Frizider-cijene ,preporuke

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kween

#1 Frizider-cijene ,preporuke

Post by kween »

Stari frizider crko preko noci :sad: otiso motor nema mu pomoci tj ima al vise se isplati kupit nov..
Interesuje me koja marka je ok kako se krecu cijene i gdje..ima li neka akcija u toku, jel se neko kucio nedavno pa je pun friski inforamacija :-D
Samo mi je ovaj trosak jos falio malo sto sam krenula kupovat kuhinju sad ovaj neplanski trosak tacno mi nije trebao shit :sad:
holowey

#2 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by holowey »

kween wrote:Stari frizider crko preko noci :sad: otiso motor nema mu pomoci tj ima al vise se isplati kupit nov..
Interesuje me koja marka je ok kako se krecu cijene i gdje..ima li neka akcija u toku, jel se neko kucio nedavno pa je pun friski inforamacija :-D
Samo mi je ovaj trosak jos falio malo sto sam krenula kupovat kuhinju sad ovaj neplanski trosak tacno mi nije trebao shit :sad:
lg, no frost, bilo koji :thumbup:
Daphna

#3 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by Daphna »

Moji starci imaju kombinovani Beko... Nisu se još požalili a nije mnogo para, ovisi o tome koliko ćeš litara. Nisam baš sigurna za cijenu ali recimo cca 400km. Mada, oni su kupovali na Arizoni a zna se da je dole do 100km jeftinije :roll: Mama ima i njihovu mašinu za veš, a ja mašinu i TV. Već 5-6 godina i ništa nije crklo :-D
jedna tamo

#4 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by jedna tamo »

mi neki dan kupili frižider i nama crko.... :(
otišli u gorenje jer penzionerima daju na rate..nema kamate nema žiranata..zadnji ček od penzije i odbijaće se ....
a ti možeš nekome davati mjesečno...
beko je isto super.....ali kao i robot trebaju žiranti ...lg isto ok al poskupi....
kween

#5 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by kween »

jedna tamo wrote:mi neki dan kupili frižider i nama crko.... :(
otišli u gorenje jer penzionerima daju na rate..nema kamate nema žiranata..zadnji ček od penzije i odbijaće se ....
a ti možeš nekome davati mjesečno...
beko je isto super.....ali kao i robot trebaju žiranti ...lg isto ok al poskupi....
koji ste kupili pa je crko :sad: ?
gdje je najpovoljnije da odem ? robot , techno market?
lg kolko kosta 400-500?
ma vise mi ni gorenje nije garancija..pojma nemam a sutra prekosutra moram uzet niti imam vremena za razgledanje..plus ni sama ne znam kud cu s ovom krntijom sad
jedna tamo

#6 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by jedna tamo »

imali smo bira kupili ga 1999. eto 10 godina trajao..
u lg nećeš naći ništa tako jeftino...
mi smo kupili sada u gorenju indesit...mogu ti reći ok skroz...sad je dole led a gore frižider, imamo 4 ladice za led...
e sada neznam ima i povoljnije...ipak moraš prohodati vidjeti šta te zanima...gorenje čini mi se uzima stare frižidere ali neće ti dati lovu...
i beko ima fin izbor.....
kween

#7 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by kween »

how much is it :-D
chuchumbamayumbe

#8 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by chuchumbamayumbe »

Mi uzeli Beko, u Beko shopu, povoljan, a sto nje najvaznije normalan servis.
Ima 3-4 godine, fercera normala, necuje se, nema leda...
jedna tamo

#9 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by jedna tamo »

Lud i ponosan wrote:I ja sam skoro gorenje pazario preko penzije, 600 maraka... Na 10 rata daju i ima garanciju 5 godina. Kombinovani i zadovoljan sam.

isto smo i mi naš je bio 632 KM znači 10 mjeseci 63 KM...5 godina garancija
jedna tamo

#10 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by jedna tamo »

chuchumbamayumbe wrote:Mi uzeli Beko, u Beko shopu, povoljan, a sto nje najvaznije normalan servis.
Ima 3-4 godine, fercera normala, necuje se, nema leda...

joj čuči majkemi od sinoć gdje god te vidim odvalim se smijati kad se sjetim one salmonele i tvoje žene :mrgreen:
Bellica

