"frischak" single nakon rascijepljenog braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ljubav_aha

#1 "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by ljubav_aha »

Da li moguce vjerovati muskarcima ,koji zele izaci sa vama,a van braka su oko 6 mjeseci :?:
Jednostavno,licno,ne vjerujem,jer mislim da postoji period "emocionalne osjetljivosti" ,ali nisam nikad bila rastavljena,ali sam cula ,i jednom prilikom sam vidjela kako se osobe ponasaju u takvim fazama.
madnessa

#2 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by madnessa »

Ne moraš biti rastavljena da znaš koliko neko pati nakon prekida bilo kakve veze. Muškarci ne pokazuju osjećaje kao žene, ali vjerujem da baš zbog toga više i duže pate "u sebi".
Iskreno, sve ovisi o braku iz kojeg je izašao, koliko je bila ozbiljna situacija, ko je prvi zatražio razvod, koliko dugo su zapravo razdvojeni i kako on gleda na prošli brak (što ti naravno neće reći).

Ukoliko je osoba s kojom pokušava ući u vezu tako kratko nakon braka (meni je ovo kratko, ako uzmem brak kao nešto jako ozbiljno) nesigurna vezano zato možda bi trebala oprezno da uđe u vezu, ali i da uživa i sačeka da vidi šta će vrijeme pokazati. Ne treba na prvu osuđivati, a treba slušati i onaj mali glasić u glavi... Obično se uspostavi da je bio upravu.
belfy

#3 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by belfy »

cek da vidim da li razumijem. ovdje bi se trebale javljati one koje su izlazile sa razvedenim nakon 6 mjeseci od razvoda da bi dale svoja iskustva? ooo, hljebe.
ako srce kaze da/ne onda bi valjda trebalo ici za tim. da su se svi povodili samo prethodnim iskustvima nikada nista novo ne bi bilo niti otkriveno, niti dozivljeno. drugi ce uciti iz tvog primjera ako ga izneses kao dozivljaj. to bi trebao biti pokretac ovog tvog razmisljanja. da se sve svodi na "slicne" (ili iste) slucajeve postojao bi prirucnik za to (mada vjerujem da ga je neko "pametan" do sada i napravio).
na kraju se sve svodi na jedan naprama jedan. cemu komplikacije i poredjenja? zasto traziti iskustva drugih? gdje niko nije uspio neko ce uspjeti, opet, gdje su svi uspjeli, neko nece.
jos bih mnogo rekao, ali mislim da je i ovo dovoljno da se shvati gdje ciljam.
Tvrdokorna mrlja

#4 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Tvrdokorna mrlja »

ma zavisi ti to sve,neko se sjebe poslije razvoda,neko krene kao nov :)
ljubav_aha

#5 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by ljubav_aha »

madnessa wrote:Ne moraš biti rastavljena da znaš koliko neko pati nakon prekida bilo kakve veze. Muškarci ne pokazuju osjećaje kao žene, ali vjerujem da baš zbog toga više i duže pate "u sebi".
Iskreno, sve ovisi o braku iz kojeg je izašao, koliko je bila ozbiljna situacija, ko je prvi zatražio razvod, koliko dugo su zapravo razdvojeni i kako on gleda na prošli brak (što ti naravno neće reći).

Ukoliko je osoba s kojom pokušava ući u vezu tako kratko nakon braka (meni je ovo kratko, ako uzmem brak kao nešto jako ozbiljno) nesigurna vezano zato možda bi trebala oprezno da uđe u vezu, ali i da uživa i sačeka da vidi šta će vrijeme pokazati. Ne treba na prvu osuđivati, a treba slušati i onaj mali glasić u glavi... Obično se uspostavi da je bio upravu.
bas tako razmisljam,sinoc sam razgovarala sa prijatljicom,koja jeste imala promjenjneo ponasanje ,fazu,to je bilo ocevidno,ipak razvod,postavlja osobu u jednu vrlo osjetljivu fazu,koja kasnije naravno prestane.
ljubav_aha

#6 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by ljubav_aha »

Tvrdokorna mrlja wrote:ma zavisi ti to sve,neko se sjebe poslije razvoda,neko krene kao nov :)
tacno
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by ladyblue18 »

Jel stvarno bilo potrebno da otvoris jos jednu temu pored 3,4 aktuelne o razvedenim ljudima? :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Bobi »

@Lady,
ovo je specijalni sluchaj :D
@ljubav_aha,
ma nisi ni prva ni zadnja :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by plain vanilla »

ljubav_aha wrote:Da li moguce vjerovati muskarcima ,koji zele izaci sa vama,a van braka su oko 6 mjeseci :?:
Jednostavno,licno,ne vjerujem,jer mislim da postoji period "emocionalne osjetljivosti" ,ali nisam nikad bila rastavljena,ali sam cula ,i jednom prilikom sam vidjela kako se osobe ponasaju u takvim fazama.
Imamo li odgovor na ovo boldano? :mrgreen:
Officer Crabtree

