Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#276 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

khm... posto sam ja laik sto se farbanja tice a sinulo mi je nesto u glavi :idea:

ja bih da izvucem par sto sitnijih pramencica, malo svjetlijih od moje kose.
e sad, ideja je da to uradim COLOR SAMPONOM :D
zasto bas time? :-D zasto sto se on, kako sam citala postove, najbolje ispire, pa ako ne bude valjalo, bar znam da ce se isprati....

pitanje je: koliko je pametno i moguce to izvesti?

(i da, imam jako dugu kosu, da li da kompletnu kosu izvucem sa pramenovima ili samo ovo s prijeda i par unuranjih pramenova, isto naprijed?)

:sax:
Gospoda Ministarka

#277 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

Da li je neko koristio tablete koje su dodatak prehrani za rast kose?
Ma.Le.Na

#278 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

pitanje laika :D

nikada se nisam farbala ...jesam izvlacila pramenove ali full farbanje nikada
sada razmisljam da se ofarbam...da napravim malo drasticniju promjenu :-) :D
koliko znam o sminci toliko ne znam o farbama :D pa bih zamolila za neka pojasnjenja

mislim se farbati u salonu..
posto mi kosa brzo raste...izrastak ce se pojavljivati svakih 15-20 dana
kada ponovo idete na farbanje...da li vam farbaju samo izrastak ili opet svu kosu?
i kako se to naplacuje?
koji salon je najpovoljniji za farbanje (a da nisu fuš)?
znam da neki kupe farbu i ponesu svoju...kako to funkcionise?

hvala znalcima :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#279 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote:Da li je neko koristio tablete koje su dodatak prehrani za rast kose?
Perfectil. :D

Ja jucer sebi kupila, jer su mi oslabili kosa i nokti, a koristila sam i prije neke 4 godine zbog problema sa oslabljenom kosom.
Sad je 15 KM, prije su bile oko 30ak, uglavnom pomazu dosta, i vrijede svake markice, sluze ti za kozu, kosu i nokte.
Gospoda Ministarka

#280 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

ladyblue18 wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Da li je neko koristio tablete koje su dodatak prehrani za rast kose?

Ja jucer sebi kupila, jer su mi oslabili kosa i nokti, a koristila sam i prije neke 4 godine zbog problema sa oslabljenom kosom.
Sad je 15 KM, prije su bile oko 30ak, uglavnom pomazu dosta, i vrijede svake markice, sluze ti za kozu, kosu i nokte.

Znaci moze da pomogne.Ja sam gledala neke sa cinkom u dm-u.
Izgleda da cu osjediti (sto i nije tako daleko nasla sam jednu sjedu u siskama)dok se ona makne s ove mrtve tacke do koje dode i onda stane.
Lady Saray

#281 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

Ma.Le.Na wrote:pitanje laika :D

koliko znam o sminci toliko ne znam o farbama :D pa bih zamolila za neka pojasnjenja

kada ponovo idete na farbanje...da li vam farbaju samo izrastak ili opet svu kosu?
i kako se to naplacuje?

zavisi u koju ces boju nekad se izrastak jedva primjeti a nekad vidis odmah kao kod nas plavusa. ja izrastak farbam svakih 15ak dana a svu kosu svaki 2-3 put u zavisnosti koliko mi se boja ispere. za naplacivanje se mozes raspitat u bilo kojem salonu svugdje su ti cijene +/- 10ak km ja sam prije se farbala u salonu gdje mute svoju boju al poslije je ne znaju ponovit pa vazda razlika u nijansi. pa sam onda nasla svoju boju i donesem da me samo s njom farbaju pa je nijansa bila vazda ista. poslije sam se sama ustelila i sad ne dajem pare salonima za farbanje 40-50 vec trosim za nesto drugo :) a ti ako ces neku bas drasticnu promjenu najbolje ti je prvo u salon pa poslije mijenjaj. kad sam prelazila iz crvene u plavu pomogao mi je as na socijalnom a kasnije sam isla u ks
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#282 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

i kako se to naplacuje?

Ja cu ti odgovoriti na ono sto znam :roll:
Dok sam se farbala u crveno, svaki put sam farbala cijelu kosu, jer se boja ispirala, ali otkako sam plavka, farbam iskljucivo izrastak. Farba koja koristim mijesa se 1:2, tako da svaki put stavim pola farbe i jedan hidrogen, namazem izrast, a ono sto ostane, namazem po kosi. S crvenom kosom nije bilo tako, nego namazati cijelu kosu..