#11 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by Bellica »

kween wrote:Stari frizider crko preko noci :sad: otiso motor nema mu pomoci tj ima al vise se isplati kupit nov..
Otidji u Beko prodavnicu (imas na Grbavici i na Dobrinji), tamo su najbolji i mogu se naci povoljni, zavisi sta trazis i koliki ti frizider treba, a imas i garanciju 5 godina, ako kupujes npr. Beko u Merkatoru, bi ce ti skuplji, valjda dok ga oni nabave ili sta vec, uglavnom, mi imamo ovaj i prezadovoljni smo, inace nam je sva bijela tehnika ove marke i prezadovljni smo. Nesto moze biti i poskupo, ali Boga mi vrijedi svake potrosene marke. Koliko sam cula daju nesto na rate, a mozda su sad i neki popusti u toku zbog praznika (ovo ne znam tacno samo predpostavljam zbog praznika). Robot zaobilazi u najsirem mogucem krugu, em sto su nekvalitetni, em sto su skupi, a dostave ujutru oko 8-9h kad si inace na poslu i njega ne interesuje sto ti ne mozes uzeti izlaz, jer zaboga i on radi do 16h i dovuci ce ti to sto si kupila u 9h ujutru ili se snalazi za prevoz. Neko i svojim autom prevlaci, ali Boga mi frizider mi ne bi mogao stati ili kamin ili nesto vece pa je njihova dostava potrebna. Uglavnom prodaju proizvode marke Bira, a to je meni najgora moguca marka, ja sam prije nekoliko godina dobila za rodjendan peglu za kosu ove marke, mozes misliti koliko mi je trajala, a znam i dosta ljudi koji se zalete, kupe kao povoljno i za kratko im treba majstor, pa dok poprave istrose se toliko da mogu novo kupiti :)
kween

#12 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by kween »

E super Bellice bas si mi pomogla mislim da ce odluka i pasti na Beko kolko je cijena bila tog frizidera
A eto vidis ja sam bas kontala otici do robata e sad necu kontam ono tam najpoboljnije sta znam
Pa ne bi neki mali u biti zamrzivac mora da ima , ovaj je bio frizider onako veci s tim da je trecina recimo bio zamrzivac gornji dio a dole frizider marka zanusi al ima mu neki cca 8g odjednom je preko noci poceo nesto da suska i majstor rece otiso motor ono najgore ..
gdje se tacno nalazi ta radnja na grbavici moracu sutra da odem , jel dostavljaju isti dan jel oni unose il moram angazovat neku ekipu

thxx
chuchumbamayumbe

#13 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by chuchumbamayumbe »

Nije reklama, ali mi imamo frizider, klimu i mikrovalnu Beko.
Jednom na mikrovalnoj pregorio nekakav osigurac, ja ga zamijenio, ostalo fercera bez problema.
Imas Beko shop i u Vojnickom, ako ti je blize, mada mislim da je onaj u Shoppingu veci (a mozda i nije)?!
ružmarin-a

#14 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by ružmarin-a »

kween wrote:how much is it :-D
jesi već kupila
ja sam u General servisu skoro uzela Indesit 350 KM, 10 % popusta uračunato u ovoj cijeni
Inače odobravaju popust 10% za sve proizvode, što si mi u Robotu neljubazno rekli da nema nikad :D

Meni je trebao mali fridž, pa je ovaj baš pikolast al je super, ne drnda :-) :D
ko Birina skalamerija, koji je bio veći od mene :oops: uz koji mi je i račun za struju dolazio bar 10 KM uvećan
a što drči i tandrče - pfuj

baš ću upratiti hoće li mi iole manji računi dolaziti :-?
kween

#15 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by kween »

frizider kupljen :-D

hvala svima na pomoci i preporukama, ja sam u takvoj zbrci bila jer sma taj dan birala neki petsto stvari sve na brzinu majstora tona sve u jedan dan i kuhinja i sve plus mi ovo crklo kad nije trebalo tako da sam frizder izabrala za 5 min

naravno obisla sam par lokacija otisla u technomarket tamo ima neki fini samsung lg indesit itd al na svu bijelu tehniku 2god garancije , tako da sam se odlucila za beko
malo je veci nego prorsli tj duplo al je super nisam uzela onaj no frost al ovaj je extra isto pola frizider gornji dio a pola zamrzivac donji dio s tri latice , ovakav nisam imala da mi je zamrzivac dole plus s ovim laticama ajde reko malo da promijenim :-D
plus su mi ljudi donijeli odma sutradan ujutro uznijeli i plus odnijeli moj stari frizider tako da sam prezadovoljna, garancija 5 god ma extra ionako sam se mislila kud bi s ovim sta kako ko zensko pa dok se snadjem heh

thx svima jos jednom :thumbup:
Edin H.

#16 Re: Frizider-cijene ,preporuke

Post by Edin H. »

Trebala si ovaj Boschov kupiti :-)

Image
Post Reply