#10 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Officer Crabtree »

ljubav_aha wrote:Da li moguce vjerovati muskarcima ,koji zele izaci sa vama,a van braka su oko 6 mjeseci :?:
emocinalna osjetljivost kad ima ispit, emocionalna osjetljivost kad ima menstruaciju, depilaciju, kosa joj puca na vrhovima, mati je ne razumije, posao joj težak, drugarica više smršala od nje, jesen je...

mi to stalno živimo, stisni malo zube jebiga
Not My Idea

#11 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Not My Idea »

zavisi kako mu se brak zavrsio.
ako u posljednjih par mjeseci/godina nije bilo ljubavi i ako je bio u braku reda radi, sto da ne.
fatamorgana

#12 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by fatamorgana »

"Officer Crabtree"
emocinalna osjetljivost kad ima ispit, emocionalna osjetljivost kad ima menstruaciju, depilaciju, kosa joj puca na vrhovima, mati je ne razumije, posao joj težak, drugarica više smršala od nje, jesen je...

mi to stalno živimo, stisni malo zube jebiga
:lol:
ljubav_aha

#13 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by ljubav_aha »

Bobi wrote:@Lady,
ovo je specijalni sluchaj :D
@ljubav_aha,
ma nisi ni prva ni zadnja :D
Bobi,nije ni on meni zadnji :D :lol:
ljubav_aha

#14 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by ljubav_aha »

plain vanilla wrote:
:D :lol:
drekalica28

#15 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by drekalica28 »

madnessa wrote:...
Iskreno, sve ovisi o braku iz kojeg je izašao, koliko je bila ozbiljna situacija, ko je prvi zatražio razvod, koliko dugo su zapravo razdvojeni i kako on gleda na prošli brak (što ti naravno neće reći)...
Sa ovim se slažem.
Može se desiti da on tek nakon razvoda dahne dušom, progleda i počne živjeti.
A isto tako se može desiti da se povuče, pati i sam ne zna hoćel piškit ili kakit a kao htio bi biti sretan u životu.
Bilo da je veza u pitanju ili brak, nakon što to pukne, osoba ako nije načistu sa sobom i svojim osjećajima, ne može biti iskrena prema drugoj strani.
Hodidid

#16 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Hodidid »

Kako to mislis da li je moguce vjerovati? Vjerovati sta? Prvo definiraj sta zelis da vjerujes? Sta zelis da je istina?
dječak sa šibicama

#17 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by dječak sa šibicama »

friško rašćeran sa ženom... nije dobro
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Velkoski »

Musakarac zeli samo jednu stvar, provjereno !
Not My Idea

#19 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Not My Idea »

leet wrote:Musakarac zeli samo jednu stvar, provjereno !
jel ti to Severina rekla? :oops: :D
SpiritCrusher

#20 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by SpiritCrusher »

plain vanilla wrote:
Ja sam sebi ne vjerujem :D

Al nismo svi isti :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Velkoski »

Not My Idea wrote: jel ti to Severina rekla? :oops: :D
Jok ba, znam po sebi.

Ima i odstupanja od ovog pravila.. u slucaju da je ciljana djevojka/zena neodoljiva ( to je ono kad kazemo da bi je odma' zenili :mrgreen: ). :razz:
plain vanilla

#22 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by plain vanilla »

SpiritCrusher wrote: Ja sam sebi ne vjerujem :D

Al nismo svi isti :roll:
pa to je poenta..da li uopce treba vjerovati ikome? pa onda muskarcima..pa tek onda ovim friskim...

ja nekako navikla da nikome ne vjerujem..
Ma.Le.Na

#23 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by Ma.Le.Na »

ne mozes ti reci koliko nekome treba ili koliko je "normalno" da prebolis nekoga..
nekome je to 10 godina a nekome 10 dana..
ih sto bi bilo fino da znamo koliko traje "preboljevanje" nekoga...pa to bi bio pravo naucno otkrice
plain vanilla

#24 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by plain vanilla »

Ma.Le.Na wrote:ne mozes ti reci koliko nekome treba ili koliko je "normalno" da prebolis nekoga..
nekome je to 10 godina a nekome 10 dana..
ih sto bi bilo fino da znamo koliko traje "preboljevanje" nekoga...pa to bi bio pravo naucno otkrice
ne mogu se tacno sjetiti, ali negdje sam citala da je to vrijeme jednako onom koliko smo nekoga voljeli
SpiritCrusher

#25 Re: "frischak" single nakon rascijepljenog braka

Post by SpiritCrusher »

plain vanilla wrote: pa to je poenta..da li uopce treba vjerovati ikome? pa onda muskarcima..pa tek onda ovim friskim...

ja nekako navikla da nikome ne vjerujem..
Valda te zivot tako oblikuje, Isti sam ti, al ne valja ni to, nisam jednom zajebo nesto sto je moglo bit "to" upravo zbog te mentalne blokade, opreza, straha...ne znam ni ja kako da ga nazovem...kukavicluk?
Post Reply