Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#3801 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Samo da se tuspasim i da kažem da sam uradila ombre i prezadovoljna sam!
MrsJ

#3802 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

U kojem salonu? I daj nam sliku da vidimo. :wink:
manekenka u penziji

#3803 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

U Mangu, uzela onaj kupon. Nemam sliku na dnevnoj svjetlosti, pa da se ne slikam sada... Sutra ako stignem, bit ce slika.
manekenka u penziji

#3804 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

slika,kao sto sam i obecala...

Image
Last edited by manekenka u penziji on 09/02/2014 18:32, edited 1 time in total.
Mutivoda

#3805 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mutivoda »

super ti je :thumbup:

jooooj hoću iii jaaaa :D
VenomousV

#3807 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by VenomousV »

plah ombre =)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3808 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ladyblue18 »

Wow manekenko :thumbup:
MrsJ

#3809 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

Predobro je uradjeno. Bolje nego moji. :sad: Moram otici da vidim koliko im je skidanje farbe, posto su se meni moji ombre izlizali i dosadili mi pa hocu da ujednacim boju. Koliko si platila? Ko ti je radio? Ima li neko ko se izdvaja da trazim da mi ta osoba radi?
sophieEl

#3810 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by sophieEl »

lavorpunvode wrote:jel ko probao ovo? meni malo nerealno zvuci :-)
Image
na prvu mi se učini sarajevsko :lol:

btw ombre mnogo dobar :D
manekenka u penziji

#3811 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

MrsJ wrote:Predobro je uradjeno. Bolje nego moji. :sad: Moram otici da vidim koliko im je skidanje farbe, posto su se meni moji ombre izlizali i dosadili mi pa hocu da ujednacim boju. Koliko si platila? Ko ti je radio? Ima li neko ko se izdvaja da trazim da mi ta osoba radi?

Ja sam platila ombre, sa feniranjem i regeneracijom 19 KM, ali sam uzela onaj njihov kupon. Nisam se farbala, ovo gore je moja boja kose.
Radila sam na Malti i djevojka koja me farbala zove se Amela i od srca je preporučujem, mada ni druge koje su bile taj dan u smjeni, nisu lose. Znaju cure sta rade.
Nadam se da ovo ne zvuči kao reklama, ovo je samo jako pozitivno iskustvo.
Btw.: pripremi se psihički da im je u salonu užasna gužva :)
Hvala svima na komplimentima, ni ja odavno nisam bila zadovoljnija frizurom. Odoh da se foliram :lol:
foxy13

#3812 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Kupila sam danas ove nove magične viklere, kod Kineza na Ilidži, 12 komada 8 KM. Oko 2 cm je širina, 6 je dužine oko 44 cm, a 6 po 30 cm. Ima i pakovanje 12 komada 5 KM, ali su oni uži, za sitnije lokne. Isprobala sam samo večeras, lijepe su lokne, ali meni fali ovih dužih, pa ću morati ili potražiti duže ili kupiti još jedno pakovanje ovih, da bi mi bilo dovoljno.

Gledala sam i neka videa na YT (ranije, doduše). Ali molim one koje su koristile da nas upute u tajne rukovanja ovim strašnim oružjem :D Sve one sitnice, začkoljice i savjete koje ne možeš skontati sa slike :) I još jedno pitanje, da li kad izvlačite onaj štapić zategnete kosu skroz? Ja jesam i kažem, lijepe su lokne, samo što je meni duga kosa, pa mi ovih 6 dugih nije dovoljno.
MrsJ

#3813 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

I meni trebaju duzi, trazila sam u Izboru ali kazu opuhale djevojke sve. :-D Ja ih bez problema stavim, ali je kod mene problem sto ne mogu dugo lokne da mi traju, za 2 sata je kosa sva ispravljena, kao da viklere nisam ni drzala. Probala i sa stavljanjem pjene prije i laka poslije i nista. :sad:
brown.sugar

#3814 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by brown.sugar »

MrsJ wrote:I meni trebaju duzi, trazila sam u Izboru ali kazu opuhale djevojke sve. :-D Ja ih bez problema stavim, ali je kod mene problem sto ne mogu dugo lokne da mi traju, za 2 sata je kosa sva ispravljena, kao da viklere nisam ni drzala. Probala i sa stavljanjem pjene prije i laka poslije i nista. :sad:
Ja sam vise odustala od Izbora, ne znam ni sama koliko puta sam isla i nikad nema. Pitala sam ih da mi ostave kad dodju, bila spremna i platiti unaprijed, ali nisu htjeli. :roll: Sto se tice lokni, i ja imam isti problem. Onda sam naisla na neku frizerku na YouTube-u koja kaze da lokne najduze traju ako su napravljene figarom ili na viklere pod haubom, uglavnom da je toplina taj glavni faktor koji odredjuje koliko dugo ce se zadrzati.
foxy13

