Fringe - Na rubu
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Fringe - Na rubu
mene smaraju posljednje epizode treće sezone
- neruda
#27 Re: Fringe - Na rubu
ona epizoda kad se bukvalno pretvori u crtani jekomi wrote:mene smaraju posljednje epizode treće sezone
- Simply_Red
- mO k3
#29 Re: Fringe - Na rubu
Glupa epizoda 3.19 ,ali i u sezoni 2 imali smo slicno nestoneruda wrote:ona epizoda kad se bukvalno pretvori u crtani jekomi wrote:mene smaraju posljednje epizode treće sezone
Epizoda 3.20 i 3.21 fantasticne samo su otvorili nova pitanja
Zanimljivo ce biti sta ce se desiti u sezonu 4 ,ja mislim da ce vise baviti sa prosloscu od waltera i bella i pocetka svih eksperimenata
sve u svemu bice zanimljivo
Neznam jeli ko zapazio da su povezali fringe i starwars !!??
- dale cooper
#30 Re: Fringe - Na rubu
Walter je kralj. John Noble bi trebao dobiti Emmya za ulogu, iako je to teško očekivati sa
obzirom da je sci-fi prilično potcijenjen žanr u Hollywoodu.
A ova epizoda što se pretvara u crtani, meni je bila solidna. Dobar način da se prikaže LSD
trip Walterovim očima.
obzirom da je sci-fi prilično potcijenjen žanr u Hollywoodu.
A ova epizoda što se pretvara u crtani, meni je bila solidna. Dobar način da se prikaže LSD
trip Walterovim očima.
- beco
#31 Re: Fringe - Na rubu
Joj kraj 3 sezone je imao kriticnih momenta, one dvije epizode kad Belly prica iz Olivie jao majko moja poslije toga nakon sto se vratlila Olovia svaki put sam imao osjecaj da opet negdje Belly viri u njoj, te dvij epizode su bile za massive facepalm.

- jasko_ba
#32 Re: Fringe - Na rubu
poceo danas snimati prve epizode cetvrte sezone
ko prati ovo, je li i dalje zanimljivo?
- alica.k
#33 Re: Fringe - Na rubu
jasta je nego zanimljivojasko_ba wrote:poceo danas snimati prve epizode cetvrte sezone
- dale cooper
#34 Re: Fringe - Na rubu
Serija nikad bolja, jedino je zeznuto što valja čekati gotovo do kraja marta za nastavak sezone.
U ovoj zadnjoj epizodi su čak dali i poprilično jasne odgovore o porijeklu i misiji Observera
i gdje su stvari krenule krivo na vremenskoj liniji i šta bi se trebalo napraviti da se poprave.
Biće uzbudljivo u nastavku nema šta!
U ovoj zadnjoj epizodi su čak dali i poprilično jasne odgovore o porijeklu i misiji Observera
i gdje su stvari krenule krivo na vremenskoj liniji i šta bi se trebalo napraviti da se poprave.
- mO k3
#35 Re: Fringe - Na rubu
ja vec imam 14 epizodajasko_ba wrote:poceo danas snimati prve epizode cetvrte sezone
- mO k3
#36 Re: Fringe - Na rubu
da da zanimljivo ,samo ovo je nova timelinedale cooper wrote:Serija nikad bolja, jedino je zeznuto što valja čekati gotovo do kraja marta za nastavak sezone.
- dale cooper
#37 Re: Fringe - Na rubu
Ja nisam siguran da je u pitanju nova vremenska linija ili barem ne u potpunosti.Ženski Dr.Med wrote:da da zanimljivo ,samo ovo je nova timelinedale cooper wrote:Serija nikad bolja, jedino je zeznuto što valja čekati gotovo do kraja marta za nastavak sezone.
Biće uzbudljivo u nastavku nema šta!, mada za mene jos sve nije ni jasno kako i sta previse je zapetljano
Mislim da je ovo ista vremenska linija kao originalna, ali u kojoj je intervencijom Observera
izbrisan Peter. I mislim da Septembar želi da na neki način ponovo reintegrira Petera u nju.
- Vegetastar
#38 Re: Fringe - Na rubu
Pa dobro si skontaodale cooper wrote:Ja nisam siguran da je u pitanju nova vremenska linija ili barem ne u potpunosti.Ženski Dr.Med wrote:da da zanimljivo ,samo ovo je nova timelinedale cooper wrote:Serija nikad bolja, jedino je zeznuto što valja čekati gotovo do kraja marta za nastavak sezone.
