Fringe - Na rubu

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Brankovac

#1 Fringe - Na rubu

Post by Brankovac »

Jel tko gledao ovu seriju? Vjerovatno najbolja što sam ikad gledao!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Fringe - Na rubu

Post by Truba »

nije najbolja al je dobra
jasko_ba

#3 Re: Fringe - Na rubu

Post by jasko_ba »

Serija za deset!
i odmah pitanje ko prati - Spoiler First people i oni dijelovi masine sto su ostavili, koje to razdoblje dodje kroz historiju tj. ako su ih zakopali nekad prije doba dinosaurusa, kako su ovi mogli skontati gdje se tacno nalaze, a ako uzmemo u obzir silna kretanja ploca po planeti, zemljotrese, vulkane i sta vec ne. Malo mi glupo, al ajd...
jedva cekam da vidim rasplet sezone
Brankovac

#4 Re: Fringe - Na rubu

Post by Brankovac »

jasko_ba wrote:Serija za deset!
i odmah pitanje ko prati - Spoiler First people i oni dijelovi masine sto su ostavili, koje to razdoblje dodje kroz historiju tj. ako su ih zakopali nekad prije doba dinosaurusa, kako su ovi mogli skontati gdje se tacno nalaze, a ako uzmemo u obzir silna kretanja ploca po planeti, zemljotrese, vulkane i sta vec ne. Malo mi glupo, al ajd...
jedva cekam da vidim rasplet sezone
Valjda su i to uzeli u obzir prilikom izračuna. Ne zaboravi da je Walter kralj, ko Einstein pametan. Ja gledao prvu sezonu na HRT-u, bilo jesenas i onda završila prva sezona, a oni još nisu otkupili tad drugu i treću. Sad su otkupili, ali će je prikazivati tek na jesen ove godine. A ja da ne bi čekao skinuo sve epizode druge sezone s neta i skoro sve epizode treće sezone. Topla preporuka svima koji vole serije tipa Dosje X, Izgubljeni i td. Ova serija je apsolutno temeljena na istraživanjima svjetski priznatih znanstvenika, tako da nema neke bajkovite fantazije. Ali je fascinirajuće.
ChataDodajStaHoces

#5 Re: Fringe - Na rubu

Post by ChataDodajStaHoces »

Brankovac wrote:Valjda su i to uzeli u obzir prilikom izračuna. Ne zaboravi da je Walter kralj, ko Einstein pametan. Ja gledao prvu sezonu na HRT-u, bilo jesenas i onda završila prva sezona, a oni još nisu otkupili tad drugu i treću. Sad su otkupili, ali će je prikazivati tek na jesen ove godine. A ja da ne bi čekao skinuo sve epizode druge sezone s neta i skoro sve epizode treće sezone. Topla preporuka svima koji vole serije tipa Dosje X, Izgubljeni i td. Ova serija je apsolutno temeljena na istraživanjima svjetski priznatih znanstvenika, tako da nema neke bajkovite fantazije. Ali je fascinirajuće.
Hahahaha ma kakva bolan istrazivanja, klasicni sci-fi, veze nema sa stvarnoscu... :-) :-) :-)
Brankovac

#6 Re: Fringe - Na rubu

Post by Brankovac »

Chata87 wrote:
Brankovac wrote:Valjda su i to uzeli u obzir prilikom izračuna. Ne zaboravi da je Walter kralj, ko Einstein pametan. Ja gledao prvu sezonu na HRT-u, bilo jesenas i onda završila prva sezona, a oni još nisu otkupili tad drugu i treću. Sad su otkupili, ali će je prikazivati tek na jesen ove godine. A ja da ne bi čekao skinuo sve epizode druge sezone s neta i skoro sve epizode treće sezone. Topla preporuka svima koji vole serije tipa Dosje X, Izgubljeni i td. Ova serija je apsolutno temeljena na istraživanjima svjetski priznatih znanstvenika, tako da nema neke bajkovite fantazije. Ali je fascinirajuće.
Hahahaha ma kakva bolan istrazivanja, klasicni sci-fi, veze nema sa stvarnoscu... :-) :-) :-)
Naravno da ima. Svaka priča je temeljena na znanosti i znanstvenim istraživanjima te teorijama velikih mozgova. Nema čaranja, vještica i tog. Ako lik doživi raspad sistema, ako poželi drugi svijet, uvijek ima dobro obrazložen znanstveni razlog.
ChataDodajStaHoces

