Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#401 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Ja ne koristim fen :oops: :mrgreen:
Ma.Le.Na

#402 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

pitanje:

prilikom koristenja preparata koji se konzumiraju...a u svrhu poboljsanja zdravlja dlake i mozda njenog brzeg rasta...da li primjetite neke promjene na dlakama koje se ne nalaze samo na glavi :D
odnosno...da li SVE dlake na tijelu brze rastu? :D
Gospoda Ministarka

#403 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

Ma.Le.Na wrote:pitanje:

prilikom koristenja preparata koji se konzumiraju...a u svrhu poboljsanja zdravlja dlake i mozda njenog brzeg rasta...da li primjetite neke promjene na dlakama koje se ne nalaze samo na glavi :D
odnosno...da li SVE dlake na tijelu brze rastu? :D

Nemam pojma, inace u opste nisam dlakava, po rukama se u opste ne vide, po nogama zimi jednom u 20 dana ljeti cesto... obrve su kao i inace.
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#404 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

evo jos jedne bez fena

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

majko draga
ladyada

#405 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

ALexis wrote:evo jos jedne bez fena

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

majko draga

ne rece ona koliko joj treba za ovo ..........mada sam negdje procitala da cesljanje poboljsava sjaj kose , jer se masnoca rasporedjuje po kosi i to joj daje sjaj ........... sta se ovdje pitam da ovom metodom se pojave ispucali vrhovi .....
Mariella

#406 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Cini mi se da je rekla da joj treba 20 minuta. Cesljanje mokre kose je ostecuje, ali u komentarima ova cura kaze kako to nije slucaj sa ovim cesljem koji ona koristi - vjerovatno onaj sa sirokim zubcima. Kako god - nemam ventilator :D
Deeney

#407 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Deeney »

ALexis wrote::shock:

i ja sam primjetila taj fazon sa fenom, samo nikad nisam registrovala sta treba, tj.ne treba da radim :oops:

inace, ja uvijek pustim kosu da 'odstoji' u rucniku bar 20min,bolje je i za sam korjen dlake, jer je kosa najosjetljivija kad je mokra... pogotovo kada je mokru cesljas.

bas mi je drago sto si 'ozdravila' kosu :)
I ja sam isto radila dok prije par godina nisam cula od jednog dermatologa da mokru kosu ne treba drzati pod peskirom. Naime, vlaga i toplota predstavljaju odlicnu podlogu za razvoj bakterija i raznoraznih gljivica na vlasistu, pa ga je nakon pranja potrebno prosusiti fenom. Sto opet ne utice na kvalitet kose, jer se ne feniraju vrhovi koji su po pravilu najosteceniji/najtretiraniji/najiziritiraniji. :D
Posto imam dugu i izuzetno gustu kosu, poslije pranja uvijek stavim neki preparat za lakse rascesljavanje, pazljivo iscesljam kosu cesljem sa sirokim zubcima i ostavim je da se lagano susi na zraku. Kad "upolovi", onda je isfeniram. BTW, sutra idem na "kracenje". Jedno 7-8 cm. Jedva cekam onaj lagani osjecaj na ramenima! :lol:
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#408 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

eno, sad me baci u dilemu... ma ja cu je pustat da odstoji, posto do sad nisam imala problema, valjda necu ni od sad,a ako bude sta upitno, bar cu znati do cega je :)

a sto se tice one s ventilatorom: meni bi mozak izasao na oci nakon 10 minuta raspuhivanja hladnim zrakom.
bez_ideje

#409 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Ispirete li vi nakon pranja ledenom vodom kosu?
Kosa bude sjajna.......a uvijek me zanimalo zasto?
*mima*

#410 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

obavezno.....na minus 10........brrrrrrrrrrrr
bez_ideje

#411 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Ma ja ne poljevam po tjemenu........duga mi kosa pa je pruzim dole i tusiram ledenom vodom :mrgreen:
saga

#412 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Meni bas prija hladna voda na tjemenu. Mada nikad nisam primjetila da je nesto drugacija kad je isperem hladnom vodom. Ja to radim samo onako... radi sebe :-D
Lounge Act

#413 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:49, edited 2 times in total.
ALexis

#414 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

i meni isto, ali ja stavim pjenu na svaki pramen koji uvijam, pa moze da izdrzi 6h :D

ako uvijem mokru kosu onda se drzi citav dan i bude fino 'razabrana'.
Deeney

#415 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Deeney »

bez_ideje wrote:Ispirete li vi nakon pranja ledenom vodom kosu?
Pa da dobijem upalu ono malo mozga sto mi je ostalo?!?! :lol: Hladna voda navodno zatvara korijen dlake i smanjuje lucenje masnoce. Istovremeno zagladjuje povrsinu dlake i cini kosu jacom. Nisam nikad probala. Mislim, namjerno. Jedino kad mi ponestane tople vode, pa se na kraju sapirem cupkajuci. :lol:
BJB