#3815 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

brown.sugar wrote:
MrsJ wrote:I meni trebaju duzi, trazila sam u Izboru ali kazu opuhale djevojke sve. :-D Ja ih bez problema stavim, ali je kod mene problem sto ne mogu dugo lokne da mi traju, za 2 sata je kosa sva ispravljena, kao da viklere nisam ni drzala. Probala i sa stavljanjem pjene prije i laka poslije i nista. :sad:
Ja sam vise odustala od Izbora, ne znam ni sama koliko puta sam isla i nikad nema. Pitala sam ih da mi ostave kad dodju, bila spremna i platiti unaprijed, ali nisu htjeli. :roll: Sto se tice lokni, i ja imam isti problem. Onda sam naisla na neku frizerku na YouTube-u koja kaze da lokne najduze traju ako su napravljene figarom ili na viklere pod haubom, uglavnom da je toplina taj glavni faktor koji odredjuje koliko dugo ce se zadrzati.
Uh...ja više ne znam koje viklere da koristim. Nekad je uspijevalo, kosa mi je bila kovrdžava, ali valjda ispravljanjem godinama, šta znam. I nemojte me napasti, morala sam to raditi :) Skoro sam ponovo pokušala figarom, držalo mi od kuće do tramvajske stanice, dakle 6 minuta! Pjenasti vikleri je skroooooz isuše na vrhovima, oni čičak isto tako, pa se još i krajevi posle njih zapetljaju, a prije su mi super djelovali. Možda je i do moje kose, baš je suha :/

Potraži kod Kineza te viklere.
brown.sugar

#3816 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by brown.sugar »

Vidis, Kinezi mi ni na kraj pameti... K'o kad nikad kod njih ne kupujem, mada sve to dodje na isto. Znas kako kazu, blago Kinezima, gdje god dodju, kupuju domace. :D Hvala! :thumbup:
BadSanta

#3817 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

Post by BadSanta »

manekenka u penziji wrote:
Ja sam platila ombre, sa feniranjem i regeneracijom 19 KM, ali sam uzela onaj njihov kupon. ..:
Kakav kupon :totalno neupućena: :D ?
manekenka u penziji

#3818 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Dodaj ih na fejsu kao prijatelje. Imaju ponude kupona svaki dan.
foxy13

#3819 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

brown.sugar wrote:Vidis, Kinezi mi ni na kraj pameti... K'o kad nikad kod njih ne kupujem, mada sve to dodje na isto. Znas kako kazu, blago Kinezima, gdje god dodju, kupuju domace. :D Hvala! :thumbup:
Hahahahaha istina :D Ma u svim prodavnicama, gdje god imaju ovi vikleri, svi su P.R.C., nemoj da brineš. Samo ćeš ih negdje platiti 8, negdje preko 20 KM.
BadSanta

#3820 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BadSanta »

manekenka u penziji wrote:Dodaj ih na fejsu kao prijatelje. Imaju ponude kupona svaki dan.
Već istražila i dodala :thumbup:
Ovo me zanima,jesu ti prali kosu( jer ako sam dobro shvatila to nije u tvojoj ponudi)? Pa jesi onda nadoplatila ili su sve obavili bez pranja.tenkju
brown.sugar

#3821 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by brown.sugar »

foxy13 wrote: Hahahahaha istina :D Ma u svim prodavnicama, gdje god imaju ovi vikleri, svi su P.R.C., nemoj da brineš. Samo ćeš ih negdje platiti 8, negdje preko 20 KM.
U pravu si. :-D Nista onda, gledat cu da nadjem ove od 8 KM, hehehe! Tnx! :thumbup:
manekenka u penziji

#3822 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

BadSanta wrote:
manekenka u penziji wrote:Dodaj ih na fejsu kao prijatelje. Imaju ponude kupona svaki dan.
Već istražila i dodala :thumbup:
Ovo me zanima,jesu ti prali kosu( jer ako sam dobro shvatila to nije u tvojoj ponudi)? Pa jesi onda nadoplatila ili su sve obavili bez pranja.tenkju
Jesu, prali su. Moraju oprati poslje nanošenja farbe tako da ti je to sve unaprijed uračunato. Ja nisam nista nadoplatila, kosa mi je do ramena.
Znaci prvo mi je nanjela hidrogen 6icu, pa je oprala kosu, pa mi je stavila neki preljev, pa je opet oprala, pa mi je isfenirala.
Eto, ne znam vise sta da ti kažem :)
BadSanta

#3823 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by BadSanta »

Ma sve si mi rekla :kiss:
popi

#3824 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by popi »

[quote="lavorpunvode"]jel ko probao ovo? meni malo nerealno zvuci :-)
Image

Nedavno je i Dr. Oz prepurucio arganovo ulje za neukrotivu kosu :-) imate ovo u Frizerlandu nabavit.

Nego, moze neko prenijeti cijene za sisanje i feniranje kod Ade K.?
lavorpunvode

#3825 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by lavorpunvode »

Evo jedno, vjerovatno preglupo pitanje, al fkt se ne razumijem u ovo jer sam se do sada sama farbala, nikad u salonu.
U slucaju da uzmem kupon u Mangu, farbanje i feniranje, jel tako - ja nosim svoju farbu? Mislim, nema mi logike da u cijenu kupona ulazi i farba. Prosvijetlite me zene :oops:
Post Reply