#7 Re: Fringe - Na rubu

Brankovac wrote:Naravno da ima. Svaka priča je temeljena na znanosti i znanstvenim istraživanjima te teorijama velikih mozgova. Nema čaranja, vještica i tog. Ako lik doživi raspad sistema, ako poželi drugi svijet, uvijek ima dobro obrazložen znanstveni razlog.
HAHAHAHAHAHAHHA znanstveni razlog :thumbup: :thumbup: :thumbup: oplakah
Truba

#8 Re: Fringe - Na rubu

Post by Truba »

drugovi
odvojite znanost i pokretne slike
GOLFER

#9 Re: Fringe - Na rubu

Post by GOLFER »

Chata87 wrote:
Brankovac wrote:Naravno da ima. Svaka priča je temeljena na znanosti i znanstvenim istraživanjima te teorijama velikih mozgova. Nema čaranja, vještica i tog. Ako lik doživi raspad sistema, ako poželi drugi svijet, uvijek ima dobro obrazložen znanstveni razlog.
HAHAHAHAHAHAHHA znanstveni razlog :thumbup: :thumbup: :thumbup: oplakah
hahahahahahaahhaha ahahahahahahahaha ahahahahahahahah :-) :-) :-) :-) :-)

ovo ide za POST GODINE definitivno cuj ima znanstveni razlog :thumbup: hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: e svaka cast za ovo
Brankovac

#10 Re: Fringe - Na rubu

Post by Brankovac »

Pa ne koriste se fantazijom kakvu gledamo u Harry Potteru ili Gospodaru prstenova. Nema čarolije i ostalih dječijih gluposti. Svaka epizoda Fringea je koncipirana prema znanstvenim teorijama, od teorije multiverzuma do Einstenove teorije relativnosti i savijanju vremena.
ChataDodajStaHoces

#11 Re: Fringe - Na rubu

razdvoji pojmove fantasy i science fiction :roll:
GOLFER

#12 Re: Fringe - Na rubu

Post by GOLFER »

Brankovac wrote:Pa ne koriste se fantazijom kakvu gledamo u Harry Potteru ili Gospodaru prstenova. Nema čarolije i ostalih dječijih gluposti. Svaka epizoda Fringea je koncipirana prema znanstvenim teorijama, od teorije multiverzuma do Einstenove teorije relativnosti i savijanju vremena.
Zato se i zove SF, ne mogu da vjerujem da se ovo nekome objasnjava :-D A kad smo vec kod teorija onda valja znas da postoji mogucnost (pa koliko tolika) da se sada pored tebe u tvojoj sobi odjednom pojavi slon... ili da izleti Frodo sa prstenom :-)
Simply_Red

#13 Re: Fringe - Na rubu

Post by Simply_Red »

Eto odgledao sam 14 epizoda nakon što sam vidio ovu temu. U početku mi je bilo zanimljivo i tako dalje, međutim poslije 14 epizoda sam shvatio da je svaka epizoda ista, u smislu da se u svakoj istražuje ubistvo koje ima čudne karakteristike. Iskreno, očekivao sam puno više nauke u ovome svemu, sa puno više objašnjavanja i analize i tako dalje. Ovako se pojavi Walter i u tri sekunde ima teoriju, nabroji 2-3 rečenice prepune (meni kao laiku) nerazumljivih naučnih fraza i to je to. Pored toga, već 7 puta dragi Walter nam prodaje istu šalu, onu kad vidi leš i kaže imam dvije stvari na umu, pa prvo objasni teoriju smrti, a druga stvar na njegovom umu je neka hrana koju on nije jeo dugo :D
Stvarno više. I još jedna stvar mi je strašno zasmetala, šteta što nemam screenshot. Epizoda kad onaj lik napravi program koji pretvori u kašu mozak ljudi koji gledaju u ekran, i sad Olivia je kao uvijek otišla u solo hapšenje i dok se kreće nekakvim podrumom uperila je pištolj ali joj ni jedan prst nije na obaraču već drži pištolj kao što sam ja držao kad sam bio dijete. Mnogo sam sitničav ali volim da je sve cakum pakum.
lider

#14 Re: Fringe - Na rubu

Post by lider »

Simply_Red wrote:Stvarno više. I još jedna stvar mi je strašno zasmetala, šteta što nemam screenshot. Epizoda kad onaj lik napravi program koji pretvori u kašu mozak ljudi koji gledaju u ekran, i sad Olivia je kao uvijek otišla u solo hapšenje i dok se kreće nekakvim podrumom uperila je pištolj ali joj ni jedan prst nije na obaraču već drži pištolj kao što sam ja držao kad sam bio dijete. Mnogo sam sitničav ali volim da je sve cakum pakum.
To je nesto sto se zove "trigger discipline" i praktikuje se kod policije i u stvarnom zivotu da nebi doslo do slucajnog opaljenja. Drugo je sto Rambo i slicni junaci to bas nisu praktikovali.

