš ići u frizerski salon jer to možeš sama riješiti kod kuće.

Treba ti ovaj proizvod za vraćanje na tvoju boju
http://frizerland.ba/e-katalog/product/ ... /6643.html

Nakon toga uzmi ovaj proizvod (samo nemoj previše staviti) - za dohranu kose
http://www.marrakesh.ba/proizvod/marrak ... e-za-kosu/
i ovaj za zaštitu
http://www.marrakesh.ba/proizvod/marrak ... anje-kose/
Bloody

#4156 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Bloody »

pocetnik033 wrote:

i ovaj za zaštitu

Hvala ti na odgovoru ali ja ne znam smijem li ovo sama? Koliko to kosta u nekom salonu da se uradi ali da bude profesionalno a ne ne sto na divlje? Imas li neku preporuku?
ZenaZbrkovima

#4157 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ZenaZbrkovima »

ZenaZbrkovima wrote:Da pohvalim
Image
kosu lakse rascesljam, ljepse je isfeniram, daje joj sjaj i sprijecava pojavu onih tankih dlacica koje strse iz kose. I prelijepo mirise, ima neki bas bas njezan miris :-D

ovome sam dodala i regenerator iz iste linije. Nesto savrseno, savrsenoo :-D

Image

jos i sampon planiram kupiti prvom prilikom, da kompletiram.

a najvise od svega me privlaci to sto je kosa nevjerovatno mekana, i mirisljaaavaaaa :oops1:
pocetnik033

#4158 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by pocetnik033 »

Bloody wrote:
pocetnik033 wrote:

i ovaj za zaštitu

Hvala ti na odgovoru ali ja ne znam smijem li ovo sama? Koliko to kosta u nekom salonu da se uradi ali da bude profesionalno a ne ne sto na divlje? Imas li neku preporuku?
Ne znam koliko košta u salonu, ali znam da ovo radi moja žena kod kuće i nikad nije bilo nikakvih problema. Ima upustvu na našem jeziku i samo pratiš šta piše i to je to.

A poslije koristi ovaj Marrakesh jer hrani kosu i održava vlažnost. Kosa nije naelektrisana i lako se raščešljava. Znam da je govorila da nema onih štetnih tvari kao što su sulfati, parabeni, umjetne boje, alkohol itd
Bloody

#4159 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Bloody »

pocetnik033 wrote:
Ne znam koliko košta u salonu, ali znam da ovo radi moja žena kod kuće i nikad nije bilo nikakvih problema. Ima upustvu na našem jeziku i samo pratiš šta piše i to je to.

A poslije koristi ovaj Marrakesh jer hrani kosu i održava vlažnost. Kosa nije naelektrisana i lako se raščešljava. Znam da je govorila da nema onih štetnih tvari kao što su sulfati, parabeni, umjetne boje, alkohol itd

Impresionirana sam,muskarac si i znas o njezi kose vise od mene :) Procitati cu pazljivo sve sto pise a mozda se i usudim pokusati samostalno dekolorizirati kosu.
pocetnik033

#4160 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by pocetnik033 »

Bloody wrote:
pocetnik033 wrote:

Impresionirana sam,muskarac si i znas o njezi kose vise od mene :) Procitati cu pazljivo sve sto pise a mozda se i usudim pokusati samostalno dekolorizirati kosu.
ma amidža Google sve zna :-)

malo prosurfaš i to je to :-)
Sephora

#4161 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Sephora »

Danas uz Google mozemo naci odgovore na sva pitanja, ali vrlo cesto bude i izenandenja, jer sve sto izade na google, nije uvijek tacno, kao ni sigurno da je zapravo to sto zelite jer kosa je delikatna stvar....sto znaci nije se igrati sa kosom, hidrogenom, i svim " cistacima" kose..kad rezultat bude nezeljan, onda trk u salon, na prepravke i ispravke,..

Za sva pitanja odgovor vam moze dati samo vasa frizerka /tehnicarka, koja je ima iskustva na tom polju...koja vidi u realnosti vasu boju, sto je vrlo bitno...i uz to .ona najbolje poznaje vas tip kose, njenu istoriju ..i da li cete zaista dobitizeljenu nijansu...
ZenaZbrkovima

#4162 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ZenaZbrkovima »

:thumbup:

ja znam samo da je meni frizerka rekla da niposto ne pokusavam skidati boju u kucnoj radinosti.
nije pretjerano objasnjavala ali kaze da bez obzira sto ovi proizvodi "ne sadrze" sve te stetne supstance, svejedno stete i neoprezno rukovanje moze napraviti probleme, bilo da kosa gori, bilo da se isusuje ili da neravnomjerno skida boja pa to cesto ruzno izgleda. e sad..
Bloody