Imas posebnu cijenu za farbanje u salonu, mozes ponijeti svoju farbu, a mogu te i oni ofarbati svojom farbom..

E posto nisam iz Sarajeva, ne bih ti mogla preporuciti salon, to ce neka Sarajka.

Btw, sinoc sanjam da sam se ofarbala u neku cokoladnu boju :-)
*mima*

#283 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

ladyblue18 wrote:

Odlicne tablete......preporucuje se da se pije 3 mjeseca i pauza.
ladyblue18

#284 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote: Znaci moze da pomogne.Ja sam gledala neke sa cinkom u dm-u.
Izgleda da cu osjediti (sto i nije tako daleko nasla sam jednu sjedu u siskama)dok se ona makne s ove mrtve tacke do koje dode i onda stane.
Moze, meni je dermatolog te preporucio svojevremeno kao najbolje na trzistu, ali i najskuplje :-) , no nisam imala puno izbora.

A sijede...ja sam prije godinu tako nesto nasla prvu, danima sam bila depresivna. :skoljka: :D

Mimo :thumbup: zaboravih napomenuti :-)
I piju se na pun stomak odmah poslje rucka.
*mima*

#285 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

eiiiisssss........mima ih popila i popila...... :D
Gospoda Ministarka

#286 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

ladyblue18 wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Znaci moze da pomogne.Ja sam gledala neke sa cinkom u dm-u.
Moze, meni je dermatolog te preporucio svojevremeno kao najbolje na trzistu, ali i najskuplje :-) , no nisam imala puno izbora.

A sijede...ja sam prije godinu tako nesto nasla prvu, danima sam bila depresivna. :skoljka: :D

Mimo :thumbup: zaboravih napomenuti :-)
I piju se na pun stomak odmah poslje rucka.
Onda cu da ih kupim.
Ma da sam bila u depresiji i nisam, pomislila sam jos malo rahatluka i valja se onda farbat. :lol: :lol: :lol:
Lady Saray

#287 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

ALexis wrote:khm... posto sam ja laik sto se farbanja tice a sinulo mi je nesto u glavi :idea:

zasto bas time? :-D zasto sto se on, kako sam citala postove, najbolje ispire, pa ako ne bude valjalo, bar znam da ce se isprati....

(i da, imam jako dugu kosu, da li da kompletnu kosu izvucem sa pramenovima ili samo ovo s prijeda i par unuranjih pramenova, isto naprijed?)

mislim da od svjetlijih pramenova kolor sampon nema nista jer kosa da bi posvijetlila treba joj hidrogen
*mima*

#288 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

i kako se to naplacuje?

To se dogovoris sa svojim frizerom da donosis svoju farbu .
ladyblue18

#289 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote:
Onda cu da ih kupim.
Ma da sam bila u depresiji i nisam, pomislila sam jos malo rahatluka i valja se onda farbat. :lol: :lol: :lol:
:D

Uglavnom ako ces perfectil, njega ces naci u apotekama, nisam sigurna da ga ima po drogerijama i prodavnicama kozmetike.
Kutija ima 30 kapsula, znaci mirna si mjesec dana.
*mima*

#290 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

ALexis wrote:khm... posto sam ja laik sto se farbanja tice a sinulo mi je nesto u glavi :idea:

Pramenovi se ne izvlace colorom.....i ne pokusavaj, ako si kontala to da uradis sama.
Gospoda Ministarka

#291 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

ladyblue18 wrote:
Onda cu da ih kupim.
:D

Uglavnom ako ces perfectil, njega ces naci u apotekama, nisam sigurna da ga ima po drogerijama i prodavnicama kozmetike.
Kutija ima 30 kapsula, znaci mirna si mjesec dana.
Vidjet cu gdje me prvo put odvede :lol: :D
Nego, po cemu osjetis da se stanje s kosom popravlja?
*mima*

#292 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

Ja sam primijetila da manje opada....nokti su mi tako jaki.......ali mi je zato ten bio odlican.......
Ma.Le.Na