#416 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by BJB »

bez_ideje wrote:Ispirete li vi nakon pranja ledenom vodom kosu?
Meni je frizer rekao da kosu nikad ne perem vrucom il' prevrucom vodom, onako blaga voda k'o za kupanja bebe ili hladna...Toblina ostecuje dlaku..
@gospodjaministarka, u CM-u imas Indola 2 minute mask for damaged hair.
Image
ili ovaj regenerator for damaged hair
Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#417 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Vala ja je hladnom nikada ne bih mogla prati, jedino me zaboli mozak od hladne vode :lol:

pogledat cu ja i ja ovaj regenerator ili masku u cm-u mozda mi malo pomogne, iako sumnjam, nema tog lijeka za moju spaljenu kosu. :cry: :-)
drekalica28

#418 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by drekalica28 »

Što se tiče ovog ispiranja hladnom vodom.....ko me zna, zna da mogu kliničku smrt doživjeti od hladne vode, eto koliku averziju imama prema hladnoći i hladnoj vodi. :oops:
No međutim...... :D
Sigurna sam da ima nas nekoliko koje s vremena na vrijeme peru kosu tako što se nagnu iznad kade, pa onako "naglavačke" visimo.
E tada...tada i ja isperem kosu hladnom vodom, odnosno što bez_idejna reče...istuširam je minut-dva.
Hladnom vodom ne dotičem glavu, samo onaj dio kose što visi. ;-) I stvarno kosa bude bolja. :)
Lounge Act

#419 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:48, edited 1 time in total.
swirl

#420 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

ladyblue18 wrote:Vala ja je hladnom nikada ne bih mogla prati, jedino me zaboli mozak od hladne vode :lol:

pogledat cu ja i ja ovaj regenerator ili masku u cm-u mozda mi malo pomogne, iako sumnjam, nema tog lijeka za moju spaljenu kosu. :cry: :-)
Iskreno, spaljenoj i ispucaloj kosi pomazu samo makaze
inspire_me

#421 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

Plavuse sa problemom zuto-narandzastog odsjaja na izrastku :D ... Je li iko od vas probao L'oreal Casting Creme gloss 1010?? Utisci??
ladyblue18

#422 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

swirl wrote: Iskreno, spaljenoj i ispucaloj kosi pomazu samo makaze
Ma ni to. :D 4 godine hodam spaljene kose i tako ce i ostati vjerovatno dok sam ziva, jbg kad je nesto unisteno iz korijena nema mu spasa. :roll:
Bude malo bolje kad se osisam, lakse je cesljam kad je operem, ali inace nista posebno.
swirl

#423 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

ladyblue18 wrote:
swirl wrote: Iskreno, spaljenoj i ispucaloj kosi pomazu samo makaze
Ma ni to. :D 4 godine hodam spaljene kose i tako ce i ostati vjerovatno dok sam ziva, jbg kad je nesto unisteno iz korijena nema mu spasa. :roll:
Bude malo bolje kad se osisam, lakse je cesljam kad je operem, ali inace nista posebno.
Pa kad se osisas, onda trebas krenuti sa maskama i sa njegom, meni npr kosa bude super od meda, zumanceta i maslinovog ulja. Ako ti je maslinovo premasno, stavi samo meda i zumance, plasticnu kapu na glavu, i to grij fenom.
ladyblue18

#424 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

swirl wrote:
Pa kad se osisas, onda trebas krenuti sa maskama i sa njegom, meni npr kosa bude super od meda, zumanceta i maslinovog ulja. Ako ti je maslinovo premasno, stavi samo meda i zumance, plasticnu kapu na glavu, i to grij fenom.
Ma probala sam te maske i fazone, ali nisam nikada grijala fenom :? probam, hvala. :-D
bez_ideje

#425 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Nije mi jasno kako unistis kosu iz korjena? :? Pa onda ne bi vise ni rasla ...Mislim da bi se to trebalo srediti kad izraste potpuno nova kosa

Ljudovi,gdje ima prirodnih cesljeva i cetki......mislim drvo,dlaka i sl.
Moram nesto nabaviti,do sad sam se cesljala grill stapicem ,ono cisto da raspetljam :oops: :oops:
Post Reply