"keep your finger off the trigger until you are ready to shoot"
ChataDodajStaHoces

#15 Re: Fringe - Na rubu

Tek u 2 sezoni pocinje pravi Fringe i ono sto je ostatak nas prikovalo za "ekrane" tj za redovni sedmicni download hehe nastavi gledati i neces se pokajati...
Simply_Red

#16 Re: Fringe - Na rubu

Post by Simply_Red »

lider wrote:
Simply_Red wrote:Stvarno više. I još jedna stvar mi je strašno zasmetala, šteta što nemam screenshot. Epizoda kad onaj lik napravi program koji pretvori u kašu mozak ljudi koji gledaju u ekran, i sad Olivia je kao uvijek otišla u solo hapšenje i dok se kreće nekakvim podrumom uperila je pištolj ali joj ni jedan prst nije na obaraču već drži pištolj kao što sam ja držao kad sam bio dijete. Mnogo sam sitničav ali volim da je sve cakum pakum.
To je nesto sto se zove "trigger discipline" i praktikuje se kod policije i u stvarnom zivotu da nebi doslo do slucajnog opaljenja. Drugo je sto Rambo i slicni junaci to bas nisu praktikovali.

"keep your finger off the trigger until you are ready to shoot"
e to nisam znao, vidiš nešto se i nauči. Išao sam logikom da će joj trebati puno više vremena da opali. Sad ću nastaviti gledati :thumbup:
mO k3

#17 Re: Fringe - Na rubu

Post by mO k3 »

Serija je fantasticna.... ceka nas puno iznenadjenja... nazalost smo u njemackoj tek kod polovine 3 sesije ,dok su u usa dalje..
mO k3

#18 Re: Fringe - Na rubu

Post by mO k3 »

Chata87 wrote:
omg... svaki klasicni SF film ima buducnost... naravno ako me razumijes sta ti zelim reci
neruda

#19 Re: Fringe - Na rubu

Post by neruda »

Nevjerovatno dobra serija... Pregledao sam do polovine druge epizode i jedva cekam da pregledam sve.
Malo sam guglao i ono sto sam nasao me bas iznenadilo
Npr "The Observer" se pojavljuje u svakoj epizodi, negdje u cosku:

http://fringepedia.net/wiki/Observer_Appearance

Takodje sam se pitao o onim simbolima u toku serije: zaba, list i sli i interesuje me imaju li neko znacenje.. Je li to neko upratio?

I pazite ovo: Massive Dynamic ima svoj web site :D

http://www.massivedynamic.com/

itd... :D
Truba

#20 Re: Fringe - Na rubu

Post by Truba »

mene malo smara moram priznati pred kraj treće sezone
ChataDodajStaHoces

#21 Re: Fringe - Na rubu

Samo da vas upozorim kako su sfuserili kraj trece sezone :( a bas su dobro razvijali radnju tokom godine... jbg 4. ce biti bolja
Bitte_Halt_ja_ja

#22 Re: Fringe - Na rubu

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

pored tebe u tvojoj sobi odjednom pojavi slon... ili da izleti Frodo sa prstenom
http://www.youtube.com/watch?v=B7AO3uW2 ... re=related
mO k3

#23 Re: Fringe - Na rubu

Post by mO k3 »

Chata87 wrote:Samo da vas upozorim kako su sfuserili kraj trece sezone :( a bas su dobro razvijali radnju tokom godine... jbg 4. ce biti bolja
za mene je finale bilo fantasticno :)
sokiran sam bio i sve ovo je otvorilo nova pitanja... ko su observeri...itd
Radujem se 4. staffel
neruda

#24 Re: Fringe - Na rubu

Post by neruda »

Pregledah sve... Malo mi je bilo nekih rupa u priči u zadnjih 4-5 epizoda treće sezone, ali je i dalje interesantno...

Čini mi se da je nastavak u Septembru.. Baš me zanima priča o Observerima..
Simply_Red

#25 Re: Fringe - Na rubu

Post by Simply_Red »

ja sam pregurao prvu sezonu, i u pravu ste bili, stvarno je druga za 5 klasa bolja. Prva je bila kao po sablonu, a sad vec stvar pocinje da se lomi :D
Post Reply