#293 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

hvala :)
ladyblue18

#294 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Vidjet cu gdje me prvo put odvede :lol: :D
Nego, po cemu osjetis da se stanje s kosom popravlja?
Pa meni je u tom periodu bila jako oslabila, i opadala zbog unistene kose od strane frizera. :roll:

Uglavnom nakon ta 3 mjeseca dosta se popravila, izrasla je nova jaca kosa, i nije vise opadala, a nokti su mi bili toliko cvrsti da ih jednom nisam mogla skoro skratiti makazicama. :-)
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#295 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

@lady saray i mima

hvala na odgovoru
jexy

#296 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by jexy »

mimsy wrote:Ja bas htjela tu mrkvica boju da istrijebim.Naime uzela sam smedju,ofarbala se i ispala mi je neka smedjo -crvenkasta.Inace imam svijetliju smedju i htjela je potamniti.Stvarno ne volim tu boju,place mi se svaki put kad se pogledam u ogledalo.Inace se vidi samo po danu koliko baca na crvenu.Ne znam koju da farbu uzmem a da dobijem normalnu smedju,da ne budem crna,neg bas tamno smedja bez tih crvenih nijansi.Ne znam koji me djavo tjero da se farbam :mrgreen:
Ja sam imala identican problem, farbi i farbi probala...svaki put neki crvenkasti odsjaj dobijem, sve dok nisam probala Pallete Cashmir Delux farbe, vec godinu dana samo stavljam nju, nijansa 800, i dobijem bas pravu tamno smedju boju.
mimsy

#297 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

jexy wrote:
mimsy wrote:Ja bas htjela tu mrkvica boju da istrijebim.Naime uzela sam smedju,ofarbala se i ispala mi je neka smedjo -crvenkasta.Inace imam svijetliju smedju i htjela je potamniti.Stvarno ne volim tu boju,place mi se svaki put kad se pogledam u ogledalo.Inace se vidi samo po danu koliko baca na crvenu.Ne znam koju da farbu uzmem a da dobijem normalnu smedju,da ne budem crna,neg bas tamno smedja bez tih crvenih nijansi.Ne znam koji me djavo tjero da se farbam :mrgreen:
Ja sam imala identican problem, farbi i farbi probala...svaki put neki crvenkasti odsjaj dobijem, sve dok nisam probala Pallete Cashmir Delux farbe, vec godinu dana samo stavljam nju, nijansa 800, i dobijem bas pravu tamno smedju boju.
Jel to od prvog farbanja nema rumene :D
moracu da probam,ev nisam se farbala 3 mjeseca,ne smijem da se usudim :lol:
jexy

#298 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by jexy »

Kod mene je upalilo od prvog, ni ja nisam mogla da vjerujem da konacno nisam mrkvasta :razz: . Inace prirodna boja kose mi je svijetlo smedja,sa nekim sivkastim odsjajem, ali kad sam se farbala u neku tamniju smedju svaki put nekim cudom dobije taj bakarni odsjaj :x . Sa ovom nijansom to se nije desilo :thumbup: .
BIONA

#299 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by BIONA »

Zene, zna li neka od vas ali provjereno, frizera/ku za kratku frizuru, da se bas razumije onako pravo :D
male_okice

#300 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

imam jedno pitanje sta radite kad vam se naelektrise kosa? Prije 6 mjeseci sam radila mini val, i bilo je lijepo ali evo vec je to izraslo i mogu se ja boriti s kosom ali ne sa tim koliko se zna naelektrisati. Mislim da je razlog bas to sto izlazi ta kiselina iz nje ali je poprilicno neprijatno takvo stanje. Inace operem je samponom fructiss oil repair (on mi je stvarno dobar) i ona regenerator obicni, trudim se da je ne feniram nikako nego da se prirodno susi jer poslije feniranja tek je ne mogu obuzdati. Inace mi je veoma gusta kosa. Nekad davno sam koristila onaj nivea neki kao serum sto se stavljao poslije pranja kao za ravnanje bez pegle ali ne mogu ga naci vec dugo (mogu sampon i regenerator ali ne mogu taj serum), jeste li koristili neku zamjenu? Isto sam nasla neki sprej od Balea u dm-u ljubicasti ali isto za ravnanje kose. Pa sad ne znam valjali on ista. Imali ko iskustva?
Post Reply