#4163 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Bloody »

Ja zakazala u Image-u.Navodno oni rade metodama koje najmanje ostete i ne isuse kosu,kazu da nece izgledati kao metla pa cemo vidjeti. Inace kosa mi lijepo izgleda,ima lijep sjaj prirodno vjerovatno jer osim sampona i regeneratora ne koristim nikakva druga sredstva.
Sad se pitam zasto sam se ikada i farbala :roll: Javit cu rezulatat i hvala vam na savjetima.
pocetnik033

#4164 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by pocetnik033 »

Sephora wrote:Danas uz Google mozemo naci odgovore na sva pitanja, ali vrlo cesto bude i izenandenja, jer sve sto izade na google, nije uvijek tacno, kao ni sigurno da je zapravo to sto zelite jer kosa je delikatna stvar....sto znaci nije se igrati sa kosom, hidrogenom, i svim " cistacima" kose..kad rezultat bude nezeljan, onda trk u salon, na prepravke i ispravke,..

Za sva pitanja odgovor vam moze dati samo vasa frizerka /tehnicarka, koja je ima iskustva na tom polju...koja vidi u realnosti vasu boju, sto je vrlo bitno...i uz to .ona najbolje poznaje vas tip kose, njenu istoriju ..i da li cete zaista dobitizeljenu nijansu...
Od 100 frizerki i frizera njih barem 80 ništa više ne ulažu u sebe nego šta su naučile na praksi i u školi to je to. I oni kupe ovaj proizvod, pročitaju upustvo i na 10 potencijalnih "žrtava" naučit će kako se radi. Ja sam primjetio da je kod žene nakon ovog tretmana boja kose njezina prirodna boja (a to i jest cilj) , a onda ako je hoće farbati, farba je bojom kojom hoće. Da bi prehranila i zaštitila kosu onda dodaje ova dva proizvoda koja sam naveo.
pocetnik033

#4165 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by pocetnik033 »

ZenaZbrkovima wrote::thumbup:

ja znam samo da je meni frizerka rekla da niposto ne pokusavam skidati boju u kucnoj radinosti.
nije pretjerano objasnjavala ali kaze da bez obzira sto ovi proizvodi "ne sadrze" sve te stetne supstance, svejedno stete i neoprezno rukovanje moze napraviti probleme, bilo da kosa gori, bilo da se isusuje ili da neravnomjerno skida boja pa to cesto ruzno izgleda. e sad..
pa budala bi bila da ti kaže ne trebaš to kod mene raditi kad možeš sama kod kuće.

Ne kažem sada da nema opasnosti, ali su frizerke i frizeri (velika većina) kao i automehaničari. Šta god drugi majstor uradi ne valja ništa, a kao oni će to puno bolje uraditi.Žena je išla kod jedne frizerke koja je pravila 15% hidrogen. Kad ju je žena pitala kako 15% kad na pakovanju piše 9%, odgovorila joj je da još doda istu količinu 6% i eto ga. Toliko o znanju pojedinih frizerki i frizera.
Sephora

#4166 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Sephora »

pocetnik033 wrote:
Sephora wrote:Danas uz Google mozemo naci odgovore na sva pitanja, ali vrlo cesto bude i izenandenja, jer sve sto izade na google, nije uvijek tacno, kao ni sigurno da je zapravo to sto zelite jer kosa je delikatna stvar....sto znaci nije se igrati sa kosom, hidrogenom, i svim " cistacima" kose..kad rezultat bude nezeljan, onda trk u salon, na prepravke i ispravke,..

Od 100 frizerki i frizera njih barem 80 ništa više ne ulažu u sebe nego šta su naučile na praksi i u školi to je to. I oni kupe ovaj proizvod, pročitaju upustvo i na 10 potencijalnih "žrtava" naučit će kako se radi. Ja sam primjetio da je kod žene nakon ovog tretmana boja kose njezina prirodna boja (a to i jest cilj) , a onda ako je hoće farbati, farba je bojom kojom hoće. Da bi prehranila i zaštitila kosu onda dodaje ova dva proizvoda koja sam naveo.
Ma ne znam kako to kod vas ide, ali kod nas nije slobodna prodaja odredenih preparata koji su namjenjeni za frizerske salone..a i frizeri/frizerke, osim svakodnevno sto rade u salonima, moraju ici redovno na dodatne formation , cim neki novi preparat /trend izade, moraju biti prve informisane,od svojih " kuca " sa kojima imaju ugovor...a zatim predlozile novitete, klijentima.... najbolje od najboljeg, da li rijec o Shishanju,savjetima, farbama/pramenovima i svega drugog sa cim se redovno susrecu..