Biće uzbudljivo u nastavku nema šta!, mada za mene jos sve nije ni jasno kako i sta previse je zapetljano
Mislim da je ovo ista vremenska linija kao originalna, ali u kojoj je intervencijom Observera
izbrisan Peter. I mislim da Septembar želi da na neki način ponovo reintegrira Petera u nju.
generalno, dobra sezona, samo mi je priča malo razvodnjena. I ono što ostade prilično nejasno, a kroz par epizoda se provuklo, je Broyles-ova uloga i povezanost sa D.R. Jones-om.
Priča se konstantno vrti oko Petera i ljubavi, a ima bitnijih stvari na koje bi se trebali fokusirati. Nekako mi izgleda da je ponestalo ideja za dobar zaplet, i možda čak i više za dobar i razumljiv rasplet. Ali eto vidjet ćemo, nove epizode su tu
- Truba
#39 Re: Fringe - Na rubu
četvrta sezona je mnogo bolja od 3. koliko sam ja uspio pregledati
-
matt9
#40 Re: Fringe - Na rubu
Treća je dosadna uglavnom ali serija je dobra...Black swan wrote:četvrta sezona je mnogo bolja od 3. koliko sam ja uspio pregledati
- mO k3
#41 Re: Fringe - Na rubu
za mene je treca sezona puno bolja od cetvrte
- dale cooper
#42 Re: Fringe - Na rubu
Kako se bliži kraj sezone (a eventualno i serije), sve se više zahuktava.
Promo spot za sljedeću epizodu nagovještava totalno ludilo:
Desmond iz Losta gostuje u ovoj epizodi.
Inače prema nekim glasinama, Fox je blizu odluke o 5 sezoni, iako nešto kraćeg formata
sa 13 epizoda, ali bolje išta nego ništa:
http://www.tvwise.co.uk/2012/04/exclusi ... al-season/
A producenti su spremni i za opciju kraja serije, pa su finale napisali tako da bi moglo poslužiti
kao pristojan završetak:
http://www.tvguide.com/News/Fringe-Star ... 46008.aspx
Promo spot za sljedeću epizodu nagovještava totalno ludilo:
Desmond iz Losta gostuje u ovoj epizodi.
Inače prema nekim glasinama, Fox je blizu odluke o 5 sezoni, iako nešto kraćeg formata
sa 13 epizoda, ali bolje išta nego ništa:
http://www.tvwise.co.uk/2012/04/exclusi ... al-season/
A producenti su spremni i za opciju kraja serije, pa su finale napisali tako da bi moglo poslužiti
kao pristojan završetak:
http://www.tvguide.com/News/Fringe-Star ... 46008.aspx
- jasko_ba
#43 Re: Fringe - Na rubu
ko jos prati, sve bolje i bolje 
zadnja epizoda i komentar (Spoiler)
This episode ties into 3 other episodes in a HUGE way. First, it ties into "the end of all things" because it shows the successful union of Peter and Olivia = Henrietta. 2, it ties into "back to where you've never been" because September said that Olivia must die in ALL possible futures. And 3, it ties into the "LSD" episode 3X19, where there is that mysterious man who Olivia says is the man who will kill her.
jedva cekam nastavke
zadnja epizoda i komentar (Spoiler)
This episode ties into 3 other episodes in a HUGE way. First, it ties into "the end of all things" because it shows the successful union of Peter and Olivia = Henrietta. 2, it ties into "back to where you've never been" because September said that Olivia must die in ALL possible futures. And 3, it ties into the "LSD" episode 3X19, where there is that mysterious man who Olivia says is the man who will kill her.
jedva cekam nastavke
- dale cooper
#44 Re: Fringe - Na rubu
Da samo prebacim i ovdje ono što sam spomenuo na drugoj temi.
Zadnja epizoda je po meni samo uvid u jednu moguću budućnost. Sljedeće epizode se vraćaju u sadašnjost
i ono što se desi u njima će u mnogočemu odlučiti o konačnom ishodu. Mislim da su nam producenti
na neki način htjeli naznačiti u kojem bi se smjeru kretala moguća 5 sezona. Zadnja epizoda je bila
sjajna, ono baš Orvelijanska i otvorila je čitav niz drugih pitanja. I sjajno je bilo ponovo vidjeti
Henry Ian Cusicka.
Inače ova epizoda iz druge sezone na neki način predskazuje događaje iz zadnje epizode i agresivno
ponašanje Observera:
Takođe globalni eksperimenti David Roberta Jonesa se uklapaju u sve one čudne događaje
iz prve sezone i ono što su članovi Fringe tima nazvali The Pattern.
Mislim da su ovdje sadašnjost, prošlost i budućnost povezane. Mene interesuje zašto su Observeri od posmatrača postali osvajači. Walter je spomenuo da su budućnosti uništili planet i sve resurse pa su se zato vratili u 2015 i izvršili invaziju. Ali zašto tada, zašto ne još dalje u prošlosti kada bi bilo mnogo lakše osvojiti zemlju zbog
nedostatka i nerazvijenosti tehnologije. Ili je možda njima potrebno donekle tehnološki razvijeno društvo?
A po Septembru je očigledno da ni svi Observeri nisu isti. Walter je spomenuo da je on bio jedan
od prijateljski raspoloženih Observera i da se nešto čudno desilo sa njim. I šta je bilo sa Olivije, otkud
to da je William Bell živ? I da li je ovaj univerzum koji smo vidjeli u budućnosti, "naš" ili "alternativni" ili
neka vrsta spoja? (možda je to ono što Jones pokušava uraditi sada?) Tako mnogo pitanja a tako malo
vremena. Sada se nadam 5 sezoni više nego ikada.
Zadnja epizoda je po meni samo uvid u jednu moguću budućnost. Sljedeće epizode se vraćaju u sadašnjost
i ono što se desi u njima će u mnogočemu odlučiti o konačnom ishodu. Mislim da su nam producenti
na neki način htjeli naznačiti u kojem bi se smjeru kretala moguća 5 sezona. Zadnja epizoda je bila
sjajna, ono baš Orvelijanska i otvorila je čitav niz drugih pitanja. I sjajno je bilo ponovo vidjeti
Henry Ian Cusicka.
Inače ova epizoda iz druge sezone na neki način predskazuje događaje iz zadnje epizode i agresivno
ponašanje Observera:
Takođe globalni eksperimenti David Roberta Jonesa se uklapaju u sve one čudne događaje
iz prve sezone i ono što su članovi Fringe tima nazvali The Pattern.
Mislim da su ovdje sadašnjost, prošlost i budućnost povezane. Mene interesuje zašto su Observeri od posmatrača postali osvajači. Walter je spomenuo da su budućnosti uništili planet i sve resurse pa su se zato vratili u 2015 i izvršili invaziju. Ali zašto tada, zašto ne još dalje u prošlosti kada bi bilo mnogo lakše osvojiti zemlju zbog
nedostatka i nerazvijenosti tehnologije. Ili je možda njima potrebno donekle tehnološki razvijeno društvo?
A po Septembru je očigledno da ni svi Observeri nisu isti. Walter je spomenuo da je on bio jedan
od prijateljski raspoloženih Observera i da se nešto čudno desilo sa njim. I šta je bilo sa Olivije, otkud
to da je William Bell živ? I da li je ovaj univerzum koji smo vidjeli u budućnosti, "naš" ili "alternativni" ili
neka vrsta spoja? (možda je to ono što Jones pokušava uraditi sada?) Tako mnogo pitanja a tako malo
vremena. Sada se nadam 5 sezoni više nego ikada.
- jasko_ba
#45 Re: Fringe - Na rubu
i Observers kao neka vrsta nacista u buducnosti (1936-2036), premocno
- dale cooper
#46 Re: Fringe - Na rubu
Widmark je bio posebno jezovit kao neka vrsta Gestapa. Stari dobri Broyles ipak nije propustiojasko_ba wrote:i Observers kao neka vrsta nacista u buducnosti (1936-2036), premocno
priliku da mu spusti.
- mO k3
#47 Re: Fringe - Na rubu
pogledam kada imam vremena i sada cu 4.17 da pogledam ,ali to da je belli ziv me ne iznenaduje
)
- ChataDodajStaHoces
#48 Re: Fringe - Na rubu
ovo je neki savrseni kraj sezone/serije...jasko_ba wrote:i Observers kao neka vrsta nacista u buducnosti (1936-2036), premocno
Prosto sam odusevljen
- Truba
#49 Re: Fringe - Na rubu
serija je mogla naslijediti x files samo da su pametnije odigrali
priče o paralelnim svijetovima i izgrađivanje vlastite mitologije ih je samo odvojila od potencijalnog uspjeha
zato su godinama već NA RUBU ali otkazivanja
priče o paralelnim svijetovima i izgrađivanje vlastite mitologije ih je samo odvojila od potencijalnog uspjeha
zato su godinama već NA RUBU ali otkazivanja
- ChataDodajStaHoces
#50 Re: Fringe - Na rubu
Pa mogla je, ali je otisla u totalno drugom smjeru, sto je u neku ruku i distanciralo od poredjenja s xfilesom... Tako da je odmah izdvojila publiku koja ce pratiti seriju kako god se odvijala prica
Ubjedljivo najbolja SF serija posljednjih recimo 5-6 godina - najmanje
Ubjedljivo najbolja SF serija posljednjih recimo 5-6 godina - najmanje