U svakom slucaju, svako ima pravo da radi sa svojom kosom ono sto zeli, samo sam rekla jedan od problema koji se vrlo cesto ponavlja, bas iz tih razloga sto se rade neke stvari bez predhodne konsultacije sa nekim od profesionalaca..
annoy

#4167 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by annoy »

Samo da javim da sam se pofarbala, doduše ne u skroz crno ali u jako jako jako tamnosmeđe, što izgleda praktički kao crno, i prezadovoljna sam :) Malo izgledam kao Snjeguljica zbog blijedog tena, ali nije strašno, ne izgledam bolesno i preblijedo, bojala sam se toga, oči mi konačno dođu do izražaja (zelene) i baš se osjećam kao da sam davno ovo trebala napravit :D
Kosa već sad izgleda nekako zdravije i prirodnije 8)
Cherry-Cherry

#4168 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cherry-Cherry »

Znači, nije ti ispalo zeleno? :) :thumbup:
annoy

#4169 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by annoy »

Cherry-Cherry wrote:Znači, nije ti ispalo zeleno? :) :thumbup:
Obavila sam to kod frizerke, nisam htjela riskirat, ona je rekla, ako se dobro sjećam, da je ubacila malo crvene jer bi inače kosa pozelenila :)
vidi se da na suncu ima crvenkasti odsjaj, ali ništa pretjerano
Bloody

#4171 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Bloody »

zubi wrote:zene, sta velite za ovo?
http://friz.ba/skidanje-nezeljene-boje- ... ostecenja/

je li neko probao?

Ja se nisam usudila.Meni su radili u salonu,i zadovoljna sam.
Hemera

#4172 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Hemera »

ima li neko da preporuči nešto za ravnanje kose?
nije mi čičkava ni valovita nego obična kosa samo se malo ko uvije
a kratka je pa bi probala da malo to poravnam
ima li nešto da se kupi na fazon farbe za kosu ili slično?
Cherry-Cherry

#4173 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cherry-Cherry »

Jesu li koleston i vela koleston jedno te isto? Ako nisu, koji je brend onda onaj stari prijeratni koleston?
Kovrčava Sue

#4174 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Kovrčava Sue »

Bloody wrote:
zubi wrote:zene, sta velite za ovo?
http://friz.ba/skidanje-nezeljene-boje- ... ostecenja/

je li neko probao?

Ja se nisam usudila.Meni su radili u salonu,i zadovoljna sam.

Ja se usudila :D Prije jedno 3-4 godine, trazila svugdje onaj neki Dikson decap hvaljeni skidac boje...na kraju nadjem bas ovaj Black Professional u Frizerlandu na Dobrinji. I ja sam prvo htjela kod frizera da skinem, al kad sam se raspitala za cijenu, to je bilo nesto tipa preko 100KM, a kažu da koriste blanš, jer kao iz crne se može samo tako izaći. E kontam ne mogu je ja više uništiti ovim nego oni koristeći blanš, a cijena je neuporedivo manja (ispod 10KM pakovanje, kolko se sjecam). Mogu vam reci da sam bila super zadovoljna, samo nemojte zaboraviti neutralizirati na kraju, vjerovatno ima i u Frizerlandu kupiti neutralizator baška, a eto ima i taj recept kako se pravi. Ja sam odmah kupila 2 pakovanja skidača, nek se nađe. I kad se skine boja, kosa postane nekakva pravo svijetla, pa onda je potrebno ofarbati zeljenom farbom.

Samo da napomenem, ja sam prvo postupak probala na jednom pramenu koji se najslabije vidi, na vratu, pa reko ako i otpadne prezivjecu :D međutim kad sam vidjela da je ok, onda sam na cijelu kosu aplicirala. Sretno ;)
graue_maus

#4175 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by graue_maus »

Hemera wrote:ima li neko da preporuči nešto za ravnanje kose?
nije mi čičkava ni valovita nego obična kosa samo se malo ko uvije
a kratka je pa bi probala da malo to poravnam
ima li nešto da se kupi na fazon farbe za kosu ili slično?
krupni vikleri na frisko opranu kosu malo prosusenu fenom ......drzati jedno sat vremena ili dok se sjetis skinuti evtl. malo sa lakom pospricati i pocesljati .........to bi bilo to ........
Post Reply